Şimdi Ara

SATILIK SONY VAIO 16.4' FULL HD(i7, 6GB RAM, 1GB NVIDIA GT425, 500 GB HDD)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul İlan Türü #Satılık
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Macbook Pro'ya geçiş yaptığımdan dolayı kullanmadığım temiz sorunsuz Sony Vaio VPCF13s0e/b model laptopumu satıyorum. Cihazın herhangi ufak bir sıkıntısı dahi yoktur, aldığımdan beri bir sıkıntı da yaşatmadı. Batarya durumu iyi, belli aralıklarda kalibrasyonunu yaptığımdan kullanım durumuna göre 1 saatten fazla batarya ile çalışabiliyor. Windows 7 Home Premium lisansı mevcut. Dört çekirdekli Intel i7 1,73 GHz(2,93 GHz Turbo Boost) işlemcis, 3D oyunları rahatlıkta oynayabileceğiniz 1 GB Nvidia Geforce GT 425m harici ekran kartı, 6 GB Ram, 500 GB 7200 RPM SATA sabit disk bulunmakta. Cihazın bilek konulan kısmında rahatsız edici olmayan hafif kararma mevcut, kullanımdan dolayı olabilecek normal birşey olduğundan sıkıntı olarak görmüyorum fakat ilanı inceleyen arkadaşların bilgisi olsun. Cihazın belli başlı özelliklerini ve kendi fotoğraflarını ilanın altına ekledim.

Fiyat olarak 1500 TL istiyorum. Takas yapmayacağım. İlgilenen arkadaşlar PM yoluyla ulaşabilirler. Herkese iyi forumlar.

İşlemci: Intel Core i7 i7-740QM (Quad Core 1,73 GHz; 2,93 GHz Turbo; 6MB Düzey 2 önbellek)
    Ram: 6 GB DDR3-1333MHz
    Sabit Disk: 500GB SATA Hitachi (7200 RPM)
    Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT 425M GPU, 1GB harici grafik hafızası
    Ekran Boyutu: 16.4" Sony X-Black VAIO Display Premium (LED)
    Ekran Çözünürlüğü: 1920 x 1080 Full HD
    Optik Sürücü: Blu-Ray + DVD-RW & CD-RW
    Network Kartı: 1000 Base-T / 100 Base-TX / 10 Base-T
    Wireless: 802.11a/b/g/N
    Kamera: Var
    I/O Port: 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, e-Sata, Firewire, PCI-e Express Card, HDMI, VGA, Stereo mikrofon girişi, Stereo kulaklık/hat çıkışı, Dahili mikrofon, Güç konektörü, RJ-11, RJ-45
    Bluetooth: Var
    Kart Okuyucu: Var

SATILIK SONY VAIO 16.4' FULL HD(i7, 6GB RAM, 1GB NVIDIA GT425, 500 GB HDD) SATILIK SONY VAIO 16.4' FULL HD(i7, 6GB RAM, 1GB NVIDIA GT425, 500 GB HDD) SATILIK SONY VAIO 16.4' FULL HD(i7, 6GB RAM, 1GB NVIDIA GT425, 500 GB HDD) SATILIK SONY VAIO 16.4' FULL HD(i7, 6GB RAM, 1GB NVIDIA GT425, 500 GB HDD)
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicemylmz -- 27 Ekim 2014; 19:13:50 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Selam

Takas için dükkanımdaki ürünlere bakabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: Smoch

Selam

Takas için dükkanımdaki ürünlere bakabilirsiniz.

Teşekkürler fakat takas yapmayacağım konusunu ilanımda belirtmiştim. İyi günler.

• Merhaba hocam yorumumu yanlış anlamayın lütfen, forumdayız sonuçta bilgi vermek istiyorum. Ürününüz belkide zamanının en iyi laptoplarından biriydi fakat bu tam 4 5 sene öncesi için geçerli. Bu yaşta ki laptop bu fiyatı hak etmiyor bence. Eminim 4 5 sene önce 4milyara yakın para vererek aldığınız bir laptop, fakat zamanında f/p ürün almamanın belkide en kötü etkisi satarken çok zarar ettirmesi.

