Şimdi Ara

SAY VE EA SIRALAMALARI İLE İLGİLİ GENEL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gerek konuya mesaj atan arkadaşlara gerekse özelden yazanlarla istişare ettik birçok done elde ettik. Herkese yetişemedim, hakkınızı helal edin robot olsam yetişemezdim. Burası daha sakin, direct message’dan buradan ulaşabilirsiniz:
    instagram.com
    Eğitim Laması (@ribas0dh) • Instagram photos and videos
    http://instagram.com/ribas0dh

Benim genel kanım şu yönde,

TYT’de ortalama ve bir tık üst öğrencilerin geçen sene 95-100 arası net yaparken bunun altına düştüğü. Bariz belli ve herkes tarafından kabul edilen.

AYT Fen’in geçen seneye göre daha eleyici olduğu fakat AYT Mat oturumunun Geo kısmı sebebiyle bir nebze dengelenmeye çalışıldığı. Buna karşı argüman da Geo’nun soru sayısının bu sene daha az olması.

AYT Edebiyat’ın ve Coğrafya’nın geçen seneye göre daha kolay olması.

Tüm bunlara genel yorum yapmak gerekirse, ben ilk 10K’da sayısalda ve eşit ağırlıkta oynama olmayacağını düşünüyorum. 10-20K arası sayısalda biraz daha iyimser sonuç gelebilir. Eşit ağırlıkta ise 10K dışındaki adayların sonuçlarının daha karamsar geleceğini düşünüyorum.

Özellikle EA’da geçen sene sıralamasında 20-60K arası gözükenler bu sene sonuç ekranında üzülebilirler kişisel kanaatim tercih sonuçlarına sevinecekleri yönünde.

Sınav daha kolaydı, daha zordu diyen insanlara da yanaşmayın fazla çünkü orta şekerli karamel olduğuna artık daha eminiz.

Bu yüzden sınavdan hemen sonra hatta 1-2 gün içinde bile yapılan yorumlar çok genelgeçer oluyor ve o anlık öğrenci yansımasını temsil ediyor.

Yüzdelik dilim konusunda,

Hamda 200 puanı geçen adayların geçen seneki sıralamasını 988 bine bölüp 100 ile çarpması dilimini veriyor. Bu sene aday sayısı arttığından dolayı sınav daha az çözülebilir bile olsa 200 ham puandan bahsettiğimizi unutmayın, mutlaka 200’ü geçen aday sayısı artar.

En iyi haliyle geçen seneki ham sıralamanız aynı kalır, en kötü haliyle 0.11 gibi oynama yaşar. 20K ise 22.2K gibi..

Her sınav kendi kaderini yaşatır, kendi yığınsalını oluşturur.

Sapma değerlerinin yalnızca 12. sınıf adaylarının sonuçlarına göre hesaplanıp tüm adaylara uygulandığı da gözardı edilmemeli.

Herkese tükürük dolu Pazarlar dilerim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.