Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (880. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.785
Cevap
372
Favori
2.013.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Giriş

Ladda'nın 2450mah olanı da var aslında. O tarafından olacağını düşünmüyorum.

2 paket yeni Ladda 1900 aldım. Ne zaman şarj ederim bilmiyorum. Şaşırdım yaşadığınıza. Eski pilleri yıllardır çekmecede belki 2-3 kere anca şarj edip bırakmışımdır. O yüzden kırmızı ışık ile sorunlu olduğunu düşünüp atmıştım. Çünkü 20 saniye sonra kırmızı yakıyordu. Gerçi arada bir tanesini de şarj ediyordu yanlış hatırlamıyorsam. Kökten attım dediğim gibi 20 sene önce aldığım için.

Bilgisayar farem için şu pilleri almıştım. Sorunsuz şarj ediyor. 30 gün kadar kullanabiliyorum.

GP ReCyko GP100AAAHCEMTR-2GB2 950 mAh AAA

Ptt 85 tlye getirtiyor kargoyu.. Mağazadan almanız daha uygun olur.

Ama almanızı tavsiye etmem.

Bu cihazda 4 bağımsız kanallı sarj özelligi var. Ayrica delta voltaj tespiti ile şarji otomatik kesme özellıgide var. Pillerin isisinida kontrol ediyormuş.

Pilleri Pwm olarak şarj ediyormuş. Darbeli olarak.

Alkalin pil taktım 5 saniye sonra şarj edilemez uyarısı veriyor. Tespit özelliği var.

Ben sony 2500mah pillerı taktım şarjin yarisina gelince hata verdi. Cihaz pil seçiyor.

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 17 Ocak 2024; 23:4:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aliveli90 kullanıcısına yanıt
    Ptt de bile 1 desi 85TL ise pes yani, söyleyecek söz bulamıyorum. Hocam bu zamanda ready to use olmayan pil alınmaz zaten, isterse tanesi 1TLye gelsin. Dediğiniz gibi ise ready to pillerin iç direnci düşüktür olabilir. Made in Japan piller dışında 2000mah alınmaz zaten. Türkiye için de Eneloop ve alt ürünleri(Fujitsu,Ladda, Ansmann,Duracell made in Japan olanlar) dışında tek seçenek gp rcyko pro kalıyor gibi.

Sony, Duracell falan şarjlı pil üreticisi değildir, fason çalışıyorlar. 22-25 yıl önce Sony walkman+ sonrasında discman için kullandığım ilk şarjlı pilim olan Sony 1700mah Gp üretimiydi, halen de öyledir sanırım, sizin piller de 5-8 yıllık olabilir, ready to use olmadığı için zaten çok bir performans alamazsınız. İyi günler

Ayrıca zaten bütün ni-mh yada ni-cd şarj cihazları kesik kesik darbeli şarj yapar, ister usb ister 12V ister 220V girişli olsun, başka bir alternatif yok 35 yıldır bu böyle. Sadece Li-ion şarj cihazları stabil voltaj ve akımla şarj eder.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 16 Ocak 2024; 14:52:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhba. Malum 2.çocuk erkek olunca oyuncakmarabalar falan tekrardan bir pil ihtiyacı doğdu. Aslında bundan 7-8 yıl önce gp ryco pro 12 adet pil almıştım ama kullanmadım. Şarj aletimde ATABA AT-508. Pilleri taktığımda 10 dk sonra yeşil ışık yanıyor. Deşarj etsemde sonuç aynı. Pillermi öldü yoksa şarj aletimi bozuk anlamadım açıkçası.?