+ Ekran çözünürlüğün full hd olması ve blu ray e sahip olması(Blu ray çok kullanan görmedim ama pahalı bir özellik) 7200rpm li hddsi Fiyatını muadillerine göre yükseltecektir.

+ Klavye yapısı da oldukça kullanışlı duruyor bu yaşta ki laptop için güncel bir tasarım.

Fakat ürününüz fiyatını düşüren çok unsur mevcut.

- 1. nesil i7 işlemcisi mevcut. Şuanda kullanılan i5 2450m işlemcilere zor kafa tutan bir performansı var ve upgrade özelliği kısıtlı bir işlemci. Karşılaştırma için :http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-740QM-vs-Intel-Core-i5-2450M

- GT425m çok vasat bir ekran kartı 3. nesil işlemcilerde bulunan paylaşımlı hd4000 ile arasında gözle görülür bir fark yok neredeyse. Yani 3. nesil i5 3210m li paylaşımsız ekran kartı olmayan bir laptopun oyun performansı hemen hemen laptopunuzla aynı olacaktır. Sizin sattığınız fiyatlarda genelde gt650m ekran kartına sahip laptoplar satılıyor.

- Ekranın büyük olması kimi gamerlar için iyi olsa da sonynin standartlar dışında ekran üretmesi pazarı kendi cebine odaklamasından öte bir şey değil benim için. Panel bozulduğunda 16.4" panel bulmak oldukça zor yada pahalı olacaktır. 15.6" ve 17.3" standart panellerdir.

- Bu yaşta bilgisayar için kararma normal fakat fiyatı düşürecek unsurlardan birisi maalesef. Ürünü oldukça yaşlı ve eski gösteriyor. Bu fiyatı veren bir insanın istemeyeceği bir şey bence.

- Sony bir dünya teknoloji devi fakat şubat 2014te sanırım, laptop üretmeyeceklerini açıklamışlardı. Buda yavaş yavaş yetkili teknik servislere yansıyacaktır. Bir ürüne 1.500tl verildi mi 3 4 sene kullanmak isteyen çok kullanıcı olacaktır. Çok önemli bir unsur değil hangimiz yetkili serviste tamir ettiriyoruz ki? Fakat bazı kullanıcılar için "-" yönü olan bir durum.

Yorumlarımı anlayışla karşılayacağınızı düşünüyorum. Hayırlı satışlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: carter17

Merhaba hocam yorumumu yanlış anlamayın lütfen, forumdayız sonuçta bilgi vermek istiyorum. Ürününüz belkide zamanının en iyi laptoplarından biriydi fakat bu tam 4 5 sene öncesi için geçerli. Bu yaşta ki laptop bu fiyatı hak etmiyor bence. Eminim 4 5 sene önce 4milyara yakın para vererek aldığınız bir laptop, fakat zamanında f/p ürün almamanın belkide en kötü etkisi satarken çok zarar ettirmesi.

+ Ekran çözünürlüğün full hd olması ve blu ray e sahip olması(Blu ray çok kullanan görmedim ama pahalı bir özellik) 7200rpm li hddsi Fiyatını muadillerine göre yükseltecektir.

+ Klavye yapısı da oldukça kullanışlı duruyor bu yaşta ki laptop için güncel bir tasarım.

Fakat ürününüz fiyatını düşüren çok unsur mevcut.

