Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (373. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.725
Cevap
369
Favori
1.964.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 371372373374375
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pyr@mid

50tl den ucuz çıkamıyorum işin içinden. ata908 + 4x2500 infinium. flaşta kullanacagım için en iyisi olarak düşündügüm infiniumu düşündüm. daha ucuz bulan olursa...

Ataba-508(15TL) + Sanyo Eneloop 2000Mah Şarjlı AA Pil 4 Adet(29TL)=Toplam (44TL)
    + VARTA LONGLIFE ACCU READY 2 USE 2100 mAh 4 x AA ŞARJ EDİLEBİLİR KALEM PİL (25-26TL) = Toplam(40-41TL)
    + GP RECYKO 4 x AA 2050 mAh ŞARJ EDİLEBİLİR KALEM PİL (20TL) = Toplam(35TL)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 13 Ekim 2011; 20:22:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozcelik35

bu uygunmudur peki şarj cihazı olarak? 2700mah olmasada 2500 yeterlimidir? 200-250 foto için?

hızlı alda 2700mah prof. buldum sipariş vericem ayrıca yukarıdaki şarj cihazının yanında 4x2500 veriyor..

Alıntıları Göster
    Selam Arkadaşlar. Az önce ADANA Mısır çarşısından VARTA EASY ENERGY POCKET CHARGER şarj cihazı ve pil takımı aldım..

Paket içeriği:

4 Adet: VARTA LONGLIFE ACCU READY 2 USE 2100 mAh AA ŞARJ EDİLEBİLİR KALEM PİL

2 Adet : VARTA READY 2 USE LONGLIFE ACCU AAA 800 mAh ŞARJLI İNCE KALEM PİL

1 Adet : VARTA Şarj Cihazı Model Numarası: 57062

30 TL ye aldım... Normalde 4 tane AA 2 Tane AAA piller toplamda 6 pile bir site de 38 TL verecekken Bu aldığım yerde 30 TL ye aldım Şarj cihazı bedavaya geldi diyebilirim...

Yorumlarınızı bekliyorum....

Kafama takılan ilk şarjla ilgili yapmam gerekenler nelerdir...

Tavsiyelerinizi beklemekteyim... İlginiz ve anlayışınız için teşekkürler. SAYGILAR...
  • piller iyi güzel de sarj cihazı yanlış seçim.fazla uzağa gitmeye gerek yok daha birkaç mesajönce bu makinenin yetersiz şarj akımı verdiği yazıldı.bu makineyle aaa boy pillerini şarj edebilirsin. aa boy pillerini şarj etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

piller iyi güzel de sarj cihazı yanlış seçim.fazla uzağa gitmeye gerek yok daha birkaç mesajönce bu makinenin yetersiz şarj akımı verdiği yazıldı.bu makineyle aaa boy pillerini şarj edebilirsin. aa boy pillerini şarj etmez.
    beyler mp3 çalarım için şarjlı pil ve makina almak istiyorum , son 20 sayfayı falan okuyabildim ve bu sayfalardan benim anladıgım , mp3 çalar gibi yüksek akım çeken makinalara yeni nesil pil pek önermiyosunuz yanlışmıyım ? bu dogrultuda bende varta professional 2700 mah pilli ve ataba 908 model şarj makinasını almaya karar verdim.....seçimlerim dogrumudur arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azizim

Arkadaşlar şu an dünyanın en uzun ömürlü pili hangisi bir ara Panasonic Evolta modeli vardı ama TR'de var mı bu pil?

Şu soruya cevap verecek zat-ı muhterem yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan1984

beyler mp3 çalarım için şarjlı pil ve makina almak istiyorum , son 20 sayfayı falan okuyabildim ve bu sayfalardan benim anladıgım , mp3 çalar gibi yüksek akım çeken makinalara yeni nesil pil pek önermiyosunuz yanlışmıyım ? bu dogrultuda bende varta professional 2700 mah pilli ve ataba 908 model şarj makinasını almaya karar verdim.....seçimlerim dogrumudur arkadaşlar ?

nasıl bir mp3 çalar bu? mp3 çalarlar genelde AAA boy (ince kumanda pili) pille çalışırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem3457 -- 13 Ekim 2011; 23:33:12 >
  • quote:

piller iyi güzel de sarj cihazı yanlış seçim.fazla uzağa gitmeye gerek yok daha birkaç mesajönce bu makinenin yetersiz şarj akımı verdiği yazıldı.bu makineyle aaa boy pillerini şarj edebilirsin. aa boy pillerini şarj etmez.

