Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (98. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.661
Cevap
366
Favori
1.943.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @muratt45,
    Hiç bir fark yok. 2700 mA de zaten 2550 mA nominal akım verebiliyor. Eğer yazılarımı takip ettiyseniz. her zaman şunu söyledim. Gidip son çıkan akım kapasiteliye dünyanın parasını vereceğinize gidin yarı fiyatına bir alt, 2 alt kapasiteliyi alın Aradaki fark 20 çekimi bulmaz. Tecrübe ile sabittir.....
    quote:

    Orjinalden alıntı: muratt45

    @bipekkan hocam

    yukarıda da bahsettiğim gibi bozuk varta 2700'lük pillerimi ve şarz aletimi varta'ya gönderdim. onlarda bana pillerimi ve şarz aletimi değiştirip yeni set göndermişler. ama piller 2500ma'lik. 6500fd için konuşursak, 2700 ile 2500 arasında çok fark var mı?

    eğer fark çok fazla olur derseniz geri göndercem 2500'lük pilleri. sizce ne yapmalıyım?
  • teşekkürler, hem size hem varta'ya.
  • bugün yeniden aldığım dükkana gittim..bipekkan abi senden de bahsettim durumu izah ettim..öğrendiğim enteresan bilgiler; 908 de refresh özelliği yokmuş, kutusu ve kullanım kitapçığındaki 6.madde yanlışmış, anahtar 2 konumluymuş, en soldaki refresh ışığının pil olmasa dahi kırmızı yanması çalıştığını gösteren ledmiş..vs..gülermisin ağlarmısın..bu makinaların çift baskısı varmış dedim ilk defa senden duyuyorum dedi orta yaşlı sarışın beyfendi (yanında sanırım kardeşi daha genç bir arkadaş vardı sağolsun o bayağı yardım etti)..ne gibi farklar var dedi dedim birinde daha fazla direnç vs kullanılmış dedim..başkalarının şeyini bana gösterme diye çıktı..dedim dh forumu olmasa senin bu çin malını kimse almaz geç şu başlığı oku resimlerini de görürsün..
    biraz tartıştık ama sağolsun yardımcı oldular..herneyse raftan 3 tane daha açtılar hepsi aynı..dedim tamam ver benim cihazı demekki bunlar böyle..sorunu olan abimiz mert ithalatta görüşürüp arızasını gidermiş şimdi bana da gözüken yol o kaldı ama bakalım..

    bu arada nt mağazasına uğradım gelirken pil fiyatlarına baktım..hepsi 2li paketler:
    gp 2500 16ytl
    konnoc 3000 8.25ytl
    cfl 3000 12ytl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haybora -- 6 Aralık 2008; 0:11:09 >
  • forumun büyük bir kısmını okudum. bipekkan bey'in tavsiyeleri doğrultusunda ataba modellerinden birini almaya karar vermiştim. dün ataba-at 508 ile at 998 modelleri arasında gidip geldikten sonra at 998 modelini aldım. 1 seneye yakın kullandığım GP 2700mAH pilleri şarja taktım. 2 tanesi yaklaşık 1 saat,diğer 2 tanesi 1,5 saatte şarj oldu. buna göre 2 tanesi yaklaşık 1000mAH,diğer 2 tanesi ise 1300-1400mAH gibi çıktı. oysa hepsinin üzerinde 2700mAH yazıyor. pilleri işaretledim kullandıktan sonra tekrar gözlemleyeceğim.
  • Konu ile ilgili olarak, Mert İthalat ve TUNELSAN' a gönderdiğim e-mail metni aşağıdadır.

    "Sn. İlgililer,
    2 yıldır, yaptığım işin gereği ATABA markalı şarj cihazlarınızı (AT998(4 adet)-AT908(8 ADET)-AT508(3 adet) ve test amaçlı AT-408 ve AT1414) aldım ve kullanıyorum. Aldığım verim üzerinede özellikle DH (Donanım Haber) forumundada tavsiye ediyorum.
    Ancak son zamanlarda Özellikle AT998 kod no'lu şarj cihazınızda imalatta gerekli özenin gösterilmemesi nedeni ile sık sık ya artık reçineden kaynaklanan temassızlık yada soğuk lehimlere raslanmaktadır. Diğer taraftan AT-908 modelinde ise içinden tamamen farklı bir model şarj cihazı çıkmakta ve özellikle Ankara ana bayii' niz TUNELSAN' da tartışmalara neden olmaktadır. Normal olarak AT-908 modelinde REFRESH Fonksiyonunun bulunması gerekirken son piyasaya çıkanlarda ve AT-908 modeli olduğu iddia edilen modellerde bu fonksiyon olmadığı gibi teknolojik olarak AT508 modelinden daha geri bir model olup, üstelik perakende olarak 18 YTL gibi hiçte değeri olmayan bir fiyata satılmaktadır.
    Durumu bilgilerinize arz eder, saygılar sunarım. Konu ile ilgili şikayetlerin yer aldığı link aşağıdadır:

