Aynı sekilde almam zaten. Önce güvenlik konusunda kendini ispat etmesi gerekiyor. Isı pompasından konuşmuşlardı, ben öncelik güvenlik olmalı dedim.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Kasım 2024; 13:8:25 > |
Satılan her 3 elektrikli araçtan birisi Togg T10X oldu (18. sayfa)
-
-
Hoca mı diyelim kantin işletmecisi mi diyelim kendisine o zaman? Ben nickiyle hitap etmek isterim ama kendisi direkt ilk alıntısında mesleğinden bahsetti..
-
TOGG satışarının ve genel olarak TOGG elektrikli otomobilinin konuşulduğu bu başlık altında konu dışı olan ve benim özelimle ilgili yazdığınız mesajlara son defa cevap yazıyorum. Son defa çünkü, sanıyorum biraz da amacınız konuyu değiştirmek.
Son derece çirkin ve terbiye sınırlarının dışında bir üslupla atılan bu mesajlara son cevap olduğu için biraz ayrıntılı bir cevap yazacağım. Bu nedenle sıra sıra açıklıyorum;
KONU DIŞINA ÇIKTIĞIM, KENDİ ÖZELİMLE İLGİLİ YAZARAK TARTIŞMA ALANINI BOŞA OYALADIĞIM İÇİN TÜM FORUM ÜYLELERİNDEN VE TAKİPÇİLERDEN SAMİMİ DUYGULAR İLE ÖZÜR DİLİYORUM.
- ÖNCEKİ MESAJLAR; TOGG ile ilgili ben yorum yazarken arkadaş bana kantin ihalesi ile ilgili soru sordu. Aslında konuyla hiç ilgiisi olmadığı için cevap yazmamam gerekiyordu ama madem sordu cevaplayım da netleşsin dedim. Eşim 3 yıl önce okul kantini işltmesini aldı ve normal şartlarda süre 10 yıllık olduğu için ben de 7 yıl boyunca ihale yok dedim. Yahu soru sormuşsun karşındaki de cevap vermiş. Bunun üzerine "AFERİM SANA" yazmak nasıl bir üsluptur. Ben bunu yeni mesajda saygı, insanlık gibi kavramlar ile belirtince de utanması gereken kişi insanlık ne alaka, saygı hak edene gibi yine çrkin kelimesini yetersiz hale geriten bir üslup ile cevap verdi. Son mesajlara bakıyrum. Öğretmen misin kantinci mi, falan filan. Bu konulara da bir açıklık getirlelim de artık TOGG konusu dışına çıkılmasın.
- BENİM MESLEĞİM: Bir devlet okulunda öğretmenlik yapıyorum. Tarih öğretmenliği alanından mezun oldum. Sosyal Bilgiler dersine giriyorum. Resmi ya da resmiyet dışı yaptığım başka bir iş yok.
- KANTİN İŞİ: Eşim 3 yıldır kendi adına bir okul kantinini işletiyor.Ben ve eşim farklı okullarda açlışıyoruz. Çalışma arkadaşı ile birlikte 480 lise öğrencisinin olduğu kantini birlikte çekip çeviriyorlar. Kantin işletmeciliği hem eşimin üzerine hem de işi o yapıyor. Benim kentin işine ayırdığım bir çalışma vakti yok. Zaten haftada 30 saatin üzerinde dersi olan birisi olarak bu mümkün değil.
- SAÇMA SAPAN İDDİALAR VE İFADELER:
a- TOGG konusunu konuşuyoruz, kantin ne alaka
b- Benim hem öğretmenlik yapıp hem de kanti işlettiğimi nereden çıkarıyorsunuz.
c- Sizin ona buna sataşmaktan başka işiniz yok mu?
-
Tamam hocasınız o zaman. Fakat burada biz hepimiz hocayız zaten..
O yüzden bana, ben hocayım şeklinde bir giriş yapmanız biraz gereksiz oldu şeklinde düşünüyorum..
-
Kantinle ilgili senin durumun şu video ile özetliyorum. Baska dilden anlamıyorsun. Üzgünüm.
https://www.youtube.com/shorts/qz00IFQqfE8?si=gzA7eMUqrLp3sVt_
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalkanGöçmeniBirBey -- 10 Kasım 2024; 14:40:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Togg bu ay 5000 e yakın satar diyorum
Yok mu tahmini olan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jethoca -- 10 Kasım 2024; 16:37:55 >
benim tahminim 2 tane satar
-
Oğlum bari dalga geçerken mantıklı dalga geçin. La artık togg tuttu. Ne derseniz deyin.
Dalga geçiyor olsaydım 1 tane satar derdim yeğenim, 2 tane satıyor dedim dikkat et.. Çok satıyor yani..
