Şimdi Ara

Sata 3 Kablo Hakkında Bilgi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sata 3 hdd ile sata 3 destekleyen anakart arasındaki bağlantıyı standart bir sata kablo ile mi yapmalıyım, yoksa sata 3 kablo mu almalıyım? Az önce bir Çin sitesinde sata 3 kablo satıldığını görünce bu soru aklıma takıldı.

• hdd ise bence gerek yok .. sata2 kablonun sata3 portta çalışmama olasılığı olacağını sanmıyorum, (gerçi benim aldığım anakartın içinde sata3 kablo çıktığı için sata2 kablo kullanmadım) en kötü ihtimal sata2 kablo 300mb/s hıza çıkabilir ki zaten bu hız senin hdd ne yeter de artar bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: casual

hdd ise bence gerek yok .. sata2 kablonun sata3 portta çalışmama olasılığı olacağını sanmıyorum, (gerçi benim aldığım anakartın içinde sata3 kablo çıktığı için sata2 kablo kullanmadım) en kötü ihtimal sata2 kablo 300mb/s hıza çıkabilir ki zaten bu hız senin hdd ne yeter de artar bile.

Bilgilendirme için teşekkürler dostum. Ebay'dan 3 adet kablo aldım artık. Hdd alıncaya kadar gelir herhalde.
  • ilerde ssd takacak olursan zaten bir şekilde sata3 kablo ile takmak gerekir. hayırlı olsun :)
  • sata 2 ile sata 3 kabloları aynıdır. arada bir fark yok. ikisi ilede aynı hızı alırsın. alttaki linkte testte mevcut.

http://www.pugetsystems.com/labs/articles/SATA-cables-Is-there-a-difference-97/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

sata 2 ile sata 3 kabloları aynıdır. arada bir fark yok. ikisi ilede aynı hızı alırsın. alttaki linkte testte mevcut.

http://www.pugetsystems.com/labs/articles/SATA-cables-Is-there-a-difference-97/

Teşekkürler. Bunu da öğrenmiş oldum.
  • yani açıkçası hiç anlıyabileceğimiz fark yok zaten ciddi manada sata 2 ile 3 arasında fark olmuş olsaydı sata 3 disklerin fiatı 2 lere göre yüksek olurdu arkadaşa en iyi tavsiyemiz bütçesi var ise raid 0 yapmasıdır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önümüzdeki günlerde ssd'ye geçeceğim zaten. Aslında raid 0 yapabileceğim biri 160 gb biri 320 gb 2 adet harddiskim mevcut ama oldukça eskiler ve 320 gb olandan hoşuma gitmeyen sesler alıyorum. Hd tune pro ile test ettim, bad sector çıkmadı ama health menüsünden kontrol ettiğimde 3 adet sarıyla işaretli uyarı görüyorum. Neyse, konuyu açmadaki amacım alacağım ssd için sata 3 kablo gerekip gerekmediğini öğrenmekti ama soruyu biraz yanlış sordum galiba. Ve anladığım kadarıyla önemli bir zaruret söz konusu değil ancak ben bu bilgiyi edininceye kadar 8 TL ödeyip Ebay üzerinden 3 adet kablo almış bulundum. İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.