Şimdi Ara

Savaş durumunda polislerin görevi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen aynı konuyu tekrar açmıştım cevap ta gelmiş ama ben konuyu göremeden konu silinmiş. Yöneticiler konuyu bir süre silmezlerse sevinirim.



  • Şehirde güvenliği sağlamak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULU HAKANDAN istimdat kullanıcısına yanıt
    Şimdi ki görevi de o. Cevap yüzeysel olmuş. Eğer ülke işgal edilirse asker gibi cephede savaşıyorlar mı?
  • Akepe polisi ise ingiliz ve abd askerlerine destek çıkar malum akepeyi siyonist BOp partisi olarak Türkiye Cumhuriyetini yıkma görevi verdiler
  • Türk Silahlı Kuvvetlerinin kontrolüne girer. Genelkurmay başkanı bizatihi emir altına alır.
  • Şu an ülke savaşta zaten.hemde ben kendimi bildim bileli.polis ne yapıyor?görevini

    Ha ama seferberlik çıkarsa ne olur?eli silah tutan herkez asker olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cehapelilere biber gazı ve tazyikli su sıkmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Savaş zamanı gerekli yerlerde sıkı yönetim ilan olunur. Mülki ve Askeri kurumlar atanacak komutanın emrine girer.
    )
    Sıkıyönetim ilanı olmazsa veya ilan olmayan bölgelerde, hendek çatışmalarından sonra çıkan bu kanun uygulamaya alınabilir.

    MADDE 12 – 10/6/1949 tarihli ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
    “J) Genel kolluk kuvvetlerinin imkân ve kabiliyetlerini aşan durumlarda terörle mücadele için gerekli olması veya terör eylemlerinin kamu düzenini ciddi şekilde bozması hâlinde, İçişleri Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla Türk Silahlı Kuvvetleri görevlendirilebilir. Bakanlar Kurulu kararında; görevin kapsam ve süresi, görev alanı, istihbarat yetkisinin kapsamı, destek silahlarının kullanımına yönelik tahditler, görevlendirilen birliklerin mülki amirler ve genel kolluk kuvvetleri ile ilişkileri, ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından alınması gereken tedbirler, icra edilecek görevlerin planlanması ve izlenmesi ile gerek görülen diğer hususlar gösterilir. Görevlendirilecek Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerinin çapı, teşkilatı, konuşlandırılacağı yerler, emir komuta ilişkileri, kuvvet kaydırılması ve bu kapsamda gerekli görülen diğer hususlar Genelkurmay Başkanlığı tarafından belirlenir.
    Görevlendirilen Türk Silahlı Kuvvetleri birlikleri ve personeli, kendi komutanının sorumluluğu altında ve onun emir ve talimatlarına göre 4/1/1961 tarihli ve 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununda belirtilen yetkiler ile kolluk kuvvetlerinin genel güvenliği sağlamada sahip olduğu yetkileri kullanarak verilen görevleri yerine getirir. Bu fıkra uyarınca illerde icra edilecek görevler kapsamında askeri birlikler ile genel kolluk kuvvetleri ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları arasındaki işbirliği, koordinasyon ve gözetim valiler tarafından yerine getirilir. Askeri birliklerin belirli görevleri genel kolluk kuvvetleriyle birlikte yapması hâlinde komuta, sevk ve idare askeri birliklerin en kıdemli komutanı tarafından üstlenilir.
    Yetkili birlik komutanının bu fıkra kapsamında verilen görevleri yerine getirirken ihtiyaç duyduğu istihbarat bilgileri, istihbarat birimleri tarafından yetkileri kapsamında öncelikle toplanır ve gecikmeksizin paylaşılır.




  • Mp5 dağıtmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.