    http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/mpage_33/tm.htm "

    quote:

    Orjinalden alıntı: sami947

    bugün yeniden aldığım dükkana gittim..bipekkan abi senden de bahsettim durumu izah ettim..öğrendiğim enteresan bilgiler; 908 de refresh özelliği yokmuş, kutusu ve kullanım kitapçığındaki 6.madde yanlışmış, anahtar 2 konumluymuş, en soldaki refresh ışığının pil olmasa dahi kırmızı yanması çalıştığını gösteren ledmiş..vs..gülermisin ağlarmısın..bu makinaların çift baskısı varmış dedim ilk defa senden duyuyorum dedi orta yaşlı sarışın beyfendi (yanında sanırım kardeşi daha genç bir arkadaş vardı sağolsun o bayağı yardım etti)..ne gibi farklar var dedi dedim birinde daha fazla direnç vs kullanılmış dedim..başkalarının şeyini bana gösterme diye çıktı..dedim dh forumu olmasa senin bu çin malını kimse almaz geç şu başlığı oku resimlerini de görürsün..
    biraz tartıştık ama sağolsun yardımcı oldular..herneyse raftan 3 tane daha açtılar hepsi aynı..dedim tamam ver benim cihazı demekki bunlar böyle..sorunu olan abimiz mert ithalatta görüşürüp arızasını gidermiş şimdi bana da gözüken yol o kaldı ama bakalım..

    bu arada nt mağazasına uğradım gelirken pil fiyatlarına baktım..hepsi 2li paketler:
    gp 2500 16ytl
    konnoc 3000 8.25ytl
    cfl 3000 12ytl




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 6 Aralık 2008; 11:02:33 >
  • Pilleri kullanmadan aynı şarj cihazında deşarj yapıın tekrar şarja bağlayın. sorun pillerinizde bir yıl kullanılan pillerde bu durumla karşılaşmak normal. Diğer taraftan zaten pillerinizin üstünde yazıya dikkatle bakarsanız nominal kapasitesinin 2600 mA olduğunu göreceksiniz. Bir yıllık pillerinde şu an 2000 mA civarında bir kapasiteye sahip olmasıda normaldir.
    quote:

    Orjinalden alıntı: pendikli

    forumun büyük bir kısmını okudum. bipekkan bey'in tavsiyeleri doğrultusunda ataba modellerinden birini almaya karar vermiştim. dün ataba-at 508 ile at 998 modelleri arasında gidip geldikten sonra at 998 modelini aldım. 1 seneye yakın kullandığım GP 2700mAH pilleri şarja taktım. 2 tanesi yaklaşık 1 saat,diğer 2 tanesi 1,5 saatte şarj oldu. buna göre 2 tanesi yaklaşık 1000mAH,diğer 2 tanesi ise 1300-1400mAH gibi çıktı. oysa hepsinin üzerinde 2700mAH yazıyor. pilleri işaretledim kullandıktan sonra tekrar gözlemleyeceğim.
  • deşarj işlemi yaklaşık ne kadar sürmesi gerekir. 1,5 saatte dolan piller 6 saatte deşarj olmadı . bu süre normal mi?

    quote:

    Pilleri kullanmadan aynı şarj cihazında deşarj yapıın tekrar şarja bağlayın. sorun pillerinizde bir yıl kullanılan pillerde bu durumla karşılaşmak normal. Diğer taraftan zaten pillerinizin üstünde yazıya dikkatle bakarsanız nominal kapasitesinin 2600 mA olduğunu göreceksiniz. Bir yıllık pillerinde şu an 2000 mA civarında bir kapasiteye sahip olmasıda normaldir.
  • @pendikli,
    Son derece normal, deşarj işlemi 200-300 mA arası bir akımla yapılır. Eğer pilleriniz yeni ise ve deşarj akımına da ortalama 250 mA dersek 10 saat kadar sürmesi gerekir. (2500ma bir pil için)
    quote:

