Şimdi Ara

Satranç mı Tavla mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkisi de eğlendirir,satranç ekstradan düşündürür

• quote:

Orijinalden alıntı: Sefil_Arbaletçi

İkisi de eğlendirir,satranç ekstradan düşündürür

Tavlada yüzde 50 düşünce yüzde 50 şans mıdır?

Benim bi arkadaş beni hem tavla da hem de satranç da yeniyor :D

• Hatırlarım babam bana tavla öğretmişti ve ilk oyunda yenmiştim adamı. Hep yüksek atmıştım. Tamamen şans gerek yok böyle oyunlara.

• Satranç
  • Satranç tabikide. Hayatımda tavlayi ilk defa oynicaktim uni den bi arkadas ogreticekti. Zarlari sallaya sallaya oynuyosum ve çocuğu hayatımda ilk defa oynadığım halde mars ettim . Çocuk ise cok iddialiydi. Anlicaginiz tavla bos is satranç adamdır.

• Satranç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Batak Nasıl Oynanır..
    8 yıl önce açıldı
    Ogame Nedir ve Nasıl Oynanır?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dama

Hem düşünüyorsun, hem fazla düşünmüyorsun

• santrancı ben beceremiyorum bir oyun buldum internette oynuyorum onu ama yeniliyorum çoğunlukla hemen taşlarımı alıyor karşıdaki adam.
  • satranc daha haram

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhafız.

satranc daha haram

şafii mezhebine göre haram değil diye biliyorum doğrumudur?
  • Tavla beyin gerektirmediği için daha çok oynanır

• Aynı anda 7 kişiyle satranç oynamışlığım var, sonucu merak etmiyorsan artıya abanırsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi de çöp bence

• Satranç güzel de bazıları bu konuda kafayı sıyırma durumuna gelmiş. Veya bana tuhaf geliyor. Bir süredir şu Satranç Medya denen kanalı takip ediyordum Youtube'dan, abi iyi hoş güzel de şu notasyon ezberleme olayı bana çok saçma geliyor, şimdi bir Garry Kasparov, bir Marcus Carlsen oturup da nasıl ezberlemiş bunları, mesela kanalda adam bir taktik anlatıyor yok e4 fil c4 kale b3 at falan bir de böyle çok hızlı söylüyorlar o harflerin çoğunu yutuyorlar bile anlaşılmıyor, kim nasıl aklında tutar ya onları? Ben görsel olarak aklımda tutarım da yazıyla nasıl tutuyorlar taktikleri o tuhaf.

Satrancın tek işe yarar yanı sonraki birden fazla hamleyi öngörme, ona göre düşünme yetisi sağlaması. Bu da doğrudan beyni, hafızayı, zekayı olumlu yönde etkiler. Mesela ben, sen, o, şu, bu yani dışarıdaki herhangi biri maksimum sonraki 2-3 hamleyi öngörebilirken satrançta iyi olan birisi en az 6-7 hamleyi görüyor, dünya birincileri tahminimce en az 10-15 hamleyi görüyordur sonraki.

Ama bunların dışında körleme satrancı, yıldırım satrancı gibi şeyler boş geliyor ve gereksiz zorlama şeyler olarak görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 17 Aralık 2017; 0:56:40 >

• Sizlerin de yorumunu alalım

Ben iki oyunu da seviyorum ama arkadaşım beni her 2 oyunda da her zaman yeniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spycho_

Satranç güzel de bazıları bu konuda kafayı sıyırma durumuna gelmiş. Veya bana tuhaf geliyor. Bir süredir şu Satranç Medya denen kanalı takip ediyordum Youtube'dan, abi iyi hoş güzel de şu notasyon ezberleme olayı bana çok saçma geliyor, şimdi bir Garry Kasparov, bir Marcus Carlsen oturup da nasıl ezberlemiş bunları, mesela kanalda adam bir taktik anlatıyor yok e4 fil c4 kale b3 at falan bir de böyle çok hızlı söylüyorlar o harflerin çoğunu yutuyorlar bile anlaşılmıyor, kim nasıl aklında tutar ya onları? Ben görsel olarak aklımda tutarım da yazıyla nasıl tutuyorlar taktikleri o tuhaf.

Satrancın tek işe yarar yanı sonraki birden fazla hamleyi öngörme, ona göre düşünme yetisi sağlaması. Bu da doğrudan beyni, hafızayı, zekayı olumlu yönde etkiler. Mesela ben, sen, o, şu, bu yani dışarıdaki herhangi biri maksimum sonraki 2-3 hamleyi öngörebilirken satrançta iyi olan biris en az 6-7 hamleyi görüyor, dünya birincileri tahminimce en az 10-15 hamleyi görüyordur sonraki.

Ama bunların dışında körleme satrancı, yıldırım satrancı gibi şeyler boş geliyor ve gereksiz zorlama şeyler olarak görüyorum.

Tavlada da gene düşünce var ya. Arkadaşım beni hep yendiğine göre olay sadece şans olamaz

Adamla her tavla oynayışımızda 5-0 yeniyor beni. Çok ilginçdir

Bu arkadaş hem Tavla'da hem de Satranç'da hep beni yener. Hiç oyun vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göle -- 17 Aralık 2017; 0:54:59 >

• Ben ikisini de sevmiyorum .Ne bileyim .Kavga çıkabiliyor .Satrançta yediremeyenler de çok olabiliyor .

İki kişinin karşı karşıya değilde omuz omuza ilgilendiği yani vs olmadan ne bileyim öyle işte .
  • Santrala ilgili bir hikaye vardı köylünün biri padişaha santraç tahtasının her birinci karesine 2 ikinci karasine 4 dörtüncü kara sine 8 her karasi için bir öncekinin ik katı şeklinde buday istemiş padişah hemen kabul etmiş. Borcunu ödeyememiş.

• Göle G kullanıcısına yanıt
    Satranç
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.