Şimdi Ara

Şarjlı Süpürgeyi Prizden Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , şarjlı el süpürgesini prizle çalıştırmak istiyorum. Süpürgenin içinde 2 tane 1300mAhx2 2.4v batarya vardı.Şarj edilen adaptörü ise 9v 150mA. Motora direkt bu adaptörü bağladım motor çalışmadı , 12v 1.5a modem adaptörü bağladım kesik kesik çalıştı (videodaki gibi). Adaptörün gücü mü yetmiyor yoksa motorda bir sıkıntı mı var?

• Kullandığınız adaptörün değerleri uyuşmuyor. Pillerin toplam voltajı 2.4v olduğuna göre vereceğiniz voltaj max.3v olmalı, diğer mesele ise amper... Adaptörünüz en az 5 amper olmalı, hatta mümkünse trafolu olursa kesilme de olmaz, kesik kesik çalışmasının sebebi amper düşüklüğü...

Ayrıca adaptör beslemesini şarj girişinden değil, pilleri çıkarıp onların bağlı olduğu voltaj terminellerinden yapın.
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    2 adet batarya bloğu var ve her bloğun içinde iki adet batarya var ve sanırım her bir batarya 2.4v yani totalde 2.4X4=9.6V etmez mi ? Hatta bataryanın fotosunu da koyayım alta. 19v 6.32a laptop adaptörü bağlasam sıkıntı olur mu ?

Dediğiniz gibi bağladım sanırım ?

• 19 volt laptop adaptörü makineyi yakar. En fazla 12 volt adaptör kullanın oda 4 amperden fazla olsun 6 amper olursa iyi olur. 12 volt 6 amper adaptör bulmak zordur bulunsada pahalı olur serit ledlerin besleme kartlarını kullanabilirsiniz yada eski pc nizin power supply ı olabilir.

- Bu saydıklarımın hiç birisi olmazsa en son çare olan 6 tane 12 volt 1 amperlik zener diyot alıp bunları birbirine paralel lehimleyip zenerleri süpürgenin içine yerleştirip zenerin bir ucuna motoru baglayıp diyer ucuna kablo lehimleyip kabloyada laptop şarj aletine göre başlık bulup kullanabilirsiniz, bu biraz elektronik bilgisi ve yetenek ister zenerler çok fazla ısınacaktır plastik hiç bir aksamla temas etmemesi lazım.
  • 5 v 10 A güç kaynağı kullanın .. 5 v dan yüksek gerilim uygulamayın motorun ömrünü kısaltır...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birbirine seri bağlı iki blok, her birinde iki hücre var toplam 4.8v ediyor.

O zaman 5-6 volt besleme en idealidir. Kesinlikle laptop adaptörü olmaz.

Minimum 5 amper adaptör olmalı 10a olursa süper olur. Smps tip adaptörler ilk çalıştırmada oluşan ani akım çekimini kısa devre gibi algılayıp korumaya geçer, kesik kesik gerilim verir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    şarjlı el süpürgesi
    15 yıl önce açıldı
    Prizden Klima Elektriği Almak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.