Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (442. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17.785
Cevap
372
Favori
2.013.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Zaten bir set var. ama yedek bulundurmak için 1 veya 2 set alacağım. benim deşarj sorum şunun içindi. misal gün içinde kullandık. pil bitmek üzere. Ertesi gün o pille çıkarsak muhtemelen yolda kalırız. tekrar şarj etmek için illa deşarj etmek gerekir mi? bitmeden şarja koyduğumuzda normal bataryalar gibi ömründen mi yemiş oluyoruz? ve ataba 508 lerde deşarjın tamamen olduğunu nasıl anlicam?

vartaların da bu infinium recyko gibi olan bir modeli var. sadece bir yerde rastladım zaten. karaköy de bir dükkan. sırf pil satışı yapıyor sanırım. internet üzerinden de satıyorlar.

@Piêr Dé Sans,
    Normal ve alkalin benzeri Ni-MHd pillerin Hafıza-Bellek problemi yoktur. Bırakın bitmek üzere durumunu, pilin herhangi bir doluluk konumunda dahi şarj edebilirsiniz.
    Ataba 508 veya 908 deşarjı 0.7-0.9 volt aralığına kadar devam ettirir. Bu noktadan sonra otomatik şarja geçer. Siz bunu, SARI deşarj ışığının, KIRMIZI' ya dönmesi ile anlarsınız.
    Vartanın bu tip pili "Ready 2 use" olarak anılır. Mesela Konnoc "Re@dy to Use", Sanyo "eneloop" dur.

Bipekkan hocam benim bi sorum olcak.Ben ATABA 508 ve VARTA READY USE 2 aldım.

ilk 2 şarj sorun yoktu ama 3. şarjda bi sıkıntı meydana gelemye başladı.

pilleri şarj için takıyorum 4.8v kademesine getiriyiroum 4 pil için.fakat 10 - 15 dk sonra şarj ışığı sarı yanıyor.bende bitmiştir diye şarj'dan çıkartıyorum.sonra takıyorum makine açılıyor 20 30 saniye sonra pil zayıf diyip kapanıyor.

Pilleri takıp direkt deşaj moduna aldım belki düzelirler diye deşarj'da oldu geri kırmızı yandı ama hemen sarı yandı gene.

1 gün boyunca şarj'da bıraktım gene aynısı oldu ? sizce sorun ne ? pil'in ömrü bitmiş olabilirmi ? aldıgım paket'in kenarlarında hafif yırtıklar vardı.kullanılmış olabilirmiki ? hiçte öle pek yoktu ama ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MPower Huso

quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Zaten bir set var. ama yedek bulundurmak için 1 veya 2 set alacağım. benim deşarj sorum şunun içindi. misal gün içinde kullandık. pil bitmek üzere. Ertesi gün o pille çıkarsak muhtemelen yolda kalırız. tekrar şarj etmek için illa deşarj etmek gerekir mi? bitmeden şarja koyduğumuzda normal bataryalar gibi ömründen mi yemiş oluyoruz? ve ataba 508 lerde deşarjın tamamen olduğunu nasıl anlicam?

vartaların da bu infinium recyko gibi olan bir modeli var. sadece bir yerde rastladım zaten. karaköy de bir dükkan. sırf pil satışı yapıyor sanırım. internet üzerinden de satıyorlar.

@Piêr Dé Sans,
    Normal ve alkalin benzeri Ni-MHd pillerin Hafıza-Bellek problemi yoktur. Bırakın bitmek üzere durumunu, pilin herhangi bir doluluk konumunda dahi şarj edebilirsiniz.
    Ataba 508 veya 908 deşarjı 0.7-0.9 volt aralığına kadar devam ettirir. Bu noktadan sonra otomatik şarja geçer. Siz bunu, SARI deşarj ışığının, KIRMIZI' ya dönmesi ile anlarsınız.
    Vartanın bu tip pili "Ready 2 use" olarak anılır. Mesela Konnoc "Re@dy to Use", Sanyo "eneloop" dur.

