Şimdi Ara

Sattığım araç hala benim üzerimde.. ( HALLETTİK ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
36.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en güzeli gidip plakayı söküp alacaksın,hadi bakalım bununla trafiğe çıksında görelim
  • Adım adım,plakayı sökmekten başla adamı pataklamaya kadar yolu yolu var
  • 90ların sonunda aynı durumu yaşadım. Karakola dilekçe verdim dedim, elinde dilekçem ile tanıdık polis adamın yerine gitti. Aynı gün adam devrini aldı.
  • En mantıklısı ilk etapta odenmemis ceklerim/senetlerim var haciz gelirse karismam seklinde gozunu korkutmak bence.
  • Bayram tatili sonrasında devir işlemleri için belli bir süre verip, süre sonunda avukata vekalet vermeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 19 Eylül 2009; 17:23:31 >
  • aracı hurdaya ayır en iyi çözüm bu bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Otospot

aracı hurdaya ayır en iyi çözüm bu bence

hocam fazla radikal bir karar olmus;

bu birazda kul hakkina girer

bence muhlet falan vermeyin, kendinizi kardesinize borclandirip haciz koydurun;

bugun cevirmede trafik subenin kaldirmayi unuttugu bir haciz icin tam 2 saat direttim sonunda teyit geldi ve baglatmaktan kurtuldum.

ugrassin dursun sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noplaceforchance

Arkadaşım kusura bakma ama sen çok hata var. Yaptığın iş resmen ruhsatı senin üzerine olan bir tabancayı tanımadığın birine vermekle aynı şey. Eleman gidip birisine çarpsa polisin ilk gözaltına alacağı kişi sensin. Çünkü arabanın sahibi sensin.

Tabanca, daha basit nerdeyse. Eğer ağır bir kazaya karışırsa araç, zaten arabayı alan anladığım kadarı ile cıbılın biri, ruhsatta araç sahibi olarak göründüğü için, her türlü hasarı tazminatı cartu curtu söke söke alırlar, ocağı söner.

Araç sahibi olarak görünen kişi, kazalarda sürücü olmasa dahi, 1.derecede ummadığınız kadar sorumluluk sahibi. Aklınız varsa, en yakın tanıdığınıza bile emanet araç vermeyin. Herhangi bir büyük kazada çok başınız ağrır, karşınıza ödeyemeyeceğiniz tazminat davaları çıkabilir.

• arkadaşlar maalesef bu iş akraba,yakın arkadaş,bayram sonu mühlet vereyim vs. dinlemiyor.kimsenin gözünü korkutmak istemem ,ama çalıştığım kurumda bir arkadaşın başı yanmıştı.adam arabayı satıp,devretmemiş.alan kişi maalesef ölümlü bir kaza yapmış,üstelik sigortasıda yok.tüm tazminatlara karşılık, dairesini ve köyde epey bir tarla satarak kapattı.büyük konuşmayayım ama araba alır satarsam,devir bi yana,araba bi yana derim.
  • vallahi senin yaptığını çorumlu yapmaz
  • Babam ta 2000'de sattığı bisin devrini 1-2 sene önce verdi. Baya diken üstünde gezdi bu seneler. Hacizlerden dönüldü, sonunda bütün şehre haber saldı da araba ve sahibi bulundu, arabanın sahibiyle helalleşti ve aldı getirdi. Sattık ve devrini verdik. Arabayı hurdaya çıkar biri demiş ve haklı da demiş. Çevirmeye yakalandığında ne güzel olurdu amaEhliyet yok, plaka yok, vergi yok, yok anam yok
  • Bizim de böyle bi sorunuz oldu çok çare aradık. Çalındı demek te riskli adam satın aldığını tanıkla ispatlarsa hukuken iftiracı oluyorsun. bizim aracı trafik sigorta muayene yok diye bağladı. adam arabasını trafiğin otoparkında bulunca yana yana bizi aradı. geldi noterde devir aldı.
  • İşte sahibindende plaka silik koyulacağına böyle noktaları es geçmemek lazım , o araçta uyuşturucu kaçırılsa,cinayet işlense , gasp olayına karışsa vs... gerçekten derdini anlatamazsın ,canın çok yanar . Adamı arayıp 3-4 günlük süre verin kanuni işlem başlatıyorum deyin , 3 gün sonra plakasını sökün bir geceyarısı.Toplamda 1 hafta içinde arayacaktır, 1 hafta içinde hiç sesi soluğı çıkmazsa verin çalıntı ilanını , aratın yerinide ihbar edin semt karakoluna , aldırın aracı sonrada 1 ay falan hiç oralı olmayın ,size nasıl lakayıt davranıyorsa sizde öyle davranın , hatta sürüm sürüm süründürün , müstahaktır çünkü. Ama şuanda başınızın çok ağrıyacağı çok nokta var.
  • noter satışı yapsaydın keşke
  • öncelikle noter satışı yapmadan hangi cesaretle arabayı vermişsiniz anlamak güç. o araçla adam bir suça karışsa, ceketini alıp olay yerinden uzaklaşır sadece, işin tüm pisliği size kalır.

