Şimdi Ara

Şarj %59 dan %3 e düşüyor restore ettim düzelmedi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
3
Favori
3.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Iwan

quote:

Orijinalden alıntı: CanerArslann

benım 4s 2 yıllık 750 kere şarj olmuş kapasitesi şuan 1030 mAh. ayrıca yukarıda ipad şarjıyla şarj etmeyın demişler öyle bi sorun olsa apple sattığı ipad adaptörlerin altında kullanılabilir cihazlara iphone ları koymazdı. yanlış bilgilendirmeyin. mesela ben pc ye program yükledim asus ai charger diye 2 kat hızlı şarj ediyor aynı ipad adaptörü gibi hiç bi sıkıntı yok daha hızlı şarj doluyor.

hocam ipad şarjı ile iphone şarj ederseniz batarya ölür acil durum olur adaptör olmaz tabiki kullanırsınız . ama devamlı kullanın bataryanız konu açan kişi gibi olur

Ipadi ilk aldigimdan beridir neredeyse surekli iphone u ipad sarj cihaziyla sarj ediyorum, ve yillardir herhangi bir sikinti yasamadim. Sunuda soyleyeyim ipad air adaptoru 2.4 amper veriyor, iphone adaptoru ise 1 amper vermekte. Eger bu mantikla gidilirse iphone ipad sarj cihaziyla cok daha hizli( 2 kat hizli) sarj olur. Ancak durum boyle diil, ipad adaptoruylede kendi adaptoruyle de ayni surede sarj oluyor telefon.
    Bu da demek oluyorki iphone ihtiyaci kadarini cekiyor amperin Yani iphone u ipad adaptoruyle sarj etmek iphone a hicbir zarar vermez, yanlis bilgilendirmeyelim
    Ancak ipadi iphone adaptoruyle sarj etmeye kalkarsaniz amper dusuk geleceginden dolayi adaptor cok fazla isinir ve patlayabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bu siteden bu bataryayı alayım mı ? Kapıda ödemeyle 40 liraya geliyor. Tıklayınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: EasyBell

İphone 5 telefonumun Şarjı %59 dan %3 e düştü restore ettim düzelmedi orjinal ipad air şarj cihazı ile şarj ediyorum.

Yardım lütfen

Pilinde sıkıntı var şarjda falan değil. O kadar hızlı düşüş asla olmaz . Telefonu garantiye yolla ücretli pil değişimi yaptır .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Germiyanlı

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CanerArslann

benım 4s 2 yıllık 750 kere şarj olmuş kapasitesi şuan 1030 mAh. ayrıca yukarıda ipad şarjıyla şarj etmeyın demişler öyle bi sorun olsa apple sattığı ipad adaptörlerin altında kullanılabilir cihazlara iphone ları koymazdı. yanlış bilgilendirmeyin. mesela ben pc ye program yükledim asus ai charger diye 2 kat hızlı şarj ediyor aynı ipad adaptörü gibi hiç bi sıkıntı yok daha hızlı şarj doluyor.

hocam ipad şarjı ile iphone şarj ederseniz batarya ölür acil durum olur adaptör olmaz tabiki kullanırsınız . ama devamlı kullanın bataryanız konu açan kişi gibi olur

İpad adaptörünün hızlı şarj etmesi,iphone bataryasını çabuk mu bitiriyormuş?
    Hızlı şarj ederse,bataryaya ne gibi bir zararı olabilir ki?
    Ona bakarsan,orjinal iphone adaptörü,iphone'u daha çabuk şarj ediyor,yan sanayi daha geç şarj eder,senin mantığa göre orjinal adaptör kullanan adamın bataryası daha cabuk ölür.

kardeşim hızlı şarj etmesi fazla akım vermesi demektir normalden fazla akım bataryaya zarar verir eğer vermiycek olsa 60 watt yaparlardı adaptörleri 5 dk da şarj %100 olurdu.

ayrıca yorumunda bi mantıksızlık var

ekleme: ayrıca dışardaki telefoncuların büfelerin önünde bulunan 20 dk da full şarj eden aletler varya cihazını 10 gün boyunca ordan şarj et , örnek veriyorum 1500 mah demi batarya 10 gün sonunda 1450 mah'a düşmez ise birşey bilmiyorum bende .hatta daha aşağıya.

