Bildirim
savarona niçin alındı?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
1- Savarona savaş sonrası alınmamıştır. Savarona 1938 yılında yani neredeyse ikinci dünya savaşı döneminde alınmıştır. Kurtuluş savaşından 15 yıl sonra yani O savaş sonrası Türkiye dönemi falan değil.
2- Savarona Atatürk için sıfırdan yaptırılmış bir yat değildir. 2. el bir yatdır. Nitekim Savarona günümüz parasıyla 62.7 milyon dolara yapılmış bir gemidir. Ama biz gemi yapıldıktan 7 yıl sonra gemiyi aldığımızdan 3te 1 fiyatına yani günümüz parasıyla 20 milyon dolara bu gemiyi aldık.
3. Tayyip Erdoğan'ın satın aldığı Ana uçağı günümüz parasıyla yaklaşık 300.000 milyon dolar ediyor. Savarona ise günümüz parasıyla sadece 20 milyon dolara. ( Ana uçağı devletin vergi almaması nedeniyle 120 milyon dolara alınmış.) Yani buradaki dinci arkadaşların art niyeti böyle birşey.
4. Atatürk o dönemde çok hasta olduğu için deniz havasının ona çok iyi geleceği düşünülerek meclis tarafından ona hediye edilen bir gemi. Ama gemi Atatürk'ün şahsi malı değil devlete ait ve cumhurbaşkanlığına tahsis edilmiş bir araç. Zaten Atatürk Savarona'da sadece 53 gün vakit geçiriyor. Ardından gemi devlet tarafından farklı amaçlarla kullanılıyor.
Hala acaba bir sorunuz var mı ? Sizce devletin kurucusuna ağır hastalığı döneminde böyle bir yatın tahsis edilmesi çok yanlış birşeymidir. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti kurucusu ve Cumhurbaşkanına günümüz parasıyla 20 milyon dolar eden bir yatın kullandırılması canavarlıkmıdır. Şu an Erdoğan'ın yaptırdığı aksaray 700.000 milyon dolar değerindeyken. Atatürk'e tahsis edilen yatın günümüz değeri 20 milyon dolardır. Bu yat daha önce dediğim gibi Atatürk'ün şahsına ait bir araçda değildir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Ekim 2014; 17:54:43 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Periah
1- Savarona savaş sonrası alınmamıştır. Savarona 1938 yılında yani neredeyse ikinci dünya savaşı döneminde alınmıştır. Kurtuluş savaşından 15 yıl sonra yani O savaş sonrası Türkiye dönemi falan değil.
2- Savarona Atatürk için sıfırdan yaptırılmış bir yat değildir. 2. el bir yatdır. Nitekim Savarona günümüz parasıyla 62.7 milyon dolara yapılmış bir gemidir. Ama biz gemi yapıldıktan 7 yıl sonra gemiyi aldığımızdan 3te 1 fiyatına yani günümüz parasıyla 20 milyon dolara bu gemiyi aldık.
3. Tayyip Erdoğan'ın satın aldığı Ana uçağı günümüz parasıyla yaklaşık 300.000 milyon dolar ediyor. Savarona ise günümüz parasıyla sadece 20 milyon dolara. ( Ana uçağı devletin vergi almaması nedeniyle 120 milyon dolara alınmış.) Yani buradaki dinci arkadaşların art niyeti böyle birşey.
4. Atatürk o dönemde çok hasta olduğu için deniz havasının ona çok iyi geleceği düşünülerek meclis tarafından ona hediye edilen bir gemi. Ama gemi Atatürk'ün şahsi malı değil devlete ait ve cumhurbaşkanlığına tahsis edilmiş bir araç. Zaten Atatürk Savarona'da sadece 53 gün vakit geçiriyor. Ardından gemi devlet tarafından farklı amaçlarla kullanılıyor.
Hala acaba bir sorunuz var mı ? Sizce devletin kurucusuna ağır hastalığı döneminde böyle bir yatın tahsis edilmesi çok yanlış birşeymidir. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti kurucusu ve Cumhurbaşkanına günümüz parasıyla 20 milyon dolar eden bir yatın kullandırılması canavarlıkmıdır. Şu an Erdoğan'ın yaptırdığı aksaray 700.000 milyon dolar değerindeyken. Atatürk'e tahsis edilen yatın günümüz değeri 20 milyon dolardır. Bu yat daha önce dediğim gibi Atatürk'ün şahsına ait bir araçda değildir.