araç resmi olarak şu an halen sizin. arkadaşların bazıları çalıntı ihbarı yap demişler ama kesinlike tavsiye etmem. çünkü adam durumu anlatır ve şahitle de satın aldığını ispat ederse ki eder, üstelik ruhsat da sizde değil onda... bu sefer yalan beyan ve iftira atmaktan sizin başınız derde girer. yapılacak tek şey bana sorarsanız, aracın nerde olduğunu bulun. yedek anahtarınız varsa, gidin aracınızı alın ve getirip evin önüne koyun. para verip alan adam kendisi düşsün ayağınıza. yedek anahtar yoksa da, yine ancak çekici vs. gibi bir imkanla adamın kapısına dayanın ve "arabamı almaya geldim" deyin. sıkıyorsa arabamı çalıyorlar deyip polisi arasın. her halükarda size muhtaç kalacaktır. ondan sonra da tüm masraflrı yükleyin üstüne doğruca notere gidip satışını yapın ve kurtulun bu beladan. bu da size ders olsun. bir daha da resmi yolla olmayan ne satış ne de alış işine girmeyin. dost olması bi şey farkettirmez, kardeşiniz bile olsa işi kitabına göre yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 17 Ekim 2009; 18:06:53 >

• 1000 tl kredi kartı borcum var banka arabaya haciz koyacak diye söyleyin
  • KİRA SÖZLEŞMESİ YAP

parası yoksa akraba ise yıllar sonra yine başına kakılır
    akraba arası ise olumlu ol yani diğer akrabalarda size iyi bakmaz yapılanlar unutulur
    yaptığın kalır.

1 yıllık peşin ödeme anlaşması yap bankaya havale yapsın parasını geri ver
    böylece aracın sende olmadığını kiraya verdiğin söylersin

ama araç kiralamadaki porosüdürü bilemiyorum ilgili makmalara bildirmek felan varsa bildir
  • Bir avukat arkadaşın tavsiyesiyle trafik bürosuna durumu anlatan bir dilekçe verdim. Dilekçeyi kayıt defterine kaydettirdim. Yani bir anlamda topu trafiğe vermiş oldum.
    Bir durum olursa bu dilekçeyi, aracın bende olmadığına ve sahibinin ısrarlarıma rağmen aracı üstüne almadığına dair bir kanıt olarak göstereceğim.
    Büyük şehirde değilim.Burası bir ilçe. Adamı da zaman zaman görüyorum.ne zaman istesem kuşçular derneğinde adamı görürüm.eleman horozcu.
    Olumsuz konuşmalar yapmıyoruz.tamam en yakın zamanda halledicez filan diyor.bu ara kızı üni.yi kazandı. ona bayağı para harcamış.vs. Ortak tanıdıklar çok.şimdilik bekliyorum.
  • eger aranızda yazdıgınız tutanak tan onda da var ıse aracım calıntı dersenız karsı tarafta bu tutanagı ıbraz ederse savcılık karsısında zor durumda kalırsınız
    yanı yalan soylemek her halukarda sızı zor durumda bırakır burada ızlenebılecek ıkı yol vardır
    bırıncısı guvendıgınız bır arkadasınıza arabanın ederı kadar senet verın sonra da uzerıne hacız yakalama koydurun arac baglandıgında ya satıılır yada sıze gelıp yalvarırlar
    ıkıncısıde madem ılcedesınız bır trafık polisine rica edın sıze 34. maddeden yanı muayeneden ceza yazsın 61 tl. daha sonra 7 gun sonunda kayıtlarda aracınız trafıkten men gozukur yıne rıca edın aracı baglasınlar otoparka (ilk muayeneden yakalanmada araca 1 hafta ızın verılır 2 . de verılmez ayrıc a surucu arac sahıbı degılse yıne ılkte olsa verılmez
    otoparktan aracı arac sahıbınden baskası cıkaramaz dolayısı ıle yıne sıze yalvarırlar
    ayrıca turkıye cumhurıyetınde cezaların sahsılıgı ılkesı vardır
    dolayısı ıle ıslemedıgınız bır suctan dolayı ceza verılemez
    sız kaza yapmadıkca sızın aracınızın yapacagı kazada sotumluluk sıze aıt olmaz
    takıldıgınız nokta olursa buralardayım

kesınlıkle noter harıcı aracınızı satmayın

• Kardeş adamın dövüşçü bir horozu varsa onu kaçır, mutlaka alır o zaman üstüne , kapında yatar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.