Selam herkese. Aracıma amfi bağladım ancak aküden gelen kablo çok az kısa kaldı, şase yine neyse ama aküden gelene ek yapmam gerekiyor. Buradaki bir arkadaşa sordum şase yine neyse ama aküden gelene ek yapmanın mümkün olmadığını söyledi. Yeni bir kabloyu aküden bagaja götürmem gerektiğini söyledi. Ek yapılan yer aşırı ısınıp bir süre sonra kabloyu içten yakar dedi. Ben de şöyle düşündüm, şu an bağlı olan kablo 8 ga. Ek yapacağım kablo daha kalın olursa yani hatta gerekirse 0 ga bile alabilirim bir parça, böyle bir ek yaparsam neden ısınsın ki? Bilen arkadaşlar fikir verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Şaseye ve Aküden Gelen Kabloya Ek Yapılır Mı?
-
-
power kablosuna ek yapılır. ama yapılan işçilik önemli. amfi marka modeli amfiye bağlı neler varsa adeti ve modeli nedir? çekeceği güç fazla ise ek önermiyorum. ama giriş sınıfı bir sistemse kaliteli işçilikle ek yapılır. googleden ek muf yapımı şeklinde aratın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam amfi Boschman JA-948ATX model amfi. Giriş seviyesi yani çok bir olayı yok gibi geliyor. Makaron bile iş görebilir diye düşünüyorum ama aracın tesisatına zarar veririm diye de korkuyorum. Kararsız kaldım, en garanti yöntem ne bilmiyorum.
-
amfiye neler bağlı? makaron dediğin şey kablo yalıtımı için kullanılan bir malzeme. kabloya ek yapacaksanda araya bir aparat koyman gerekli. iki kabloyu alelade birbirine dolayıp, bantlayınca sağlıklı olmayacaktır.
2 adet yuvarlak hoparlör bağlı 40 rms civarlarındaydı galiba. Bu 2 yuvarlağı mid-tiz için kullanıyorum. 1 adet subwoofer var o da 36 rms falan, etrafı rahatsız etmek istemediğimden ufak bir subwoofer ile idare ediyorum ve gayet yeterli ses de alıyorum.
Yuvarlak hoparlörlere 1er çıkış verdim, subwoofer'a da 1 çıkış verdim yani 3 çıkış kullanımda sadece hocam.
-
şuan için güç çekmiyorsun. bu sistemde araya aparat koyarak (işçiliğin iyi olmak kaydıyla) kabloya ek yapabilirsin. ilerde sistemi değiştirip güç çekeceksen kablo da değişebilir.
Hocam araya aparattan kastınız ek muf mu?
-
ek muf yapılır. ya da amfi dağıtıcı koyularak kablo eklenebilir.
sigorta bile konur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 22 Eylül 2022; 13:32:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam çok teşekkür ediyorum bu bilgiler için, belki ileride başkalarına da lazım olur.
Çünkü elimde fazladan 1 sigorta vardı onu bağlayacağım. Boşuna 200 tl verecektim yok yere. :) Çok teşekkürler tekrardan.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X