İkea dan şarj aleti ile ladda pilmi alayım yoksa gp yeşil pillerle satılaan usb den çalışan şarj aleti ve pillerinimi alayım bilemedim. Sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 16 Ocak 2024; 16:46:19 >

Bu ikea kvarts ve stenkol cihazlarını sanırım panasonic firmasına fason ürettiriyorlar. İç donanımı çok benzer

179 Tl

Şarjlı Piller Hakkında Her ŞeyDiodeGoneWildyoutube
    A teardown of an IKEA Stenkol NiMH charger for 4 AA or AAA rechargeable batteries. What's inside and how does it work. Some measurements, oscilloscope waveforms and experiments. Please support me on Patreon: https://www.patreon.com/DiodeGoneWild My Instagram: https://www.instagram.com/savage_danyk/
    https://www.youtube.com/watch?si=GKb0VwOcufAh5yC9&v=0eMfYEvYLuA&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 17 Ocak 2024; 23:28:44 >
    Kısmet hocam, size ücretin bir kısmını kurtarma şansı vermiştim, kargo ücreti çokmuş. Cihaz size Çin malı sözde yüksek kapasiteli ama durduğu yerde boşalan pilleri bırak, uğraşma demek istemiş olabilir. Cihazın sadece 1-2 pil şarjı akımı çok yüksek 0.7A ya hiç gerek yok pil fazla ısınır ömrü kısalır. 1-2 pil ile denediyseniz iç direnci yüksek olan 2000mah üstü Çin malı piller ısındığı için cihaz şarjı durdurmuş olabilir. Hayırlı akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 16 Ocak 2024; 19:9:56 >
  • hidrojenperoksit kullanıcısına yanıt
    Duracell CEF14 sonrası için 5-6yıldır piyasayı takip etmedim, yenisi geldi mi yeni cihazlarda -delta V var mı. Türkiye gibi fakir ülkeler için idealdi.

Gp,Varta,Sony,Phişips vs de pek doğru düzgün şarj cihazı yoktur aşırı yüksek fiyatlı birkaç istisna dışında pil dolunca değil timer ile şarjı keser.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 17 Ocak 2024; 21:1:52 >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

Stenkol olsun CEF14 olsun, kataloğunda şarj edilmeyen pil tespiti - bozuk hücre algılama vb. güvenlik ifadeleri içeren şarj aletleri biraz nazlı davranıyorlar. En nihayetinde bunlar profesyonel ürünler değil, güvenli şarj cihazları olarak tasarlanmışlar. Yani tüketiciyi öpme mantığı taşımıyorlar.

Uzun zamandır kullandığınız pillerin de zaman içerisinde artan iç direnci, bu cihazın pillerininizi şarj edilmeyen tipte algılamasın neden olabileceği gibi zaman içerisinde eksik şarj, yarım desarj sonrası şarj gibi kullanımlar bu pil tipinde bellek etkisi dediğimiz bir duruma neden olabiliyor. Dolayısıyla elinizde başka bir şarj cihazı varsa pillerinizi 2-3 kez deşarj-şarj döngüsüne sokmak bu durumdan kurtulmasına yardımcı olabilir. Eski tip fener ampülleri deşarj işlemi için oldukça işe yarar. Bu işlemden sonra piller şarj edilebilir hale gelebilir bir ihtimal. (O Sony’lerden medet ummayın, mefta olmuşlardır.)

Darbeli şarj dediğiniz işlem ise kötü ve ya eksik bir şey değildir. Bu piller dolma noktasına ulaştığında ufak bir gerilim düşmesi olur. Bu düşmeyi tespit edip şarjı sonlandırmak (-dV/dt'ye göre ) mümkün olur.

CC/CV ile Ni-MH şarj etmek de mümkündür. Ancak bunu pek çok sonlandırma yöntemininin birleşimi olan profesyonel cihazlarda bulabilirsiniz. 179 Tl’lik Stenkol’u bunlarla karşılaştırmak ise son derece abes olur.

