Şimdi Ara

Şarj soketine kum kaçtı iPhone 5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
10.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün denize gitmiştim, bu sabah telefonu şarja taktığımda bir çatırdı duydum. Şarj ucunu çıkarıp baktığımda içeride kum gördüm, kumu döktüm, şarja tekrar taktım ama telefon şarjı tanımlayamıyor. Şarj olmuyor telefon.
    Biraz beklettim, bu kablo kayıtlı değil, güvenilir değil iPhone'da kullanılamaz hatası vermeye başladı.
    Sizce soket mi bozuldu yoksa lightning ucu bozuldu da o yüzden mi tanımıyor?

Cihaz Amerika cihazı, pasaporta kayıtlı. Store bana yardımcı olur mu dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: OZYMANDIAS

Arkadaşlar merhabalar,

Dün denize gitmiştim, bu sabah telefonu şarja taktığımda bir çatırdı duydum. Şarj ucunu çıkarıp baktığımda içeride kum gördüm, kumu döktüm, şarja tekrar taktım ama telefon şarjı tanımlayamıyor. Şarj olmuyor telefon.
    Biraz beklettim, bu kablo kayıtlı değil, güvenilir değil iPhone'da kullanılamaz hatası vermeye başladı.

Süpürge veya bir vakum aracı ile önce kumu temizlmeye çalışın.
    -Başka bir kablo ile deneyin kablonun bolzuması tam o ana denk gelmiş olablir.
    -bunlardan sonra yinede çalışmıyrsa içini açtırılıp bakılablir kum yüzünden temas etmiyor da olablir.
    umarım cddi bişey yoktur :)

• Yumuşak bir diş fırçası ile şarj soketinin girişini güzelce temizleyin öyle deneyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SirrealsQ

quote:

Arkadaşlar merhabalar,

Süpürge veya bir vakum aracı ile önce kumu temizlmeye çalışın.
    -Başka bir kablo ile deneyin kablonun bolzuması tam o ana denk gelmiş olablir.
    -bunlardan sonra yinede çalışmıyrsa içini açtırılıp bakılablir kum yüzünden temas etmiyor da olablir.
    umarım cddi bişey yoktur :)

Süpürgeyi denedim nafile.. O zaman ben Store'a gideyim oradaki kablolardan biri ile deneyeyim. İlk denememde bir çıtırdı geldi demiştim, kum lightning uca zarar vermiş olabilir bunu da düşünüyorum. İnşallah da sorun budur.. daha büyük bir sorun olursa büyük ihtimalle telefon çöp olacak çünkü Amerika cihaza bakmıyorlar diye biliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: serif61

Yumuşak bir diş fırçası ile şarj soketinin girişini güzelce temizleyin öyle deneyin

Hiç riske girmek istemiyorum hocam süpürge ile de denedim nafile, kaçan içine kaçmış.

• ABD cihaza Türkiye de bakılmıyor, soket girişini nazik bir şekilde temizle kürdan iğne vs. Tekrar dene bakalım pirizden olmuyorsa pc den dene oda sonuç vermesse saintcomputer vb. bir kaç yer ileri düzeyde bu işlerle ilgileniyorlar.. ABD gönderme imkanın varsa ya da Avrupa Birliğine üye bir ülkeye gönder :) ABD cihazım var power bozuk AppleStore ile görüştür TR, bana ABD göndermemi ve cihazın değişim hakkının olduğunu söylediler.
  • Malsef türkiyedeki appstore ABD ve Arabistandan alınan chiazları kabul etmiyor.
  • Cihazdaki soketin içine bir fener vasıtası ile bak o kum tanesi pinlere zarar vermiş mi diye

Şarj soketine kum kaçtı iPhone 5

Portun içi böyle o pinlerde bir yamukluk kopukluk eksiklik vs. bunlar varsa soket değişecek,eğer yoksa herşey düzgünse içinde kalıntı pislik yoksa başka bir kablo ile denemeni öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam flaş işe baktım da bende tek sıra pin var. 3 pin, boşluk, 4 pin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mu2o

ABD cihaza Türkiye de bakılmıyor, soket girişini nazik bir şekilde temizle kürdan iğne vs. Tekrar dene bakalım pirizden olmuyorsa pc den dene oda sonuç vermesse saintcomputer vb. bir kaç yer ileri düzeyde bu işlerle ilgileniyorlar.. ABD gönderme imkanın varsa ya da Avrupa Birliğine üye bir ülkeye gönder :) ABD cihazım var power bozuk AppleStore ile görüştür TR, bana ABD göndermemi ve cihazın değişim hakkının olduğunu söylediler.

