Şimdi Ara

Sapphire Rx 5700 XT Nitro+ Aşırı Isınma Problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    5700 XT de ısınma sorunlarını sık sık duyoyoruz bir tavsiyem daha var egsoz fanların dönüş hızı değerini öndeki fanlardan düşük tutun, arkadaki egsoz fanı da ekran kartına en yakın şekilde montajlayın umarım işe yarar. Taze hava içerde dolaşmadan (yani çok hızlı bir şekilde) tahliye oluyor gibi geldi bana. Kapağı kapalı tutun. Ortam sıcaklığı da etken tabi. Yükte 75 derece çokta sıkıntı edilecek bir rakam değil. İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Virüsü -- 13 Mayıs 2020; 4:58:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiddler0 kullanıcısına yanıt
    Problemi olduğu belli görmezden gelin vatandaşı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fiddler0

Bu mesaj silindi.
    Hocam benim kasanin onu de acik ve filtreli, onde 3 adet fan var. Ona ragmen sicakliklar boyle. Ben tek bir seyden supheleniyorum, o da ondeki fanlarin cok yavas donmesi. Elimi fanlarin arkasina koyunca bile havanin aktigini cok az hissediyorum. Daha kaliteli ve hizli fan almam gerektigini dusunuyorum.

Bu arada donanimhaber gercekten copluge donusuyor gitgide. Kimsede saygi kalmamis. En ufak meselede bile hakaretler havalarda ususuyor. Bravo gercekten.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yine kullanmayıp tecrübe etmeyip sallayan arkadaslar olmuş.Aynı kartı kullandım.O sıcaklıklar normal.Benimde 75 civarı geziniyordu.Yer yer aşırı zorlamada 80 derece gördüğüm oldu.O yüzden fazla takılmayın.Isılara takılırsanız kafayı yersiniz
  • RASYONALIST kullanıcısına yanıt
    Bu tür yanda fanı yuvası olup önüne 360mm radyatör koyulabilen kasalar varmı
  • RASYONALIST kullanıcısına yanıt
    Bunları bilmen insanlara cahilsin deme hakkı mı kazandırıyor ?
  • aynı karta sahibim. kartı kullanmaya başladığımda bana da yüksek gelmişti o değilde kışın çok iş görecek bu kart
  • böyle tiplerinde sinirinizi bozmasına izin vermeyin hocam nitro + hakikaten çok kaliteli ve 5700xt ler arasında en iyi değerlere sahip.

5700xt için amd yazılım tarafındaki eksiklikleri zamanla kapatacaktır içiniz rahat olsun
  • Önce şunu bi anlamak lazım. Her kartın her modelin her markanın kendine göre "normal" çalışma sıcaklıkları vardır. Bu konuda donanım inceleyenler bile aynı hataya düşmektedir. Nvidia ile AMD kartları sıcaklık kıyaslaması çok saçma. Birbirinin aynı donanımları mı kullanıyorlar da kıyaslamaya giriyorsunuz anlamıyorum? 5700XT serisi kartlar "yüksek" sıcaklıklarda çalışan kartlar. Kapiş?

Bağlantı sıcaklığı 110 dereceye kadar "normal" diyor yapan adamlar, mühendisler. Siz mi daha iyi biliyorsunuz? Kartın normal sıcaklığı 85 dereceleri aşmadığı sürece sıkıntı yok. Aşıyor ise ya fabrika sorunu vardır ya da kasa havalandırması iyi değildir.

Kasaya taktığınız fanların cfm değerleri önemli yani hava akış güçleri. 20 liralık ışığına aldandığınız fanları takarsanız bir işe yaramaz içerde biriken sıcaklık daha beter parçaların ısınmasına neden olur. O yüzden "bilip bilmeden" anlamsız yorumlardan kaçının, öğrenin. Unutmayın bilmemek değil öğrenmemek ayıp!

Kendim Xfx raw 2 ultra 5700xt kullanıyorum 73 dereceyi hiç bir zaman geçmedi 45 dk'lık %99 gpu kullanımında bile.