Tamam da şarj aletine Para verdiğim söylenemez başka yerde (sitenin birinde ) 8 TL daha fazla vererek sadece pilleri alabiliyorken 8 TL daha az vererek Pilleri aldığımı ve şarj aletinin de BEDAVA ya geldiğini göz önünde bulunduralım lütfen...

Madem ki AA pilleri şarj etmez o zaman neden bu pakette bu piller ile bu şarj aletini aynı pakette satıyorlar. Sorun değil Zaten ben çarşıya çıktığım da Pillere 38 Şarj aletine de 17 TL ödemeyi gözden çıkartmıştım. Ama böyle bir paket görünce alayım dedim.

Şarj aleti olmazsa sorun teşkil ederse sonradan yine ATABA AT-508 alırım diyerek bu paketi aldım yarın aynı yerden 15 TL ye gider AT-508 alırım sorun değil...

bu arada ilginiz için teşekkürler...iyi forumlar...
  • quote:

quote:

nasıl bir mp3 çalar bu? mp3 çalarlar genelde AAA boy (ince kumanda pili) pille çalışırlar.

cowon g3
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Selamlar arkadaşlar.
    2 yıl kadar önce Fujifilm A170 amatör fotoğraf makinesi için bipekkan hocanın tavsiyesiyle Varta 2700 Power Accu ve Ataba At-908 şarj cihazı almıştım.
    Piller sizlere ömür, şarj olduktan sonra bi kaç fotoğraf çekiminde bitiyor, ilk aldığım zaman 250-300 fotoğraf çektiğimi bilirim. Perofrmansı çok iyiydi ama işi bitti. Piller ölmesin diye genelde kullanmaya çalıştım, tam bitirdim tam doldurdum ama yine de olmadı malesef, nedenini anlayamadım.
    Şimdi bana pil tavsiyesi lazım. Gp'nin 2700'lük gördüm bugün tesadüfen 20 lira para istediler 2 tanesine. Pahalı gibime geldi. Siz ne dersiniz? Gp'den uzak duruyorum gerçi genelde, pek güven vermiyor

Bu arada pilleri şarja takınca jarj lambası sarı yanıyor, sönüyor ve tepki vermiyor sonra sönük kalıyor. Pillerin bozuk olduğunu mu gösteriyor bu yoksa cihazda mı bi sorun var acaba?
    Kullanım klavuzuna baktım şimdi de, ışığın yanıp sönmesi pillerin takılmadığı anlamına geliyormuş, ben pilleri taktığım halde ışık sarı yanıyor sonra sönüyor. Pilleri hiç görmüyor anlaşılan.

@PHI,
    Bir yanlış anlama var, ya da kapasiteyi yanlış yazdınız. Hiç bir zaman 2700 mA Power serisi Varta tavsiye etmedim. 2700 mA tavsiye ettiğim Varta proffessional seridir ve defalarca 2700 mA Power serisinin çok prb. olduğunu yazdım. Siz yine 2 yıl kadar kullanmışsınız. Fazla bile kullanmışsınız 7-8. şarjda pilleri kullanamaz hale gelende çok oldu bu topikte. Power serisi alacaksanız 2500 mA' i tercih etmelisiniz.
    Pillerin şarja takıldığında şarj sarı ışığın yanıp sönmesi Pilin içinden artık şarj akımı akamayacak derecede iç direncin arttığını yada yükseldiğini gösterir. Bunun ise tek bir anlamı var. Siz pillşerinizi en az 5-6 ay kadar hiç kullanmadan dolayısıyla şarj etmeden bırakmışsınız ki sadece Varta' ya mahsus değil sürekli yeri geldikçe ikaz ediyorum pillerinizi uzun süre şarjsız bırakmayın, geri getiremeyek şekilde kaybedebilirsiniz diye ki bu benimde en az 2-3 defa başıma geldi.
    Varta' nın 2700 mA Power serisi bile GP normal Ni-MHd pillerden belki 1000 defa iyidir. GP için alacağınız pil GP ReCyko+ yeni nesil pillerdir.