    Orjinalden alıntı: pendikli

    deşarj işlemi yaklaşık ne kadar sürmesi gerekir. 1,5 saatte dolan piller 6 saatte deşarj olmadı . bu süre normal mi?

    quote:

    Pilleri kullanmadan aynı şarj cihazında deşarj yapıın tekrar şarja bağlayın. sorun pillerinizde bir yıl kullanılan pillerde bu durumla karşılaşmak normal. Diğer taraftan zaten pillerinizin üstünde yazıya dikkatle bakarsanız nominal kapasitesinin 2600 mA olduğunu göreceksiniz. Bir yıllık pillerinde şu an 2000 mA civarında bir kapasiteye sahip olmasıda normaldir.

  • sn. bipekkan tüm bilgiler için teşekkürler.
  • @buyukbaba20,
    Size PM atamıyorum. "Profilim---->Özel mesaj---->Diğerlerinin sana özel mesaj yollamasına izin ver?" seçeneğini aktif hale getirin.
    İzmir'li diğer arkadaşları da ilgilendirebileceğini düşünürek isteğinizi buradan cevaplayayım.
    İzmir'i detaylı bilmiyorum. Ancak 15 yıl önce 3 ay kadar İzmir'de görevli olarak kalmıştım ve hala aynı yerdeyse Hatay, Çankaya Cd. üstünde Elektronik malzeme satıcılarının bulunduğu bir han ya da pasaj vardı. Burada bulabilirsiniz. Birde bu yıl Konağın iç sokaklarında bu yaz dolanırken belki 5-6 dükkanın vitrininde görmüştüm. Bu modeli bulamasanız bile AT-508, Bir fonksiyon eksiği ile aynı işi görür, tavsiye ederim....
  • Verdiğiniz bilgiler için çok sagolun...Çok Teşekkürler, İyi Bayramlar...
  • Merhabalar bnm yeni aldığım dijital foto makinası için şarjlı pil+ makinasını aldım ( şimdiye kadar kaçtane duracell pil gitti bilemiorum sırf keseye zarar ) forumdaki konuları malesef aldıktan sonra okumak aklıma geldi aldığım şey makul olsun die energizer audio 850 M Ah lık bi alet pillerde öle bunun bana ne kadar perfonmansı olur? makinam da goldmasterin dc-5020 modeli optik zoom yok normal piller o da duracell 2-3 gün idare ediodu şimdi aldıklarım daha uzun götürürlermi cvplarınız için şimdiden tşkrler..
  • ben 4 x 2700 AAA+AA şarj cihazı ve Şarj edilebilir pil amak istiyorum Varta,GP,Duracell olmalı satan arkadaşlar warsa bana ulaşırlarsa sewinirim
  • lityum pillerin gözünü seveyim.bendede önceden t1 sony 5.1 cyber shot fotoraf makinesi vardı kızım düşürdü sorun yaşadık onun emsali makine bulmadığımdan ucuz yollu nikon coolpix l1 aldımki bu pillerin bitme derdinden ve pil almaktan gına geldi..Şu varta pilleri çok met ettiler nerde satılır ayrıca belirtilen at908 şarj cihanızı büyük electro marketlerde bulabilirmiyiz.bu arada bilenler lityum piller kaç senede ömrünü yitirmektedir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bipekkan

    , İlginç bir ayrıntı.....
    Soruyla soruyla cevap verelim,Şimdilik.......!
    HERHANGİ BİR ŞARJ ALETİNE, ŞARJ AMACIYLA KONULAN PİLLERİN ŞARJI TAMAMLANDIĞINDA (Yeşil ışık yandığında veya Kırmızı ışık söndüğünde)(Tam elektronik kontrollu olsun yada olmasın)(ŞARJ SÜRESİ NE OLURSA OLSUN) şarjın devam ettiğine inanan var mı?
    VEYA, Aynı soruyu aynı anlamda ama farklı şekilde soralım.
    Şarj edilen pillerin her biri, Şarj Cihazın verebildiği pil başına voltaj değerine ulaştıktan sonra şarjın devam ettiğini düşünen var mı?
    "Yani bir pili kapasitesinin % 150 'si kadar şarj etmemiz gerekiyor..." DERSEK......
    Artı fazladan %50 mA kapasiteyi pilin neresine depolayacağız....? En iyi ve kaliteli pil veriminin %98 olduğunu göz önüne alırsak.......


