Şimdi Ara

SARI IŞIK NE DEMEK? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
7.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sarı ısık hazırlanma uyarısı verır ama Istanbul da sarı ısık kırmızıdan sonra yanmadıgı ıcın hazırlık zamanı son 2 sanıyeye kalıyor. Allahtan ısıkların herbırınde gerı sayaım gostergesı varda rahatlıyoruz. Kım ne derse desın yada ne kadar kornaya basarsa bassın yesıl gormeden ısıgın 1 metre otesıne cıkmam. Bır kere cıktım oda sagdan gelen ınsan gorunumlu soforle burun buruna geldık.
  • Geçeceksin..hazır ol demek
  • e şıkkı pati çekmeye başla

• Medeni ülkelerde trafik ışıklarının anlamları
    Kırmızı: Dur
    Sarı: Kırmızıdan sonra yanarsa "hareket etmeye hazırlan ve yeşili bekle",
    Yeşilden sonra yanarsa "kırmızı yanacak sen durmaya başla ve hatta dur"
    Yeşil: Geç

Türkiye'de anlamları
    Kırmızı: "Dur" ama araç yoksa ya da en önemlisi polis yoksa "geç".
    Sarı: "Yeşil ışıkla aynı anlamdadır" En önemli işlevi, yanar yanmaz öndeki araca korna çalmanın mübah olmasıdır.
    Yeşil: Ne duruyorsun hemen geç. Her an kırmızı yanabilir.
  • Hepsi, hepsiiii!.. Bütün şıklar doorudur!..
  • Asıl siz onu bunu bırakın...
    YANIP SÖNEN KIRMIZI IŞIK
    ne manaya gelir onu söyleyin...

Bakalım kaç kişi bunun gerçek manasını biliyor.

Uygulamaya bakılırsa bir Allah'ın kulu bunun ne olduğunu bilmiyor...
  • • Kırmızı Işık:

Yolun trafiğe kapalı olduğunu bildirir. Aksini gösteren bir işaret yoksa hiç bir yöne hareket edilemez, sürücülerin beklemesi gerekir.

• Yeşil Işık:

Yolun trafiğe açık olduğunu bildirir. Aksini gösteren bir işaret yoksa durmadan geçilir. Bu ışık yandığında sürücüler dönüş kurallarına uygun olarak sağa ve sola dönüşlerini tamamlayabilirler.

•Sarı Işık:

Uyarı anlamında olup, yanış sırasına göre yolun trafiğe açılmak veya kapanmak üzere olduğunu bildirir.

- Yeşilden Sonra Yanan Sarı Işık:

Yolun, trafiğe kapanmak üzere olduğunu bildirir. Emniyetle duramayacak kadar kavşağa yaklaşmış olan araçların dikkatlice geçmeleri, diğer araçların durmaları gerektiğini bildirir.

- Sarı ve Kırmızı Işık Birlikte Yandığında:

Yolun trafiğe açılmak üzere olduğunu bildirir. Beklemekte olan sürücülerin kalkışa hazırlıklı olmaları gerekir.

•Fasılalı Yanıp Sönen Kırmızı Işık:

Durulur, yolun trafiğe açık olup olmadığı kontrol edildikten sonra yol müsait ise geçiş yapılır. DUR işaret levhası ile aynı anlamdadır.

•Fasılalı Yanıp Sönen Sarı Işık:

Uyan niteliği anlamındadır. Bu yerin yavaş ve dikkatli olarak geçilmesini bildirir. YOL VER işaret levhası ile aynı anlamdadır.

