Şimdi Ara

Saray’ın arabaları dudak uçuklattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
1.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Resmi ihale dosyalarında yer aldı

    Cumhurbaşkanlığı giderleri için “itibardan tasarruf olmaz” açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın emrinde 268 araç olduğu ortaya çıktı. Araçların sigorta işlemleri için açılan hizmet alımı resmi ihale dosyalarına göre, Cumhurbaşkanlığı’nın envanterinde 2’si limuzin olmak üzere 14 tane zırhlı araç, 28 tane 4x4 jip, 6 tane ambulans, iki tane itfaiye, 30 tane motosiklet var. Makam aracı olarak da kullanılan Mercedes S600 zırhlı araçların bir tanesinin piyasa değeri 1 buçuk milyon. Araçların 83 tanesi Volkswagen, 33 tanesi Mercedes, 10 tanesi Audi marka. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde de kullanımda olan bir araçta 283 bin TL değerinde özel amaçlı görüntüleme ekipmanı, zırhlı jip’lerde 315 bin TL değerinde Jammer ve radyasyona karşı koruyucu özelliği olan filtreli cam takılı. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde yapılan son ihale 115 aracı, Erdoğan döneminde yapılan ilk ihale ise 136 aracı kapsıyor.

    Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre; Erdoğan döneminde yapılan 3 ihalede araç sayısı 136’tan 268’e çıkıyor. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nin açtığı Zorunlu Mali Sorumluluk ve Kasko Sigortası hizmet alımı ihalelerine ilişkin resmi dosyalarda, Saray’ın kontrolündeki araç sayısı, araçların marka ve modelleri, iç donanımları ortaya çıktı. Son kasko ihalesi 7 Aralık 2016’da Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği İdari ve Mali İşler Başkanlığı’nda yapıldı.

    CHEVROLET DE VAR

    Araç filosunun en önde markası Volkswagen. Listede en eskisi 2008, en yenisi 2016 model 83 tane Volkswagen marka araç var. Volkswagen’ı 32 araçla Mercedes takip ediyor. Mercedes marka araçların 11 tanesi, makam aracı olarak da kullanılan, S600 model zırhlılar. Zırhlıların 2 tanesi ise limuzin. Limuzinlerden bir tanesi 1998, diğeri 2012 model. Kamyon ve otobüsler hariç tüm Mercedes’lerde siren ikaz ve anons sistemi var.


    6 AMBULANS

    Kasko listesinde 6 tane ambulans var. 1 tanesi “hasta nakil ambulansı” olarak kayıtlı. İhale dosyasına göre, 4 ambulans için 115 TL değerinde “her ambulans içinde bulunan iç donanım tıbbi cihaz” var. Hasta nakil ambulansı olarak kayıtlı aracın içindeki sağlık ekipmanının bedeli ise 30 bin TL. Ambulansların içinde bir tanesinin iç donanımının değeri ise diğerlerinden ayrılıyor. Mercedes marka Sprinter model ambulansın iç donanım tıbbi cihaz bedeli ise 188 bin TL.

    KASKO DEĞERİ BİR SERVET

    İhale dosyasında kasko değerlerinin Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nin “Motorlu Kara Taşıtları Kasko Değer Listesi”nden belirleneceği ifade ediliyor. Ancak birliğin listesinde yer almayan 15 araç var. Bu araçların kasko değerleri ayrıca belirleniyor. Kasko değerleri de araçların yaklaşık piyasa değerini gösteriyor. 2009, 2010, 2012 ve 2013 model Mercedes S600 zırhlı araçların her birinin kasko değeri 1 buçuk milyon TL. 24 tane Chevrolet 4X4 Jip’ten 1 tanesi zırhlı ve kasko değeri 900 bin TL. 1998 model Mercedes S600 Limuzin’in kasko değeri ise 600 bin TL. Bir G.M.C. marka SUV’un, 5 4X4 Jip’in elektronik jammer cihazı ile radyasyona karşı koruyucu özelliği olan filtreli camı var ve bu donanımın tek bir araç için bedeli 315 bin TL.

    54 MİLYON 505 BİN TL

    İhale dosyasındaki ek donanımlarla birlikte kasko bedelleri toplandığında, Cumhurbaşkanlığı’nın emrindeki 268 aracın toplam piyasa değerinin yaklaşık 54 milyon TL olduğu ortaya çıkıyor.

