Şimdi Ara

Şarkının adını değiştirince bit hızı düşer mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yani arkadaşlar bir tane orijinal 9 mb lık bir şarkım var , sağ tıkladığım zaman ayrıntılar bölümünden bilgiler var , albüm adı , yılı , katkıda bulunan sanatçılar , türü , numarası vs gibi bilgiler mevcut ben bu bölümden bazı bölümdeki yazıları silmek istiyorum mesela yılı , numarası albüm adı vs gibi şeyleri silmek istiyorum ama bunları silince şarkının bit değeri kalitesi düşer mi , yani şuan 320 kbps ama silince 192 kbps falan düşer mi , yada 320 kbps kalıp ama ses kalitesi düşer mi , bunu şunun için soruyorum şimdi elimde iki tane aynı şarkı var biri orijinal 9 mb 320 kbps , diğerini de youtube m3 dönüştürücüden çevirdim indirdim o da 4 mb 128 kbps , evet yani tuhaf olan şu , ikisini de kulaklıkla dinliyorum ikisinin ses kalitesi de aynı , niye öyle oldu anlamadım , biri 320 kbps diğeri 4 mb 128 kbps ama kulaklıkla dinleyince ikisinin ses kalitesi aynı neden öyle oluyor

• Şarkı bilgileri de yer kapladığı için bazı programlar bitrate hesaplarken hata yapıp o bilgileri de hesaba dahil ediyorsa programın hesaplayıp gösterdiği bitrate değişebilir. Ama normal şartlarda kalite veya bitrate değişmez.

320 kbps mp3 ile 128 kbps mp3 arasında fark yoksa çeşitli olasılıklar var:

- kulak bu farkı anlamıyor olabilir, sistem çok detaylı çalmıyor olabilir zaten mp3'ün amacı da boyutu azaltıp algılanan sesi aynı tutmak
    - 320 olan sonradan 320 yapılmış olabilir

Bence ilki büyük ihtimalle ama kulağınızın kötü olduğu anlamına gelmez, belki çok detaylı dikkat edip dinleseniz ufak tefek farklar duyabilirsiniz ama her şarkıda fark olacak diye şart yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dustdevil

Şarkı bilgileri de yer kapladığı için bazı programlar bitrate hesaplarken hata yapıp o bilgileri de hesaba dahil ediyorsa programın hesaplayıp gösterdiği bitrate değişebilir. Ama normal şartlarda kalite veya bitrate değişmez.

320 kbps mp3 ile 128 kbps mp3 arasında fark yoksa çeşitli olasılıklar var:

- kulak bu farkı anlamıyor olabilir, sistem çok detaylı çalmıyor olabilir zaten mp3'ün amacı da boyutu azaltıp algılanan sesi aynı tutmak
    - 320 olan sonradan 320 yapılmış olabilir

Bence ilki büyük ihtimalle ama kulağınızın kötü olduğu anlamına gelmez, belki çok detaylı dikkat edip dinleseniz ufak tefek farklar duyabilirsiniz ama her şarkıda fark olacak diye şart yok.

aynen haklı olabilirsin kardeşim şu konuda orijinal şarkının ayrıntılar kısmı destan gibi , yani yıl yazıyor , albüm adı yazıyor , katkıda bulunan sanatçılar yazıyor , numarası yazıyor , yazıyor da yazıyor yani youtube mp3 çeviriciden indirdiğimde ise hiç bir şey yazmıyor bom boş 4 mb diğeri orijinal olan ise her şey yazıyor 9 mb , acaba yani bu yazılar da boyutu arttırabilir mi , ama ses kalitesi olarak kulaklığı çıkardım 2+1 ses sisteminde denedim logitech marka yine pek bir fark bulamadım aslında buldum , evet buldum ama çok az sanki 320 lik olanın bazı bölümlerinde ses daha net geliyor sanki , ama işin şu tarafı da var , yine bir tane orijinal şarkım var 7 mb yabancı bir şarkı aynı şarkıyı youtube mp3 downloader dan çevirip indiriyorum ama bu sefer yine aynı şarkı ama biri 320 kbps 7 mb orijinal diğeri 4 mb 128 kbps ama bu sefer dağlar kadar fark var yani kulaklıkla bile anlayabiliyorsun farkı , yani youtubedan indirdiğim şarkıdan şarkıya göre de değişiyor herhalde

• teksaslıkowboy kullanıcısına yanıt
    O bilgiler boyutta aşırı fark yaratmaz ama işte tüm boyut/şarkının çalma süresi gibi bir formüle yanlışlıkla onları da katarsa çıkan sonuç çok az olarak değişebilir, teorik bir fark diyelim...

• quote:

O bilgiler boyutta aşırı fark yaratmaz ama işte tüm boyut/şarkının çalma süresi gibi bir formüle yanlışlıkla onları da katarsa çıkan sonuç çok az olarak değişebilir, teorik bir fark diyelim...

hocam yorumun için teşekkür ederim yani hocam kısaca senden şunu cevabını alayım , şarkının ayrıntılar kısmındaki bilgileri silersem şarkının bit değeri kalitesi düşer mi
  • teksaslıkowboy kullanıcısına yanıt
    Kalitesi düşmez ama o bilgilerin durmasının da bir zararı olmaz, az yer kaplarlar.

• quote:

Kalitesi düşmez ama o bilgilerin durmasının da bir zararı olmaz, az yer kaplarlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.