Bunları zaten biliyorum merak ettiğim niçin daha makul birşey alınmadı.günümüzdeki sacma harcamalara değinmek istemiyorum zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben seni anlıyorum. Sana çok yüksek bir rakam gibi geliyor bu yatın fiyatı. Ama öncelikle dünyadaki zenginlerin kullandığı yatların fiyatlarını bir incelersen ardından konuyu tartışırsan çok daha makul olur. Çünkü yat fiyatları konusunda bir bilgin olmadığı için kıyaslıyamıyorsun bu fiyatları.
Örneğin rus milyarder Abromoviç'in yatının değeri 1.2 milyar dolar değerinde... Savarona'nın alındığı dönemki fiyatı günümüz fiyatına çevrildiğinde değeri 20 milyon dolar. Yani Abromoviç'in yatı Savarona'yı 60'a katlıyor... Umarım kafanda bir şeyler oluşmuştur... -
Atatürk için değilde başkasına alınsa bu kadar soru sordurtmazdı zaten...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
Atatürk için değilde başkasına alınsa bu kadar soru sordurtmazdı zaten...
Ne alaka atatürk saydığım türk buyuklerinden ilk 3 e girebilecek biri benim için. Seviyorum diye elestirmiyeyim mi ?
Bende böyle bir şeyleri sorgulamaya başladıktan sonra çok fazla şey değişti.
Sadece bu konuda değil, kemalistler çok soru soranı sevmez. Eleştiri dersen onu hiç kabul etmezler.
Eleştiri veya sorgulama halinde seni görürseler muhtemelen ya sinirli cevaplar verip geçiştirirler yada küfür ederler. -
quote:
Orijinalden alıntı: ø
Bende böyle bir şeyleri sorgulamaya başladıktan sonra çok fazla şey değişti.
Sadece bu konuda değil, kemalistler çok soru soranı sevmez. Eleştiri dersen onu hiç kabul etmezler.
Eleştiri veya sorgulama halinde seni görürseler muhtemelen ya sinirli cevaplar verip geçiştirirler yada küfür ederler.
Bende eskiden ataturku kusursuz görmeye çalışıyordum sonra bunun gereksiz olduğunu anladim.işin dahada vahimi ise böyle bir yatırımın sonraki dönemlerde curutulmesi.gerçi canakkalede ki toplarida hurda yaptik.bu boyle uzar gider.artık bu olaylardan ders almamizin zamanı geldi ve geçiyor.
Kardeşim Atatürk'ü seviyorum deyip ardından böyle yapıyorsun. Açıklama yaptım ama sen zaten kafanda önyargını oluşturup gelmişsin. Yazık... -
quote:
Orijinalden alıntı: Periah
Kardeşim Atatürk'ü seviyorum deyip ardından böyle yapıyorsun. Açıklama yaptım ama sen zaten kafanda önyargını oluşturup gelmişsin. Yazık...
Donemin bütçesini ve alınan borçları araştırdım. O yüzden böyle yazdım. Yazdigiminda arkasındayım pcim olda daha uzun bir yazı yazardım. Sen bana acimaya devam edebilirsin.ben hala ataturku seviyorum.
Atatürk'ü seviyorum diyorsun ama bir yatı bile fazla görüyorsun... Üstelik Atatürk'ün ölüm yılında alınmış bir yat rahat edebilsin diye...
Yemin ediyorum burası ne biçim bir ülke oldu. Daha bugün hükümetin yolsuzluğu zorla kapatıldı. Ve hırsızlık yapanlara paraları iade ediliyor. Milletin ona gıkı çıkmıyor, burada bu konuda hala Atatürk'e saldırma derdindeler... Ne biçim bir ülke olduk böyle... Bir yanda Atatürk'ü savunmaya çalışıyorum forumun başka bir yerinde Kürdistan kurulacak bizdende çatır çatır topraklarını alacak diyen akplilerle söz dalaşına giriyorum bu ne böyle...
Gençliğe hitabe aklıma geldi birden... Bir bir gerçekleşiyor orada yazanlar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Ekim 2014; 20:50:42 > -
Kardeşim alınmış ya da alınmamış ne fark eder,sizene..Siz bugünün Türkiye'sini düşünün hiç mi vicdanınz sızlamıyor sizin vergilerinz ile 410 milyon dolar değerinde Uçak alınıyor adamın şahsına,700 milyon dolara köşk yaptırılıyor,çankaya neyine yetmemiş diye sormak yerine niye Atatürk'e savarona alınmış.
