Şimdi Ara

Sayacımıza yüklenen gazın farkını veriyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.5 ay önce 500 tl lik gaz aldım 1.8 tl idi şimdi 2 tl olmuş bana geriye dönük 37 tl lik fark kesti nerden biliyorlar benim o gazı zam gelen tarihten önce kullanıp kullanmadığımı gaza gelen zamdan çok bu alınan fark koyuyor doğalgaz dağıtım şirketi burada kuralları ben koyarım diyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• doğalgaz mevsimsel olarak m3 başına hacmi değişir.(m3de hacim ölçüsü ama, mesala yaz aylarında 1m3lük doğalgaz kışın 0,95 m3 gibi bi değere düşüyor. kalorisi aynı fakat hacmi küçülmüş).
    yani soğuk havalarda 1m3 doğalgaz daha fazla hacimde gaz alır yani sıkıştırılmış gibi bişey oluyor soğukta.
    vatandaş bunu dilerek değil ama önceden gaz biriktirip kışın yakarım diye gazı yaz ayından alıyordu. ucuz olan mevsimde alıp pahalı olan mevsimde kullanıyordu. o yüzden eskiden başkentgaz yazın gaz biriktirmeyi engellemek için kota getirdi. sonradan kışın yoğunluk oluyor diye ve vatandaşlardan tepki gelince yaz aylarındaki kotalı satışı kaldırdı fakat, her ay sayaçları okuyarak hangi ayda kaç m3 kullandıysan ve ucuz olan mevsimde aldıysan kullandığın aydaki faturadan ödüyorsun. sadece mevsimsel olarak faturalama değil, mesala yazın gelen büyük zamdan önce gaz biriktirenler şimdi kullandıysa kullandığı aydaki m3 kaç lira ise o farkı hesaplayıp bir dahaki gaz alımında düşüyorlar. bazen kışın alıp yazın kullandıysan üzerine ekliyorlar

• 1.8 tl den zaten zamlı fiyattan aldım ekim gibi ,geçen sene 1 tl den azıcık fazlaydı gazın fiyatı şimdi 2 tl oldu dünyada gaz fiyatlarımı arttı dolarmı yükseldi sebebi ne bunun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.