İphnumu 2 senedir ipad adaptörüyle şarj ediyorum,hiç sorunum olmadı
    Sizinki önyargı olmuş,yanlış bilgilendirme yapmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caferhan -- 28 Haziran 2014; 10:47:30 >

• GARANTİ VAR İSE HİÇ DÜŞÜNMEYİN BU TÜR SIKINTILARDA GARANTİLİ İSE SERVİS
  • EasyBell E kullanıcısına yanıt
    hocam appstore degistirin bataryayi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iki tarafta da bilgi eksikliği var. Kendi deneyimimden bahsedeyim.

iPhone 5'i iPad 4 adaptörü ile şarj ettiğimde çok daha hızlı şarj oluyor. Pile de bir zararını görmedim.
    iPad'i iPhone adaptörü ile şarj etmeyi deneyince şarj etmiyor yazıyor. Tuş kilidine alınca çok çok uzun süre de geçse şarj ediyor. Adaptöre veya tablete bir zararını görmedim.

Tahminimce ister 10 ister 100. Şarjda olsun eğer ipad adaptörü bir şekilde iPhone zarar verecek olsaydı Apple uyumludur demezdi. Mesela şarjı kaplar var. Onlar da bir süre sonra pile zarar veriyor ve Apple kullanabilirsiniz ancak uyumlu değil doğru çalışmayabilir diyor.

• Arkadaşlar telefonun bataryasını değiştirttim yani verdim adama telefonu çıktım gittim ertesi gün aldım adam değiştirdim dedi eve geldim 12 saat şarja taktım sonra çıkardım kullanmaya başladim %90'a kadar iyidi sonra birden %68 e düştü sonra her dakika %1 inerek en sonunda kapandı.

Ya şerefsiz adam bataryayı değiştirmedi bizi yiyo yada telefonda başka arıza var. Lütfen yardım edin telefonun garantisi yok !!!

Kenbu hocam özellikle senden yardım istiyorum son çare sana göndericem cihazı
  • quote:

Orijinalden alıntı: EasyBell

Arkadaşlar telefonun bataryasını değiştirttim yani verdim adama telefonu çıktım gittim ertesi gün aldım adam değiştirdim dedi eve geldim 12 saat şarja taktım sonra çıkardım kullanmaya başladim %90'a kadar iyidi sonra birden %68 e düştü sonra her dakika %1 inerek en sonunda kapandı.

Ya şerefsiz adam bataryayı değiştirmedi bizi yiyo yada telefonda başka arıza var. Lütfen yardım edin telefonun garantisi yok !!!

Kenbu hocam özellikle senden yardım istiyorum son çare sana göndericem cihazı

Kime ve kaça değiştirttiniz? Sanırım 6-7 dolarlık en kalitesiz batarya'dan taktılar.
    kenbu usta'ya değiştirtenler çok memnun, orjinal batarya gibi performansı var diyorlar.