Ayrıca 1938 de alındığını yazmış arkadaşlar Atatürk'ün vefatına yakın yani Atatürk'ün o zamanlar herşeyden elini çektiğini hepimiz biliyoruz,demekki Atatürk'ün kendi isteği ile alınmış birşey değil
Konuyu açan arkadaş lafım sana değil,birazdan gelecek gereksiz sorulara ön cvp verdim..
Bu ülke'de yaşayan ve müslüman'ım diyen kim olursa olsun Atatürk'e saygı duymak zorundadır,eleştirmek sizin haddinize değil.Vefat etmiş bir adamı sevip sevmemeniz benim umrumda değil ancak saygı duymak zorundasınız,siz bu ülke için ne yaptınızda,Bu ülkeyi kuran,anadolunun karış karış her toprağına giren fransızı,ingilizi,yunan def etmek için milli beraberliği,milli benliği sağlamış adamı eleştiriyorsunuz.
Yok neymiş efendim bira içiyormuş,yok onu yapmış..Ulan önce inandığın dini aç bi oku,Kuranda içkiden,kumardan uzak durun diye belirtir,İçki içene karış,içki içen cehenneme gidicek,içki içen kafir demez.(alkol kullanmıyorum)
Not;Ne kemalistim,Ne atatürkçüyüm.Kökten dinci bir ailenin,inançlı çocuğuyum,ayrıca tarikat mensubuyum.
Yozlaşmışız kısaca bunun kemalisti,müslümanı ötekisi berisi yok.Halk olarak yozlaşmışız,insanların birbirine tahammülü yok,hoşgörüsü yok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: HimuKenshi
Kardeşim alınmış ya da alınmamış ne fark eder,sizene..Siz bugünün Türkiye'sini düşünün hiç mi vicdanınz sızlamıyor sizin vergilerinz ile 410 milyon dolar değerinde Uçak alınıyor adamın şahsına,700 milyon dolara köşk yaptırılıyor,çankaya neyine yetmemiş diye sormak yerine niye Atatürk'e savarona alınmış.
Ayrıca 1938 de alındığını yazmış arkadaşlar Atatürk'ün vefatına yakın yani Atatürk'ün o zamanlar herşeyden elini çektiğini hepimiz biliyoruz,demekki Atatürk'ün kendi isteği ile alınmış birşey değil
Konuyu açan arkadaş lafım sana değil,birazdan gelecek gereksiz sorulara ön cvp verdim..
Bu ülke'de yaşayan ve müslüman'ım diyen kim olursa olsun Atatürk'e saygı duymak zorundadır,eleştirmek sizin haddinize değil.Vefat etmiş bir adamı sevip sevmemeniz benim umrumda değil ancak saygı duymak zorundasınız,siz bu ülke için ne yaptınızda,Bu ülkeyi kuran,anadolunun karış karış her toprağına giren fransızı,ingilizi,yunan def etmek için milli beraberliği,milli benliği sağlamış adamı eleştiriyorsunuz.
Yok neymiş efendim bira içiyormuş,yok onu yapmış..Ulan önce inandığın dini aç bi oku,Kuranda içkiden,kumardan uzak durun diye belirtir,İçki içene karış,içki içen cehenneme gidicek,içki içen kafir demez.(alkol kullanmıyorum)
Not;Ne kemalistim,Ne atatürkçüyüm.Kökten dinci bir ailenin,inançlı çocuğuyum,ayrıca tarikat mensubuyum.
Yozlaşmışız kısaca bunun kemalisti,müslümanı ötekisi berisi yok.Halk olarak yozlaşmışız,insanların birbirine tahammülü yok,hoşgörüsü yok.
