Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (721. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.725
Cevap
369
Favori
1.964.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 719720721722723
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: leventsr

Linkdeki cihazın arkasında yazan intetek i ,üretici olarak anladım ben,sn bipekkan ,test şirketi olduğunu belirtti,
    http://www.amazon.com/Panasonic-BQ-CC17SBA-Advanced-Individual-Indicator/dp/B00JHKSLM8/ref=sr_1_3?s=photo&ie=UTF8&qid=1457855707&sr=1-3&keywords=Eneloop+charger

@leventsr,
    2 gündür PC' deki bulaşan bir trojanla mücadele ediyordum.En nihayet dün tekrar sistemi yeniden yükledim de kurtuldum. Aşağıdaki fotograf sizin linkini verdiğiniz Amazondan alınma. İşaretlediğim bölüm ciddi firmaların herşeyi açıkladığı ve üretimlerinin sertikasyonun yaptırıldığı test firmaları.
    İlki hangi firma çözemedim ET..., 2. si Comforms'un UL sdt'nin 1310. md göre, Intertek'ten 9700297 No ile sertikalanmış,BFD' den CSA standardı C22.2 ye göre 223 No'lu belgeyle sertika verilmiş. Tabi bunların tamamı Amerikan test firmaları, ilki dahil.
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: ktlimited01

quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: volkanbirol

quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

satıcı bunlar yeni gelenler demişti... demekki yalanmış....
    arkadaşları uyaralım da bu fotoğrafta gözükenlerden almasınlar....

Kusura bakmayın biraz devrik cümleler kuruyorum ve Teknosa ile karıştırdım telefondan yürürken bakınca karıştırmışım linke baktım ama fotoğrafa bakmadım, bu resimdekiler yeni ambalaj sıkıntı olmaz. Linkte 2100mah yazıyor o yüzden eski sandım . Birde Teknosa'da indirim var demişti bir arkadaş onunla karıştırdım ilan resmi güncel ise Teknosa'da ki eski üretim Gp ReCyko+, yine de sorun olmaz bence demiştim

hayatta varta ve gp almam. Çin malları bıle daha kalıtelı cıktı onlardan. Gp ve vartalar öldü

@ktlimited01,
    Bu ve sonraki mesajlarınızdaki ön yargılı, kestrip attığınız düşüncelerinizi görünce insan ister istemez nasıl ikna olacağınız hususunda tereddüte düşüyorum.
    Örneğin Vartamarkası konusunda bu kadar nasıl kesin hüküm kuruyorsunuz anlamıyorum. Örneğin bende 2006 yıllarında aldığım Varta Energy serisi 1700 ve 1900 mA ler hala neredeyse %100 performansta.Power serisi 2500 2005-mA'ler neredeyse elimde 4'lü 40 takım var hala 10 numara,5 yıldız. İlk çıkan Varta Ready2use 2100 mA'ler sayısını bilmiyorum, 2010 yılından bu yana hiç birini kaybetmedim. GP derseniz kabul. Normal tip 2300-2400-2500 ve 2700 mA lerin tümü 3-15 ay içinde çöpe gitti. Sayısı tahminen 1000' nin üstünde. Kısaca 3-5 pil kullanıpta fetva verniyorum Zaten bu bir çok konu benim mesleğim. Anlatmak istediğim hangi şartlarda ve şarj hızı ne olan şarj cihazlarında şarj ettiğinize yada bu tip pilleri 2-3 aydan daha uzun süre şarjsız bırakıp bırakmadığınıza bağlı bir konu.
    Eğer hızlı tabir edilen ve 4-5 saatten daha kısa sürede, hele hele 15 dk. 1-2-3 saatte şarj eden hızlı şarj cihazlarında şarj ettiyseniz bu pilleri daha ilk aldığınızda maça 3-0 yenik başlamışınızdır. Buna Sony' ni,n Std Ni-Mhd 2300-2500-2700 mA pilleride dahil. GP ve Sony' nin Std. Ni-Mhd Pilleri en iyi şarj cihazı ilede şarj etseniz zaten şarj voltajlarını 15 gün- 1 ay içinde hiç kullanmasanız bile kaybeder.(Boşalır). Eğer bu pilleri şarjsız ( Pili sonuna kadar deşarj eden cihazlarda kullandıysanız, Yani pilin boştaki voltajını 0.9 V altına düşürecek şekilde deşarj ettiyseniz yani kullandıysanız(Fener Radyo vb. cihazlar) ve bu durumda 0.9 V. da dahi 2-3 ay şarj etmeden bıraktıysanız,Şarjlı olarak bırakmanıza rağmen en az her ay kullanmasanız bile şarj etmediyseniz, elbette pilleriniz kısa sürede kullanım dışı kalacaktır. Hatta Voltajı sıfırlanmış Ni-Mhd piller genellikle bir daha kesinlikle şarj tutmaz. Buna yeni nesil alkalin pil özellikli NiMhd Pillerde dahildir,ancak bunları kurtarmak daha kolaydır eğer kısa sürede tekrar şarja sokarsanız. Bu nedenle Ni-Mhd Pillerle uyumlu çalışabilen elektronik cihazlar Pil voltajlarını hücre başına kaç pille çalışırsa çalışsın 0.9 V. civarına düştüğünde cihazlar kendilerini otomatik olarak kapatır. Fotograf Mak.Video Rec. vs. gibi.
    Kısacası şu an TR' de bulunabilen şarjlı pillerden ancak Duracell DURALOCK 2400 mA ve GP ReCyko+2100 mA lerin dışında alınabilecek pil yok. Çünkü diğer markaların distribitörleri ya ithal etmiyor yada vazgeçtiler. Çünkü TR' nin ekonomik ortamının gittikçe bozulması ve buna bağlı olarak dövizin fırlaması ile son 4-6 yılda adına vergi dedikleri ek haraçlar hem fiyatları yukarı çekti hemde bir çok marka kaliteyi bozdu. Bulunabilenlerde rafta-depoda kalanlar ve hepside genellikle bayat yada bozuk.

