Şimdi Ara

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ [23:15 Habertürk - Tarihin Arka Odası] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
10.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    "Ne güzeldir anarak Tunga Er efsanesini Yürümek… Ruh olup, ordu olup Tanrıdağ'ın çevresini Bürümek...''
  • Allahtan rahmet tüm şehitlerimize..

Dedemin anlattıklarına göre

7 yıllık askerlikten sonra kaçıp gelmişti askerlikten ama gönlü rahat etmemişti yine döndü Kars'a daha sonra da savaş çıkmış şehid düşmüş orada donarak ölen askerlerden biri de benim dedem orada ölen ve tüm şehitlere Allah'dan rahmet mekanlarını cennet eylesin inşallah...

Orjinalden alıntı: YoungAnıL

bilmediğim birkaç resim vardı sağol

bir de burada birkaç tane rus piyade resimleri vardı. bir tane de hücuma kalkmış süvarı bölüğü vardı, onlar rus ordusu altındaki kazak süvarileri

• Allah rahmet eylesin...
  • Allah şehitlerimize rahmet eylesin. eskiden duyuyordum 90.000 şehit sayısını ama hiçde büyük bir rakammış gibi gelmiyordu. şu yaşlara geldiğimde daha iyi anladım 90.000 insanın ne denli büyük olduğunu.

...Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin!
  • Allah rahmet eylesin hepsine.Hepsi şehitlik mertebesine ulaşmışlardır inşallah.

Şehit sayısı konusuna da çok girmek istemiyorum;ama geçen yıl genelkurmay zayiatı 60000 açıkladı ki zayiatın içindekilerin hepsi şehit olmuyor,yaralı da var bunun içinde,kaçak da,en yukarıdaki yazıda 10 binin üzerinde diyor,sanırım en doğrusu bu,18 bin civarında şehidimiz vardır Sarıkamış'ta.

Edit:Yeni mesaj atmayayım,Sarıkamış'ta muharip ordu zaten 75000'di,bunun yaklaşık %85'lik kısmı zayi oldu,onların da çoğu donarak değil,tifüs salgınından zayi oldu.90 bin kişilik bu abartılı bilgi o dönemin hükümetince desteklenir, çünkü Kurtuluş Savaşında Mustafa Kemal’in olası bir yenilgisi üzerine Anadolu’ya gelmeyi planlayan Enver Paşa’nın bunu yapamaması için siyasi bir propaganda etkisi yaratması istenmektedir.

Bunu milliyetçiler şehit sayısının çokluğu için desteklerler,milli duygularla,Atatürkçü kesim ve dini kesim Enver Paşa'nın başarısızlığını abartmak için kullanır.Herkesin anlaştığı tek konu bu zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelcik -- 5 Ocak 2009; 17:45:01 >

• gerçekten o konuya da hiç girmedin

genel kurmay başkanlığı'nın 1933 yılında yaptığı açıklmaya göre ise osmanlı ordusunun kayıpları 109.274'tür.

9. kolordumuz tamamen yok olmuştur,
    10. kolordu 1 taburdan daha az askerle, aras civarında erimiş 11. kolordu ile birleşmiştir.

3 kolordunun toplam mevcudu da 120 bindir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 5 Ocak 2009; 17:25:08 >

bugün burda rahat yaşamamız için kendi canını feda eden tüm insanlardan allah razı olsun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

anmak ne ya.arkalarından bir dua okuyun bari!

bugün burda rahat yaşamamız için kendi canını feda eden tüm insanlardan allah razı olsun...

ana mesaja bakmadın galiba

quote:

Arkadaşlar bugün harekatın sonlandığı günün 93. yıl dönümü. verilen onca şehidin anısına, en azından bir dua okuyunuz, bir teşekkür ediniz onlara. hepinize iyi geceler.

Ben İç Anadolu Bölgesindeyim.

Okuldan Eve 1km Yolumuz Var.

1-2 Hafta Önce Okuldan Çıktığımızda Hava Kararmış Oluyodu.Hava Sıcaklığı -15 e Kadar Düşüyodu.

Ben Pantolonumun Altına Bişey Giymemiştim.Gerçekden Yüzüm Donmuştu.Yüz Kaslarım Kolay Kolay Hareket etmiyordu.Baldır Kısmındaki Etlerimin %50 si Donmuştu Hissetmiyordum.Gerçekden Çok Acı Çekiyordum.BirKaç Gün Böyle Hazırlıksız Yakalandım Soğuğa Ve Hep Bu Zamanlar Sarıkamış Şehitlerimiz Aklıma Gelir.Tabiki Benim Ki Onların Çektiği Acı Yanında Hiç Bir Şeydir Ama Eminim Ki Bu Fedakarlığı TÜRK askerinden Başka Kimse Yapmaz.

Bu Yüzden Böyle Fedakarlık Yapmış Olan Bir Ecdada Layık Olmaya Çalışalım Lütfen.

ALLAH TÜM Şehitlerimizi En Yüce Mertebesinde Ağırlasın.Hepsini ALLAH Rahmet Eylesin.

Konuyu Açan Arkadaşada Hatırlamamızda Yardımcı Olduğu İçin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LizOzOM -- 5 Ocak 2009; 17:52:33 >

• onlar ölmekle birşey yapmamış değil, onlar bu cesurlukla şehit olurken o zaman bilmedikleri bişey vardı TÜRKLERİN CESUR VE VATANI VE MİLLETİ İÇİN HERŞERYİ YAPICAKLARI

Orjinalden alıntı: Fetih

Allah hepsinden razı olsun.Mekanları cennet olsun.Unutmadık unutmayacağız...

yukarı alalım

resimleri görünce içim parçalşandı resmen:(
  • içime sinmedi bir kere daha yukarı alıyorum
    imzayı da yarın değiştiririm biraz işim var şimdi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.