Şimdi Ara

sata ile ide arasındaki fark nedir..??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sata harddisk teknolojisi ancak buna uyumlu anakartlarda çalışıyor sanırım,

fakat sata nın kasa içi montajında ide harddiskten farklı herhangi bir işlem yapılıyormu?

okuduğum kadarıyla sata da slave ,master olayı yok bios otomatik görüyor-

bazı dergiler sata olayını masrafa değmeyecek kadar "fiyasko" olarak yazdı ve testlerle bunu,

kanıtladı-neyse,benim sorum ide hdd ten farklı olarak,sata yı monte ederken farklı bir

bağlantı uygulama var mı..??bilgili arkadaşlara şimdiden teşekkürler,

• Kabloları ve büyük çoğunluğunda da güç girişleri değişik. Başka da bir fark yok. Ha birde sata raid yapmak neredeyse masrafsızken(anakartın destekliyorsa) ide raid yapmak için bi 100 dolar verip ayrı bir kart alman gerekiyor
  • Arkadaşım bence ŞİMDİLİK en onemli özelliği kablosunun cok ince olup hava akışına olumlu yönde etki etmesi
  • quote:

Orjinalden alıntı: cankoral

Arkadaşım bence ŞİMDİLİK en onemli özelliği kablosunun cok ince olup hava akışına olumlu yönde etki etmesi

Ewet estetik ve aerodinamik özelliklerini de unutmamak gerekiyor
  • yani;harddiskin arkasındaki dişi soketlere; anakarttan gelen "ide" ile "güç kaynağından"gelen soket-girişleri aynı mı..?

yani bağlantılar aynı mı?

yazdıklarınıza bakılırsa fark yok gibi...bunumu anlamalıyım.
  • Ursula'ya sormuşlar "Oooooh!" ile "Aaaaaah!" arasında ne fark vardır diye.. "Yaklaşık 10 cm'lik bir fark"demiş.

SATA ile IDE arasındaki fark da bunu hatırlatıyor. Bağlantı kablosu ince, gereksiz kablo trafiğini engelliyor, bir de data transferinde avantajlı olduğu söyleniyor SATA yolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buzzer -- 9 Kasım 2004, 21:10:08 >
  • hayır soket yapıları farklıdır.
    arkadaşlar aerodinamik ve Raid katkısını belirtmişler haklılar çünkü tek başına SATA(150) ile PATA arasında performans farkı yok.Sadece Sata'lar daha düşük işlemci gücü tüketiyorlar okadar şimdilik.

sata300'ler çıkınca durum değişecektir tabi, o zaman PATA'ların (paralel ATA) miyadı dolacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nietzhe'ye dedim
  • SATA ile İde arasındaki fark su arkadaslar ide de veri transferi daha düşük sata da ise saniyede yanılmıyorsam 1,3 yada 13 mb veri trasnferi yapıyor olmasıdır. arada bir fark yok diyenlere cevap. kolay gelsin iyi çalışmalar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sansar_Selim

Nietzhe'ye dedim

okudum.sağol.
  • Bende birde genelde tümsata diskler 2-8mb cache bellekle geldiği için daha ii
  • chip ve pcworld dergilerinde okudum.

sata teknolojisinin; bizim gözle farkedemeyeceğimiz kadar önemsiz "hız"artısı var.

yani ;

yapılan masrafa göre elde edilen benchmark testleri tam bir "fiyasko" olduğu tespit edilmiş.

ama tabiiki önbellek,veri erişim hızı,slave master ayarı gerekmemesi,olumlu başlangıçlar,

ilerde "farkedilir" hız seviyelerine ulaştığında o zaman sata ya geçeriz.
  • SATA diskler ise şu an yaygın olarak bulunuyorlar fakat IDE diskler de hala satılıyor ve kullanıcılar birkaç dolar tasarruf için IDE disk alabiliyorlar. Şimdiden söyleyelim yeni yonga setlerinde SATA portları standart olacak. Sayıları dörde çıkıyor ve IDE portları teke düşüyor. Bu durumda elinizde IDE disk varsa mecburen CD/DVD-ROM ile aynı kabloya takacaksınız. Eğer elinizde birden fazla CD/DVD sürücü varsa tek çare SATA adaptörü bulup IDE diski SATA portuna takmak. Baız üreticiler, Abit gibi, bu adaptörü kutuya ekleyecekler. Ancak bu sıkıntılara düşmemek için yeni sistem/disk alırken SATA almaya dikkat edin.

bir kere adı üstünde seri iletişim sağlıyor yani artık 40 veya 80 damarlı, bağırsak kılıklı bağlantı kablolarına ihtiyaç yok. serial ata girişlerindeki pin sayısı 7. bu durum kablolamayı kolaylaştırdığı gibi (mesela artık master-slave ayarına gerek kalmıyor), enerji tüketimini ve cross talk'tan kaynaklanan sinyal bozulmalarını da daha aza indirgiyor. serial ata şu anda 150 mb/s hızı destekliyor ama 10 senelik roadmap 300 mb/s ve akabinde 600 mb/s veri iletim hızlarını öngörüyor.

Açılımı serial advanced technology attachment'dır.

• quote:

Orjinalden alıntı: PanikAtak

. serial ata şu anda 150 mb/s hızı destekliyor ama 10 senelik roadmap 300 mb/s ve akabinde 600 mb/s veri iletim hızlarını öngörüyor.

iyi ya işte..

bizde o zaman sata ya geçeriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.