• Arkadaslar benim basima da geliyor ben en bastan aliyorum. 3 yıl once ilk iPhone'um 4S aldım ios 5 idi aldigim zaman. Ardindan iOS 6 geldi guncelledim. iOS 7 geldiginde asla guncellemeyecegim dedim ancak telefonum daha onceden cokmustu ve ios 6.1.3'de jailbraksiz takılı kaldım. iOS 7'ye jailbreak geldigi zaman dayanamayip guncelleyip jailbreak yaptim. iOS 6'ya asık oldugumu fark ettim ve iOS 6 bir iphone 5 istedim malum 5Sler asla ios 6 ile bulusmadilar. 0 da almak mantıksızdı cunku sadece guncellenmemisler ios 6 kalmisti Ben de uzun suren arastirmalarim sonunda vanda satılık bir tane buldum (izmirde yaşıyorum) cihazin her seyini ogrendikten sonra sahibiyle anlastim ve telefonu aldim. Mutluluktan havalara uctum. Aldigim gibi bataryasini degistirdim disaridan aldigim bir bataryayla (iscilige para vermek zoruma gidiyor ben niye yapamayim diyip coktan alet edevati toplamistim). 1 ay sonra klozete (temizdi :D) dustu. Hemen alip kuruladim, kapattim. Eve gidince sim kart, ekran ve bataryayi cikartip icini kuruladim pecete ve havluyla ardindan 2 kilo pirince koydum. 48 saat sonra cihazi topladim ve acmak istedigimde ekran simsiyahti. Gozlerim doldu ve veda konusmasini yaptim. Elime alip kurcalarken bir zil sesi tusunu indirip kaldirirken telefon titredi. Telefonumun yasadigini anladim ve home tusuna basili tuttum voice control sesi duydum ardindan play dedim. Tam da ana uygun olacak şekilde "We Are The Champions" şarkısı başladı, ben de calistigini ancak ekranin sorunlu oldugunu fark ettim. Karsiyakadan orjinal (sözde) bir ekran aldim oracikta taktim telefon sapasaglam calisti adamla helallestik ve telefonum sonuc olarak calisti ve ben yine mutluydum. Şimdi bu olayin uzerinden unuttum ne kadar belli bi sure gecti iste 5 gun once aksam evde vine izliyordum %70'lerdeydi bataryamın şarj durumu. Olusan cizgilerin ardindan bir anda kapanan ekranima baka kaldim. Apple logosu geldi kendiliginden reboot tarzında islere kalkisti heralde dedim hemencecik de acildi heralde respring yapti diye dalga gecerken sarj durumunun %25 lerde oldugunu gordum. O an komik olmamaya basladi. Burayi dikkatli okuyun arkadaslar cok detaylı, telefon her 5 saniyede bir 0.20 salise boyunca yanıt vermemeye başladı. Kronometreyle saydim ve videoya çekip saniye aralıklarına baktım. Sanki benimle dalga geciliyormus gibi telefon 5.0 saniyede bir 0.20 saniye yanıt vermiyor. Herkes aynı b*ku sayıklayıp duruyor zaten o da "iTunes'a bagla geri yukleme yap..." bıktım ya. Arkadaslara ben guncellemicem diyorum sanki inadina herkes bundan baska bisey demiyor yahu yazilimsal degil her yerde oluyor kilit ekraninda da ana ekranda da her uygulamada da. Ekranla ilgili olmadigini da kendimce kanitladim 10 saniye boyunca ses ac, ses kıs hareketi yaptım. 5. Saniyede ve 10. Saniyede 0.20 salise yanit vermedi ancak size şu ayrıntıyı vermeyi unuttum o beni takmadigi 0.20 salisede yaptigim islemleri kayit edip sonrasinda bir anda yapıyor. Bu arada telefonu guvenlik moduna aldigimda da devam etti ve madem sistemsel diyorlar diyip telefonu 3 kere sıfırladim (telefon uzerinden). Bir gelisme yok. Kac kisi guncelle dedi ama kararim net arkadaslar ben coktan stogumu da yaptim halamin alip da kullanmadigi guncellenmemis ios 6 iphone 5 i cekmecemde paşa paşa yatiyor. Asla telefonlari guncellemeyecegim duzeltemezsem de boyle calisacak ve ya boyle yatacak. Bu arada arkadaşlar o yanit vermeme esnasinda telefon mesela video oynatiyor yaptigi islem neyse devam ediyor sadece bizi takmiyor. Ne yapicam bilmiyorum. Yardimci olursaniz cok mutlu olurum, hatta sadece okumaniz bile beni mutlu eder. Yarin karsiyakadan orjinal bir batarya bulmaya calisacagim insallah sadece bataryadadir problem. Bir cok telefon teknik servisi (10-15 tane aradim) acilip kapanmalari batarya yapar ancak takilmalari yapmaz dedi peki niye batarya sapittiktan sonra basladi. Aynı zamanda da batarya yuzdem asla dusmuyor. Hep ayni sadece acip kapaninca degisiyor. Bu telefonumu kaybetmek istemiyorum cok seviyorum. Okudugunuz icin tesekkur ederim

• Anakartı söküp tinerle güzelce temizle, muhtelemen anakart korozyona uğradı. Bu şekilde kullanmaya devam edersen telefonunu tamamen kaybedersin.