Kestırıp atma diyemeyız cunku vu varta ve gp pahalı dıye iyi diye dusunup alıp kullandım. Ve o koçtaşdakı ucuz pili alınca baktım 5-6 ayda cope gitmedi. 3 yıl oldu hala ilk gunku gibi. Bu durumda kafamda bu dusunce oturmus durumda ve asla degişmez tabıkı. Ha baska insanlarında aldatılmasını istemem o yuzden kafam rahat yorum yazıyorum bu konuda. Sarj sureleri de 6-8 saat arasıydı o konuda da sıkıntı yok. Ben bosuna bıkac yıl o varta ve gplere para vermişim. Ama recyko + ve duracell kullanmadım. Artık kullanmayı da dusunmem. Su an vpw ve DP den baska pile para verme geregi dahi duymam artık fotograf makınesınde kullanıyorum ve işimi fazlasıyla gördu hemde daha ucuz fiyatlı ve omru de daha uzun. Size de tavsıye ederim. DPde 1100 defa sarj edılebılır dıyor ve dogru cıktı. Bugun teknosaları gezdim gplere millet uyanmış hep ellerinde kalmış zaten yakında buyuk bir indirim yaparlar.

@ktlimited01,
    DP Şarjlı pilleri(Digital Power) Bu markayı net'ten ister İngilizce (DP Battery) ister Almanca(DP Batterie) yada Fransızca aratın karşınıza FASON bir Türko Firması çıkar.
    http://www.dp-batteries.com/
    Sitelerini kurcalarsanız 2013 ten beri hala haklarındaki bölüm boştur,sadece tek bilgi iletişimden telefon ve firma adresi çıkar.Fatih Ticaret. Kısacası Tıpkı Mert İthalatın yaptığı gibi (Ataba-AtaBatarya) fason bir markadır ve özellikle pillerin menşei' nin ne olduğu hk. hiçbir bilgi bulamazsınız. Büyük ihtimalle PRC' de yüzlerce fb veya merdiven altı imalathanenin bulunduğu, Guangzhou, Qinhuangda, Shenzhen, Xiamen, Ningbo eyaletlerinden birinde fason olarak imal ettirilmiştir. Bir ara Ankara' da Tunelsan' da getirmişti bu pilleri ve 2'li şarj cihazlarından ve en ucuz pil GP' dende neredeyse yarı fiyatına satmıştı, ama arkası gelmedi. Alıp kullanmadım. Bu nedenle iyi yada kötü demem imkansız. Ancak üzerinde yazan 3000 mA kapasite % 90, ne menem bişey olduğu hk. kesin bir bilgi veriyor. Çünkü 2700 mA kapasitenin üstü halen AA tip bataryalarda elde eden ciddi bir imalatçı firma ortaya çıkamadı. Ki bu kapasite bile sorunlu bir kapasitedir bir çok marka için. Ancak bu pillerin ithalatının üzerinde marka yazan kılıflarla ithal edilmediğini, İzmir/Menemen'de bir firmanın bunları istenilen şekilde markalandırıldığını adresine kadar iyi bilenlerdenim.(Eğer basılıpta kapatılmadıysa) Hatta bir ara milyoncularda 4 adedi 50 krş-1 TL' ye satılan uyduruk markalı Çinko-Karbon pillerde buralarda ambalajlanıyordu.
    VPW' ye gelince; Bende ucuzcuyum ama siz benden de betermişsiniz nereden bulursunuz TR' de tek satıcısı TEKZEN olan bu pilleri ????? Bu firmada Çin/Guangzhou eyaletinde Boren Electronics Co.,Ltd tarafından gerçekten imal mi ediliyor yoksa örneğin GP' ye fason olarak yaptırılıp aşağıda fotografı görülen apartmanda toplanıp ambalajlanıyor mu açıkçası anlayamadım.
