Şimdi Ara

SAY'dan EA'ya geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben fen lisesi çıkışlıyım bu 2.mezunum olucak 1.sene 260k 2.sene 85k sayısal yaptım çok çalışmadım açıkçası ayt fene son 2 ay bakmayla 34 gibi bir net yaptım fenimin çok iyi olduğunu düşünüyorum ama ben hem mat hem fen hedef netlerime baktığımda 5k ile 10k arasında değişiyor bilkent endüstri düşünüyorum normalde ama çok zor oluyor bu bir yerde ancak ea sıralamasına baktığımda aynı mat netleriyle biraz daha düşük edb netiyle bilkent işletme çok çok rahat geliyor ve benim kafamda da fene vereceğim zamanı ayt mata tyt ye verip derece yapmak var benim kafamı kurcalayan tek şey bu zamana kadar edb ya dair hiç çalışmam yok fende kendime güveniyorum sizce kötü mü olur ya da bir yere kadar sayısal son zamanlarda ea ya çalışsam nasıl olur yardımınıza ihtiyacım var

• Herşeyden önce şunu bilmen gerek işletme diploması nerde okursan oku tek başına pek bir işe yaramaz işletme bölümü işletme yönetme bilimidir fakat sadece diploma ile iş bulabilmek için ya dayının amcanın olması gerek yada işletme diplomanın yanına ek beceriler eklemen gerek yoksa inan iş bulsan bile okuduğuna değmeyecektir

Ayriyetten 85k sayısal sıralaması gayet güzel bir sıralama eğer mühendisliğe gerçekten yatkınlığın varsa ne olursa olsun mühendislik okumanı öneririm iktisadi ve idari bilimler kendini geliştirmeye bakıyor artık

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eğer yazılıma merakın varsa ve kendimide gelistiririm diyorsan yönetim bilişim sistemleri işletmeden çok daha iyi bir eşit ağırlık bölümü ama yönetim kavramına gerçekten merakın yoksa sayisaldan yinede sasmamani oneririm

hocam ben memur çocuğuyum evet bilgisayar müh. vs yatkınlığım var seviyorum ama mühendislikte aynı şekilde kendini geliştirmeye bakıyor ve odtü itü boün vs gitmedikten sonra başkaları için bilmiyorum da en azından benim için çok da şey değil ve buralara gitmek sayısaldan çok zor ben gerçekten kendimi geliştirip çok iyi yerlere gelmek istiyorum yöneticilik tarzı

yok gerçekten yönetime merakım var ybs de zaten listemde ama şuan bilkente odaklandığım için işletme dedim ben ilk 500e gireyim zaten ondan sonra bölüm seçilir sadece işte geçilir mi geçilmez mi o kafamı kurcalıyor şu an

Yönetim bilişim sistemlerini araştır kendimde okuyorum hatta şu an dersten yazıyorum 😅 fakat bu öneriyi ben yönetici olmak istiyorum dediğin için veriyorum evet bilişim sektöründe diploma harici bir çok kriter var evet çok iyi bir üniversitede okumuyorsan mühendis olarakta çıkınca deneyim ekstra sertifikalar bit github profili bekliyor iş veren fakat ortalama bir yerden mezun yazılım mühendisinden kendini 10 geliştirmesini bekliyorsa ortalama bir yerden yönetim bilişim sistemleri mezunu olacak senden kendini 30 gelistirmeni bekleyecek ben mühendislik kazanabiliyordum fakat üniversitede mühendisliğin ağır dersleri altında edileceğim vakti kendime ayırır o beklenti farkıni kapatırım diye düşündüğüm için bu bölümü seçtim ayrıca hayatım boyunca hem ekonomiye hem yönetime hemde bilişime özellikle donanıma merakım oldu sende kendine göre ölç biç son kararını ver ayrıca bölüm hakkında bir sorun varsa seve seve yardımcı olurum

• mete339 M kullanıcısına yanıt
    Ben 12. Sınıfta eşit ağırlığa geçtim hiç mezuna kalmadım buna rağmen eşit ağırlıkta %8 sayisaldada mühendislik barajını geçecek kadar bir sıralama yaptım ben bunları yaptıysam sen elindeki matematik neti ile hayli hayli yaparsın

gerçekten benim kafa yapımdasınız çok teşekkür ederim yanıtınız için ben mühendisliğe kaç sene boyunca ömrümü vericem o verdiğim süre boyunca kendimi geliştirebilirim başka bir alanda gerçekten yönetim bilişim sistemleri zaten benim ilgimi yine çok çekiyor içinde yazılımla ilgili dersler de var bildiğim kadarıyla bu benim için çok güzel olur benim kafamdaki soru aslında ya yapamazsam ya istediğim üniversitede okuyamazsam ilk 500 ilk 1000 yapmam lazım benim ama onu yapamazsam eğer ne olucak onu bilmiyorum sayısalda hedef skalamın üstünde yapacağım şeyleri biliyorum ama eşit ağırlıkta bilmiyorum bunun hakkında bilgi almak isterim ben

İlk 500 veya ilk 1000 e girme hedefi çok güzel bir hedef umarım başarırsin fakat başaramazsanda puanın Selçuk Atatürk gibi üniversitelere yetiyor ise korkmadan yaz olmadı diye bir sene mezuna bırakacağına o bir senede kendini gelistirmen sana daha fazla şey katabilir ybs hibrit bir bölüm ne tam işletme ne tam yazlım bir alana kendin yoğunlaşman gerekiyor fakat bir konuda uyarmam lazım yönetim bilişim sistemleri genellikle uzak fakültelere veya uygulamalı bilimler yüksekokullarina açılmış yani buna çok dikkat et ben Selçuk üniversitesinde okuyorum Selçuk üniversitesinin ybs programı Beyşehirde ve gelenlerin yarisi merkez sanarak listelerine burayı eklemişti uzak kampüslerinde avantajları var yönetim alanında kendini geliştirmek istersen işletme çapı yapmak çok kolay sınavlar ve dersler daha az sıkıyor insanı ki tekrar ediyorum ybs diploması sadece ehliyettir yani iş dünyasında it bin veya yöneticiligin kapılarını aralar ama o kapıyı tamamen açmak senin görevindir bu yüzden yapamaz isende bence bir sene beklemek yerine eğer it hedefin varsa merkez bir kampüse yönetim hedefin varsa uzak ama şehir olanakları olarak iyi bir işletme fakültesine bakabilirsin ( mesela uzak kampüs olarak Beyşehirde okumak var veya Fethiyede okumak var ve dikkat et çap yapma arzusu içinde isen ki genelde uzak fakültelerde sınavlar basit oluyor çap içinde rakibin pek olmuyor bu durumdan çap yapmak istersen kesinlikle işletme fakültesi olmasına dikkat et uygulamalı bilimler yüksekokullarına düşme)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.