|
İlginç bi kafa yapısı :) ama örneklerini biliyom var bende de vardı biraz.:) Zamanında güzel çizmişsin targayı çocukluk için gayet iyi. Bende ilkokul, ortaokul paso öyle çizerdim yok o defterler kitaplar ortada, ortaok. da 2 arkadaş paso rekabet ederdik yan yana her tenefüste çizerdik. Ben hatırlamıyorum bebeklikten başlamış ilk çizdiğim arabalar bettle ile F40'a benziyor zaten halen en erişilmez hastalık dizaynım F40. Pederden de geliyor biraz herhal. Lise girişten sonra bir daha hiç kalem almadım elime çizemem artık herhalde. Turbo sakız koleksiyonu, etiket, dergiler halen duruyor. Ama o çizme uğraşısı sonra okumalarla birleştirince epey otomobil stil dizayn, tasarım öğrenmemi sağlamış oldu. Azıcık anlarım conceptlendirmeden, aerodan da. :P Bu yaptığının benzerini, daha hikayeleştirilmişini bizim arkadaşlar yaptı o zamanlar f1 sitesi ortamımız vardı. Bir f1 takımı ve türk pilot hikayesi inşa ettiler, fotoroman gibi de yazdılar bastılar hatta. Tabi o vakitler Ai yoktu birilerine ücreti mukabili takım aracının 3d render'ını çizdirdiler felan. Aramızda anı olarak kaldı öyle. Olgunlaştıktan sonra benim de sadece zihnen her gece uyumadan önce kafada çalıştığım, inşa ettiğim bir ucuz orta ölçek otomobil markam vardı. Hiç çizmedim kağıda ama tasarımlar beyinde halen noksansız duruyor RR, 300c benzeri fiat türü piyasa yerleşimli ucuz dizaynlardı. Fabrikalar, üretim prosesleri, marka kültürü felan tek tek hepsini inşa etmiştim kafada, okuyarakta gittiğimden otomotiv sanayii ile ilgili çok şey öğrendim o zaman. Bir şey düşünmeye başlayınca bu reel dünyada nasıl oluyor diye araştırıyordum kitap, dergi, ansiklopedi felan int. çok dolu değildi o dönemler. O da öyle fantazya olarak kaldı. Hatta SST benim de kullandığım alt package markalardan biriydi super sport trans'actions dı galiba.:P İşte hobiler böyle öğrenmeye de yarıyor. Aczen şöyle bir şey geldi aklıma yaptıklarını görünce tabi senin kafa başka türlü çalışıyor muhtemelen. Çok uğraştırır seni ama wp bir site kursan marka üzere adım adım inşa etmek üzere, hem kişisel blog, hatıra defteri türü kalıcı birşey de olabilirdi. Sonra da vasiyet edersin şunun domain'ini, hosting'ini benden sonra ödeyin mutlaka diye.:P Paralelinde de bi ytube sayfası açıp baya öyle bir marka varmış gibi davranılabilir tabi yıllar sürer böyle şeyler, sıkılmamak lazım.:) Ciddi çok uğraşılırsa epeyce birileri ulen adam ciddi öyle bir marka varmış gibi lanse ediyor hali oluşabilir.:P İşte ai bu tip fantastikleri yapmayı sağladı bir şekilde, tek şey videolarda epeyce güldüm çok deli hatalar yapıyor ai. :) Ne kadar zorladığını tahmin edebiliyorum. İlk Calibra çok güzel olmuş bu arada, beğendim. Dizayn, ölçü bildiğin ortada. Yukarıda bi hwa lafı geçiyor ama HWA AG de çalışmıyorsundur inş. :) Ama hypercar olmamış pek :P biraz V8 Super GT Cup paket gibi olmuş. Hyper için biraz bozulma şart daha alçak, geniş, uzun olması lazım :) eski GT1 lms paketleri gibi. Aklıma gelen Audi Avus, nasca c2 esinleriyle birşey çıkabilir. Bir de ilk çizdiğinin arkası güzel ona sadık olunsa daha bi iyi durur sanki.:P Bu yıl benim de aklıma hep calibra geliyor ytube'da işlendiği için herhalde ne arabaydı be çocukluğumuzun harika dizaynıydı. orta okula giderken yürüme yolumun üstünde vardı tam da bu yeşili, oyalanırdık hep yanından yürürken, o zamanlar foto çekecek birşeyler yok tabi beynimizle çekerdik fotoları.:) Bir de tabi ben E-5'in kenarında büyüdüm bir 4x4'ü gözümün önünde parçalanmıştı :) en azıyla abisinin arabasını kaçırıp toslayan o abi kadar üzülmüştüm. Öyle 1-2 eklenti hatıra da var diye herhalde. Velhasıl uzattık güzel bir hobi işi... herkes anlamaz bu kafayı.:) |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt