Şimdi Ara

Şarjlı pili şarj etme hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben 6vluk şarjı pili 3-12v ayarlı adaptörle 6 volta alıp şarj ediyorum yaklaşık 8-10 saat. 10 saat sonra adaptör ılık oluyor yani tam dolmadan alıyorum tam dolması baya uzun sürüyor. Daha hızlı sürede şarj olması için 12 voltla şarj etsem herhangi bir problem olur mu? Şarjlı süpürgenin aküsüde 6v ama şarj adaptörü 9v bunun bir zararı yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Verilen değerlere sadık kalmakta yarar var.Tam dolum yapmadan almayın, tam boşalmadan da dolum yapmayın.Yedekli çalışın sıkıntı olmayacaktır.
  • Yani 6v vererek şarj edeyim. 9 ya da 12 vermeyeyim diyorsunuz peki süpürgenin pili neden öyle değil.

• Tam değerleri verirseniz (adaptör kaç w, akü kaç amper/saat vs.) daha net cevap verebiliriz ama genel bir kural vardır, bataryalar gerilim değerlerinin 1,2 katı gerilimle şarj edilir. Yani siz 7.2 v uygularsaniz akü ancak o zaman tam kapasite dolacaktır. Daha hızlı dolum için gerilimden ziyade akımı arttırmalısınız. Tabi bu bile aşırı olmamalı.

• mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Hocam pil 1.5 vluk 2300 mah şarjlı pil toplam 4 tane 6v, adaptör 450-500 mah diye hatırlıyorum. Bu pilleri bu adaptörle 6 v ayarlayarak şarj ediyorum fakat 9 v versem bir sakıncası olur mu bunu merak ediyorum. Çünkü şarjlı süpürgede 6 v aküye sahip 9 vluk adaptörle şarjını tamamlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cant Let Go -- 25 Aralık 2017; 11:57:8 >
  • En başta pillerin kaç volt olduğuna bakın.

1.5 volt şarjlı pil yok , 1.2 volt olmasın ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

En başta pillerin kaç volt olduğuna bakın.

Hocam küçük yazıyormuş kenarında göremediğim için standart pil gibi zannettim evet 1.2v 2300 mah ben bunu nasıl şarj etmeliyim toplam 4.8 v yapıyor 6 v’da şarj ediyordum aynen devam mı edeyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cant Let Go -- 25 Aralık 2017; 15:1:9 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pil şarj cihazı önerisi?
    6 yıl önce açıldı
    Şarjlı pil ve voltaj
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cant Let Go

quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

En başta pillerin kaç volt olduğuna bakın.

Hocam küçük yazıyormuş kenarında göremediğim için standart pil gibi zannettim evet 1.2v 2300 mah ben bunu nasıl şarj etmeliyim toplam 4.8 v yapıyor 6 v’da şarj ediyordum aynen devam mı edeyim?

Sıkıntı yok , devam edebilirsiniz.

Birçok taşınabilir şarjlı tornavida da 4*1.2v şarjlı pil kullanılır. Adaptörleri hep 6v

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Peki piller 2300 mah, kullandığım adaptör 500 mah sanırım yavaş dolar bir sıkıntısı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cant Let Go

Cevap için teşekkürler. Peki piller 2300 mah, kullandığım adaptör 500 mah sanırım yavaş dolar bir sıkıntısı yok.

No problem

• Ben 6v Luk akü olarak anlamıştım ama 4lü pil grubu olunca şartlar değişir, o zaman bu pil grubu 4.8v olacağından 6v şarj gerilimi ideal görünüyor. 500mah akımla şarj etmeniz de bu piller icin hızlı şarj uygulaması sayılır o nedenle aynen devam...

Ama bu şartlarda sarjin 10 saat sürmemesi lazım.

• mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Hocam adaptör tamamen soğumuyor ben de anlam veremedim buna kaç saat de tam dolum alabilirim?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.