Alıntıları Göster
    dandik duracell piller bile gplerden iyi çıktı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MUTAF

dandik duracell piller bile gplerden iyi çıktı..

Alıntıları Göster
    bende gppb11gs şarj aleti var.
    Yeterlimidir akım değerleri?
    Cihazın akım dereceleri şu şakilde. ;
    Output;
    DC 2.8V -- 220ma (AA)
    DC 2.8V -- 85ma (AAA)
    DC 9 V --- 24ma (9V)

• quote:

Orijinalden alıntı: MUTAF

bende gppb11gs şarj aleti var.
    Yeterlimidir akım değerleri?
    Cihazın akım dereceleri şu şakilde. ;
    Output;
    DC 2.8V -- 220ma (AA)
    DC 2.8V -- 85ma (AAA)
    DC 9 V --- 24ma (9V)

Alıntıları Göster
    Aldığım Paketteki BEDAVA ya gelen Şarj aletinin değerleri:

VARTA
    Easy Energy Pocket Charger

Type: 57062

PRI: 220-240V - 50/60Hz 5W

SEC:
    AA-2x (3V---160-185mA 0.555VA)
    AAA-2x (3V---70-80mA 0.24VA)

Pillerim ise

AA - Varta 2100 mAh Long Life Ready 2 Use
    AAA - Varta 800 mAh LongLife Ready 2 Use

Bu şekilde 4 tane AA pilleri tahminen kaç saatte şarj edebilir ?
    2 Tane AAA pili kaç saatte şarj edebilir ?

Bu cihaz pillere zarar verir mi ? Zarar verirse ATABA AT-508 alacağım.

ilginiz için teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasa_mahmut

Aldığım Paketteki BEDAVA ya gelen Şarj aletinin değerleri:

VARTA
    Easy Energy Pocket Charger

Type: 57062

PRI: 220-240V - 50/60Hz 5W

SEC:
    AA-2x (3V---160-185mA 0.555VA)
    AAA-2x (3V---70-80mA 0.24VA)

Pillerim ise

AA - Varta 2100 mAh Long Life Ready 2 Use
    AAA - Varta 800 mAh LongLife Ready 2 Use

Bu şekilde 4 tane AA pilleri tahminen kaç saatte şarj edebilir ?
    2 Tane AAA pili kaç saatte şarj edebilir ?

Bu cihaz pillere zarar verir mi ? Zarar verirse ATABA AT-508 alacağım.

ilginiz için teşekkürler...

Bu şarj aleti ile pilleri 20 saatte şarj edersin.Vaktin bolsa idare eder.Ama yinede yeni ve daha hızlı bir model alsan iyi edersin.Bu şarj cihazı ömür törpüsü...
  • quote:

quote:

Arkadaşlar şu an dünyanın en uzun ömürlü pili hangisi bir ara Panasonic Evolta modeli vardı ama TR'de var mı bu pil?

Cevabı kendiniz vermişsiniz zaten.Panasonic EVOLTA guiness rekorlar kitabına geçmiş en uzun ömürlü alkali pil.Yanlız bu pil şarj edilebilir bir pil değil.

Eğer şarj edilebilir soruyorsanız.