    quote:

    Orjinalden alıntı: seboist64

    Arkadaşlar öncelikle elimdeki pillerin üzerinde yazan; pillerin kapasitelerini ve tavsiye edien şarj sürelerini yazayım:

    GP 2700 mAh üzerinde 16 saat 250mA lık alette şarj edin yazıyor> Yani 16*250=4000 (2700'ün %150si)
    GP 2400 mAh üzerinde 16 saat 225mA lık alette şarj edin yazıyor> Yani 16*225=3600 (2400'ün %150si)
    VARTA 2100 mAh üzerinde 15 saat 210mA alette şarj edin yazıyor> Yani 15*210=3150 (2100'ün %150si)


    Yani bir pili kapasitesinin % 150 'si kadar şarj etmemiz gerekiyor...
    Örneğin;
    1000mAh lık bir pilimiz var ve 100mA lık bir şarj aletimiz, bizim pilimizin %150 si 1500mAh bunun
    içinse 15 saat 100 lük şarj aletinde şarj süreci gerekiyor...

    Bana katılan varmı, sizce de doğru mu?





    pehh güzel yorum olmuş.bu arada atabanın yeri eminönündeymiş ben nişantaşın dayım bugün aradım kapalı sanırım .yarın gidip alacağım .elektro martketlerde diğer ürünlere baktımki fiyat olarak uçuyorlar resmen yeni bir fotoraf makinası alır o fiyata insan.
  • Panasonic hakkında iyi şeyler söyleniyor her ürettiği ürün için .Bunun sebebine gelince sebebi uzakdoğulu icat ve emitasyon canavarları özellikle bu şirketin ürünlerinde emitasyona gitmiyorlar .sebide şirketin kurucusunun Matsushita 7 Temel İş Prensibi imiş .ve japonların bu firmasının emitasyon ürününü üreten ve pazarlamaya çalışan olursa ona karşı kötü bir kin besliyormuş rekabetçi firmalar.Her şeyin emitasyonu vardır hemde yetkili bayilerde ama panasonic in emitasyonu yoktur bilginize.
  • Çoğu tüketici (TR için) Panasonic-Matsushita-Lumix markalarını bilmez Varsa yoksa SONY - Bir zamanlar GRUNDIG - VARTA vb. bir kaç firma daha .... Tabi uzun yıllar çok kapalı bir toplum olmamız birkaç nedenden biri... Bu firmanın özelliği Taş gibi SAĞLAM cihaz imal etmeleri ama prblemleri de yok değil. Örneğin fotograf makinelerinde sürekli sensör-Noise prb.lemi. gibi.... Şarjlı pillerde genellikle hiç problemle karşılaşılmaz Hatta sony' nin yediği haltları düzelten firmadır Matsushita....
    quote:

    Orjinalden alıntı: kentuf

    Panasonic hakkında iyi şeyler söyleniyor her ürettiği ürün için .Bunun sebebine gelince sebebi uzakdoğulu icat ve emitasyon canavarları özellikle bu şirketin ürünlerinde emitasyona gitmiyorlar .sebide şirketin kurucusunun Matsushita 7 Temel İş Prensibi imiş .ve japonların bu firmasının emitasyon ürününü üreten ve pazarlamaya çalışan olursa ona karşı kötü bir kin besliyormuş rekabetçi firmalar.Her şeyin emitasyonu vardır hemde yetkili bayilerde ama panasonic in emitasyonu yoktur bilginize.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kentuf

    lityum pillerin gözünü seveyim.bendede önceden t1 sony 5.1 cyber shot fotoraf makinesi vardı kızım düşürdü sorun yaşadık onun emsali makine bulmadığımdan ucuz yollu nikon coolpix l1 aldımki bu pillerin bitme derdinden ve pil almaktan gına geldi..Şu varta pilleri çok met ettiler nerde satılır ayrıca belirtilen at908 şarj cihanızı büyük electro marketlerde bulabilirmiyiz.bu arada bilenler lityum piller kaç senede ömrünü yitirmektedir.