Bipekkan hocam benim bi sorum olcak.Ben ATABA 508 ve VARTA READY USE 2 aldım.

ilk 2 şarj sorun yoktu ama 3. şarjda bi sıkıntı meydana gelemye başladı.

pilleri şarj için takıyorum 4.8v kademesine getiriyiroum 4 pil için.fakat 10 - 15 dk sonra şarj ışığı sarı yanıyor.bende bitmiştir diye şarj'dan çıkartıyorum.sonra takıyorum makine açılıyor 20 30 saniye sonra pil zayıf diyip kapanıyor.

Pilleri takıp direkt deşaj moduna aldım belki düzelirler diye deşarj'da oldu geri kırmızı yandı ama hemen sarı yandı gene.

1 gün boyunca şarj'da bıraktım gene aynısı oldu ? sizce sorun ne ? pil'in ömrü bitmiş olabilirmi ? aldıgım paket'in kenarlarında hafif yırtıklar vardı.kullanılmış olabilirmiki ? hiçte öle pek yoktu ama ?

Süper teknolocik Ataba bozuk olmasın?

• quote:

Orijinalden alıntı: blackducati

quote:

@bipekkan

Hocam ben pilleri aldım sonunda

GP Reycko 2100 NAH
    Varta Ready2use 2300 NAH
    Ataba 508 var elimde

şimdi hangileri kaç saat şarjda durcak ? bide ataba 508 de otomatik kesme varmı 24 saat şarjda bıraksam kendı kesermı dolunca ?

Ataba 508 de otomatik şarj kesme var piller dolunca damla şarja geciyo.kırmızı şarj lambası yeşil yandığı zaman şarj tamamalanmış damla şarja geçmiş oluyo bendeki 2100 vartaları 4.5 satte filan şarj ediyo

e kardeşim dedigin gibi yaptım yandı ışık ama bi bakıyorum takıyorum pil'i makineye 5- 6 poz gümm pil zayıf makine kapanıyor pillerin ömrü filanmı bitti acaba ne ?

• quote:

e kardeşim dedigin gibi yaptım yandı ışık ama bi bakıyorum takıyorum pil'i makineye 5- 6 poz gümm pil zayıf makine kapanıyor pillerin ömrü filanmı bitti acaba ne ?

Başka şarjlı piller ile deneme şansınız varsa öyle yapın.2 adet pili şarj etmeyi deneyin.Problem tekrar başgösteriyorsa, cihazda bir arıza olabilir.Bu durumda garanti devam ediyorsa firmaya başvurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 5 Nisan 2012; 14:05:32 >
  • şimdi ben sarj edilebilir pil alcam durcael pil almataktan sıkıldım her yer pil doldu çekmeceye sığmıyor bende kablosuz mause var 3v 8mA çalişiyor sizce buna 2700mA gp marka pil alsam çokmu lüks kaçar yoksa az mı bile ???
  • Panasonic Evolta 2050mah alın bu aralar çok popüler.Veya favori markanızın 2100/2050 mah yeni nesil pillerinden alın...
    bu piller nasıldır tavsiye edermisiniz.ebayda 18 dolardan var.birde ilk resimde piller pakette yanyana ikincide ve sanyonun kendi sitesinde piller pakette alt alta duruyor sahte olma ihtimali varmı.yada 18 dolar ona vereceğine ''şu piller var'' diyebileceğiniz ne var.
    mesela sony centerlardan alabileceğim hangi pilleri tavsiye edersiniz.
    kendiniz e şu an 4 tane AA pil alsanız ne alırdınız.