Potassium-ion battery (Potasyum-iyon pil), bu pil 1 milyon defa şarj olabiliyor.Ve lityum-iyon pillere alternatif olarak geliştirilmiş.Piyasada pek bulabileceğini sanmıyorum.Bulsanızda fiyatı epey yüksek olacaktır.Çinli bir firma olan Starsway Electronics bu pili kullanan ilk PMP(taşınabilir medya oynatıcı) cihazını piyasaya sürmüş.
    en.wikipedia.org
    Potassium-ion battery - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Potassium-ion_battery

Nickel–iron battery:Ömrü 50 yıldan fazla...
    en.wikipedia.org
    Nickel–iron battery - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Nickel-iron_battery

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 14 Ekim 2011; 2:51:42 >
  • quote:

quote:

Tamam da şarj aletine Para verdiğim söylenemez başka yerde (sitenin birinde ) 8 TL daha fazla vererek sadece pilleri alabiliyorken 8 TL daha az vererek Pilleri aldığımı ve şarj aletinin de BEDAVA ya geldiğini göz önünde bulunduralım lütfen...

Madem ki AA pilleri şarj etmez o zaman neden bu pakette bu piller ile bu şarj aletini aynı pakette satıyorlar. Sorun değil Zaten ben çarşıya çıktığım da Pillere 38 Şarj aletine de 17 TL ödemeyi gözden çıkartmıştım. Ama böyle bir paket görünce alayım dedim.

Şarj aleti olmazsa sorun teşkil ederse sonradan yine ATABA AT-508 alırım diyerek bu paketi aldım yarın aynı yerden 15 TL ye gider AT-508 alırım sorun değil...

bu şarj aletleri yüksek kapasiteli pillerde zaman içerisinde sorun çıkartıyor.bu cihaz 170 mA ataba 508 500 mA gerisini sen hesapla.bu sebeple bu cihazları bedava veriyorlar. bir kaç hafta önce carrefour da varta ready 2 use 1600 çifti 15 lira yanında bu cihaz bedavaydı.bu cihazda,ifrit olmadan şarj edilecek pilin kapasitesi 1300 mA geçmemeli.1300 mA üzerindeki pilleri şarj etmeye çalışırsan bir ay sonra iki üç poz çekiyorum,makine pil boş uyarısı veriyor demeye başlarsın.
  • quote:

quote:

quote:

bu şarj aletleri yüksek kapasiteli pillerde zaman içerisinde sorun çıkartıyor.bu cihaz 170 mA ataba 508 500 mA gerisini sen hesapla.bu sebeple bu cihazları bedava veriyorlar. bir kaç hafta önce carrefour da varta ready 2 use 1600 çifti 15 lira yanında bu cihaz bedavaydı.bu cihazda,ifrit olmadan şarj edilecek pilin kapasitesi 1300 mA geçmemeli.1300 mA üzerindeki pilleri şarj etmeye çalışırsan bir ay sonra iki üç poz çekiyorum,makine pil boş uyarısı veriyor demeye başlarsın.

Şu 65. sayfa linkini kaldırağım yakında.
    "şarj aletinin de BEDAVA ya geldiğini göz önünde bulunduralım lütfen..."
    Aynı mantıkla 2008 yılında Kipa Burhaniyede ne kadar varsa kaldırdığımı 32 saat şarjda tutmama rağmen 2500 mA pilleri hala şarj eder göründüğünü hem 65. sayfada ve arada da defalarca yazdım. Sonrası 10 adet aldığımın 9 adedinin şarj cihazlarını sağa sola bedava dağıttım. 1 adeti kendime bıraktım. 4 adet pil 17.90 TL ye alındığı açin piller ucuza gelmişti ama şarj cihazının yıllar önce 1600 mA pillerle birlikte verildiğinde mantıklı olduğunu da belirtmiştim.
    Dün 2100 mA yeni nesilleri şarj etmeye kalktım 20. saatin sonunda bile hala yeşil şarj led' i sönmedi ve pil ve şarj cihazı da makul olmayacak kadar sıcaktı. Yeni aldığım pillerdende olmayalım diye şarjı kestim. Kısacası benim gördüğüm bu şarj cihazı Varta' nın yüz karası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

quote:

Cevabı kendiniz vermişsiniz zaten.Panasonic EVOLTA guiness rekorlar kitabına geçmiş en uzun ömürlü alkali pil.Yanlız bu pil şarj edilebilir bir pil değil.

