Şimdi Ara

ŞARJ ALETİ KIVILCIM ATIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim dizüstü bilgisayarı fişe takerken ufak bir kıvılcım çıkıyor galiba çünkü hem çat diye ses geliyor hemde şarj aletinin ucu biraz karardı yanık izi herhalde . Ama mesela benim telefonun şarj makinesinde olmuyor(aynı priz). sorun prizde değil galiba diyecegimde elektrikten gram anlamam Elektrikten anlayan varsa yardım edebilir mi lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Mercedes-Benz -- 29 Mayıs 2022; 13:28:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şarj Aleti Kıvılcım Atıyorsa Ne Yapmalı?

Şarj cihazının kıvılcım atması, göz ardı edilmemesi gereken ciddi bir güvenlik tehlikesidir. Bu kıvılcımlar yangınlara, elektrik çarpmalarına ve diğer tehlikelere yol açabilir.

Şarj aletinin kıvılcım atmasına neden olabilecek birkaç faktör vardır:

• Hasarlı kablo veya uç: Şarj aleti kablosunda veya ucunda herhangi bir hasar veya yıpranma, kıvılcım oluşumuna neden olabilir.
    • Geçici elektrik kesintisi: Kısa süreli elektrik kesintisi, şarj aletine güç verildiğinde anlık bir kıvılcım oluşturabilir.
    • Uygun olmayan bağlantı: Şarj aleti prize veya cihaza düzgün şekilde takılmamışsa, kıvılcım oluşabilir.
    • Yanık şarj aleti ucu: Şarj aleti ucunun yandığı durumlarda, aşırı ısı kıvılcım oluşumuna neden olabilir.

Şarj aletinin kıvılcım atmasını fark ederseniz, aşağıdaki adımları derhal uygulamanız önemlidir:

• Cihazını şarj etmekten çek.
    • Şarj aletini prizden çıkar.
    • Hasarlı olup olmadığını kontrol et.
    • Herhangi bir hasar varsa, şarj aletini at ve yeni bir tane edin.
    • Hasar yoksa, şarj aletini tekrar prize takmayı denemeden önce kabloları ve bağlantıları kontrol et.

Şarj aleti kıvılcım atmaya devam ederse veya hasarlıysa, güvenlik için bir elektrikçiye danışmalısın.

Şarj aletini güvenli ve sorunsuz bir şekilde kullanmanı sağlamak için aşağıdaki ipuçlarını takip etmeyi unutma:

• Orijinal veya cihaz üreticisi tarafından onaylanmış şarj cihazlarını kullan.
    • Şarj cihazı kablolarını ve uçlarını düzenli olarak kontrol et ve herhangi bir hasar belirtisi varsa kullanma.
    • Şarj cihazını aşırı ısınmaktan korumak için havalandırılan bir yerde kullan.
    • Şarj aletini çocukların ve evcil hayvanların erişemeyeceği bir yerde sakla.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arktır bir şey olmaz.

• nevertouchme kullanıcısına yanıt
    Abi bir şey olmazsa ucu niye yanıyor peki

• At onu hemen. Benim laptopun şarj aletinin dış kablosu soyulmuştu. Bir gün prize taktığımda kıvılcımlar çıkarıp halıya siyah bir iz bıraktı. Öyle soyulmuş, telleri görünen kabloları kullanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 29 Mayıs 2022; 13:52:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cerade kullanıcısına yanıt
    Abi sen iyi misin ben ucunu diyorum şu iki demirini. Kablo ne alaka şimdi

• Bende de oluyor o. Mesele bir şey değil.

• Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt
    Abi ucunun yanması zarar vermez mi yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mr. Mercedes-Benz kullanıcısına yanıt

Ben bilgisayara giren adaptör ucundan kıvılcım çıktı anladım. Bu durumla bir kaç kez karşılaşmıştım. Prize takarken ufak bir parlama, kıvılcım oluyor değil mi. İşte bunun arada bir değil de sürekli olması bence sıkıntılı bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 29 Mayıs 2022; 18:20:16 >
  • Benim telefon adaptörü de böyle oluyor ama neden oluyor bilmiyorum

• Cerade kullanıcısına yanıt
    Kıvılcım böyle görülmüyor abi. Abi sadece sesi geliyor öyle alev attığı falan yok ses geliyor çıt diye bir de ucu biraz yanmış o yüzden kıvılcım atıyor Galiba diyorum

Ha onu bilmiyorum. Buna yorum yapamayacam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 29 Mayıs 2022; 22:15:35 >
    o ısıdan dolayı olabilir, normal. sebebini şöyle anlatayım sen 220 voltu takarken adaptör sen daha prize tam oturtmadan hava yoluyla akım çekiyor, yani havanın iletken gibi davrandığını düşün. bunun bir çok sebebi olabilir. fiş ve priz uyumuna dikkat et. fiş prize göre ince veya başka bir deyişle prizin delikleri fişin ucuna göre kalın olabilir.

• nevertouchme kullanıcısına yanıt
    Aynen abi senin dediğin gibi oluyor daha tam oturmadan prize havada yapıyor o cit sesini. Prizi mı değiştireyim yani napacagimi da söylersen sevinirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.