Şimdi Ara

SAT sınavına gircem yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İngilizcem iyi özel fen lisesinde okuyorum. Amerika'da okumak istiyorum. SAT hakkındaki sorularınızı cevaplandırabilirim. Bugün kayıt oldum. Matematik çok çok kolaymış okuldan bir arkadaşla birlikte hazırlanıyorum inşallah bu sene bi yerler tuttururuzda ygs-lys illetttinden kurtuluruz. Ben 22 dolara Guide aldım colleegeboard sitesinden. Ne zaman gelir? birde eek kaynak öneren var mı? Teşekkürler

• KOMANDO MU OLACAN?
  • Geçen yıl okulda sat klubune gitmiştim mat aşırı kolay ama anlayabilirsen tabi kavramları falan ezberlersen matı hallledersin . Fen derslerini dinlememiştim hiç birşey anlayamıyordum çünkü zaten zevkine gitmiştim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayhan.

Geçen yıl okulda sat klubune gitmiştim mat aşırı kolay ama anlayabilirsen tabi kavramları falan ezberlersen matı hallledersin . Fen derslerini dinlememiştim hiç birşey anlayamıyordum çünkü zaten zevkine gitmiştim

mat bende. çok basit. sorular filan çözdüm biraz. adamlar olasılık soruyor ya. ama vocabulary zayıf bende soru kökünü tam anlamam lazım.
  • su altı taarruz sandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: SütMısırı

quote:

Orijinalden alıntı: Ayhan.

Geçen yıl okulda sat klubune gitmiştim mat aşırı kolay ama anlayabilirsen tabi kavramları falan ezberlersen matı hallledersin . Fen derslerini dinlememiştim hiç birşey anlayamıyordum çünkü zaten zevkine gitmiştim

mat bende. çok basit. sorular filan çözdüm biraz. adamlar olasılık soruyor ya. ama vocabulary zayıf bende soru kökünü tam anlamam lazım.

Ben girdim mat asiri kolay, critical kelime ezberlemeye kaliyor ve writing grammar ve essay e

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bazı sorularım var cevaplarsanız sevinirim valla Amerika'da okumak hayalimde bunu her söylediğimde ailem,çevremdekiler pis pis gülüyor

Başarısız bir öğrenciyim ama matematik,fizik ve bilgisayarı seviyorum.Bu 3'ünü en iyi şekilde öğrenebilmek için Amerika gibi eğitim lideri bir yerde okumayı cidden istiyorum ama gerek yüksek başarı durumu gerek istedikleri maddi şartlar ile çok zor bir hedef benim için bu duruma göre sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

1-Sat,Toefl sınavlarının başvuruları ne zaman?
    2-Lise diplomana puanı olarak ortalama 70'i kabul ederler mi?
    3-Soruların zorluğu nasıl bizim ygs,lys sorularına göre?
    4-Bu sosyal başarılar falan isteniyor mu üniversitelere girişte.Hem akademik başarı hem sosyal başarılar nasıl elde edelim?
    5-Akademik olarak başarıyı elde ettik iyi üniversitelere burs ile falan kabul edilebilir miyiz?Geri ödemeli bile olsa olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

Bazı sorularım var cevaplarsanız sevinirim valla Amerika'da okumak hayalimde bunu her söylediğimde ailem,çevremdekiler pis pis gülüyor

Başarısız bir öğrenciyim ama matematik,fizik ve bilgisayarı seviyorum.Bu 3'ünü en iyi şekilde öğrenebilmek için Amerika gibi eğitim lideri bir yerde okumayı cidden istiyorum ama gerek yüksek başarı durumu gerek istedikleri maddi şartlar ile çok zor bir hedef benim için bu duruma göre sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

1-Sat,Toefl sınavlarının başvuruları ne zaman?
    2-Lise diplomana puanı olarak ortalama 70'i kabul ederler mi?
    3-Soruların zorluğu nasıl bizim ygs,lys sorularına göre?
    4-Bu sosyal başarılar falan isteniyor mu üniversitelere girişte.Hem akademik başarı hem sosyal başarılar nasıl elde edelim?
    5-Akademik olarak başarıyı elde ettik iyi üniversitelere burs ile falan kabul edilebilir miyiz?Geri ödemeli bile olsa olur.