Şu durumda şu fiyata Stenkol’un yerine koyabileceğiniz tek cihaz yine bir Stenkol olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdbLogcat -- 17 Ocak 2024; 21:4:26 >

• Sek0 S kullanıcısına yanıt

Xtar VC2 modeli sadece Li-ion pilleri şarj ediyor diye biliyorum. Yani AA ve AAA pilleri şarj etmez. Ancak Xtar VC4 modeli Li-ion pillerin yanısıra AA ve AAA pilleri de şarj edebiliyor.

arkadaşın dediği gibi internetten bakınca xtar vc2 sadece lityum piller için. kalem (aa) ve ince (aaa) piller için farklı bir cihaz kullanmanız gerekir.

3 adet AAA veya 1 adet 18650 pille çalışan Ultrafire marka XM-L T6 ledli el fenerim AAA pillerle en yüksek ışık modunda çalıştırdığımda bile en ufak bir ısınma yapmazken aynı fenere 18650 pil takıp en yüksek modda çalıştırdıgımda 5dk içinde fener elle tutulmayacak derecede ısınıyor. Fenerin pil harici her yeri ısınıyor bu yüzden pil de ısınmaya başlıyor. Neden böyle olduğunu bilmiyorum. Gerek AAA gerekse 18650 pillerim yeni.

Işık parlaklığı AAA ve18650 pilde aynı mı, çünkü 18650 ile daha parlak yanması gerekir, AAA pil 1A güçte ise 18650 pil sürekli akım olarak 20-25A kadar çıkabilir. Önce pil ısınmıyor dediğinize göre pide sorun olmayabilir ama Sony VTC serisi, Samsung, Lg 10A ve üzeri yada onlara yakın kalite yerli Aspilsan pil gibi kalitesi kapasitesi ve amperi belli olan pil olmadan bir şey diyemem, 18650 pil markasını yazmamışsınız. İlk fenerim olan 10 yıllık Manker U11 XML ledli 18650 pilli fenerimde max ayarda ısınıyor doğal olarak, ufo ısıtıcı gibi karşısına ısı veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 2 Şubat 2024; 23:30:53 >
  • enginsen10 E kullanıcısına yanıt

Bayanlar ve Baylar

Yine bir cok proje vs. zaman olmadı ama son hafta tansiyonum biraz dengesizlesince Omron M7 Intelli IT cihazımı besleme yontemleri aramaya basladım. Elimdeki ReCyko Pro lar cok kullanmadıgım halde gucsuzlesmisler. ISDT C4EVO** kullanmama ragmen ciddi performans kayıpları var.

5V 1A SW Mod PSU sorunumu cozmemisti. Akımı olçmeye çalıstım ama baslangıçta 200 - 300 mA cekmesine ragmen herhalde anlık cok yukseliyor olçu aletim TRUE RMS olmadıgından goremıyorum.

Aklıma nedense basit cozumler hep en son gelir.

Sonucta Omron 6V istiyor ReCyko Pro lar ise ıkınarak 4.8 V verebiliyor. Acık fazla amper cekerek kapanıyor.

Bu varsayımdan yola çıkarak 5 V veren bır PowerBankı adaptor girisine soketledim.

Sonuç_: Her ne kadar Omron M7 Intelli IT pil gostergesi yarım guc gostersede gayet guzel çalısıyor. Tansiyon aleti kullananların deneyebilecegi bir yontem. Her gun pil sarj etme derdiniz olmaz.

Onemli Not: 4 adet AA pil ile çalısan tansiyon aletlerinde denenebilinir ama sorumluluk kullanıcıya aittir.

** ISDT C4 EVO bir yıllık mesainin ardından ilk slot hatalı şarj yapmaya basladı. Bu sadace şarjla da sınırlı kalmadı analiz ve diger fonksiyonlarda sorunlu. Yazılımını guncelledim ama bir işe yaramadı. Sokup gorunur bir hasar varmı diye baktım ama bir sorun gorunmuyor zaten mudahalede mumkun degil.

Bugun aynı hatayı yapmamak adına SKYRC MC3000 siparisi verdim.