şarj aletim ataba-508

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpie -- 7 Nisan 2012; 17:52:05 >

• @ sharpie
    Siteye iyi bakmamışsınız :)
    Tekrar bir bakın derim :
    www.eneloop.info
    Page not found | Panasonic eneloop
    http://www.eneloop.info/products/batteries/eneloop-xx.html

2 farklı paket var resmi sitesinde pillerin içinde yatay ve dikey konulmuş olan. Fakat resmi sitesinde
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

MQR06-E-4-3UWX
    • 1 pc. MQR06 (Bu şarj cihazı)
    • 4 pcs. AA eneloop XX (Bunlar da şarjlı piller)
    -
    Yine resmi sitesinde
    www.eneloop.info
    http://www.eneloop.info/products/batteries.html

Buradaki çizelgede verilen bilgide
    Eneloop XX'lerin 500 kez şarj edilebilir olduğu ve (ca. 75% capacity after 1 year) 1 yıl sonunda %75 kapasiteye sahip oldukları bilgisi var iken
    Eneloop beyazlar için 1500 kez şarj edilebilir olduğu ve (ca. 75% capacity after 3 years) 3 yıl sonunda %75 kapasiteye sahip oldukları bilgisi verilmiş !
    Gerçi şarjı uzun gitsin, yılda 1 kere pil değiştirsem ne zararı var diye düşünülebilinir ve XX'ler alınabilinir. Haftada 1 şarj gerektirse 1 yıl 52 hafta 10 yıl 520 hafta, bu piller 500 kez edilebiliyormuş ! Haftada 2 kez şarj ettik desek 4 yıl falan gider buna göre !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 7 Nisan 2012; 18:23:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

@ sharpie
    Siteye iyi bakmamışsınız :)
    Tekrar bir bakın derim :
    www.eneloop.info
    http://www.eneloop.info/products/batteries/eneloop-xx.html

2 farklı paket var resmi sitesinde pillerin içinde yatay ve dikey konulmuş olan. Fakat resmi sitesinde
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

MQR06-E-4-3UWX
    • 1 pc. MQR06 (Bu şarj cihazı)
    • 4 pcs. AA eneloop XX (Bunlar da şarjlı piller)
    -
    Yine resmi sitesinde
    www.eneloop.info
    http://www.eneloop.info/products/batteries.html

Buradaki çizelgede verilen bilgide
    Eneloop XX'lerin 500 kez şarj edilebilir olduğu ve (ca. 75% capacity after 1 year) 1 yıl sonunda %75 kapasiteye sahip oldukları bilgisi var iken
    Eneloop beyazlar için 1500 kez şarj edilebilir olduğu ve (ca. 75% capacity after 3 years) 3 yıl sonunda %75 kapasiteye sahip oldukları bilgisi verilmiş !
    Gerçi şarjı uzun gitsin, yılda 1 kere pil değiştirsem ne zararı var diye düşünülebilinir ve XX'ler alınabilinir. Haftada 1 şarj gerektirse 1 yıl 52 hafta 10 yıl 520 hafta, bu piller 500 kez edilebiliyormuş ! Haftada 2 kez şarj ettik desek 4 yıl falan gider buna göre !..

500 defa şarj olabilenler 2500 mah gücünde yeni nesil ni-mh Eneloop XX denilen piller.(Bir yıl sonunda %75 şarjını koruyabilir...)

1500 defa şarj olabilenler 2000 MAH gücünde yeni nesil ni-mh normal Eneloop piller.(Bir yıl sonunda %85 şarjını koruyabilir...)

Pratikte bu şarj sürelerine ulaşılamaz.Ancak 300-400 defa şarj edebilirsiniz.

• Arkadaşlar yakın bir zamanda tepe flaşta kullanmak üzere şarjlı pile ihtiyacım olacak. Elimde Ataba At-1188 eski bir şarf aleti var. 2 adet Datron marka 2000mA lık Ni-MH şarjlı pil var.

Flaş için 4 tane pil gerekiyor. Elimdeki şarj cihazı ve pil işe yarar mı yoksa yeniden pil ve şarj aleti almak gerekir mi?

