Bize yabancı gelecek bir soru değil genelde dinlediğimiz şarkıların ortalama süresi hep 3-4 dakika arasıdır. Bu durum neden böyledir? Neden 10 değil ya da 2 değil.
Mesajı yazarken şunu buldum
quote:
Orijinalden alıntı:http://tr.wikipedia.org/wiki/Plak plak kaydı teknolojisinde çok sayıda yenilik ortaya çıkmasına rağmen plakların yapısındaki asıl değişiklikler 20. yy da olmuştur. Özellikle 78 devirlik plaklarda sadece 4 dakika civarında kayıt yapılabilmesi ve kırılgan olmaları çeşitli arayışları ve araştırmaları hızlandırmaktaydı.
Acaba bu yüzden süregelen bir şey olabilir mi?
5 DK
2dkdan azı ve 5dkdan fazlası çoğu insanı sıkmaya başlıyor en uygun sürenin 3-4dk olduğu düşündüklerinden olabilir
Transın 15 dkyı bulduğu oluyor panpa. Ne o öyle 4 dk
Knights of cydonia ve stockholm syndrome olmak uzere cogu muse şarkısı 6 ve üzeri dakika
beyler bende biliyorum daha uzun şarkılar olduğunu ortalama olarak bahsettim herkes 10dakikalık şarkıları falan koymuşlar bende biliyorum böyle şarkılar olduğunu ama genel olarak 3-5 dakika arası oluyor işte.
işin matematiğiyle alakalı. 1 verse 16 bar. 16 bar 40 saniye. 2x8 bar nakarat 2x16 bar verse 2x8 bar intro 2x8 bar outro 40 + 80 + 40 + 40 = 3.33 dk.
Çoğu metal şarkı 6 dakika ve üstü.
Pop şarkılar için geçerli olan birşeydir o.
quote:
Orijinalden alıntı: mertgold11
2dkdan azı ve 5dkdan fazlası çoğu insanı sıkmaya başlıyor en uygun sürenin 3-4dk olduğu düşündüklerinden olabilir
konu sonuna inmeye gerek yok +1000
Niye bu kadar gıcık gıcık mesaj atıyorsunuz ben de metal dinlerim ama dünyada pop hakim ve pop şarkınarın geneli 4-5 arası adam haklı yani beyler dağılabiliriz.
aç four seasons u dinle.
quote:
Orijinalden alıntı: lowrider1234
al ozaman
1 saatlik trance lar var. Dalıp gidiyorsun
prog. rock şarkıları 10 dakikadan aşağı düşmez. bazı şarkılar yarım saati geçiyor. (70'li yıllar)
666 > 6 böl 2 ye 3 illuminati insanları 1 çatı altında toplamaya çalışıyor 3+1=4 yaaa böyle işte ayık olun
quote:
Orijinalden alıntı: J-Smoove
666 > 6 böl 2 ye 3 illuminati insanları 1 çatı altında toplamaya çalışıyor 3+1=4 yaaa böyle işte ayık olun