Eğer şarj edilebilir soruyorsanız.

Potassium-ion battery (Potasyum-iyon pil), bu pil 1 milyon defa şarj olabiliyor.Ve lityum-iyon pillere alternatif olarak geliştirilmiş.Piyasada pek bulabileceğini sanmıyorum.Bulsanızda fiyatı epey yüksek olacaktır.Çinli bir firma olan Starsway Electronics bu pili kullanan ilk PMP(taşınabilir medya oynatıcı) cihazını piyasaya sürmüş.
    en.wikipedia.org
    Potassium-ion battery - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Potassium-ion_battery

Nickel–iron battery:Ömrü 50 yıldan fazla...
    en.wikipedia.org
    Nickel–iron battery - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Nickel-iron_battery

Hocam teşekkür ederim cevabınız için, şarj olmayan uzun ömürlü pil arıyorum Evolta TR'de var mı varsa nereden alabilirim online olarak. Yoksa Evolta'dan sonra alınabilecek en uzun ömürlü şarj olmayan pil hangisi?
  • quote:

kimse yardımcı olmayacakmı ?
  • quote:

quote:

sen arada kaynadın galiba:-):-):-):-)pil ve cihaz seçimin doğruda kalem pille çalışan mp3 çalar nasıl birşey acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

quote:

quote:

Şu 65. sayfa linkini kaldırağım yakında.
    "şarj aletinin de BEDAVA ya geldiğini göz önünde bulunduralım lütfen..."
    Aynı mantıkla 2008 yılında Kipa Burhaniyede ne kadar varsa kaldırdığımı 32 saat şarjda tutmama rağmen 2500 mA pilleri hala şarj eder göründüğünü hem 65. sayfada ve arada da defalarca yazdım. Sonrası 10 adet aldığımın 9 adedinin şarj cihazlarını sağa sola bedava dağıttım. 1 adeti kendime bıraktım. 4 adet pil 17.90 TL ye alındığı açin piller ucuza gelmişti ama şarj cihazının yıllar önce 1600 mA pillerle birlikte verildiğinde mantıklı olduğunu da belirtmiştim.
    Dün 2100 mA yeni nesilleri şarj etmeye kalktım 20. saatin sonunda bile hala yeşil şarj led' i sönmedi ve pil ve şarj cihazı da makul olmayacak kadar sıcaktı. Yeni aldığım pillerdende olmayalım diye şarjı kestim. Kısacası benim gördüğüm bu şarj cihazı Varta' nın yüz karası.

Sayın; @bipekkan hocam Uyarı için çok teşekkür ederim...

Bu alıntı yaptığınız mesajı yazdıktan sonra 65.sayfayı inceleyerek okudum.
    Biz Türkler olarak okumayı sevmiyoruz bu sorular da o yüzden sürekli gelmekte.
    Dün gece okudum LÜTFEN SİLMEYİN ÇOK İŞE YARAR BİR KONU..
    OKUMAYAN ARKADAŞLARA DA BURADAN SESLENİYORUM LÜTFEN 65.SAYFAYI OKUMADAN SORU SORMAYINIZ..

Ve ATABA AT-508 almaktan baka çaremin olmadığına kanaat getirdim.

Şuan 13 saattir şarjda olan pillerin şarjını kestim...
    Bir problem olur mu ? ATABA AT-508 alınca Pilleri tekrar şarja takmama gerek var mı ?
    Yoksa bu şekilde 4 ü de boşalana kadar kullandıktan sonra mı şarja takayım ?

İlginiz için teşekkür ederim. Allah razı olsun... Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasa_mahmut -- 14 Ekim 2011; 14:07:30 >
  • quote:

quote:

quote:

sen arada kaynadın galiba:-):-):-):-)pil ve cihaz seçimin doğruda kalem pille çalışan mp3 çalar nasıl birşey acaba?

tam olarak şöyle bişey

https://img.donanimhaber.com/upfiles/430802/2956ECC7891C46BFAF04156D9BCA52F1.jpg
  • 
Sayfa: önceki 371372373374375
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.