    http://www.vpw-boren.com/_d270476927.htm

Çin bile olsa böyle bir ortamda Nickel Cadmium şarjlı pil imalatı yapılamaz. Açıkçası linkteki Our Factory, Coorparete Company, Company Culture sekmelerine ulaşılamamasıda ayrı bir konu. Kısacası ciddiye alınacak bir firma değil enzından şimdilik. Ama Firma profiline bakarsanız yok yok. Size kolaylık olsun diye nasıl olduysa epey anlaşılır tercüme yapmış GOOGLE sayfasını sunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4FEE439E4

şarj cihazları hakkında bilgi araştırıken aşağıdaki siteyi buldum...

aşağıdaki adreste şarj cihazları ve şarj edilebilir piller ile ilgili çok güzel test ve incelemeler var....

http://www.lygte-info.dk/info/indexBatteriesAndChargers%20UK.html
    quote:

Orijinalden alinti: DoSöDoKöKo

sarj cihazlari hakkinda bilgi arastiriken asagidaki siteyi buldum...

asagidaki adreste sarj cihazlari ve sarj edilebilir piller ile ilgili çok güzel test ve incelemeler var....

http://www.lygte-info.dk/info/indexBatteriesAndChargers%20UK.html

@DoSöDoKöKo,
    Konu etti?iniz sitenin kurucusunun (HK)' nyn kullandy?y test cihazlary ile syfyr bir araba rahatlykla alynyr (Elbette BMW filan de?il) Testleri son derece gerçekçi ve özellikle meslekta?lar için olsun yada syradan bir tüketici için bilgilendirici bir dil kullanylmy?tyr. Her hafta sürekli ziyaret etti?im ve hemen hemen tüm testlerini orj ve tercümesini ar?ivledi?im bir sitedir.
    Kullandy?ynyz NITECORE, Intellicharger i4 cihazy sadece ?arj i?lemine yönelik bir cihazdyr. Sadece pillerinizin ?arjyna yönelik bir amacynyz varsa çok iyi bir seçim.
    Ama pillerin ?arjy kadar görsel olarak ve pil kapasite ve iyile?tirme gibi bir merakynyzda varsa biraz daha paraya kyyyp de?arj ve refresh özellikleride olan bir nevi ?arj ve test cihazy almalysynyz. Nitecore markasy üretimleri bu ?artlary sa?lamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

Şu pile pahalı deyip
    http://www.hepsiburada.com/duracell-sarj-edilebilir-aa-kalem-pil-2400-mah-2-li-paket-p-OFISDUR2400

Şu pili ucuz ve daha kaliteli görenin aklından şüphe ederim ciddiye alıp cevap bile vermem
    http://www.hepsiburada.com/digital-power-dp-3000-2xaa-3000-mah-sarj-edilebilir-pil-pm-ftpildp3000

@SAMET/,
    3000 mA' lik Ready to Use pil.
    Yuhhhhh artık. Bunları kesinlikle Ticaret ve Sanayi Bakanlığına şikayet etmek lazım. Tüketiciyi aldatmanın son durağı bu olsa gerek. Buna atlayacak SAZAN kaldımı ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Melkor

Arkadaşlar pillerin şarjları tam bitmeden şarja taktığım oluyor. Biri tam bitik diğeri yarımken taktığımda oluyor. Piller nimh.
    Bu bir sorun olur mu ?

