Şimdi Ara

SARP BEY :DFI LANPARTY ULTRA-D ANAKART CHİP FANI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DFI LANPARTY ULTRA-D ANAKARTIMIN NF4 CHİPSETİNİN ÜZERENDEKİ KÜÇÜK FAN İNANILMAZ SES YAPIYOR ARTIK. UÇAK GİBİ SES ÇIKARTIYOR. SARP BEY EĞER BU MESAJIMI OKUYORSANIZ BANA PM ATARMISNIZ. OPTİMUM BİLGİSAYAR.

• o anakaartın mainchip fan hızı biosdan ayarlanabilir ve ayrıca ITE smart yazılımı ile kontrol edebilirsinz...
  • iyi de. belki ayarlıyacak ama.
    neden ses arttı.?
    ya yaz gedi. çipset ısındığı için devir artti ve tabiki ses de arttı.
    veya fan bozuluyo.
    her iki halde durum sakat.
  • deviri yüksektir
    yüksek devire çıkınca ses yapar bütün küçük fanlar
  • aman hocam sakın uğraşmayın ben uğraştm bilg. kapandı bir daha açılmadı şimdi garanti yollarında.....
  • ben fanı çıkartıp altındaki macunu temizleyim artic silver5 sürmüştüm sıcaklık 4-5 derece düşmüştü. ama benim fan tam oturmuyodu
  • Ultra-D lerde bu sorun genelde var. Fanı değiştirmek için çok fazla seçeneğiniz yok çünkü ultra-d ile aynı yükseklikte bir soğutucu olması lazım. Özellikle x1900xtx olunca ekran kartı. bu sorunu farklı şekillerde çözen arkadaşlar var:

"5v ile 2000 devir/dakika dönen 12 cm'lik bir fanı, havayı yukarı doğru üfleyecek şekilde kasanın tabanına monte ettim (silikonladım yani). Tam olarak yeri, Accelero X2'nin bittiği yer. Voltaj regülatörlerinin üzerindeki heatsink'i de soğutuyor böylece. nForce4'ün sıcaklığını da 4-5 derece düşürdü (SpeedFan ile yongaseti fanını 3000 devir/dakika dönmesi için ayarlamıştım, ses de çıkarmıyor böylece). "

yada:

"fanın anakarta bağlanan 2 pinlik güç girişini anakarttan çıkarıp fan kontrol edebiliceiniz bir aygıta bağlayarak tekli kontrolüler mevcut 10milyon civarı bir paraya fanın hızını elle ayarlamak olucaktır levent bey bölece hem montaj derdi yok hemde anakartın orginal sogutucusu ile kullanmaya devam edebilirsiniz."

yada piyasada 15 - 20 ytl ye satılan Cooler Master'ın bu fanı işinizi görebilir.

Cooler Master

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.