• Angelica kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar. Sırf size yazabilmek için tekrar giriş yaptım foruma. Aynı şarj cihazından var bende de. Şuan halihazırda kullanıyor musunuz hala? İkea ladda 1900mah pil alacağım. Onları şarj edeceğim. Şayet memnun kalmadıysanız stenkol şarj cihazını da alacağım. Cevaplarsanız çok memnun olurum.

• Arkadaşlar, buradan yola çıkıp eneloop bakarken pilburada diye br sitede lithium aa ve aaa pillere denk geldim. Ni.MH, Alkalin pillere göre artı veya eksileri nelerdir, bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Şarjlı Piller Hakkında Her Şeypil, batarya, akü, 2032 tartı pili, işitme pili - pilburada
    Lithium Pil (Primary) Fiyatları ve Çeşitleri - Pilburada.com
    https://www.pilburada.com/lithium-pil-primary?kategori=1190,1191&sayfa=1
    Onlar şarjlı değil hocam, tek kullanımlık. Voltajını kaybetmez, akmaz, sıcağa soğuğa dayanır. Başlangıçta NASA için uzay çalışmaları için geliştirilen bir pildi, yani extrem koşullar için. Alkalin pilden biraz daha yüksek voltajlı geliyor 1.69 yada 1.79V tam hatırlayamadım, alkalin pil 1.59V.

8 yıldır, maddi manevi değerli, hatıra, antika sayılabilecek ve az enerji harcayan cihazlarda, saat, kumanda vs kullnıyorum. O zaman 4 lü paket 4 Euro civarıydı.
    Sözde sızdırma,akma garantili Duracell ve birkaç Japon olmayan alkalin pil akması yüzünden çok büyük sorunlar yaşayınca almıştım. Bir daha Fujitsu dışında markalı alkalin pil almadım, onu bulamadığım zaman Bim ağırlıklı 3 harflilerden ve Migros pilinden kullandım, onlar bike akmadı, markalı pillerden daha iyi çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 13 Şubat 2024; 10:42:21 >
  • Ya benim konuya vakıf hocalara bir sorum var. Ben Xbox kolunda kullanmak için İkea Ladda 1900mah pil aldım 1000 şarj döngüsü için. Eski varta pocket charger cihazım var 57062 kodlu. 180ma şarj akımı var. Ben bunu manuel hesap ile 10-12 saat şarj edip prizden çeker kullanırım filan diye planlıyordum ama şu dönemde bu bana eziyet olacak gibi. Şarjlı pil konusunda Ladda’da karar kıldım hatta 2450 mah olanını da almak istiyorum ekstradan 500 şarj döngüsü için. Duracell de alabilirim ama 100 döngü çok az geliyor diğer 500-1000-1500 döngüye göre. Ama şarj cihazı konusunda kafam temelli allak bullak ve inanılmaz yardıma ihtiyacım var. Duracell cihazın duracell harici pillerde çok nazlı davrandığını filan okudum. Kafamda direkt onu almak var ama bu tür yorumlar beni biraz ürküttü. Cef 14’lerin 1500’e satıldığı yerde hediye bakiyem ile Duracell cef 22 cihazını 900₺ civarına alabiliyorum amazon üzerinden. Ama şarj akımı çok yüksek bununda yüksek döngülü piller için sağlıklı olmadığını öğrendim. Cef 14 bu anlamda cef 22 yerine tercih edilebilir mi? Yada aynı fiyatlara ekranlı şarj akımı ayarı yapabileceğim bir cihaz daha mı iyi olur? Kaç gündür bunlarla boğuşuyorum kriterim kendi markası dışındaki pillerle tam uyumlu, pil ömrünü kısaltmayacak şarj akımına sahip ve otomatik kapatma aşırı şarj önleme pil dolduğunda akım düşürme gibi kendi güvenlik mekanizmaları olan kaliteli bir cihaz. Bir de şunu merak ediyorum sağlıklı şarj için pil amper değerinin %10’u şarj akım oranına sahip cihazlarla şarj edilmeli diye okudum. Cef 14 360ma ile şarj edecek aldığım pil ladda 1900mah. Yanı yaklaşık 180-190-200ma eden şarj cihazı mı aramam gerekiyor? Yoksa cef 14 360ma değeri ile ideal olur mu? Pil ömrünü kısaltma, gereğinden hızlı şarj etme durumları yaşanır mı? 1900mah 360ma değeri ile 5 saat civarı şarj olacak zannediyorum (hesap direkt bu şekilde mi yapılıyor emin değilim). 5 saat hızlı bir süre bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anıl Karadağ -- 13 Şubat 2024; 4:36:6 >