Ayrıca şarjlarının dolduğunu şarj aletinin soğumasından anliyorum yaklaşık 15 saat civarı sürüyor. Böyle yapmam da bir hata var mı ?

Birkaç ayda bir ancak şarja takıyorum.

@ Lord Melkor,
    Keşke mesajı yazarken kullandığınız şarj aletinin marka ve modelini de yazsaydınız. Özellikle 2 pili seri bağlı olarak şarj eden cihazlarda pilin birinin az-çok dolu diğerinin boş olarak şarj edilmesi sorun yaratır. Bu konu bu güne kadar hiç değinilmedi.Pilin Ni-Mhd veya Ni-Cd olmasıda fark etmez. Marka ve modelide yazın sonra sorunuzu cevaplayayım. Bir yığın mesajın arasında kaynamasın.
  • bipekkan B kullanıcısına yanıt
    Energizer ch2pc3. Farklı mahlarda pilleri de aynı anda şarj edebilir miyim ?

http://data.energizer.com/PDFs/ch2pc3.pdf

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

Şu pile pahalı deyip
    http://www.hepsiburada.com/duracell-sarj-edilebilir-aa-kalem-pil-2400-mah-2-li-paket-p-OFISDUR2400

Şu pili ucuz ve daha kaliteli görenin aklından şüphe ederim ciddiye alıp cevap bile vermem
    http://www.hepsiburada.com/digital-power-dp-3000-2xaa-3000-mah-sarj-edilebilir-pil-pm-ftpildp3000

@SAMET/,
    3000 mA' lik Ready to Use pil.
    Yuhhhhh artık. Bunları kesinlikle Ticaret ve Sanayi Bakanlığına şikayet etmek lazım. Tüketiciyi aldatmanın son durağı bu olsa gerek. Buna atlayacak SAZAN kaldımı ki?

Ne yazık ki kendi inandığı gibi başkalarına da öneren vatandaşlarımız halen var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Melkor

Energizer ch2pc3. Farklı mahlarda pilleri de aynı anda şarj edebilir miyim ?

http://data.energizer.com/PDFs/ch2pc3.pdf

@Lord Melkor,
    Cihaz oldukça sıradan Delta V özelliği ve Trickle şarjı olmayan, Otomatik şarj durdurma özelliği yok, 18 saat sonra zamana bağlı olarak şarjı durduran. Üzerindeki yeşil renkli şarj durum göstergesi için hiçbir açıklama getirilmemiş, AA için max şarj akımı 200 mA, AAA için 100 mA ve bu kadar olumsuzluğa rağmen pilleri tek tek şarj edebilen olsa olsa seyahat şarj cihazı olabilecek bir alet. Bu cihazla pilleri tek tek pilleri şarj edilebildiğine göre farkjlı kapasitedeki pilleri aynı anda şarj edebilirsiniz. Ancak hangi pilin daha önce şarj olduğunu kolay kolay tahminde edemezsiniz eminde olamazsınız.Düşük kapasiteli pil önce dolacağından, eğer şarj kontrol ünitesi tek ise erken dolan pil şarjı keseceğinden diğer yüksek kapasiteli pil yetersiz şarj olacaktır. Kısacası olabildiğince aynı kapasiteye yakın pilleri aynı anda şarj etmeniz daha mantıklıdır. Bence pillerinizin ömrü açısından doğru dürüst bir şarj cihazı edinmeniz daha iyi olacaktır.
    2-3 ayda bir kullanıyorum çok önemli değil. 18 saat sonra kendisi kesiyorsa pillerden biri dolunca akımı kesmiyordur dimi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    "Ama pillerin ?arjy kadar görsel olarak ve pil kapasite ve iyile?tirme gibi bir merakynyzda varsa biraz daha paraya kyyyp de?arj ve refresh özellikleride olan bir nevi ?arj ve test cihazy almalysynyz." demişsiniz....

