Şimdi Ara

Savaşın İnsanlığı Geliştirmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ülkeler arası savaşlar olmasını ve can kayıpları yaşanmasını kimse istemez buna eminim. Ancak büyük savaşların insanlığa etkisine bakınca zararından çok yararı varmış gibi duruyor.

Mesela haberleşmenin temeli olan telgraf, kablosuz iletişim (telsizden günümüz telefonlarına) gibi bir çok şey savaşlar sayesinde kullanılmış ve daha da geliştirilmiş.

Daha yakın bir örnek vermek gerekirse Dünya'yı yönlendiren Microsoft, Google, Apple v.b. şirketlere şuanda ev sahipliği yapan Silikon Vadisi'nin kurulmasında, II. Dünya Savaşın'da yapılan elektronik cihazların büyük katkısı.
    Hatta bizi şuan uzaya çıkaran roket teknolojilerinin gelişmesi bile bu savaşlar sayesinde oldu.

Tıp alanında katkılarına falan hiç girmiyorum. Demek istediğim anlaşılmıştır sanırsam. Savaş sırasında bir durulma oluyor hafif ama öncesi ve sonrasındaki gelişmeler insanlığı bugünki seviyesine getiren adımlar olmuş gibi geldi bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sırf bu teknoloji gelişecek diye milyonların ölmesini iyi gören bir zihniyetten korkarım.
  • Bugün bilime araştırmaya harcanan paranın çok büyük kısmı askeri sanayi karşılıyor.

Geçmişte kağıdın Çimen Avrupa'ya gelmesi savaşlar ile. Savaşlar dünyanın gerçeği.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AH.C

Sırf bu teknoloji gelişecek diye milyonların ölmesini iyi gören bir zihniyetten korkarım.

Sadece teknoloji olarak bakmayın hocam. Şuan ki modern tıpta savaşlar sayesinde bu seviyeye çıktı.
    Savaş sırasında milyonlar öldü doğru ama çaresi bulunan hastalıklar sayesinde de daha fazla kişinin hayatını kurtarıldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kefelon

quote:

Sırf bu teknoloji gelişecek diye milyonların ölmesini iyi gören bir zihniyetten korkarım.

Sadece teknoloji olarak bakmayın hocam. Şuan ki modern tıpta savaşlar sayesinde bu seviyeye çıktı.
    Savaş sırasında milyonlar öldü doğru ama çaresi bulunan hastalıklar sayesinde de daha fazla kişinin hayatını kurtarıldı.

Savaş yüzünden oğullarından ayrı kopan analara, yıllarca sakat yaşayan, gençliğini harcayan çocuklara anlat bunları. Unutma ki en büyük hastalık insanoğlunun şiddet güdüsüdür. İstediği kadar gelişsin modern tıp, buna çare bulamaz. Bu da biline.

• ben pek öyle düşünmüyorum bknz 1.dünya savaşı en kolay açıklaması osmanlı devleti 1.dünya savaşında ve kurtuluş savaşında çok gelişmiş aydın kişiler kaybetti.Mustafa Kemal Atatürk'ün inkilapları sayesinde bu pek bir yokluk göstermiyor gibi olabilir ama belkide onları kaybetmeseydik durumlarımız daha iyi olabilirdi.
  • Dünyada şu an bile 7 milyardan fazla insan var.Bunun 100 milyonu ölse ne olur ölmese ne olur?İnsan denen varlığı bu kadar abartmayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: niquable

ben pek öyle düşünmüyorum bknz 1.dünya savaşı en kolay açıklaması osmanlı devleti 1.dünya savaşında ve kurtuluş savaşında çok gelişmiş aydın kişiler kaybetti.Mustafa Kemal Atatürk'ün inkilapları sayesinde bu pek bir yokluk göstermiyor gibi olabilir ama belkide onları kaybetmeseydik durumlarımız daha iyi olabilirdi.

Einstein gibi bir çok dahinin devrimsel buluşları da bu savaşlar sayesinde oluştu. Atomlarda saklı nükleer gücün farkına varıldı mesela.

• o 100 milyondan biri yakın birin olsa ama bu kadar kolay olmaz sanırım bunu demek biraz kendinizden başka birilerinide düşünün
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kefelon

quote:

Savaş yüzünden oğullarından ayrı kopan analara, yıllarca sakat yaşayan, gençliğini harcayan çocuklara anlat bunları. Unutma ki en büyük hastalık insanoğlunun şiddet güdüsüdür. İstediği kadar gelişsin modern tıp, buna çare bulamaz. Bu da biline.

Annelerinin gözünün önünde su çiçeği gibi basit hastalıklardan dolayı yavaş yavaşa ölüme giden milyonlarca çocuğuda bu gelişmeler kurtardı?

Edit: Hatta hala kurtarıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kefelon -- 29 Aralık 2015; 22:46:36 >

• Onlarla birlikte bende öleceksem sıkıntı yok.Zaten ne Ankara da ölenlere ne de Parismiş neymiş orada ölenlere üzüldüm.
  • savaş insanlığın bir gerçeği olmustur. Kimse istemez milyonlarca masum insan ölsün fakat binlerce yıllık insanlık tarihinde savaşsız dönem yok. Bu yüzden savaş olmasın demek yerine teknolojik ve ekonomik olarak üstün olarak milletlerin bize karşı savaş açma cesaretini kırmamız lazım. Savas ancak insanlığın nesli tükenince biter oda suanlık mümkün degil.

• Kefelon kullanıcısına yanıt
    bi konudada belki olabilir mesela insanlar ihtiyaçları oldukları için diğer devletlerden üstüm duruma gelmek için buluşlar yapabilir ama savaşın getirdiği birşey yoktur savaştan sonra gelen yokluğun getirdiği şeyler vardır
  • Felaket, felaketten sonraki nesile gelişme fırsatı verir.

Avrupadaki veba salgınından sonra rönesans ve reform hareketlerinin gelmesi gibi.

Biz de şu anda 2. Dünya savaşından kalan refahı yaşıyoruz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.