Benim ip5in şarj entegresi bozukmuş 300 ₺ istediler bende yaptırmadım, sattım.

• Sana da gecmis olsun. Öncelikle yazımın tamamını okuyup sonra da cevap yazdigin icin cok tesekkur ederim. Tiner ile yıkama benim evde yapabilecegim bir şey mi. Nasıl yapacağımı bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Omererbas

Sana da gecmis olsun. Öncelikle yazımın tamamını okuyup sonra da cevap yazdigin icin cok tesekkur ederim. Tiner ile yıkama benim evde yapabilecegim bir şey mi. Nasıl yapacağımı bilmiyorum

Hocam daha önce böyle bir işlem yapmadıysanız dikkatli olmanızı önerim bildiğiniz üzere tiner aşındırıcıdır telefonun plastik aksamının rengini değiştirir akselometre (ivme sensörü) ve ya kameraya kaçarsa kör eder (bozar)

Ayrıca anakartın üzerinde devreleri koruyan bir shield (kalkan, metal plaka) vardır bunun ısı ile sökülüp o şekilde anakartın temizlenmesi gerekiyor.

Bunları yapamam beni aşar derseniz en basit yöntemi anlatayım.

Bir eczaneye gidip biraz saf alkol vermelerini rica edin daha sonra eve gelince saf alkolü bir kava dökün. Sonra telefonun anakartını sökün, anakarta bağlı olan tüm fleks kablo, kamera vs. bağlantılarını sökün ve anakartı alkol dolu kaba atın.

Kabı 5 dk sağa sola sallayın ki alkol shieldin altına ulaşsın. Bu işlem korozyonu temizleyecektir.

Daha sonra anakartı kaptan çıkarıp kuruması için bir kenarı koyun 1 gün kadar bekleyin ( aslında alkol kolay uçtuğu için 1 gün beklemeye gerek yok ama yinede garanti olsun)

Kuruduktan sonra telefonu aynı şekilde toplayın. Entegre vs. bir parçada su teması sıradında bir hasar olmadıysa telefon düzelecektir.

Daha önce ip3gs 32gb telefonumu son anlattığım basit yöntemle kurtardım :) başarılar

• Cok sagolun gercekten de dedigim gibi cihaz benim icin gercekten cok degerli risk almayip bir telefoncuya versem bu islemi yapar mi ve fiyatlar nasil olur olur acaba benim hic bir fikrim yok yazarsaniz sevinirim. Karsiyakaya gidicem birazdan bu tarzda bir sorun yasayan arkadaslar varsa onlar icin de ogrendigim fiyatları paylasirim. Ayriyeten dedigim gibi telefondaki bu 5sn de bir olan donma sorunu anakartin hasar almasi sonucu ise de duzelmez mi

• Bana kalırsa anakart daha hasar almamış alkol tedavinden sonra düzelecektir şayet düzelmezse yapacak pek bir şey yok.

İşini çok iyi bilen bi telefoncuya götürürseniz halleder. Pek çok telefoncu sıvı temaslı telefonları hiç müdahale etmeden geri yolluyor.

• Bu başlık altında ortaya atılan, "iPad adaptörünü, iPhone şarjında kullanırsam daha mı çabuk şarj eder" ve "Hızlı Şarj ederse bataryaya zararı olur mu?" konularına yaptığım araştırmaları da ekleyerek biraz açıklık kazandırmak isterim.

Öncelikle şunu kesinkes belirtmekte yarar var: iPad için kullanılan (eskisi 2.1A'lik 10 Watt ve yenisi 2.4A'lik 12Watt) ve iPhone için kullanılan (1.0A'lik 5Watt) adaptörler gerilim çevirici (alternatif 220Vac şebekeden 5Vdc doğru gerilime) cihazlardır, ve bağlanacak cihazlara yukarıdaki akım değerlerini azami (maksimum) olarak sağlayabilen cihazlardır. Özetle, 1.0A'lik ve 5Watt'lık adaptör dışarıya 5Vdc sabit gerilim altında ençok 1.0A ila 1.1A arasında bir akım beslemesi yapabilir.