SAT yılda 6 kere oluyor.https://www.collegeboard.org bu siteden SAT başvurabilirsiniz. TOEFL hk. bilgim yok
    SAT girmen için tek şart min. 11. sınıf olcaksın. istersen not ortalaman 5 olsun(100 üzerinden) alakadar etmez SAT'yi. Ama üniversiteeler sadece SAT'ye bakmıyor CV hazırlıyorsun filan
    Sorular aşırı basit. Matematik çok çok basit. Matematiğim kötü diyen biri bile 700 puan çıkartır. Ama anlatım bozukluluğu filan cıkıyormuş. Birde essay yazcaksın. Onlar zor.
    Üniversiteye girmeden önce CV hazırlıyorsun içinde SAT puanın olcak. yaptığın proje varsa onu koycaksın (mesela ben tübitak'a başvurmuştum 65 puan almıştım. 5 puan ile geçememiştim ilk turu. sonra okul başkanı oldum. şu sporları yaptım. şu madalyalarım var diye CV hazırlıcaksın
    İlk 20 üniversite için burs çok zor. Gerçekten zor. Ve ABD'de fiyattlar yüksek malesef. O yüzden yardımcı olamayacağım. Üniversiteye ve akademik/sosyal başarına göre değişir.

Amerikada okumak hayala değil. Millett bırak sana gülsün. Kuzeenim ameerikaya gitti PhD aldı Harvard Catalyst üyesi oldu vb. 20 yıl önce ama gülüyordu. Hayal kurma kızım diyorlardı. Hayal kurdu. Gerçekleştirdi.

• Sağolun hocam.Yani burs işi oldukça sıkıntılı diyorsunuz.Bu arada bu SAT'da deneme mi yazıyoruz?Anlamamadım yani klasik bir soru falan mı var?Test değil mi sorular?Bir de sağlam ingilizce lazım.

Cidden Amerika'da okumak eğitim,bilgi anlamından çok büyük avantaj olur bu yüzden orada okumayı nedense çok istiyorum bakalımTebrikler valla kuzeninizede mühendislik falan mı okudu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 3 Ekim 2014; 11:45:21 >
  • Bilgi ölçen bir sınav değil bu tamamen konsantrasyon tabi ingilizcenizin aşırı iyi olması gerekiyor.toefl,ielts gibi tırt sınavlardan değil.ben 2 kere aldım writing'e girmedim cr ve math'ten 1200 civarı bi puan almıştım.çoğunuz daha sınavın mantığını kavrayamamışsınız bile bide sorularınızı cevaplayabilirim diyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

Sağolun hocam.Yani burs işi oldukça sıkıntılı diyorsunuz.Bu arada bu SAT'da deneme mi yazıyoruz?Anlamamadım yani klasik bir soru falan mı var?Test değil mi sorular?Bir de sağlam ingilizce lazım.

Cidden Amerika'da okumak eğitim,bilgi anlamından çok büyük avantaj olur bu yüzden orada okumayı nedense çok istiyorum bakalımTebrikler valla kuzeninizede mühendislik falan mı okudu?

http://ugurdershanesi.com.tr/egitim-rehberi/sat-sinavi-detaylari/ bu linkte örnek 2 essay verilmiş hocam. Baya zorlayıcı bir section.

quote:

Orijinalden alıntı: Piccadilly Circus

Bilgi ölçen bir sınav değil bu tamamen konsantrasyon tabi ingilizcenizin aşırı iyi olması gerekiyor.toefl,ielts gibi tırt sınavlardan değil.ben 2 kere aldım writing'e girmedim cr ve math'ten 1200 civarı bi puan almıştım.çoğunuz daha sınavın mantığını kavrayamamışsınız bile bide sorularınızı cevaplayabilirim diyo

ben matematikte sıkıntı çekmiyorum dedim. çok basit dedim. ve bu normal. MF öğrencisiyim ve burslu olarak özel fen lisesinde okuyorum. wowowowow so much rage

