Şimdi Ara

Şarj varken telefon neden kapanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
53.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar telefonumda %16 şarj vardı, Facebook uygulamasına giriş yapmak istedim uygulama açılmadan birden telefon kapandı. Sonra yeniden açtım şarj %6 gösteriyordu 1 dk geçmeden yeniden kapandı sonra şarj etmek için şarja taktım hemen açıldı hala %6 gösteriyordu. Telefon 4s İOS 6.0.1 yüklü haliyle jb de yok. Neden böyle birşey yapmış olabilir? Ciddi bir sıkıntı mı var? Başına böyle bir olay gelen varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a1905e -- 27 Kasım 2012; 22:34:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iOS 4 den beri kullanıyorum , ama iOS 6.0.1 kadar sorunlu şarjı emen bir sürüm daha görmedim. Halen de güncelleme yok, bu Apple yanlış yollara saptı

• Normal birşey mi yani bu İOS 6 ile beraber her cihazda görülen birşey mi?

• Arkadaş bir Allah'ın kuluda cevap yazmıyor. Şuraya saçma sapan bir konu açsam 100 kişi yorum yazar.

• Başına böyle bir olay gelen yada bi fikri olan yok mu?
  • Merhaba dostum bendede 3gs var aynı sorunu bende yaşıyorum pilden kaynaklı olduğunu düşünüp ;

Ben ebay üzerinden batarya getirtmiştim yaklaşık olarak 10 tl ye fln maal oluyor 2 ay kadar kullandıktan sonra tekrar aynı şeyleri yapmaya basladı simdi eski piline degistirdim yine aynı sanırsam aldığım ucuz pilden de kaynaklanabilir.

Birde bir forumda okumuştum bu sorunun yapmasının bir sebebide icindeki applicationların uyumsuzluğu yani şu şekilde anlatıyım bi application yükledikten sonra üstüne bir cokiphone yazılım güncellemesi geldiği için applicationlar düzgün çalışmıyor ve bu tip hatalar veriyormuş bunu için önerilen telefonun 1 kez fabrika ayarlarına geri yüklenmesi zaten hiç bir veriniz gitmiyor arkadaşlar en son mesajlaşmalarınız bile kalıyor yada en azından benim telefon iice dengesizleşti ondanda olabilir cunki fabrika geri ayarlarına yüklemek telefonu ilk aldığınız hale getirmek demekte bende hiç bir application veri bilgi fln gitmiyor aynen o şekilde kalıyor :)

Sonuç olarak ben duyduklarımı ve bildiklerimi paylaştım fakat halen kesin bir çözüm bulmuş değilim.

Yeni iphone 5 aldıım fakat eskini yani su anda kullandıgım 3gs babama vericem sorunsuz bir sekilde vermek istiyorum eğer bu konuyla ilgi kesin bir çözüm bulan olursa paylaşırsa sevinirim.

• melankolonya abartılacak bir durum yok gayet normal bir durum eğer bu sorunu tekrar tekrar yaşarsanız mesajımı alıntılayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gameover ben bu sorunu tekrar tekrar yaşamaktayım hatta su andada aynı sorun yüzünden telefonum açılmıyor
  • Peki daha önce restore atmayı denediniz mi ?

• Restore yide denedim fabrika ayarlarına geri yüklememe rağmen yine bir şey değişmedi

Bu gün yabancı bir forumda bu konuyla ilgili bir makale okudum ordada biri bu durumun iphone 3gs lerde 5 ve üstü firmware de sorun oluşturdugunu söylemiş.

Bunun için icloud u tamamen iphone dan silip tekrar yüklemeyi deneyin demiş bende aynen şimdi onu gercekleştirdim zaten kullandıgım bir program degil sildim tekrarda geri yüklemeyi düşünmüyorum contact listi baska programla yedekledğimden.

Şu anda şarzda bir azdan tekrar restore atıcam yine denicem, bilgilendirirm

Eğer buda olmazsa nerde sorun var bilmiyorum artık
  • bazen bu akıllı telefonlar kapatılmadığı zaman kafayı yiyo. benimde şarjı eksik veya fazla gösterdiği oluyo belki sende de böyle olmuştur o yüzden kapanıp açılmıştır
  • Benim eski 4S'te de bazen aniden kitlenip kapanıyordu telefon. Güncelleme falan yaptımsa da fayda etmedi. Neyse sattım gitti zaten şimdi 4'te öyle bir problemim yok
  • yok arkadaşlar bu problem o şekilde değil, tamamen telefonun kapanıp bir daha geri açılmaması herhangi bir işle yaparken mesaj atma vs vs yada facebooka girerken yani bir apllication kullanırken kaşılaşıyoruz telefon kapanıyor ve 2. kez acmaya calıstıgınızda telefonun şarjı yok diyor ama mesela şarj %70 olmasına rağmen bi anda 0 mış gibi gözüküyor 2. acma denemenizde ya acılıyor yada acılmıyor oda iphonun keyfine kalmış yani.

