Şimdi Ara

SATA III icin ozel bir kablo gereklimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
29.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Western Digital Cavier Black 1TB Sata III diskim ve sata III destekleyen anakartim var, bu disk herhangi bir sata kablosu ile sata III olarak calisabiliyor mu ?

Yoksa SATA III kablolari farkli mi ? Hangi sata biriminde calistigini nereden gorebiliyoruz ? Nasil anlayabiliyoruz ?

Bu biraz kafami karistirdi ;

SATA kablolari 2-5 tl arasi satilirken SATA III adinda bu fiyata satilan kablonun farki nedir acaba ?

Tesekkurler

• SATA II ile aynı kabloyu kullanıyor. farklı bir kablo gerekmiyor bildiğim kadarı ve kullandığım kadarı ile :)
    renklere takılma bende siyah da var mavi de var kırmızı da var.

siyah olanları bunun gibi hdd ucu köşeli.
    sanırsam kabloda işlev bakımdan fark yok ama dayanıklılık veya iletim malzemesi olarak belki farklılık olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi privatethedawn -- 20 Ocak 2011; 12:57:46 >
  • sata 3 kullanmak istiyorsan sata 3 kablosu alman gerekli. bu ürünler geriye uyumlu olduklarından (hdd ve anakart için diyorum) sen eski kablonla kullanırsan sata 2 performansı alırsın sorun çıkarmaz yani.

ben de sata 3 uyumlu bir anakart aldım. içinden sata 3 kablosu da çıktı. sende de vardır belki çünkü görünümü aynı gibi. poşetine bilgilendirme etiketi koymamış olsa ben farkı anlayamazdım mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theory of a dead man

sata 3 kullanmak istiyorsan sata 3 kablosu alman gerekli. bu ürünler geriye uyumlu olduklarından (hdd ve anakart için diyorum) sen eski kablonla kullanırsan sata 2 performansı alırsın sorun çıkarmaz yani.

ben de sata 3 uyumlu bir anakart aldım. içinden sata 3 kablosu da çıktı. sende de vardır belki çünkü görünümü aynı gibi. poşetine bilgilendirme etiketi koymamış olsa ben farkı anlayamazdım mesela.

Bana kutulu gelmedi hdd, vatandan internet ustunden almistim.

Tum sistem ayni anda geldigi icin acaba gozumdenmi kacti diyorum ama tek bir sata kablosu geldi, oda CDROM kutusu icinden cikti.

Linkte verdigim kabloyumu kullanmamiz lazim, yukaridaki arkadas fark olmaz demis, konuyu netlestirebilirsek iyi olur.

• hocam şöyle söyleyim sata ile sata 2 arasındaki farkı ben hissetmemiştim. biraz değerler havada kalıyor gibi. 150Mb/s den 300 mb/s iki katı. somut farkını göreni de görmedim. hani bu mevcut cihazların daha sata 2 hızına (teorik 300 Mb/s) yaklaşamadığını düşünürsek çok farkedeceğini sanmam. yani bana göre kabloya vereceğin 15 tl gereksiz bir harcama olur. ama ben sata ve sata2 yi denemiş biri olarak yazıyorum. sata3 bir cihaz kullanmış bir arkadaş varsa farkını söyleyecektir ama bana kullanımdan ziyade benchmark sonuçlarında belki bir iyileştirme yaparmış gibi geliyor. zaten ciddi bir performans artışı getirmiş olsa bu testlerle veya kullanıcı yorumlarıyla bize çoktan ulaşırdı. piyasada sadece linkini yolladığın kablo mevcut gibi sanki. arattım başka ürün bulamadım. bu bile sata3 ün altının biraz boş olduğunu söyler gibi. sata2 den milletin ağzı yandı zaten beklenti olarak.

ha şu mevzuyu da unutmamak gerek ne bileyim örneğin ncq önemli bir gelişmeydi. ya da raid yapmak diskleri. fark edilebildi bunlar. sata 3 te yeni bir şeyler getiriyorsa bilemem. dediğim gibi kullanan arkadaşlardan yorum almak gerek. ben pek inanmadığım için anakartım izin vermesine ragmen sata2 aldım diski farkı ödemek gereksiz geldi. kablo konusunda sorduğun sorunun cevabı sata3 kablosu takman gerektiğidir. kabloyu aldım hiçbir fark yok deme olasılığın da bayağı yüksek bir ihtimal.

ayrıca benim dediğim kablo anakartın kutusundan çıktı. harddiski kastetmemiştim.