-
Muhalifimdir ama Togg un batması Türkiye için kötü olur. Dua edin batmasın. Şurda AKP gidince ne olacak herkes Toggcu olacak bu ikiyüzlülük olmayacak mı? Zaten togg un AKP yle ne alakası var?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bak eğer AKP arabası diye elestiriyorsam TOGG'a muhtac kalayım
Ben sadece bana göre doğruyu yazıyorum bu her zaman böyledir..
Tabii sana göre yanlış da olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Kasım 2024; 18:40:8 > -
Bir arabayı üretmek ayrı bir arge, arabayı ucuz üretmek de daha derin bir arge gerektiriyor. Önce bir baseline model ortaya çıkartıp, sonradan ucuzlaştırmaya arge kasmak daha mantıklı. Bir de elektrikli çıkartıyorlar, benzinliyle rekaber edemez fiyatı. Fiyat elektriklilerle kıyaslanmalı. Tesla nın ucuz bir modeli var onla yarışır haldeler.
Diyelim TOGG ceo su da muhalif birisi olsaydı, ne diyecekti Tayyip istifa Tayyip kötü falan filan mı demeliydi? Bunu dedikten sonra o adama bir şey yaptırırlar mıydı? Yağ çekmeden bu ülkede pek bir şey olmaz maalesef burası demokratik bir ülke değil, kısmi sömürge gibi bir ülkeyiz zaten. Koskoca CB ye laf sallayıp da iş yapan muhalif bir iş adamı olabilemez maalesef. Şimdi Elon Musk la bile baya uğraşıyor Bidencılar Trump u kolladı diye mesela. Demokrasi bence hiçbir yerde tam yok.
Ben TOGG ceo'su özgür özelci olsa bile yine elestirirdim.. Tofaş varken AKP mi vardı? Daha önce de söyledim, 1994 yılında, emekli olmuş bir memurun, emekli maaşı sıfır Dogan almaya yetmiyordu.. Ben o zamanlar çok gençtim tabii ama hatırlıyorum da, o zaman da Tofaş'ın fanboyları vardı. Tofaş rakibi başka bir araba alanlarla akıllarınca dalga geçiyorlardı fakat bindikleri tofaşlar yıllar içinde bölüne bölüne 2 ve 4 Tofaş oldu.. 1 araba parasına 4 araba almış oldular.. Bayağı akıllı adamlarmış gerçekten ve dalga geçmekte haklılarmış..
-
Yanlış kişiyi referans aldın. Bak 2 demiş ve dalga geçmiyormuş
Yanıldınız
Sadece benim tanıdığım 3 arkadaş kasımda sipariş verdi ve araçları 1 haftaya geliyor
Yani 2 sayisi geçildi
TOGG kasımda da satışını artırarak devam ederse artık bu projenin önü açık demektir. böyle dşünmemim nedenlerini sizinle paylaşayım;
- 2025 yılında TÜrkiye'de elektrikli araba satışları daha da artacak. Elektrikli arabalar yaygınlaştıkça millet bu arabaların ne kadar ekonomik, teknolojik ve konforlu olduğunu anladıkça satışı hızlanacak. BU durumdan TOGG ta payını alacak. Mesela 2022 de sadece % 1,1 di.Geçen sene yani 2023 te tam 8 kat arttı. 2024 yılında şimdiden geçen seneki sayıya ulaşıldı. 2025 yılı için beklenti 250 bin ile 300 bin arası. KAYNAK ALTTA.
Yani TÜrkiye'deki elektrikli araba artışı dünya ortalamalarından farklı seyrediyor. Bu durumdan TOGG ta payını alacak. Mesela 2025 yılında her 3 elektrikliden birisi TOGG olmasa bile toplam satışı 2024 ün nereeyse 2 katı olacak.
temiz enerjiIEA: Elektrikli araç satışları bu yıl 17 milyona ulaşacak - Temiz Enerjihttps://temizenerji.org/2024/04/24/iea-elektrikli-arac-satislari-bu-yil-17-milyona-ulasacak/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIlLmB2szSiQMVk0FBAh37DxtDEAAYASAAEgLBPPD_BwE2- TOGG'un sedan modeli ve ihracak operasyonu satışlarını artıran diğer bir etken olacak.
3- Yeni olmanın doğal sonucu sorunları marka hızla gideriyor. 2025 yılında TOGG otomobilleri daha sorunsuz, daha rafine ve alınabilir olacak.
-
Orta halli 50 bin maaş alan adam alamadıktan sonra türkün arabası olmasının hiç bir anlamı yok.
Hep aynı örneği vermeye devam edeceğim o halde;
ABD'de en dandik işte çalışan birisi 21 aylık maaşıyla giriş seviyesi tesla alabiliyor.
Türkiye'de en dandik işte çalışan birisi 97 aylık maaşıyla togg alabiliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X