Ben kullanırken internete girdiğim an bu dediğim problem oluyordu interneti kapattım sadece arama ve mesajlaşma için kullanıyorum fakat bunları yaparkende yine %45 lerde fln kapanıyor direk bulamadım halen çözümü
  • bataryanın zamanlara voltajı düşer ve telefona gereken gücü veremez bu yüzden kapanır parlaklıgı düşürüp 3g yi kapatılsanız daha uzun süre kullanırsınız.

mesela bitmek olan bi pil düşün pitmek üzeri oldugundan az voltaj verir ve ampül yanar ama çok az ışık verir telefonun daha az çalışma yada parlaklık verme gibi bir özelligi olmadıgından kapanıyor açmaya çalıoşsanızda açılmaz çünkü açılmak için belli bi voltaja ihtiyaç duyor çözüm bataryayı değiştirmek...

tabi bir başka sorundanda kaynaklana bilir mesale power chipden.
  • i cloud ve restore denememe rağmen kalıcı bir cözüm alamadim halen arkadaşlar bunu bildireyim,

Maxim821 nickli arkadaşımızın dediği gibi en son olarak pilini değiştirip deneyeceğim pili ebayden sipariş ettim sadece kargonun gelmesini bekliyorum en kısa zamanda bunun denemesinide yapıp sonuçlarını buraya aktarırım tekrar

Tek anlamadıgı power chip derken tam olarak neyi kast ediyosun acaba ?
  • Arkadaşlar sorunu çödüm aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak için anlatıyım;

Öncelikle telefonunuzdaki icloudun accountunu silin; daha sonra telefonunuzu fabrika ayarlarına geri yükleyin, hiç bir veriyi yada applicationı saklamayın tam anlamıyla fabrika ayarlarına geri dönsün.

Ve sorun çözülüyor artık 3g siniz durudk yere yada face'e girdiğinizde yada internete girdiğinizde kapanmıcak.

Ben de çalıştı ve halihazırda sorunsuz kullanıyorum.

Not: eğer isterseniz icloudu bu işlemlerden sonra tekrar active edebilirsiniz ben başka saklama programları kullandığım için gerek duymadım ama tekrar yüklediğinizde sorun olacağını zannetmiyorum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • mertilkme kullanıcısına yanıt
    arkadaşım aynı sorunu s3 minide yaşıyorum. lütfen arkadaşlar yardımcı olun. lütfen. nasıl yapabilirim ? ne yapabilirim? lütfen cevap verin. Allah aşkına. @mertilkme
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertilkme

Arkadaşlar sorunu çödüm aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak için anlatıyım;

Öncelikle telefonunuzdaki icloudun accountunu silin; daha sonra telefonunuzu fabrika ayarlarına geri yükleyin, hiç bir veriyi yada applicationı saklamayın tam anlamıyla fabrika ayarlarına geri dönsün.

Ve sorun çözülüyor artık 3g siniz durudk yere yada face'e girdiğinizde yada internete girdiğinizde kapanmıcak.

Not: eğer isterseniz icloudu bu işlemlerden sonra tekrar active edebilirsiniz ben başka saklama programları kullandığım için gerek duymadım ama tekrar yüklediğinizde sorun olacağını zannetmiyorum.

Arkadaşım bi cevap ver lütfen. Android kullanıyorum. S3 mini kullanıyorum. Nasıl kurtabilirim telefonu?

• quote:

Orijinalden alıntı: edanur123456

quote:

Orijinalden alıntı: mertilkme

Arkadaşlar sorunu çödüm aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak için anlatıyım;

Arkadaşım bi cevap ver lütfen. Android kullanıyorum. S3 mini kullanıyorum. Nasıl kurtabilirim telefonu?

Burası android bölümü değil lütfen burayı terket

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Telefonun bataryası belli bir zaman kullanımdan sonra yanlış şarj edilme, batarya ömrünün tamamlanması vs durumlardan dolayı bataryada voltaj değeri olsa bile (ekrandaki % değeri),batarya telefona istenilen akımı veremediği için haklı olarak telefon kapanır. Olay, telefonun işletim sistemiyle alakalı değil, donanımsal bir sorundur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.