• özel bi kablo yoktur sata 3 için herhangi bi sata kablosu işinizi görür ama çok fark olmaz gerçek fark istiyorsan hız için raid 0 yapacaksın ozaman elle tutulacak kadar performans hissedeceksin
  • özel bir kablo yoksa neden asus 2 adet sata2 kablosu poşetine sata2 kablosu diye yazıp, ayrı bir poşette sata3 kablosunu ayrı poşetleyip bunu da sata3 kablosu diye etiketlemiş acaba? anlamıyorlar heralde sizin kadar

buradan özellikler bölümüne girersen eğer accessories yani aksesuarlar bölümünde kutu içeriğine dahil olan aşağıdaki listeyi bulabilirsin kimseye yalan borcum yok burada ve bilmediğim konularda da hiç ahkam kesmedim şimdiye kadar

User's manual
    1 x UltraDMA 133/100/66 cable
    2 x Serial ATA 3.0Gb/s cables
    1 x Serial ATA 6.0Gb/s cables

arkadaşım senin de soruna cevaben de son olarak şunu yazayım. sata ile sata2 arasında da 2 kat hız artışı öngörülüyordu teorik olarak ama pratikte bu olmadı. şimdi de benzer durum söz konusu. usb 3.0 olsa 10 kata yakın hız artışından bahsediliyor illa ki biraz da olsa farkeder konu o olsa al derdim. ama daha evvelden de yazdığım gibi bence kablo alma mevcutu kullan büyük bir ihtimalle farkedilesi bir performans artışı yaşamayacaksın alırsan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arsiv icin Ssd mi Hdd mi?
    6 yıl önce açıldı
    ssd mi hdd mi benim icin ?
    8 yıl önce açıldı
    Pc icin hoparlor tavsiyesi.
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sata3 diskler sata2 kablosu ilede çalışabilirler ama sata3 kablosu ile kullanılmaları doğrudur. ben aşağıdaki sitede buldum örnek bir kablo iyice yakından bakıldığında kullanılan malzemenin daha iri olduğunu görebiliyoruz.

http://www.teknobiyotik.com/akasa-premium-sata-iii-yuvarlak-kablo-siyah.html
  • aynı HDD yi kullanıyorum, bildiğim kadarıyla SATA 3 kablosu gerekiyor benim de anakarttan çıktmıştı. Günlük olarak tek fark ettiğim bilgisayar eskisine göre daha hızlı açılıp kapanıyorç
  • Western Digital Cavier Black 1TB Sata III diskim ve sata III destekleyen anakartim ASUS SABERTODH X58
    ANAKARTIM VAR sata 3.0 kablo anakarttın içinden çıktı ve kullanıyorum kopyalamalarda çok hızlı saniyede
    ortalama 100 mb koyalıyor daha önce böyle bir hız görmemiştim
  • 150Mb hızına ulaşamayan mekanik disklerle sata3 kablo kullansanız ne olur ? kullanmasanız ne olur?
    Dosya kopyalama örneğini veren uzman @babacandan. Günümüz disklerinin hepsi zaten sata2 ile bu hızı veriyor.
  • Bildigim kadariyla sata2 ile sata3 kablo arasinda 2 kat hiz farki olacak diye bir durum yok. Sata2 nin hiz limiti 3gbit/s buda 300mb oluyor galiba eger hddnizin calisma hizi 300mb/sn den fazla ise kablonun azizligine ugruyor. bu durumda mevcut hddler icin degil belki ssdler icin gecerli olabilir. asus da sanirim bu yuzden hem sata2 hem sata3 kablosu gondermistir. muhakkak sata3 kablosunun icerisindeki iletkenler fln farklidir sonunda 2kat hizli iiletime olanak sagladigina gore. ama bu durum mevcut hddlerde (saniyede 300mb dan daha yavas olanlar) gecerli degildir diye dusunuyorum...