Yeniden almam gerekirse bana hangi marka şarj cihazı ve pili önerirsiniz?

Bunun yerine ataba-508 veya 908 alın.Üstünede 4 adet Panasonic Evolta 2050 mah yeni nesil ni-mh şarjlı pil veya varta professional 2700 mah pillerden alın sırtınız yere gelmez.
  • sevgili bipekkan hocam ve brev hocam öncelikle sizlere teşekkürü bir borç bilirim verdiğiniz değerli bilgiler sayesinde yorumlarınızı okudum sizden ricam bende bir şarz cihazı alıcam sizin değerli yorumlarınıza ihtiyacım var pil burada sitesinde ataba 908 22tl bumu yoksa 508 mi birde piller var PANASONIC EVOLTA AA 2050mAh ŞARJ EDİLEBİLİR KALEM PİL 2'Lİ 15 tl VARTA PROFESSIONAL ACCU 2700 mAh ŞARJ EDİLEBİLİR AA KALEM PİL 2'Lİ 21.25 tl VARTA POWER ACCU 2700 mAh ŞARJ EDİLEBİLİR AA KALEM PİL 2'Lİ 21.50 hangini tavsiye edersiniz saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: aydoviyata

sevgili bipekkan hocam ve brev hocam öncelikle sizlere teşekkürü bir borç bilirim verdiğiniz değerli bilgiler sayesinde yorumlarınızı okudum sizden ricam bende bir şarz cihazı alıcam sizin değerli yorumlarınıza ihtiyacım var pil burada sitesinde ataba 908 22tl bumu yoksa 508 mi birde piller var PANASONIC EVOLTA AA 2050mAh ŞARJ EDİLEBİLİR KALEM PİL 2'Lİ 15 tl VARTA PROFESSIONAL ACCU 2700 mAh ŞARJ EDİLEBİLİR AA KALEM PİL 2'Lİ 21.25 tl VARTA POWER ACCU 2700 mAh ŞARJ EDİLEBİLİR AA KALEM PİL 2'Lİ 21.50 hangini tavsiye edersiniz saygılar..

Bu ürünlerin hepsi başarılı ürünler.Kullanacağınız yere ve ihtiyacınıza göre bu ürünleri seçebilirsiniz.Özellikle evde kullanacaksanız ve yeni nesil (Panasonic evolta gibi) piller kullanacaksanız ataba 508(daha yavaş şarj yapar.) alın.Yeni nesil piller şarj edildikten sonra 1 seneye kadar bekletilebilirler.Alkaline piller gibi kullanılabilirler.

Eğer sık sık pil şarj/deşarj işlemine ihtiyaç duyuyorsanız Varta 2700 proffessional ve ataba-908(daha hızlı şarj yapar.) almanızı tavsiye ederim.

• çok teşekkür ederim. canon digital fotoğraf makinasında kullanıcam birde sizin yorumlarınızda bu siteyi buldum sanırım bu en uygun site burdan almak lazım çok tşkr

http://alikirtil.com/urun_detay.asp?id=2543 birde bu şarz aleti nasıldır

Tavsiye edilen bir cihazdır.Bu cihaz ile ilgili detaylı açıklamalar birinci sayfada mevcuttur...
  • kaç gündür araştırmaktan yoruldum bipekkan hocam ve brev hocam ataba 998 de karar kıldım piller varta diyorum yalnız fiyatta sıkıntı gg de 40 tl ataba 998 başka sitede nerede uygun varmıdır saygılar

kaç gündür araştırmaktan yoruldum bipekkan hocam ve brev hocam ataba 998 de karar kıldım piller varta diyorum yalnız fiyatta sıkıntı gg de 40 tl ataba 998 başka sitede nerede uygun varmıdır saygılar

ataba-998 tavsiye edilmeyen problemli bir cihaz.Nasıl bir araştırma yaptınız tam anlayamadım...
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.