Şimdi Ara

Saygı nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Saygı nedir ( parçadan bütüne gidebiliriz.)? Saygı olmaksızın sevgi yaşanabilir mi, uzun ömürlü sürdürülebilir mi?

Bölümde saygının ne demek olduğunu sen bilmiyor musun gibi bir cevap vererek saygısızlık edecek arkadaş olduğunu sanmıyorum. Bireysel yorumlarınızı öğrenmek istiyorum. Müsaadenizle.

• düşünceye saygı duyarım, bana en uymayanına bile...
    çünkü onu da beni de düşündüren aynı rab'dır...işine karışamayacağım gibi yarattıklarının düşüncesine de karışamam.

ama sataşmalara ve rahatsızlık verici imalara asla tahammülüm yoktur!
  • Saygı objektif olarak karşı tarafa duyulan histir. Saygı için bir mantık süzgeci , karşı tarafı analiz söz konusudur. Sevgide ise genel olarak subjektiflik söz konusudur , sevgi için çoğu zaman bir sebeb yoktur sebebsizde sevgi beslenebilir.
    Saygı mantığa bakar , sevgi ise duygulara..
  • Küçükken böyle sevgi-saygı meselesinde kafamın karışık olduğu bir dönemde bir dolmuşta görmüştüm de dolmuşçu abimiz noktayı koymuş demiştim :

Sevgide hürriyet , saygıda mecburiyet.
  • saygı dejenere olmaya başlayan bir olgudur. nesil ilerlemesi ile gitgide laçka olan ilişkiler yumağında kaybolmakta olan ufak bir düğüm olup kalmıştır. baskasının varlığına, niteliğine, kim olduguna saygı göstermek yerini maddiyata saygı göstermeye bırakmıştır ki bu da çürüme baslangıcının ön sarsıntısıdır. beğenilmeyen, hatta gülünen, abartı bulunan doğu toplumlarının bir kısmı güçlerini bu köklerinden gelen saygı kavramına borçludur.
  • bence saygı 2 ye ayrılır ama sonuç olarak yapılan hareketler ve davranışlar tutarlıdır.

1.saygı türü : Karşı tarafa verilen değer,sevgi içindir..(içten gelen,seve seve yapılan bir davranış)
    2.Saygı türü : Korku,bir kişiden korkulması gibi,..(mecburiyet)

Sonuç olarak saygının nedenleri farklı olsa bile nitelik ve davranış türü olarak aynıdır.

Soruna gelince,müsaden ile düşüncelerimi paylaşmak isterim,
    Bence Saygı olmadan sevgi olur, ama hissettiğin sevgiyi yaşayamazsın.
    Bu nedenle karşı tarafa duyduğumuz sevgi ile kendi kendimizi boğarız ve sevgiyi yaşatamayız..
    Sevginin paylaşılıp,yaşanamamasının nedeni Saygının az yada eksik olmasıdır.

Diye düşünüyorum...
    Saygılar
  • bence biraz kişiseldir mesela bir çocuk hocasının kendine haksızlık yapıldığını düşünerek savunmaya kalkabilir ve saygı duygusunu o an için yitirebilir yani biraz ortama bağlı tabi kişiliğede.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: akreplertimi

bence biraz kişiseldir mesela bir çocuk hocasının kendine haksızlık yapıldığını düşünerek savunmaya kalkabilir ve saygı duygusunu o an için yitirebilir yani biraz ortama bağlı tabi kişiliğede.

bence eğer haklıysa ve kendini savunmaya geçiyorsa bu saygısızlık değildir...
  • ben derim ki being honest is the most valuable thing you will have
  • Sevginin yerine saygıyı tercih ederim az sev ama saygı duy
  • Üniversitede bir profesör hocamız şöyle demişti 'Sadece benden yaşlı meslektaşlarıma saygı duyarım'
  • saygı, insan toplumları arasında vazgeçilmez bir unsurdur. BU kavramın gerekliliğini şu şekilde açıklayabiliriz.

Saygı insanlar arasında bir orta yoldur, bir denge unsurudur, bir dinginliktir. Ortak bir duruştur. Sen birisine saygı göstermez isen başkası da sana göstermez. Kimse kimseye saygı göstermez ise, zayıfın güçlüyü ezdiği, karmaşanın hakim olduğu huzursuz bir ortam oluşur. Bu durumda ne toplumsal gelişmeden ne de insan olma kültüründen bahsedilir. Ne refah olur, ne huzur olur.
  • quote:

Üniversitede bir profesör hocamız şöyle demişti 'Sadece benden yaşlı meslektaşlarıma saygı duyarım'

Bu doğru bir düşünce değil bana göre,saygının küçüğü büyüğü olmaz,alnından öpülesi insanlar olabilir,karakteriyle,davranışlarıyla,efendiliğiyle,
    duyarlılığıyla,gösterdiği insanca yaklaşımlarıyla,ahlaki yönüyle,bunun yaşı başı olmaz bana göre.Saygı her yaşa gösterilebilir bence öylede olmalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Target Human

Üniversitede bir profesör hocamız şöyle demişti 'Sadece benden yaşlı meslektaşlarıma saygı duyarım'

Yani diğer insanlara saygı duymam diyor. Yanlış bir düşünce. Peki eğer bu düşüncesinden dolayı bu hocaya saygı duymazsam ne olacak? "Duymazsan duyma" diyecek....
    O zaman dialog diye bir şey kalmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Target Human

Tabi ki çok yanlış bir düşünce.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.