Şimdi Ara

Sapphire rx 590 gpu clock sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ekran kartım yük altında değilken istenilen mhz lere çıkıyo fakat yükteyken oyunda ya da testte 1560 max mhz oralara çıkamıyo. Her testi denedim bios flash dahi attım. Tamire gönderdim ama bir çözüm bulamadılar. Sorunun kondansatörlerde olduğunu düşünüyorum. Anlayabilecek tamirci varmıdır ya da başına böyle bir sorun gelen varmı? Teşekkürler.

• Ekran kartınız yeni mi, sorun yeni mi başladı, kaçta çalışmasını beklerken, kaç mhz'de çalışıyor? Sorun olarak gördüğünüz şey sorun olmayabilir. Daha detaylı anlatma zahmetine katlanırsanız bilen biri çıkar bir şey der. Kondansatörlerden olmadığına da emin olabilirsiniz.

Max clock hızı 1545 kartın 2 yıldır kullanmaktayım, son 2 aydır bu şekilde psu mu değiştirdim yine değişmedi sonuç. Benchmark testlerinde olsun, oyunlarda olsun max 1250 lere çıkıyo clock hızı. Bence büyük bir sorun. Tamire gönderdim yapamadılar geri yolladılar. Beslemede sorun dediler, ama çözüm üretemediler. Kartın bios yazılımını da değiştirdim yine aynı değişen birşey olmadı.
  • Sıcaklıkları nasıl? msi afterburner kurup güç tüketimini ve sıcaklıkları gözlemlemelisin. gpu sıcaklığı yüksekse de kart kendisi frekansı düşürür. soğutucuyu söküp termal macunu tazelemek gerekebilir. kasa havalandırması kısıtlanmış olabilir.

Sıcaklıkları voltajlar hepsi gayet normal, fanlar normal çalışıyo, afterburner den gözlemlendi, termal macun değiştirildi.Hatta yeni bir psu bile aldım 750w lik. Sorunun donanımsal olduğu gayet açık. Ercan salurlu diye birini tavsiye ettiler oraya götürdüm malesef çözüm bulamadılar kartı geri gönderdiler. Bende bir de foruma yazayım belki başına gelen vardır diye düşündüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.