• ben bu yüzden az kalsın kaza yapıodum desem =)
    adamın teki sarı ışıkta zart diye durdu bende arkasındaydım bi 40metre falan geçer diye tahmin ettiğim için daha da hızlanmıştım bende geçiyim diye, çünkü kırmızı bi yandımı 75 saniye ve benim acelem vardı
    adam daha kırmızıya bile dönmeden sarıda durunca bende ani fren yaptım abs falan ne varsa devreye girdi sağa kırıp yanından da geçemedim yanımda araba vardı, yarım metreden daha az bi mesafe kala dibinde durdum arabanın ama gerçekten çok sağlam küfür yedi sarıda duran arkadaş
    ben mi yanlışım adam mı yanlış hala kararsızım =)
  • sen sarıyı gördüğünde yavaşlamadığın, hızlandığın için suçlusun, öndeki aslında kurallar çerçevesinde davranmış ancak pratikte geçmesi gerekiyordu

quote:

Orjinalden alıntı: yuceozkan

ben bu yüzden az kalsın kaza yapıodum desem =)
    adamın teki sarı ışıkta zart diye durdu bende arkasındaydım bi 40metre falan geçer diye tahmin ettiğim için daha da hızlanmıştım bende geçiyim diye, çünkü kırmızı bi yandımı 75 saniye ve benim acelem vardı
    adam daha kırmızıya bile dönmeden sarıda durunca bende ani fren yaptım abs falan ne varsa devreye girdi sağa kırıp yanından da geçemedim yanımda araba vardı, yarım metreden daha az bi mesafe kala dibinde durdum arabanın ama gerçekten çok sağlam küfür yedi sarıda duran arkadaş
    ben mi yanlışım adam mı yanlış hala kararsızım =)

• bence kurallar çerçevesinde davranmamış, türkiye şartlarında araba kullanan birinin sarıda geçmesi gerekiyo çok geriden sarı yandığını görenin de yavaşlayıp kırmızıda durması gerekiyo, ama bi problem varki ben adama çarpmayıp ani fren yapıp adamın yarım metre gerisinde tamamen durduğumda bile ışık hala sarıydı, ben küfür ederken kırmızıya döndü
    yani ışık sarıyken o geçerdi,ben geçerdim arkamdan gelecek araba olsaydı o da geçerdi belki onun arkasındaki takılabilirdi kırmızıya

hadi çıkalım işin içinden =))
  • hazır ol anlamına geliyor ama dinleyen yokki sarı yandımı anında görüntü anında arkada taksici veya dolmuşçu varsa zaten sarı yandığı sanisede kornaya basar benim yaptığım gibi küfürüde yir

quote:

Orjinalden alıntı: _KUZEY

arkadaşlar sarı ışığın ne demek olduğunu soruyorum, trafikteki büyük çoğunluğun bunun anlamını hatırlaması için.

a) Kornaya bas, selektör yap önceki hazırlansın
    b) Geç
    c) Gaza bas geçersin
    d) Kırmızıdan sonra ise hızlan, yeşilden sonra ise daha da hızlan
    e) Hiçbir anlamı yok,kırmızı ile yeşil arasına öylesine koymuşlar.

birde yanıp sönüyor, o da çoğu sürücü için hiçbir anlam ifade etmiyor.

edit: "d) Kırmızıdan sonra ise yavaşla, yeşilden sonra ise hazırlan " olan şık üstteki ile değiştirildi

birde böyle bir ürün var ancak ne olduğunu anlamadım. trafik ışıklarını mı kontrol ediyormuş, yoksa haber mi veriyormuş? aracı mı durduruyormuş?

http://www.signalsorcerer.com/

SARI IŞIK NE DEMEK?

SARI IŞIK NE DEMEK?

SARI IŞIK NE DEMEK?

eğer ışığın durumuna göre arabayı kontrol ediyorsa süper bir icat.

• eskiden son derece anlamsız şekilde kırmızıdan yeşile geçerken de sarı yanardı sanki araçlar kırmızıda kontak kapatıyormuş gibi hatta bir zamanlar "dikkat" programları vardı TRTde aman ha sarıda hazırlanın ki daha çok araç geçsin diye program bile yapmışlardı, hatırlarmısınız bilmem aynı ışıkta bir sarıda hazırlanılıyor şimdiki gibi ışık yanar yanmaz hareket başlıyor bir de hazırlanılmıyordu göya aynı araçlar 5-6 saniye sonra anca hareketleniyordu

dediğim gibi kırmızıdan yeşile geçişlerde sarı kalktı .. şimdi artık sadece yeşilden kırmızıya geçerken sarı var.. gerçekten gereken sarı da bu az sonra kırmızı yanacak eğer çok yakınsan bas geç az uzaktaysan şansına küs frenlambalarını yak diyor ama tabi saniye gösteren trafik lambalarında sarı olmuyor en güzeli de onlar zaten