bu doğrultuda bana bir marka/model önerir misiniz? hele ki Türkiye'den temin edebileceğim birşey olursa süper olur....
  • quote:

85 TLYe 2100 luk 4 pil + sarj cıhazı varmıs simdi sahibindende ilanınızı gördum. 2100 luk fotograf makınesı ıcın yeterlı olur mu? makıne Canon EOS 1200D EF-S 18-55mm DC III

Keşke varta ve gplere ben sazan gibi atlamadan tanısmıs olsaydık ıyı olurdu

Merhaba herşey de olumlu tarafına bakmak lazım, benimde Çin malı bayat Duracell piller yüzünden Sony şarj cihazı bozuldu ama iyi oldu biraz araştırma yapınca akıllı şarj cihazlarından haberim oldu yoksa kardeşim bir daha Japonya'ya gidip Eneloop şarj aleti alana kadar 2-3 yıl geçerdi. öncelikle yaptığım satışların %95i tepe flaşı için olsa da fotoğrafçılık ile hiçbir ilgim yok, ara sıra kardeşimin WX7 sini kullanıyorum o kadar. BQ-CC17 cihazı bir yıldır fiyat/performans olarak öneriyorum. Düşük akım ve bağımsız 4 kanal şarj olarak Türkiye'de muadili yok. Not olarak piller 2000 mah(min 1900 mah) şarj olabilme sayısı 2100 kez ve fazlasıyla işinizi görür, 1 günde 2 düğün çekimi yapmadıktan sonra.

Farklı markalar birbirine uyumsuz diye birşey söz konusu değil. Ya pil ölüdür yada şarj cihazı arızalıdır, tabiki benim eskiden kullandığım 1700mah pilli Sony şarj cihazı gibi 8 saatte şarj kesen bir cihaz olursa 2000 mah üstü pilleri tam şarj edemez. Bazı şarj cihazları hassastır bozuk yada 0.6-05 V altı pilleri tanımaz. Üreticiler bilerek 2-4 pil şarj edebilen ve genelde otomatik şarj kesmeyen yada hızlı şarj cihazı piyasaya sürüyorlar.

Şu anda pile ihtiyacınız yok, ama bu şarj aleti EU plug olarak pilsiz satılmıyor maalesef yoksa 30-35 liraya satılırdı pilsiz. Elimde fazla olduğunda forumdan birkaç kişiye maliyetine verdiğim oldu.

http://ru.nkon.nl/charger/nimh/panasonic-eneloop-bq-cc17-advanced-charger-4-aa-eneloop.html

www.amazon.de
    Panasonic eneloop, Intelligentes Premium-Ladegerät: Amazon.de: Elektronik
    http://www.amazon.de/gp/product/B00KM4H4R6?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_sfl_title_2&smid=A3JWKAKR8XB7XF

İlerde pil ihtiyacınız olursa böyle indirimler dışında
    www.hepsiburada.com
    Duracell Şarj Edilebilir AA Kalem Pil 2500 mAh 2'li Paket Fiyatı

yoğun kullanım için Türkiye'de parekende resmi satışı olan en iyi piller İstanbul'da bir satıcıda

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 15 Mart 2016; 2:34:30 >
  • Şarj cihazınız Türkiye piyasası için özellik olarak gayet tatminkar, çoğu kişi benim gibi hobi olarak dijital ekranlı, voltaj ve kapasite gösteren cihaz alıyor. La Crosse RS720 yokken pili her seferinde şarja takmadan ve şarj olduktan sonra multimetre ile ölçüyordum kapasite testi falan yapıyordum kendimce.

