Şimdi Ara

Şarjlı Pil vs. Batarya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sormak istediğim birşey var. Forumda neredeyse herkes kalem pil ile çalışan fotoğraf makinelerinin bataryası olanlara göre daha avantajlı olduğunu söylüyor. Bunda da en büyük sebep, fotoğraf çekerken batarya biterse yapacak birşeyinizin olmamasını düşünmeniz anladığım kadarıyla.

Ancak, bu durumda gidip bir yerden pil almamız lazım, yılda bunun başımıza 3-4 kere geldiğini düşünsek, (zaten başımıza bu olay gelmiyorsa şarjlı pili önermenin bir anlamı yok) her seferinde gidip en yakın marketten 4 adet şarj edilemeyen pile para vermemiz gerek, bunun dışında bir şarj aleti ve 4 adet şarj edilebilir pil de alıyoruz en başta ve belli bir süre da sonra şarj edilebilen pilleri de değiştiriyorsunuzdur diye de düşünüyorum. (tabii yanınızda sürekli ekstra 4 tane daha şarjlı pil taşıyorsanız durum değişebilir)

Fakat bunlar yerine bataryası olan bir makine aldığımızda ve bir de yanında yedek bir batarya alsak sanki 2-3 sene içinde yaklaşık aynı paraya gelecek gibi geliyor her ikiside, ve de eğer günde örnek olarak 600 fotoğraf çekmiyorsak, bataryanın bitmesi gibi bir sorunla da hiçbir zaman karşılaşmayız.
    Bu hesapta bir gariplik var mı? Ve de birbirlerine göre başka ne avantajları var?

• ben kendi adıma konuşayım. bataryalı ürünleri sevmiyorum çünkü bataryaların ömrü sanki daha az oluyor. ve de tükenen bataryayı değiştirme sorunu var. orjinal bataryalarda çok payalı. ama kalem pillerin hem güçleri çok yüksek hemde ucuzlar.
  • pilli makine , daha iyidir;
    1- markaya bağımlılığın kalmaz, yani bataryalı bir makine aldıpında yedek olarak ya orjinal yada yan sanayi makinen ile uyumlu batarya bulmak zorundasın
    2-arazide veya yolda bataryayı şarj edemezsin, pilli olursa pilleri değiştir ve çeke devam et...
  • En başta maliyet,
    Panasonic FZ 50 için hesaplayalım. Kullanılan Batarya pil: CGR-S008A veya E
    Fiyat TR için: 79.00 YTL KDV dahil....
    http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=1177
    Ansmann CGA-S006 Batarya (Panasonic CGA-S006E Alternatifi) (Güvenle kullanılabilir bir marka)
    http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=2076
    Dandik ve illiyeti belli olmayanlarda var ve fiyatları:
    22-38 YTL arası değişiyor. Orjinalleri için verilen fiyatlar Ankara Tripod Fotoya ait. Farklı yerlerde Örneğin Sirkeci de Tahtakale'de ve Hayyam'da 5-10 YTL daha ucuza bulunabildiği gibi bu pile Ankara'da 100 YTL isteyen yerde var. (Kör tuttuğunu sever hesabı)
    Ben Yurt dışı kaynaklı aldım 50 YTL Orjinal Yani bana yedek pil maliyeti 50-~80 YTL arası değişiyor orjinal pil bazında. S6000fd makinemde var 4xAA pil kullanır. En iyisinden bir marka Varta diyelim en pahalı yerde 4x6 YTL=24 YTL - Panasonic alsam bu miktar 20 YTL' ye kodak alsan 22 YTL' ye GP alsam 16 YTL' ye düşer 2500 mA/h pil bazında ce bunlar pazarlıksız fiyatlardır. Ve ek olarak sabit yatırım olarak Kodağın, Panasoniğin vb. şarj cihazlarını bilmem kaça katlayacak harika bir şarj cihazı alacağım Ataba AT-908 ki bu cihaz AAA pilleride şarj eder. Fiyatı yerine göre 10-12 YTL arası. Toplam maliyet İlk yatırımda 4 pil+Şarj cihazı= GP pilleri için 26-28 YTL. Diğer piller için ise 30-36 YTL arası değişir.
    Kaldı ki Paket pil dediğimiz şarjlı bataryaların akım kapasiteleri 550-1600mA arasında değişirken AA pillerde bu kapasite 2700mA kadar çıkmaktadır. Birde zoomu motorlu makinelerde bu paket pillerle birde şarjlı piller dandik ise çekilen Fotograf sayısı 150-200 arasına düşer.(Orjinali ile taş çatlasa 330 fotograf)
    Ama bende Canon A-620 de var. 4 pil kullanır 500-520 Fotograf çeker 2500 mA Varta pillerle, Zoomu çemberli S6000fd ile de O da 4 pil kullanır ve 710-730 fotograf çekebilirim.
    Kodak Genellikle Batarya kullanır ve TR distribütörünün tutumu mu bilinmez batarya yerine CV xxxx pil verir ve ne şarj cihazı vardır, ne de şarj edilebilir pili. Arasanızda dandik bir şarj cihazı ve şarjlı batarya da bulamazsınız. Gelin Düz batarya- Şarj edilebilir batarya ve şarj cihazı fiyatlarına, yine Ankara Tripot Foto' dan Bakalım. Örneğin:
    Kodak Easyshare Z612- Kodak Easyshare Z712 IS - Kodak EasyShare Z812 IS için:
    Kullanılan Şarj edilebilir Batarya: Kodak KLIC 8000 Batarya. Fiyatı : ~52 YTL.
    http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=1722
    Kullanılan Alkalin Pil: Kodak CRV3 Fiyatı: ~20 YTL.
    http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=637
    Orjinal şarj cihazı:Kodak K7500-C Fiyat: ~56 YTL
    http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=1127
    Başlangıç yatırımı Pil+Şarj cihazı: 108 YTL, Yedek Pil için ise bir adet için ~52 YTL daha....
    TAKDİR SİZİN...... Daha Paket batarya kullanma risk ve ortalam ömürlerinden bahsetmedim.....