• Ooo bende MIT Üniversitesini istiyorum knk ( Boston daki) MAT Kolay diyorlar çünkü Türk Liselerindeki matematik ağırlığı , Amerika dakilerden daha fazlaymış .
    Neyse bişi sorcam da Kompozisyon yazma gibi bir olay var mı o sınavda ? yoksa hepsi çoktan seçmeli mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: incici weled

Ooo bende MIT Üniversitesini istiyorum knk ( Boston daki) MAT Kolay diyorlar çünkü Türk Liselerindeki matematik ağırlığı , Amerika dakilerden daha fazlaymış .
    Neyse bişi sorcam da Kompozisyon yazma gibi bir olay var mı o sınavda ? yoksa hepsi çoktan seçmeli mi ?

evet mat çok babsit. ama essay yani kompozisyon bayağı zor.
  • hangi duzey ing istiyo bide abddeki her universite aliyomu gogıla yaz demeyin bulamadim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugramatik -- 4 Ekim 2014; 21:00:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugramatik

hangi duzey ing istiyo bide abddeki her universite aliyomu gogıla yaz demeyin bulamadim

ingilizcen iyi olcak işte. min. intermediate. evet abddeki her üniversite SAT sınavı ister
  • Dunya bayağı adaletsiz .

• quote:

Orijinalden alıntı: sfk.

Dunya bayağı adaletsiz .

sınava giriş ücreti 50 dolar. çalış gir sınava kazan. bu tiplerede ayar olurum. imkan yok ki başaralım. sanki bizim babamız cumhurbaşkanıydıda harvardı kazanıp gitmedik
  • Dersleri iyi olanlara lafım yok da, beyler türkiyede bir şey başaramıyorsanız ABD hayali falan da kurmayın yani, başarıyı sevmeyen adam amerikada da sevmez türkiyede de.

Yani YGS düzeyinde ilk %5'e girmeyenin amerikada güzel bir üniversitede güzel bir bölümü bitirebilmesi bana çok da samimi gelmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sajuuk

Dersleri iyi olanlara lafım yok da, beyler türkiyede bir şey başaramıyorsanız ABD hayali falan da kurmayın yani, başarıyı sevmeyen adam amerikada da sevmez türkiyede de.

Yani YGS düzeyinde ilk %5'e girmeyenin amerikada güzel bir üniversitede güzel bir bölümü bitirebilmesi bana çok da samimi gelmiyor.

dostum zaten başarılıyım türkiyede hedefim ilk 1000 di. zatenn feen lisessindeyim. sıkıyorsa çalışma. çalışmayanı okul attıyor. 11. sınıfım. 54 kişiyle başladık şuanda 38 kişiyiz.
  • Önce o üslubunu düzelt babanın oğlu yok karşında bayram günü ağzımı bozdurma.Senin o özel okuluna verdiğin paraya kaç kişi yıllık geçimini sağlıyor bu bir
    senin bayrak ettiğin telefonunun parasına kaç adam ailesini geçindirmeye çalışıyor bu iki, senin o 50 dolar diyip de çerez parası gördüğün tutarı kazanmak için insanlar kaç takla atıyor bu da üç.Daha yaşın küçük bir boktan anladığın yok ananın babanın cebine koyduğu 5 kuruş harçlıkla geçip buraya yazma.Açlık nedir bilmiyorsun para kazanmanın ne olduğunu bilmiyorsun konuşma burada.Yaptığın yapacağın şeyler beni ilgilendirmez defol git Amerika'ya bir daha da gelme senin gibilerinin ne eğitimine ne de siluetine ihtiyacı var bu ülkenin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.