- 1. nesil i7 işlemcisi mevcut. Şuanda kullanılan i5 2450m işlemcilere zor kafa tutan bir performansı var ve upgrade özelliği kısıtlı bir işlemci. Karşılaştırma için :http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-740QM-vs-Intel-Core-i5-2450M

- GT425m çok vasat bir ekran kartı 3. nesil işlemcilerde bulunan paylaşımlı hd4000 ile arasında gözle görülür bir fark yok neredeyse. Yani 3. nesil i5 3210m li paylaşımsız ekran kartı olmayan bir laptopun oyun performansı hemen hemen laptopunuzla aynı olacaktır. Sizin sattığınız fiyatlarda genelde gt650m ekran kartına sahip laptoplar satılıyor.

- Ekranın büyük olması kimi gamerlar için iyi olsa da sonynin standartlar dışında ekran üretmesi pazarı kendi cebine odaklamasından öte bir şey değil benim için. Panel bozulduğunda 16.4" panel bulmak oldukça zor yada pahalı olacaktır. 15.6" ve 17.3" standart panellerdir.

- Bu yaşta bilgisayar için kararma normal fakat fiyatı düşürecek unsurlardan birisi maalesef. Ürünü oldukça yaşlı ve eski gösteriyor. Bu fiyatı veren bir insanın istemeyeceği bir şey bence.

- Sony bir dünya teknoloji devi fakat şubat 2014te sanırım, laptop üretmeyeceklerini açıklamışlardı. Buda yavaş yavaş yetkili teknik servislere yansıyacaktır. Bir ürüne 1.500tl verildi mi 3 4 sene kullanmak isteyen çok kullanıcı olacaktır. Çok önemli bir unsur değil hangimiz yetkili serviste tamir ettiriyoruz ki? Fakat bazı kullanıcılar için "-" yönü olan bir durum.

Yorumlarımı anlayışla karşılayacağınızı düşünüyorum. Hayırlı satışlar.

Yazdığınız yorumu düzenleyip ekstra birkaç şey daha eklemişsiniz. Demin cevap yazıyordum yolladım ki silmişsiniz tekrardan yollamışsınız o nedenle demin yazdığım kadar uzunca yazmayacağım. İlk olarak deneyimlemeyip performans testi yapmadığınız bir cihazla ilgili bu denli yorumlar yapmanız bana mantıklı gelmiyor. + ları boşverin, - ile başlayan yorumların fazla gaddarca olduğunu düşünüyorum. Bunun başka bir tabiri yok. Eğer fiyatı yüksek buluyorsanız, muadili veya aynı cihazlar ile örnek gösterip satmam gereken fiyatı da yazarsanız sevinirim. Çok uzun zamandır bu forumdayım ve bu denli bir yorum yapmadım kimseye. :)

• Ayrıca vasat ekran kartı değerlendirmesi çok yanlış olmuş bence. Benzer konfügrasyonlarda intel hd4000 ile oynadığım oyunları biliyorum da ona istinaden söylüyorum. GT425m ile gayet hala da oyunları rahat rahat olması gereken ayarlarda oynamaktayım.

• Hocam ben performansına yorum yapmadım yaşına yorum yaptım genel olarak. Hd4000le aynı performansı değil yakın performansı alacağını yazdım. İlk yorumu sildim imla hataları vardı. Bu arada ekran kartınızın vasat olma sebebide full hd çözünürlüğe sahip olması. Hd çözünürlükte bir nebze kabul edilsede full hdler için gerçekten vasatı aşacağını sanmıyorum. GT425mi daha önce kullandım farklı cihazda.

Link bulmakta oldukça zahmetli bir iş fakat msi ge60 asus n56vz lenovo y580 gibi cihazlar hemen hemen bu fiyat segmentinde.

Ürününüz zamanının en iyi laptoplarından fakat artık yaşlanmış. Ürün sizin istediğiniz fiyata satarsınız. Dediğim gibi fiyatına göre yorum yaptım.

GTX660m ekran kartına sahip bir lenovo 1.500tl civarına satılmıştı forumda full hd olmasada ekran kartının kalitesi çok farklı.