Eski nesil pilleri ölü pilleri düzelmek için uğraşmaya değmez yeni nesil pillerde zaten sorun yok. Ben olsam elinizde ki şarj cihazını fazla zarar etmeden satmadıktan sonra şarj cihazı almaz yeni nesil pil alırdım. Sonuçta zevk meselesi anlık olarak değerleri görmek isterseniz cihaz alabilirsiniz ancak Türkiye'de ucuza bulamazsınız bu tür cihazları çünkü distribütör satışı yok. Türkiye geri kalmış ülke ve küçük ekonomisi olduğundan genelde çöp ürünler geliyor.
  • GP ReCyko+ 2100 mah 4 lü piller teknosada 18 TL

aynı serinin 820 mah AAA ince pilleri 4 lü 12 TL
  • Şarj aleti arayanlara aşağıdaki şarj aletini tavsiye ediyorum. 0.9V un altındaki ölü görünen pilleri de şarj ediyor. Bütün slotlar bağımsız.

Gearbest
    Palo NC05 LCD Pil Şarj Cihazı | Gearbest Türkiye
    http://www.gearbest.com/chargers/pp_229308.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler....

şu sıralar ellimde bulunan ve kullanmaya çalıştığım iki tip şarj edilebilir pil var.....

birincisi duracell duralock 5 yıl

diğeri ise GP recyko+

eski pillerin tamamını 2015 sonbaharda (geri dönüşüm kutularına) çöpe attım....
    AA ve AAA karışık ilk olarak 2 düzine duralock 5 year aldım .. yakınlarda yine 2 düzine recyko+ aldım....

intellicharger i4 ile bu pilleri kullanıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanhasimcan

GP ReCyko+ 2100 mah 4 lü piller teknosada 18 TL

aynı serinin 820 mah AAA ince pilleri 4 lü 12 TL

Bir önceki sayfada konusu geçmişti gözden kaçmış. En az 3-4 yıllıkta olsa denenebilir demiştim 4 yıllık Panasonic Evolta sağlam çıkmıştı aldığınızda 1.20V üstü ise sorun yoktur, 1 milyoncu Zincir Mağazaların klasik taktiği zaten %50 pahalı sattığı bayat yada eski ürünleri indirim ayağına satmak. Akşama Bipekkan Hoca yorum yapar sanırım, bence sorun çıkmaz ama daha garantisi varken riske girmeye değmez

www.hepsiburada.com
    Duracell Şarj Edilebilir AA Kalem Pil 2500 mAh 2'li Paket Fiyatı
  • quote:

Orijinalden alıntı: freefalcon

Şarj aleti arayanlara aşağıdaki şarj aletini tavsiye ediyorum. 0.9V un altındaki ölü görünen pilleri de şarj ediyor. Bütün slotlar bağımsız.

Devamlı 3-4 pil şarj etmeyecek olanlar bu değerlere dikkat etmeli 1-2 pil için akım yüksek çok zararlı.

- AA battery: 1200mA x 1, 600mA x 2, 300mA x 3, 300mA x 4
    - AAA battery: 600mA x 1, 300mA x 2, 150mA x 3, 150mA x 4
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkanbirol

quote:

Orijinalden alıntı: freefalcon

Şarj aleti arayanlara aşağıdaki şarj aletini tavsiye ediyorum. 0.9V un altındaki ölü görünen pilleri de şarj ediyor. Bütün slotlar bağımsız.

Devamlı 3-4 pil şarj etmeyecek olanlar bu değerlere dikkat etmeli 1-2 pil için akım yüksek çok zararlı.

- AA battery: 1200mA x 1, 600mA x 2, 300mA x 3, 300mA x 4
    - AAA battery: 600mA x 1, 300mA x 2, 150mA x 3, 150mA x 4

AA ve AAA icin kac mah idealdir hocam? Siz isinmadan dolayi zararli diyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AAA piller için akım biraz yüksek ama otomatik şarj kesme ve bağımsız şarj güzel kanal olarak 1-3 ve 2-4 olarak şarj ederseniz 375ma akım veriyor. Yoksa 1-2 yada 3-4 yaparsanız 750 ma çok fazla. D4 modelinde yandaki tuş ile akım 150ma ayarlanabiliyor.
  • freefalcon kullanıcısına yanıt
    Evet aynen ısınma ve yüksek akım, pil kapasitesinin %10 u(2000 mah-200ma) akım ideal ama bu hassasiyette bir cihaz bulmak zor özellikle AAA için(800mah-80ma), düşük akımlı cihazlar var ama otomatik şarj kesmiyor, genelde en düşük akım 150ma oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 15 Mart 2016; 13:40:43 >
  • 
Sayfa: önceki 719720721722723
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.