Şimdi Ara

sata diski bağlayamadım yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni bilgisayar kuruyorum anakart ve sata bir hard disk aldım ancak bağlantıyı sağlayamdım anakart bir turu hdd yi görmüyor .
    gigabyte anakartım var 4 adet sata yeri var .hard diskimdeki sata kablounu anakartın sata0 yazan yerine denedim ama kurulum olmadı (sata 0-1-2-3 hepsini denedim)sata nın tek ince bir kırmızı kablosu var başka güç kablosu gibi birşeyi varmı .
    biostan girdiğimde sata kısmı auto da duruyor ancak hdd yi görmüyor.

• sata driverlerini yükledin mi ?
  • xp yi kurarken scsi disk kurulumunu seçip yazılımını istediği zamanda disketini takıp yükleyeceksin yoksa görmez.
  • güç kablosunu tabiiki takacaksın..malum bu meretler elektriksiz çalışmıyo
  • evet sata diski ancak sata sürücüleri ile tanıtabilirsin.. bunun için windows kurulurken
    f6'ya basacaksın. daha sonra sata sürücülerinin olduğu disket ile sata'yı
    tanıtacaksın..
  • Arkadaşlar SATA araması yaparkene rastladım bu eski konuya,
    Yani konu hortlatıyorum,

Farzedinki bilgisayarımda yani kasada floopy yok o zaman ben SATA yı tanıtamayacak mıyım yani Wİndows kurarken
  • SP2'li yada SATA driveri gömülü CD oluşturup yüleyebilirsin, sorun olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    harici hdd yardım
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: golevez33

SP2'li yada SATA driveri gömülü CD oluşturup yüleyebilirsin, sorun olmaz

Biraz açabilir misin, çok yakın değilimde SATA teknolojisine, hep IDE kullandım ancak aza dogru SATA2 bir HDDli sistem kurmak istediğimden ön hazırlıklara başladım da
  • sp2 de satalar gömülü mü güldürmeyin benim nforce 2 silicon sata driverım yoktu sp2 de şimdi kullandıgım nforce (hatırlayamadım ya 840 ya 640 bölebirşeydi ) driverıda via da yok sisde yok hangi intelin sata driverı mı var çünkü tek denemediğim çipset o kaldı arkadaşım eğer sataya geçiceksen intde birazcık araştırma yap nlite programı ile sata driverlarını monte edebilirsin hatta tüm driverlarını monte edip katılımsız kurulum cd si hazırlıyabilirsin kendine bir sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım
  • @alastis dostum önerim için teşekkürler araştırma yapıcam yapmasına da neyi aramam gerektiğini tam tespit edemedim, Kabaca incelemelerime göre XP kurarken Raidkurmak istiyorsanız F6 gibi bir seçenek geldiğinde onu seçip (F6) ordan diskette sürücüsü olan Sata HDD mizi tanıtıyormuşuz,

Şimdi bana araştır dediğin konu şey mi, hani nasıl SP2 yi XP Kurulum CD sine bütünleşik yapıyorlar SATA HDD driverlarımızı da o tip birşey mi yapıyoruz yani?

Teşekkürler...
  • Konu daha önce geniş kapsamlı olarak ele alınmış, dilerseniz inceleyebilirsiniz.[ Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu ]

Kolay gelsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: credo

Konu daha önce geniş kapsamlı olarak ele alınmış, dilerseniz inceleyebilirsiniz.[ Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu ]

Kolay gelsin..

Olay budur @credo
    Ellerine sağlık dostum
  • Önemli değil..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.