hatam varsa affola.
  • Arkadaşlar farklı cevaplar olduğundan bir de burada sorayım dedim.Sistemim,

1- anakart sata 3 destekliyor

2-Aldığım sdd,Sata3 Ocz Vertex3 Max iops 120 gb 550mb /sn hızında

Sata3 bağlantılarını sata2 kabloyla yapsam bir şey farkedermi ?
  • Hiçbir zaman 550Mb/Sn değerine ulaşamazsın.
    Teknoloji hep teoriktir, pratikte bahsedilen hızların genelde yarısını kazanabilirsin.
  • SATA kablolari SATA 3Gb/s yada SATA 6Gb/s diye ayrilmazlar. SATA kablosu, SATA kablosudur, tek gorevi sinyali bir noktadan baska bir noktaya tasimaktir.

Anakart ile gelen SATA kablolarinin bazilarinin 6Gb/s olarak isaretlenmesini, HDD'ye SATA 6Gb/s koymak ile esdeger buluyorum, yani pazarlama teknigi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fract4l -- 11 Mayıs 2011; 1:09:22 >
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler ,donanıma çok yabancı olmamama rağmen akılda bu tür soru işaretleri oluşabiliyor ,sata veri yolu ile sata kablo konusu karışabiliyor ,bu topiktede de konu "sata3 kablo"ile ilgili olmasına rağmen sata3 veri yolu ile ilgili cevapların gelmesi bu yüzden herhalde.

Sonuçta kabloların sata2 veya sata3 kablosu olarak farketmediği ağırlık kazandı.Bende Sata3 SSD yi sata 2 kablosunla kuracağım sonuçları elimden geldiğince buraya aktarıcam. 300 mb/sn üzerinde bir değer alırsam gerçekten farketmiyor demektir...
  • benim kutunun içinde sata 3 kablo çıkmamıstı.
    sata 3 çalıştırmak için kablo almak zorunda kalmıstım
    ve sata 2 biraz daha hızlı olduğu için sata 2 de kaldım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zoozfire

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler ,donanıma çok yabancı olmamama rağmen akılda bu tür soru işaretleri oluşabiliyor ,sata veri yolu ile sata kablo konusu karışabiliyor ,bu topiktede de konu "sata3 kablo"ile ilgili olmasına rağmen sata3 veri yolu ile ilgili cevapların gelmesi bu yüzden herhalde.

Sonuçta kabloların sata2 veya sata3 kablosu olarak farketmediği ağırlık kazandı.Bende Sata3 SSD yi sata 2 kablosunla kuracağım sonuçları elimden geldiğince buraya aktarıcam. 300 mb/sn üzerinde bir değer alırsam gerçekten farketmiyor demektir...

Arkadaşlar OCZ Vertex3 Max Iops 120gb SSd mi kurdum ,normal sata kablo ile bağladım(Ancak Ocz kitapçığında sata3 kablosu öneriyor.), win performans değeri 7,9 işlettim sistemim Win7 64bit Ultimate, Ahci kurulu...

SATA III icin ozel bir kablo gereklimi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZooZ -- 12 Mayıs 2011; 16:54:25 >

• hayırlı olsun değerler çok iyi verilen değerlere yakın yani ,bu arada kablo çok önemli değil demekki
  • Teşekkür ederim ,Sata 3.0 kablolarda yakında elimde olacak bir de onlarla deneyeceğim konu açıklığa kavuşmuş olacak...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.