    Yaklaşık 2 yıl önce Nikon Coolpix L6 fotoğraf makinesi almıştım ve yanında da Varta 2500 pil ve varta şarj cihazı vermişlerdi. 2 yıl içinde pillerden o kadar memnundum ki çok uzun zaman tekrar şarj etmeden kullanıyordum. O yüzden sizin coolpix serisi fotoğraf makinenizde de aynı performansı göstereceğini tahmin ederek, şiddetle tavsiye ediyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bipekkan

    Çoğu tüketici (TR için) Panasonic-Matsushita-Lumix markalarını bilmez Varsa yoksa SONY - Bir zamanlar GRUNDIG - VARTA vb. bir kaç firma daha .... Tabi uzun yıllar çok kapalı bir toplum olmamız birkaç nedenden biri... Bu firmanın özelliği Taş gibi SAĞLAM cihaz imal etmeleri ama prblemleri de yok değil. Örneğin fotograf makinelerinde sürekli sensör-Noise prb.lemi. gibi.... Şarjlı pillerde genellikle hiç problemle karşılaşılmaz Hatta sony' nin yediği haltları düzelten firmadır Matsushita....
    quote:

    Orjinalden alıntı: kentuf

    Panasonic hakkında iyi şeyler söyleniyor her ürettiği ürün için .Bunun sebebine gelince sebebi uzakdoğulu icat ve emitasyon canavarları özellikle bu şirketin ürünlerinde emitasyona gitmiyorlar .sebide şirketin kurucusunun Matsushita 7 Temel İş Prensibi imiş .ve japonların bu firmasının emitasyon ürününü üreten ve pazarlamaya çalışan olursa ona karşı kötü bir kin besliyormuş rekabetçi firmalar.Her şeyin emitasyonu vardır hemde yetkili bayilerde ama panasonic in emitasyonu yoktur bilginize.




    aynen bipekkan uzakdoğuya iki defa gitmişliğim var .singapurda yaşayan bir arkadaşımda araştırmacı eletronik manyağıdır.adamın her şeyi cep telefonu hariç panosonic .Bu arada az önce mecidiyeköy darty mağazasında idim 4 tane şarj edilebilir AA 2100 mAh panosonic pil + 2 tane 2 AAA 800 mAh pil + orjinal şarj cihazı ile birlikte 48 ytl ye gördüm dayanamayıp aldım.Kampanyalı paket yapmışlar .Ayrıca yarında diğer kombinasyon olan varta 2500 mAh +at908 şarj cihazı kombinasyonu aldıkmı işlem tamam olur biri evde biri ofiste durur.Ofiste çok lazim oluyor evdede iki çoçuk olunca anca idare eder.sonuçları paylaşırım bir iki hafta içinde.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SnypeR


    quote:

    Orjinalden alıntı: kentuf

    lityum pillerin gözünü seveyim.bendede önceden t1 sony 5.1 cyber shot fotoraf makinesi vardı kızım düşürdü sorun yaşadık onun emsali makine bulmadığımdan ucuz yollu nikon coolpix l1 aldımki bu pillerin bitme derdinden ve pil almaktan gına geldi..Şu varta pilleri çok met ettiler nerde satılır ayrıca belirtilen at908 şarj cihanızı büyük electro marketlerde bulabilirmiyiz.bu arada bilenler lityum piller kaç senede ömrünü yitirmektedir.


    Yaklaşık 2 yıl önce Nikon Coolpix L6 fotoğraf makinesi almıştım ve yanında da Varta 2500 pil ve varta şarj cihazı vermişlerdi. 2 yıl içinde pillerden o kadar memnundum ki çok uzun zaman tekrar şarj etmeden kullanıyordum. O yüzden sizin coolpix serisi fotoğraf makinenizde de aynı performansı göstereceğini tahmin ederek, şiddetle tavsiye ediyorum.


    Teşekkürler deneyeceğim bakalim .Makinemin görüntü kalitesi güzel olsada kalın olması zorluk çıkartıyor taşımak için.sony t1serilerindeki görüntü yeni çıkan t200 ve üstlerinin hiç birinde yok.T1 geldiğinde ilk ince ürün diye rağbet görmedi Türkiye'de .Dubaiye sipariş verdim ordada bulumadım.Piyasada şuanda gezen yok 10 mega piksel yok 8.1 mega piksel hepsi yalan dolan ürünü .Ben nikondan memnunum ama kalın işte o kötü .saygılarımla.
  • 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.