Bu arada forumda sizin laptopun aynısının i5 modelinide satıyorlar 1.000tl ye i5 i7 fark için 500tl fark verilir mi tartışılır. Tabi o ürününde kendi fiyatında olduğunu varsayarsak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • carter17 kullanıcısına yanıt
    Şöyle bakalım bir de... Birincisi herkes 7x24 oyun oynamak üzere almıyor bir bilgisayarı, ofis için alan var grafik programlarını kullanmak için alan var ya da tasarım programlarını kullanmak için alan var. Gamer pc almak isteyen zaten çok daha fazla bütçe ayırmalı. 1080p ekran en büyük avantajı bu bilgisayarın, ayrıca dediğiniz gibi 16.4" ekran öyle zor bulunan bir ekran değil, 250 TL'ye panel olarak sıfır istanbul, ankara ve izmir gibi merkezi yerlerden alınabiliniyor. Saydığınız cihazlar full hd panel değil. Sattığım cihaz 1920x1080 iken sizin emsal gösterdikleriniz 1366x768. Bu başlı başına bir farklılık. Ekran kartına fazlaca odaklanmış haldesiniz, gaming performans olarak odaklanmışsınız tüm olaya. Keza gaming performans durumunda da öyle atla deve ayarında bir fark olmadığını siz de biliyorsunuz. Oyunları zaten kimse full çözünürlükte oynamıyor ve cihazımda çözünürlüğü düşürüp oynadığımdan bir sıkıntı bir kasılma yaşamadım. Sizin de sattığınız ilanlara ve yorum yaptığınız ilanlara baktım ve bence bu şekil yaklaşımlarınızı değiştirmelisiniz. Benim için öncelik ekran çözünürlüğünde, tasarımda, parçaların uyumunda ve işlemcidedir misal, sizin için ekran kartı işlemci vs. Ben cihazımın 1080p ekrana sahip oluşuyla ve herhangi hiçbir donanımsal bir sorunu olmayışıyla bir avantaj görüp uygun gördüğüm fiyatı koydum.

• Genelde alacak kişilere yardımcı yorumlar yapıyorum hocam. Ürün satarkende kendime çok ters düşmemeye çalışıyorum baktıysanız görmüşsünüzdür. 4. nesil gt745m li laptopu 900tlye sattım.

Ofis için ideal pc, tekrar söylüyorum hocam Ben fiyatına göre yorum yapıyorum. Bu ürünün ederi bence 800 - 1000tl civarıdır.

buda sizin laptopun i5 olanı ve 8gb lısıhttp://forum.donanimhaber.com/m_91454065/tm.htm

Ayrıca ben ahım şahım fark yok dediğim ekran kartı modeli Paylaşımlı ekran kartı modeli.

Bunlarda istediğiniz linkler hocam

Aynı laptopun 2.nesil işlemcili gt540m ekran kartlı modelihttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-sony-vaio-bu-fiyata-full-hd-laptop-153881220/detay

Yine aynı laptopun 2. nesil i7 işlemcili gt540m ekran kartlı modeli kozmetiği kötü gibi fakat 3d özelliğide varmışhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-sony-vpcf23z1e-3d-full-hd-sorunsuz-174533860/detay

Yine aynı laptopun 2. nesil i5 işlemcili gt540m ekran kartlı modeli üstelik getli satış fiyatıhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-sony-vaio-vpcf23l1eb-16.4-8gb-640gb-1gb-1920x1080-full-hd-1080-131504832/detay

Asıl bomba bu olsa gerek

1000tl ye aynı laptopun i5 2. nesile sahip gt540m ekran kartlı modelihttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-sony-vaio-full-hd-i5-2-inci-nesil-nvdia-kacirilmaz-firsat-176810952/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carter17 -- 28 Ekim 2014; 15:15:11 >

• carter17 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim düşüncelerin için.

Orijinalden alıntı: carter17

ben teşekkür ederim hocam yorumlarımdan rahatsız olduysanız silebilirim

Yok hayır rahatsız olmadım, ilan baştan sona yoruma açık en nihayetinde.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.