Bu adaptörlere bağlanan "akıllı" telefonlardaki durum biraz daha farklıdır. ("Akıllı" telefonlar denilince sadece iPhone'lar değil, Android ve Windows bazlı diğerlerini de kastediyorum, haliyle...). Bu telefonlarda kullanılan Li-Ion (iPhone'lar Li-Ion kullanıyor...) veya Li-Polymer bataryalar 3.7 Volt "terminal gerilimine sahip bataryalardır. Yani "tam şarjlı" bir batarya bağlandığı yüke (telefona) 3.7 Vdc gerilim sağlar, şarjı (miliamper saat olarak) azaldıkça bu gerilim değeri de azalmaya başlar. Söz konusu bataryalar şarj edilirken 4.5-5.0 Vdc arası bir gerilim kullanılarak şarj edilir.

Her akıllı telefonun içinde bir şarj (kontrol/ayarlama) entegresi vardır. Bu entegrenin belirli iki bacağı arasına takılan minyatür bir direnç (rezistans) değerine göre o telefonun "kabul edebileceği", yani bataryanın şarj edildiği azami şarj akımını belirler. Buradan çıkan sonuç, telefonu (daha doğrusu bataryasını) şarj eden akımın o telefonun tasarımında kabul edilmiş olan akım değeri olduğudur. Siz 5Vdc sabit çıkış gerilimi olan ancak diyelim ki 50 Watt'lık bir adaptör kullansanız dahi, telefonun tasarımındaki şarj akım değerini aşamadığınızdan telefonu da daha hızlı ŞARJ EDEMEZSİNİZ!...

Her şar edilebilir Li-Ion veya Li-Polymer kimyasal kökenli bataryanın (daha doğrusu tüm şarj edilebilir bataryaların...) bir "C" değeri vardır. Örnekle tanımlamak gerekirse 1000 mAH kapasiteli bir batarya 1.0A (1000 mA) ile şarj edildiğinde bu değer 1000/1000=1C'dir. Ama aynı batarya 2000 mA ile şarj edilirse 2000/1000=2C veya 600 mA ile şarj edilmesi halinde 600/1000=0.6C olur.

Lithium kimyasal kökenli bataryaların 2C'ye kadar şarj edilmelerinde (ve bunun tekrar tekrar yapılmasında) bataryanın yapısal ömrünü AZALTMA diye bir risk pek yoktur; ancak 2C üzerine çıkılırsa (ve bu alışkanlıkla sürekli devam ettirilirse) batarya ölmeye başlayacaktır. C<1 olması da batarya ömrünü uzatmayacağı gibi standart (olağan) şarj süresinin uzamasına neden olacaktır.

Şimdi Android/Windows işletim sistemli telefonları konumuz dışına taşıyalım ve iPhone'lara takılalım: öyle anlaşılıyor ki Apple, iP3/4/5 tasarımlarında bu modellerin şarj güçlerini (bakın özellikle "akımlarını" dememekteyim...) 5, ençok 7 Watt mertebesinde tutmak için teknik olarak önlemler almış. Denemelerini yapanlar (ölçüm cihazı kullanarak, öyle saat/dakika falan tutarak değil...) var. Bir iP5 almışlar; 5 Wattlık yassı adaptörle şarj edilirken cihaz ekranı açık olsa da olmasa da başlangıçta (yani boşa yakın bir batarya ile başlandığında) ençok 7 Watt civarı bir güç (enerji) çekerek şarj olabilmekte, ve adaptör de bir miktar ısınmakta. Bu 5 Watt'lık adaptör yerine 10-12 Watt'lık iPad adaptörü takıldığında ise telefonun ekranı kapalıyken yine 7 Watt, ekran açıldığındaysa 8.4 Watt enerji çekerek şarj oluyor.

Ancak Apple iP6'da ve galiba özellikle de iP6+'da bu "kabul edilebilir şarj akımı" değerlerini bilmediğimiz bir nedenle arttırmış (tasarım olarak). Bunu Apple hiçbir yerde (şimdilik) yazılı olarak bildirmiyor. Telefonlarla birlikte de zaten, bildiğimiz 5 Wattlık yassı adaptörler geliyor. Ancak iP6 ve özellikle iP6+ 10-12 Watt'lık iPad adaptörü kullanılarak şarj edildiklerinde 5 Watt'lık adaptörle şarj edilmelerine kıyasla DAHA HIZLI şarj edilebiliyorlar. Bu konuda iLounge ve özellikle MacRumours Forumlarında epeyce detaylı bilgi var. Ancak, Apple yazılı olarak iPad adaptörlerinin iPhone ve iPod'larda da kullanılabileceğini yazılı olarak vermekte.