• Bipekkan Usta;
    Ben tabiiki de hesabı yaparken makinenin yanında batarya ve şarj cihazının verilmemesi gibi bir durumu düşünmedim.
    Bataryalı makinelerde çekilen fotoğraf sayısının şarjlı pillere göre az olduğunu söylüyorsunuz, buna da katılıyorum.
    Ancak maddi hesap konusunda katıldığımı hala söyleyemeyeceğim.
    Sizin hesabı biraz toparlayıp, basitleştireyim.

Bataryalı Makine:
    Makinenin yanında batarya ve sarj cihazı verildiğini kabul ediyorum.
    Yedek batarya alıyoruz; ortalama 70 YTL olsun.
    Günde 500-600 fotoğraf çekme şansımız var. (%90'ımıza yeter herhalde bu sayı) Batarya yüzünden yolda kalma şansımızda kalmadı. Bataryalar ömrünü doldurana kadar rahatız, pil derdini unuttuk, uzun bir süre cebimizden para çıkmayacak.

Pilli Makine:
    En başta 4 şarj edilebilir pil aldık, bir de şarj aleti: ortalama 30 YTL olsun (Bu arada ne marka alsak, hangi pili seçsek diye uğraştık durduk tabii)
    Şimdi yol kalmayalım diye yanımıza bir set daha şarjlı pil aldık: 20 YTL
    Hadi bir set daha almadık; biterse gider marketten 4 pil alırız dedik, her şarjlı pilimiz bittiğinde 4 pile bi 10 YTL para veririz. Bu da yılda 3 kere olsun, 30 YTL etti. (Eğer bu kadar olmaz diyorsanız, o zaman her seferinde "yolda bataryası bitmiş makine ile kalırsak ne yapacağız" demenizin bir anlamı da kalmaz zaten)
    Toplamda 1 yıl için 50-60 YTL para harcadık.
    Batarya gibi şarjlı pillerin bozulma, kaybolma, ömrünün azalması gibi şeyleride düşünmedik.

Sonuçta geldiğimiz nokta aynı, aralarında maddi anlamda çok fark yok ve yedek bataryaya vereceğimiz para 2-3 yıl içerisinde kendini amorti eder diyorum ben. Ayrıca tabii ki de batarya üreten bir firmada çalışmıyorum ve bu konudan bir çıkarım yok, sadece düşüncelerimi anlatmaya çalışıyorum. Elbette sonuçta sizde haklı olabilirsiniz.

• Arkadaşlar aynı konuda bir topik daha var, oradan devam edelim bari, buraya yazmayalım artık.

http://resim.donanimhaber.com/m_20430876/tm.htm

Teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.