• Anıl Karadağ kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Şarjlı pillerle ilgilenmeye başlayan herkes gibi bazı sorular takılmış kafanıza. Ancak önceki 800 sayfa boyunca çokça konuşulan bu konulara fazla değinmeden ufak tefek bir iki yorum yapacağım.

CEF14 - CEF22 vs. asla ama asla 1500 - 2000 liralara satılacak cihazlar değil. Hele hele ikili pil şarjı yapan CEF14. Bunlar başlangıç seviyesinde alınabilecek nispeten güvenİlir ürünler. Profesyenel cihazlar olmayıp kimi güvenlik önlemleri taşıdıkları için bazı pillerde sorun çıkarabiliyorlar (iç direncin aşırı yükselmesi, bellek etkisi, farklı tip ve kapasiteye sahip pillerin birlikte takılması gibi vs. vs.). Marka seçme gibi bir özellikleri yok, burası nedense yanlış anlaşılıyor.Bu sayfada sıkça önerilmesinin sebebi de uygun fiyat ve güvenilir özellikler taşımaları. Ancak belli ki bu durum fırsatçılara gün doğurmuş. Her iki cihaz için şu fiyatlara dair söylenebilecek tek söz: UZAK DURUN.

Bugün itibariyle Litokala lii500 veya xtar vc4 gibi profesyonel/yarı profesyenel klasmanın ürünleri 700-800 lira bandında bulunuyor. İkisinden uygun olanı alın geçin derim.

Nikel pillerin kapasitelerinin 10'da 1'i akımla şarj edilmeleri artık geçmişte kalmış ve kalması da gereken bir husus. Bu sayfada ve pek çok yerde akımın yükselmesi öyle korkunç bir durummuş gibi anlatılıyor ki, yeni başlayanlar 0.1C değil de 0.2C akımla şarj edilse piller sanki mefta olacak gibi yaklaşıyor olaya. (C dediğimiz değer akımın kapasiteye oranı. Yani 2000mah pili 2A ile şarj ederseniz 1C; 200mah ile şarj ederseniz 0.1C)

Hayır bu doğru değil. 0.1C akımla 16 saat şarj kimsenin günümüz dünyasında uygulayabileceği bir şey de değil. Bugün dünyanın geldiği nokta 1C'nin üzeri bir akıma çıkmadığınız müddetçe ortada tehlike yaratacak bir durum yok. Hatta çok düşük akımlarda şarj, iyi cihazların bile sonlandırmayı kaçırmasına sebep olup aşırı şarja neden oluyor. 0.1C ile 1C arasındaki bir şarj, pil ömrünüze atla deve etki edecek bir fark yaratmayacaktır.. Kişisel anektodları genelleştiren ve tutucu zihniyettekiler ile barışamadığımız nokta da burası.

CEF22, 1-2 AA pil için 1300 mah; 4 AA pil için ise 750 mah akım veriyor.(pil başına düşen değerler)

Yani 1900'lük ladda pillerden ikisini bu alet ile şarj etmeye kalktığımızda yaklaşık 0.7C; 4 pil içinse 0.4C'ye denk gelen akımla şarj ediyoruz.

Bu korkulacak bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdbLogcat -- 13 Şubat 2024; 9:21:8 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.