• Sen beklesen bile , eleman arkada çatlıyor ölüyor, arkadan datdat... korna sesi

yeşili birkaç saniye daha bekliyemiyor, hele benim gibi cinli bir adama denk gelirse inadına yeşilde de beklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U_şen -- 29 Eylül 2007; 9:23:52 >
  • dün kızılay meydanında bir kaza oldu. bi araç ışıklara yaklaşırken sarıyı gördü ve ardından hemen kırmızı yandı aniden frene bastı tabi , arkadan sarıda geçmeye çalışan ve kaptırıp gelen taksici de fren yapan bu araca vurdu, neyseki yayalar hareketlenmemişlerdi. bağrış çağrış, ama tabiki arkadan çarpan taksici suçlu çıktı.

arabanızdan yada hayatınızdan değerli değildir 1-2 dakika, sarıda gazlamak yerine yavaşlasak bence daha iyi,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KUZEY -- 29 Eylül 2007; 10:48:53 >
  • ANKARA"da hala devam ediyor, kırmızıdan ve yeşilden sonra SARI IŞIK uygulaması

quote:

Orjinalden alıntı: hlkkln

eskiden son derece anlamsız şekilde kırmızıdan yeşile geçerken de sarı yanardı sanki araçlar kırmızıda kontak kapatıyormuş gibi hatta bir zamanlar "dikkat" programları vardı TRTde aman ha sarıda hazırlanın ki daha çok araç geçsin diye program bile yapmışlardı, hatırlarmısınız bilmem aynı ışıkta bir sarıda hazırlanılıyor şimdiki gibi ışık yanar yanmaz hareket başlıyor bir de hazırlanılmıyordu göya aynı araçlar 5-6 saniye sonra anca hareketleniyordu

dediğim gibi kırmızıdan yeşile geçişlerde sarı kalktı .. şimdi artık sadece yeşilden kırmızıya geçerken sarı var.. gerçekten gereken sarı da bu az sonra kırmızı yanacak eğer çok yakınsan bas geç az uzaktaysan şansına küs frenlambalarını yak diyor ama tabi saniye gösteren trafik lambalarında sarı olmuyor en güzeli de onlar zaten

• a şıkkı.
  • Bir de saniyeler var, o saniyelerin anlamı:

Azaldığı zaman gaza bas

En azından benim için.

Babam için ise fren yaparak güvenli biçimde dur.

Doğrusu 2. si, yani babam Avrupa Birliğine uygun bir şöför.

Ama trafikte benim gibi milyonlar olduğunu düşünürsek, Türkiyenin yanı geri kalmış çağ dışı üleker bence...

Kanımda var yapacak bişi yok, 5-4-3-2 diye saniyeler azaldıkça ben gazı köklüyorum.

Birgün kaza yapacaz Allah göstermesin.

Ama kimse bana 40-50 sn bekletemez, ben o 3-4 saniyeyi kullanır basarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ercan_wrc

ben cevaplıyım kısaca. sarı en öndeysen ayvayı yedin demektir sarı yeşile dönmeden kalktın kalktın kalkamadın arkadaki bütün araçlardan küfürü yedin demektir. Diyelimki kalktın yeşil yanmadan bu seferde sağ ve solundaki araçlardan küfür yersin çünkü onlara sarı yanmış ve kırmızıya dönmüştür ve artık millet dipgaz geçmeye çalışır kırmızıda sen önlerine geçersen yine küfür yiyosun. sanırım yeterince açık oldu

abi çok güzel anlatmışsın olayı

• Koptum. Ne kadar güzel ve (traji-)komik açıkladın
    quote:

Orjinalden alıntı: irf@n

Işıkların çoğu sürücü için anlamı yok, araba gelip gelmediğine bakıp geçiyorlar. Manda'dan farkları yok...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.