Şimdi Ara

Şarkı sözlerini yazan program veya eklenti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şarkıları dinlerken sözleri anlayamıyorum, şarkı söylenirken aynı anda sözlerini altyazıyla gösteren program veya media player, winamp eklentisi varmıdır?

• Var kardeş.MiniLyrics eklentisi.

Şarkı sözlerini internetten indirerek senkronize olarak ekranda kaydırıyor. Gayet zevkli ve bir o kadar da eğitici bir özelliği var. İsterseniz sözleri mp3 içine yerleştiriyor. Denemek için Barış Manço'dan Alla beni pulla beni'yi çaldığımda bile sözlerini bulabildi. Türkçe dahil birçok dil desteği bulunuyor, tema desteği bulunuyor.

İNDİR:
    http://www.crintsoft.com/minilyrics.htm
  • Minilyrics ben de tavsiye ederim. Yalnız şarkıları mp3 içine gömme gibi bir özelliği yok bildiğim kadarıyla. İnternettten şarkıları bir kereye mahsus indiriyor ve kendi klasörü altında sözleri depoluyor. Bu sözler ilgili mp3'lerle ilişkili olduğundan playerda şarkı çalmaya başladığı anda bilgisayara kayıtlı sözü kütüphaneden açıyor.
  • ilk defa duydum hemen indireyim bali.
    Saolun paylaşım için...
  • eyv. kardeş bizimde işimize yaradı
  • Rica ederim
  • Ben winlyrics i kullanıyodum baya iyiydi onu da deneyebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar kurdum ama halledemedım ya.Ben windows media player kullanıyorum.Hangı secenegı secıcem.Bır kurduktan sonra ne yapmak lazım?Dırek sarkıyı actım ancak altyazı falan cıkmadı.
  • Hem winamp hemde WMP 10 ve 11 de kusursuz şekilde çalışan bu programın alternatifi (şimdilik) yok...

http://www.lyricsplugin.com/
  • quote:

Orjinalden alıntı: EneSerhat

Hem winamp hemde WMP 10 ve 11 de kusursuz şekilde çalışan bu programın alternatifi (şimdilik) yok...

http://www.lyricsplugin.com/

Bu mukemmelmıs ya hemen buldu valla ve dıgerınden cok daha basıt
  • Süper bişey ya, çoğu şarkıyı buluyor lyricsplugin Arşivlik güzel bir yazılım, teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tun4
    Arkadaslar kurdum ama halledemedım ya.Ben windows media player kullanıyorum.Hangı secenegı secıcem.Bır kurduktan sonra ne yapmak lazım?Dırek sarkıyı actım ancak altyazı falan cıkmadı.

Kurulumda next next yapmadıysan sonlara doğru bir ayar vardı. Orada hangi player'lar ile programın eşleşeceğini seçiyorsun. Büyük ihtimal Windows media player seçili kalmıştır ama yine de kontrol et. Nasıl kontrol edilir bilmiyorum. Baştan kurmak en iyisi.

İkinci ihtimal çaldığın şarkıyı Minilyrics bulamamış olabilir. Her şarkıyı bulacak diye bir kural yok. Ayrıca düz metin dosyası şeklindeki şarkı sözlerini indirmeyi gururuna yediremiyor. Düz metin dosyalarını manuel olarak arattırıp sonuçlar arasından birini seçip indirmeniz lazım.

Üçüncü ihtimal de bazen nadir de olsa sunucuya bağlanma problemleri çıkabiliyor. Bazen hata veriyor bazen vermiyor. Genelde bu sorun cra*k kullanımında ortaya çıkıyor. Ama daha az olmakla beraber yasal kullanımda da rastlamak mümkün.
    ___
    Ben bu programa bayılıyorum ya. Şarkı sözleri eğer mevcut değilse oturup kendiniz hazırlayabilir, diğer kullanıcılarla paylaşıma açabilirsiniz. Ayrıca dinamik kayan söz geçişlerini hazırlamak çok zevkli. Ama öğrenmesi biraz zor. İlk başlarda öğrenirken senkron tutmuyo.

• messamp die bi programda war o güzeldir
  • Güzel benimde işime yaradı. Fakat sürekli her müzikte otomatik açılıyor. Ayarlarını biraz kurcaladım ama uğraşmadım.. Onun haricinde sorun yok.
    Teşekkürler.
  • benim işime de yaradı sağol kardeş
  • serhat teşekkürler.çok küçük boyutlu ama hemen işe yaradı.
  • Nasıl oluyor bu iş anlamadım. Sözlerin senkronunu nasıl anlıyor bu program?
  • İlginçmiş .. bende deniyim bi ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: __ProwleR__

Nasıl oluyor bu iş anlamadım. Sözlerin senkronunu nasıl anlıyor bu program?

Dikkat ederseniz çoğu şarkının sözlerini buluyor,çoğunu bulamıyor..
    Otomatik aramada açtığınız mp3 altında yatan özet bilgilerinde siteler vardır. Otomatik arama olarak kendini oraya yönlendiriyor.. Tahminim oradan buluyor, yada LimeWire gibi bi özelliği olsa gerek,buldu mu indir seçeneği çıkıyor vsvs.
  • quote:

Orjinalden alıntı: __ProwleR__
    Nasıl oluyor bu iş anlamadım. Sözlerin senkronunu nasıl anlıyor bu program?

Senkron olayı şarkı sözlerini yazan arkadaşın marifetine kalmış bir şey.

Minilyrics ile şarkı sözleri nasıl hazırlanır? (senkron tutturmak)
    Diyelimki bir satırlık şarkı sözü yazıp enter ile alt satıra geçtin. ikinci dizeyi de yazdın, enter... böyle böyle tüm şarkıyı yazdın diyelim. Editör penceresinin üst tarafında şarkıyı senkronize et diye bir buton var. Bu buton yazdığın şarkı sözlerini şarkının hızıyla uyumlu olacak bir hızda aşağı kaymasını sağlıyor. Çalışma mantığını player'larda bulunan, şarkının konum durumunu gösteren ilerleme çubuğu gibi düşün. Konum çubuğu şarkının tüm süresine bakarak süreyle orantılı bir hızda ilerler. Şarkı bittiğinde çubuk en sona gelmiştir. Bu hiç şaşmaz. Şarkı sözü editörü de işte tıpkı bunun gibi çalışıyor. Ne kadar satır yazarsan şarkının uzunluğuna göre otomatik olarak aşağı kayma hızını ayarlıyor. Ama tüm şarkı aynı tempoyla gitmez. Bazen ritim ağırlaşır, bazen hızlanır. Player'dan şarkıyı çala çala veya uygun noktaya atlayarak pause yapıp ritmin değiştiği noktayı tespit ediyorsun. Minilyrics editör penceresinde sözlerin kayma hızını ayarlayacağın düğmeler var. Duruma göre sözlerin yavaş veya hızlı akmasını sağlayabilrsin. Bu düğmeler sayesinde senkronu tam olarak tuttutmak mümkün oluyor. bazen öyle şarkılar oluyor ki her satırda senkron ayarlamak gerekebiliyor. Özellikle hip-hop gibi şarkılarda senkron ayarlarını tek bir cümle içinde bile değiştirmek gerekebiliyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.