Şimdi Ara

Sarı prenses kusturduk yardımm!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar... Ağzında yavru olan sp yi bu gün kusturduk akvaryumda başka balıklar da olduğu için kendi çıkarmasını bekleyemezdik daha önce bu kendi haline bırakınca çok yavru kaybettik. Tahminimizce 18-19 ya da 20. günü olması lazım. Yavruların kuyrukları çıkmış fakat yüzemiyorlar yumurta keseleri hala karınlarında. Yaşatmak istiyoruz nasıl beslememiz gerekiyor. Daha önce de kusturmuştuk fakat bu kadar küçük değillerdi yüzebiliyorlardı. Yavruluğa aldık şimdi ne yapmamız lazım?

• umtcnmrt U kullanıcısına yanıt
    Alttan az miktarda hava vererek hareket etmelerini sağlayın. Böylece keseler kaybolacaktır. Birkaç gün pişmiş yumurta sarısını çok çok az suyla karıştırıp enjektörle çekin ve sularına az az verin. Normal kullandığınız yemide toz haline getirebilirsiniz, iki öğün yem bir öğün yumurta sarısı şeklinde. (kahve değirmeni idealdir bunun için)
  • Balıklar aşağıdaki şekilde iseler kuluçka makinasına koymanız grekli.yumurta sarısı bitene kadar yem vermeye gerek yok.daha yumurta keseleri yok olduğu zaman toz yem verebilir ve akvaryuma salabilirsiniz.

• balıklar resimdeki gibi. Yuvalığın içine hava taşını koyduk yeterli olur mu? Bir sitede kesinlikle yem vermeyin yazıyordu yiyemezler ve mantar olurlar diyordu. yumurta sarısını suyla karıştırıp mama gibi mi yapacağım? Suyun sıcaklığını yükseltmem gerekir mi ısıtıcı takayım mı?
    Hava taşı koymanız yeterli fakat dikkat edin çok aşırı döngü yaratmasın. Yumurta olayındada parmak ucu kadar bir yumurtayı bir çay bardağı suda çözüp az az verin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    tamam çok teşekkür ederim yaşarlar değil mi? Yumurta sarısını yarın yapacağım günde kaç kere vereyim?
    Yaşarlar sorun olmaz. Günde 1 kere yumurta verin yeterli gelir. Zaten keseleri çekildikçe siz anlarsınız durumu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yumurta sarısı filan hiçbirşey vermeyin suan.Yavrular yumurta keseleri ile beslenirler ve zamanla kese kaybolur.bunlar yumrta sarısını nasıl yiyecek daha yüzemiyorlar bile.Balıklar yumurta keseleri kaybolup serbest olarak yüzmeye basladıkları zaman toz yemler verin.Öyle yumurta sarısı filan uğrasmayın.Hava verdiğinizi yazmışsınız havayı nereye veriyorsunuz.yavruların hafif şekilde hareket etmeleri lazımyoksa mantarlaşma olacaktır.siz en iyisi videoyu izleyin.yavrular bu şekilde hareket etmeliler..

http://www.izlesene.com/video/kulucka-makinasi-egg-thumber/891219
  • yassyoss kullanıcısına yanıt
    Hareket sağlaması için hava verilmesi gerektiğini okumustum o yüzden yuvalığın içine verdim havayı. Video yükledim açılıyor mu acaba? Bu şekilde yetersiz olursa kuluçka makinesi alacağım?

http://youtu.be/jXcQG8YKUD0
  • Videoyu izledim.Şimdi bir noktaya açıklık getirelim.Kuluçka makineleri anne balığın ağzını taklit eder.Anne balıkta yavrular ağzında iken onları çevirir.Bu şekilde mantarlaşmaya engel olur.Sizin yumurtalar larva dönemine girmişler.Mantarlaşma riski daha az fakat balıkların yaşama şansını arttırmak için sık sık dönmeleri yani hareket etmeleri gerekli.Uzun süre hareketsiz kalmamaları gereklidir.Kuluçka makinesi kendisine bağlanan hava motoru sayesinde bu işi yapar.''Evde kendin yap kuluçka makinesi projeleri'' internette mevcuttur.Onları arastırın ve vedeki malzemeler ile bir kuluçka modeli yapabilirsiniz.Yada 5-10 tl fiyatlara satılanlardan alabilirsiniz.

@umtcnmrt
  • yassyoss kullanıcısına yanıt
    Aldım makineyi. fakat döndürmüyor. hortumlu olan baş yukarı gelince hiç oynatmıyor, aşağı gelince de çok aşırı basınçlı yapıyor vuruyor balıkları. bende hortumu yukardan verdim en azından vurup öldürmesinden iyidir videosunu da atacağım nerde yanlış yapıyorum bi anlasam

http://youtu.be/uyi3ya0RXpc
  • Makinanın duş şekli doğru.Zeminden biraz boşluk bırak ama yukarıdada suyun dışına çıkmasın ucu.Biraz yan yatır ama buda makinanın çalışmasını etkiler.Daha derin bi kovada deneme yap.Muhtemelen çalışacaktır.

@umtcnmrt
  • Hava motorununseviye ayarı varsa havayıda arttırabilirsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.