Teşekkür ederim. Hiçbir yolunu bulamazsam Saint's Computer'a başvuracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OZYMANDIAS -- 1 Ağustos 2014; 15:17:38 >
  • Ozaman pinlere o kum tanesi zarar vermiş gbi duruyor istanbulda kenbu kadıköyiphone var bir fiyat al derim,hatta çağıralım bakabilirse konuya daha kesin konuşur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Python

Ozaman pinlere o kum tanesi zarar vermiş gbi duruyor istanbulda kenbu kadıköyiphone var bir fiyat al derim,hatta çağıralım bakabilirse konuya daha kesin konuşur.

Emin de olamıyorum hocam. Flaş tuttuğum zaman 3 pin 1 boşluk 3 pin gözüküyor, flaşı kaydırınca 3 pin 1 boşluk 4 pin gözüküyor. Ama 2 sıra gözükmüyor, göz yanılması mı bilmiyorum makro yapabileceğim bir alet de yok.

Kenbu hocamız olası bir durumda yardımcı olabilirse buyursun fiyat alalım..
  • Pardon ama oh olsun umarım birdaha açılmaz da sen de dersini alırsın.

iPhone ile plaja gitmek nedir gidildi ise de plaj çantasından çıkarmak nedir
  • Bir yaz klasiği

• quote:

Orijinalden alıntı: univers

Pardon ama oh olsun umarım birdaha açılmaz da sen de dersini alırsın.

iPhone ile plaja gitmek nedir gidildi ise de plaj çantasından çıkarmak nedir

Ne kadar gereksiz, saçma, art niyetli ve itici bir mesaj.

İstersem plaja bilgisayar götürürüm, bu sizi hiç ilgilendirmez. Kötü niyetinizin sebebi nedir? Size dokunan nedir? Oh olsun ne demek?
    Açılmazsa veririz soketi değişir, değişmezse yeni cihaz alınır bu kadar büyük bir problem olduğunu mu sanıyorsunuz bunun?

Kötü niyet döner dolaşır sahibini bulur, karma

Edit: "iPhone ile plaja gitmek" Telefon telefondur, iPhone kullanmak da ayrıcalık değildir. Kimseyi yüceltmez. "Telefon ile plaja gitmek" deseydiniz keşke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OZYMANDIAS -- 1 Ağustos 2014; 15:18:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Pırasa

Bir yaz klasiği

O kadar çok oluyor mu ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OZYMANDIAS -- 1 Ağustos 2014; 15:19:58 >
  • iPhone kullanmak ayrıcalık değildir diyorsan sen öyle düşünüyorsundur

Ancak iPhone da değil S5 One M8 de olsa plaja gidilmez pahalı telefon.

150TL lik telefon/ipodla gidersin o ayrı ama 2000tl lik telefonla gidilmez.

Amaç çok belli hava atmak.

Telefonu götüreceksen;

a-otterbox preserver gibi otu m.ku geçirmeyen bir kılıf alırsın
    b-plaj çantandan çıkarmazsın
    c-dh de "hava atmaya çalışırken lightning soketime kum kaçtı yardım" diye konu açmazsın.

• quote:

Arkadaşlar merhabalar,

Ayrıca kullanıcı hatası.Kayıtlara " kullanıcı hava atmaya çalışırken olmuştur" düşülür.

Değişim olmaz soket yenilenir.

Umarım zihniyetin de

• quote:

iPhone kullanmak ayrıcalık değildir diyorsan sen öyle düşünüyorsundur

Telefonu götüreceksen;

c-dh de "hava atmaya çalışırken lightning soketime kum kaçtı yardım" diye konu açmazsın.

Mesajınız çok basit bir insan olduğunuzu göstermekte. Sizinle daha fazla tartışmayacağım.

Telefonla hava atmak da neyse artık...yıl 2014 be kardeşim.

• Yasadigim yerde deniz olsun iPhoneler feda olsun bosver iphone denizden onemlimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 2 Ağustos 2014; 18:12:26 >
  • quote:

quote:

iPhone kullanmak ayrıcalık değildir diyorsan sen öyle düşünüyorsundur

Telefonu götüreceksen;

Mesajınız çok basit bir insan olduğunuzu göstermekte. Sizinle daha fazla tartışmayacağım.

Telefonla hava atmak da neyse artık...yıl 2014 be kardeşim.

Hmm OK

İmzanla atman gibi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.