Şimdi Ara

Sarı yay ışığı maf sensör arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar, 1.6 tdi cay motor superb aracımda sarı yay ışığı hareket halindeyken yanıp sönüyor. Maf sensör (hava kütle ölçer) değişimi yaptık fakat p0101 kodu alıyoruz halen, araçta egr iptali yapılmıştı geçmişte. Bu sorunla karşılaşan var mı?

• egr dpf iptalinde bende 1,6 tdi cay polo da oldu. maf sensörünü söktüm.

Alkol ile temizledim. 2 yıldır sorun yoktu bu aralar yine sarı ışık bazen yanıyor

düşük devir kullandığım için olabilir veya bakımları yeni yaptırmıştım hava filtresini ya düzgün takamadılar. Vaktim olursa sökücem yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q6600 -- 30 Mart 2022; 8:53:50 >
  • map sensöründen de yapıyor

aracın altında sökmesi biraz zor lifte kaldırmak gerekiyor

ben değiştirdim düzeldi ( orijinal bosch çıktı ; ben yerine ngk ntk aldım )

araç ea 189 1.6 tdi dsg polo cayb 66kw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 30 Mart 2022; 9:24:4 >
  • Hocam sensörü değiştirdiğinize göre çalışıyor mu yani şöyle elektirik geliyor mu, tesisata sokete bir bakın , bu kısımda sorun yoksa yani çalışıyorsa ECU'ya olması gerektiği gibi bilgi iletiyor mu, bunun bir kalibrasyonu olmalı ya da ECU resetleme vs gerekiyor olabilir motorun kendinden tekrar kendini kalibre etmesi açısından.. vagcoma bağlatıp logları sağlam bir ustanın incelemesi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 30 Mart 2022; 16:35:30 >
  • Değerli yorumlarınız için teşekkürler, maf sensöründe düzgün okuma alıyorum dpf, katalitik ve ecu kontrolu yaptırmaya götürecem servise bakalım sorun nerde çıkacak.

• ibrahmpeker İ kullanıcısına yanıt

ne yaptınız ? sonuç ne oldu

• Sanayide usta baktı sigortalarında biri eksik dedi 10a bir sigorta taktı arızayı sildi yolladı beni düzeldi 120 km sonra yine aynı arıza yandı çözüm bulamadım daha

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sarı yay ikaz lambası
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.