Ataturkun benim bildigim onayı var.yoksada delileri ile gosterirseniz memnun olur böylece bir yalnisimi düzeltmiş olurum.biraz empati yapmaliyoz bence bu ladar fakir bir halk varken niçin devlet boyle bir harcama yapıyor. Geçmişimizle yuzmeseliyiz bence.ayrıca suan yapilan yolsuzlukları luks harcamaları onaylamamakla birlikte konunun bu olmadini belirtmiştim. Ayrica bazi seyleri tartışmak için illaha siyasi görüşümüzü paylasmak zorundaymisiz.yazayim bari meclisteki hoc bir siyasi partiyi desteklemiyorum.sadece türk milliyetçisi biriyim.hatta dinimide yazayimda konu iyice sacma sapan yerlere gitmesin.müslümanım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bakan yardimcilarinin sekreterlerinin bindikleri mersolara,cakma padisaha alinan ucaklara,saraylara kosklere ses cikarmazlar Milli Mucadele onderinin aldigi elden dusme gemiye takarlar :)
Erbakan hocanizin deyimiyle,'' Hadi oradan,Hadi oradan ''
:) -
quote:
Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo
Bakan yardimcilarinin sekreterlerinin bindikleri mersolara,cakma padisaha alinan ucaklara,saraylara kosklere ses cikarmazlar Milli Mucadele onderinin aldigi elden dusme gemiye takarlar :)
Erbakan hocanizin deyimiyle,'' Hadi oradan,Hadi oradan ''
:)
Erbakan hocam falan değil akp lide değilim. Konuyi niçin saptiriyorsunuz.
Savarona'nın bedeli Trablusgarp'ta, Filistin'de, Şam'da, Muş'ta, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar Ovası'nda ödendi.
yeterli mi -
quote:
Orijinalden alıntı: Bundeskanzler
Savarona'nın bedeli Trablusgarp'ta, Filistin'de, Şam'da, Muş'ta, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar Ovası'nda ödendi.
yeterli mi
Kılıç hakkı olarak görüyorsunuz demekki.oda bir bakış acisi tabiki.
O konuda bir anı okumuştum.Eski bir yatta ingiliz kralı mı temsilci mi tam hatırlamıyorum o ağırlanıyor.Gemi manevra yaparken Atatürkle misafirine yağ sıçrıyor ve toz duman altında kalıyorlar.Orada Atatürkün bir şikayeti var.
Ayrıca 1938 yılı türkiye ekonomisi fena değil.Dış ticaret açığı yok kar var. -
quote:
Orijinalden alıntı: Indigo
O konuda bir anı okumuştum.Eski bir yatta ingiliz kralı mı temsilci mi tam hatırlamıyorum o ağırlanıyor.Gemi manevra yaparken Atatürkle misafirine yağ sıçrıyor ve toz duman altında kalıyorlar.Orada Atatürkün bir şikayeti var.
Ayrıca 1938 yılı türkiye ekonomisi fena değil.Dış ticaret açığı yok kar var.
Ben alınmasın demiyorum zaten boyle bir ihtiyac varsa tabiki alinacak.sadece döneminin en lüks yatlarindan birini almak saçma geliyor bana.ne bileyim daha ucuz birşeyler alıp kalanı ile yatirim yapabilirdik.suan baktim o zaman ekonamimiz 19 milyon lira fazlali veriyor ve savanoranin fiyatı 1.2 milyon dolar.o donemin kur fiyatlarını tam bulamadim mobil oldugum için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfe28 -- 18 Ekim 2014; 23:57:47 >
quote:
Orijinalden alıntı: alfe28
quote:
Orijinalden alıntı: Indigo
Ayrıca 1938 yılı türkiye ekonomisi fena değil.Dış ticaret açığı yok kar var.
Ben alınmasın demiyorum zaten boyle bir ihtiyac varsa tabiki alinacak.sadece döneminin en lüks yatlarindan birini almak saçma geliyor bana.ne bileyim daha ucuz birşeyler alıp kalanı ile yatirim yapabilirdik.suan baktim o zaman ekonamimiz 19 milyon lira fazlali veriyor ve savanoranin fiyatı 1.2 milyon dolar.o donemin kur fiyatlarını tam bulamadim mobil oldugum için.
Devletlerin böyle şeyleri olur.Saraylar gibi.Devletin şanındandır.Ufak makul yat olmaz.Resmi protokolde kullanacaksın onu.Yatırım yapmışız zaten ama savaş çıkacağı için yeni kalkınma planı uygulanamadı.
Bu işler böyledir.Ekonomik kriz varken bile bu ülkede israftan ve lüksten vazgeçilmez.Bu işlerin cumhuriyeti, osmanlısı, darbe hükümeti, yeni türkiyesi falan yok.
Benzer içerikler
- türkçe zor bir dil mi
- çin kaynaklarında ayın ikiye bölünmesi
- talkan ve curcan katliamı
- ırkımı nasıl öğrenebilirim
- sümbülzade vehbi
- türk bilim insanları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X