arkadaşlar merhaba kolay gelsin benim bilgisayarım sata galiba bilemiyorum markası iste asus p5g41t-m lx http://www.asus.com/Motherboards/P5G41TM_LX/ ve özelliklerinde de SATA 3Gb/s bu yazıyor sanırsam sata 2 olması lazım sata 1 1.5gb sn sata 2 3.5gb sn sata 3 6.5gb sn saniyedeki veri hızı gb dedim :D bazı arkadaşlar yazıyorlar 6gb saniyedeki veri hızımı diye hayır saniyede 6gb veri aktarsa keşke ama teknoloji ilerliyor sata 1 150mb sn sata 2 300mb sn sata 3 700mb sn olması lazım diye biliyorum neyse soruma geçeyim ben arkadaşlar şimdi ben hdd alıcam bir türlü sata 2 bulamadım yani benim tahminime göre ana kartım sata 2 sata 3 hdd buldum bende bunu alsam çalışırmı veri hızı felan yavaşlaması sorun degil çalışsın yeter bir yerde okudum sata 2 uyumlu ana karta sata 3 hdd takılır diyor sorumda bu benim ana kartım eyer sata2 se yada satada olabilir ama bilgilere göre sata 2 ben sata 3 hdd alsam çalışırmı yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar ha bu arada benim ana kartım da anlamadıgım bi yer var ddr 3 rem var ama ddr2 ekran kartı :D önceki ana kartı bozdumda biyosunu güncellerken :D neyse ben bu ana karta birde ddr3 ekran kartı alsam çalışır galiba çünkü ddr3 ama ddr2 destekli oldugunu okumuştum biryerde bana yardım edermisiniz lütfen ana kartıım ddr3 olurmu erkran kartı ? rem zaten 3 :D birde hdd olurmu sata3 :D birde rica etsem ana kartım sata kaç söyliye bilirmisiniz ? kolay gelsin hayırlı günler