    SEZER’E 2, GÜL’E 18

    İhale dosyasındaki araçların içinde eski cumhurbaşkanlarının kullandığı araçlar da var. Ahmet Necdet Sezer’in 2, Abdullah Gül’ün ise 18 makam aracını kullandığı biliniyor. 27 Aralık 2013’te yine Köşk’te yapılan ihale ise 115 aracı kapsıyor. Ağustos 2014’te Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan’ın Genel Sekreterliği’nin Aralık 2014’te yaptığı ihale dosyasına göre Cumhurbaşkanlığı’nın garajında 136 araç var.

    http://odatv.com/sarayin-arabalari-dudak-ucuklatti-1110171200_m.html

    bizde sıfır c segment araba almak için yukarıya bakıp yalvaralım, duamızı Allah kabul etse reis kabul etmiyor ki, siz araba sahibi olmayın diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • bir zamanlar "Hepimiz açlığını günde birkaç hurma ile bastıran peygamberin ümmetiyiz. Hepimiz kendisi aç olduğu halde, ailesi, torunları aç olduğu halde hediye edilen birkaç hurmayı komşularına, kardeşlerine hediye eden, paylaşan, hayatı boyunca sofradan bir tek kez olsun bile tam doymadan kalkan bir nebinin takipçileriyiz" derlerdi...şimdi ise "itibardan tasarruf olmaz" diyorlar!
  • sayın cumhurbaşkanımız herşeyin en iyisini hakediyor.
  • Buraya yazacak yüzlerce sayfa yorumum var ama uzaklaştırma alıp bazı ciğer beş para etmezleri sevindirmeye gerek yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D@rbeli M@tk@p -- 11 Ekim 2017; 12:11:52 >
  • eskiden insanların sırtında seyahat ederlerdi, bizim rte yine vicdanlı adam insanların sırtına yüklenerek seyahat etmiyor, araba alıyor kendine.
    insanların sırtı yerine direk ciğerine yüreğine çöküyor orası ayrı.
  • Fedakarlık bekliyorum mtv falan zamları icin diyordu geçen reis....!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7dreaMSoLdier_ -- 11 Ekim 2017; 12:17:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne olacaktı daçyayamı binecekti.sesine kurban bi gün duymasam uyku tutmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde tamponu boklu clioya 70 bin verelim[

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir kısmı satılıp savunma sanayine aktarılsa?. Hani para lazımmış ya. Herkes elini taşın altına koysun. Hoş zaten hepsi halkın parası
  • Brunei Sultanında 5000 mi 7000 mi ne araba varken bizde az olmuş. Ayıp olur itibarımız zedelenir
  • Allah devletimize zeval vermesin.
  • Bu ülkede sadece fakirin bogazına cökersin. Olmayan parasını zorla elinden alırsın. Zengin de olan parasını katlayarak devam eder. Ama müstehak. Hepsine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkesin bir totosu var ve totoyu yalnizca 1 arabaya koyabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bunlar Ateist.Ahiret inancı olan birisinin bu kadar müsriflik yapacağını düşünmüyorum.Yani birbirine çok tezat.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • siz de çalışın siz de cumbaba olun, siz de binin. kıskançlığın lüzümu yok.başımıza ne geliyorsa kıskançlıktan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Israf günah ama bizim gibi sade vatandaşa günah,devlet büyüklerimiz bundan muaf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ford mondeolar unutulmuş
  • Alamanya bizi gısganıyor...
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    deyim gibi olmuş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarayın tek eksiği Cariyeler:) Onu da bir kanunname ile Balkan,Slav ve İskandinav ülkelerinden pekala ithal edebilirler

    İşte o zaman süper güçlüğümüzün önünde ne dış mihraklar,ne de komşularımız,ne de fetö durabilir.
  • bir zamanlar "Hepimiz açlığını günde birkaç hurma ile bastıran peygamberin ümmetiyiz. Hepimiz kendisi aç olduğu halde, ailesi, torunları aç olduğu halde hediye edilen birkaç hurmayı komşularına, kardeşlerine hediye eden, paylaşan, hayatı boyunca sofradan bir tek kez olsun bile tam doymadan kalkan bir nebinin takipçileriyiz" derlerdi...şimdi ise "itibardan tasarruf olmaz" diyorlar!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.