Şimdi gene şu "C" değerine dönelim: iP5 bataryası 1.570 mAH'dir. Bunu (bir an telefonun kabul edeceğini varsayıp) 2.4A ile şarj etsek 2.400/1.570=1.53C çıkar. Sınır değer olan 2'nin altında. (Ancak Apple buna zaten geçit vermiyor...) Ama telefonun kabul ettiğini varsaydığımız akım değeri olan 1.0A ile şar edersek, 1.000/1.570= 0.64C; 1'in dahi altında. iP6+ için bakarsak 2.4A ile şarjda 0.81C, 1.0A ile şarjda 0.34C çıkıyor ki bunlar da hep güvenli değerler.

Ha, kullanıcıya "iyilik yapmak istese" Apple yeni iP6/6+'larda iPad Air2 ve iPad Mini3'lerle gelen 12Watt'lık adaptörlerinden veremez mi? Tabi ki verebilir. Ancak bu 12Watt'lık adaptörün Apple'a alım maliyeti 5Watt'lıklara göre daha yüksektir (TR'de ve tüm dünyada Applestore perakende fiyatların her iki modelde aynı olması sizi yanıltmasın...), hem de 12Watt'lık adaptör verilirse ambalaj boyutları ciddi olarak değişecektir ki bu da ambalajlama & nakliye maliyetlerinin artması demektir. Kısacası Apple'ın işine gelmez. İsteyen ayrıyeten para verip 12Watt'lık modeli de alır diye düşünmekte Apple!

Şimdi konuyu uzatmamak adına son iki saplama yapıp bitireyim:

1) Biliyorsunuz sağda solda (kafelerde vs.) tüm marka/model telefonları hızlı şarj eden makineler var. Açıkçası bunların çalışma prensibini henüz (araştırmama rağmen) öğrenemedim. Bir şekilde şoklama yöntemiyle çalışıyor herhalde ama akıllı telefon üreticisinin (yukarıda anlattığım) önceden saptadığı azami şarj akımı değerlerini nasıl aşıyorlar? Öğrenince ayrıca bildireceğim; bilen varsa o kişi bildirsin --- bizler de öğrenmiş oluruz. Ancak bu hızlı şarjın 2C, hadi bilemediniz 3C üzerine çıkması halinde kısa vadede olmasa bile orta/uzun vadede ve sürekli kullanılması halinde telefonunuzun bataryasını iyi şeyler beklemiyor. Bunu kesinlikle biliniz. Yanınızda harici batarya taşımak veya güvenilir marka bir şarjlı kılıf kullanmak daha güvenli...

2) Daha önceleri de sızıntıları olmuştu ama bu yılki CES2015 Fuarında, yani 10 gün öncesinde, bir İsrail'li firma akıllı cep telefonlarını ortalama 2 dakikada tam şarj edebilen bir teknoloji tanıttı ve denemelerini Samsung S4 telefonda gösterdi (iPhone kullanılmamış...). Bu teknoloji özel kimyasalı olan (galiba yine Lithium bazlı...) bir batarya kullanmakta. Firma, bu özel bataryanın mekanik olarak hemen her akıllı telefona "mekanik olarak" adapte edilebileceğinden bahsediyor ama telefonun olağan maliyetine de bir US$ 50 kadar ilave yük getireceğini belirtiyor. Sistemin 2017'de daha standartlaşacağın, tüm önemli akıllı telefon üreticileriyle (herhalde Apple da dahil) temaslara başladıklarını da ilave ediyorlar. Bakalım, bekleyip göreceğiz; belki iPhone 8S veya 9 bu teknolojiyi kullanır (mı)???

Sağlık ve esenlikle kalınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 19 Ocak 2015; 17:10:19 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.