• Sorun kasanızda değil hocam kartınızda daha doğrusu 5700XT kullanıyorsanız bunlara alışacaksınız.
  • Selamlar Hocam,

kartınızın yeni olduğunu düşünerek radyatörlerin temizlenmesi termal macun yenilenmesi gibi temel şeyleri geçiyorum. bnde sapphire 580 nitro+ sahibiyim ve bu sıcaklıklar normal diyebiliriz. 90 üstü görmediğimiz sürece rahatsız olmamak gerekir.
    bnm kasa aerocool cylon tipi önü akrilik kapalı kısacası hava akışı sıkıntılı bir kasa (tipini çok seviyorum ama). kendimce yaptığım şeyleri anlatayım sana mantıklı gelenleri dene istersen.
    - hava tahliyesi için kasanın üzerine bir fan ekledim. toz filtresini çıkardım. (dışarı attığım havayı neden filtreleriz ki ztn :S )
    - kasa sadece alt kısımdan hava alıyor. buraları açık tutmaya çalışıyorum. filtreleri söktüm çünkü ztn hayvan gibi açık yerleri var oradan yeterince toz alıyor, varsın fandan da alsın toz. aşağıdan serin hava fanla yukarı itilir, böylece ısınan hava yükselir ve üsteki 2 adet fanla tahliye eder.
    - msi afterburner ile yarı manuel yarı otomatik bir fan çalışma modeli oluşturdum. orjinalde 60 dereceye kadar kart fanı çalışmaz. bn onu 45e çektim, atıyorum 80 derecede %70 çalışıyorsa onuda 70decereye çektim ama lineer artışı koruyarak. güzelce oranlarsan oldukça verim alabileceğini düşünüyorum. ( sakın 70 derecede tutmak için fanları 70te %100 çalıştırma. fanı 2 aya eline alırsın)

biraz alakasız bir örnek olacak ama vereyim yinede. otomobillerde termal motor verimi en yüksek 90 derece su ile bloğu soğuturken alırsın (kışın soğuk motor fazla yakar yani). daha en başından buna uygun komponentlerle tasarımı ilerletirsin. demem o ki eğer amd tasarımını 70/85 arası düşünüp uygun komponentler şecti ise ( örn termal macun en aktif 80 de oluyorsa) kart ztn uzun ömürlü olacaktır. bu gözler 70 derecede standart kaucuk dolgulu gres yağı (kilo 20lira) ile 1 ayda kitleyen rulmanı kaliteli lityum katkılı gres (kilosu 900 lira) ile yağlayınca 90- 95 derecelerde bana mısın dememesine şahit oldu. kalite şart!
    alakasız örnekler serisine son vererek son sözü söylüyorum, napıyoruz, sıcak havayı dışarı atıyoruz, sızdırmaz kasamız yok ztn soğuk havayı emer kasamız. 90 derecenin üzerine çıkmadıkça sorun etme, eğer çıkıyorsa evin muhtemelen 45 derecedir, kartın soğutma bloğu tozlanmıştır. hayde kolay gele.

• XFX RX 5700 XT RAW II Ultra sahibiyim, testlerde ve oyunlarda 73 dereceyi geçmedi. Boşta fan çalışmıyor 45-48 derece civarı. junction değerini takip etmiyorum oda sanırım 90 kusurlerde.
  • Kasayı değişip mesh tipi önden ızgaralı almışsınız güzel.
    Bende zaten önü kapalı kasaları sevmiyorum.
    Gel gelelim arka egzos fan kaç rpm de dönmekte ? cfm si basıncını boş verelim şimdilik.
    Kasa tavanında fan yeri var sanırım 2 adet orada fan yok sanırım. ilk başta fan yok ise tavana fan alınız.
    3 adet ön fanın rpm sini kontrol ediniz. 1400 rpm den aşağı ise beş para etmez bana göre.

Esas önemli unsur aio su soğutma değil de kule tipi hemde anakartınızın pcıe vuvası cpu kule tıpı cogutucuya cok yakın.
    E havalarda ısınıyor. kartta zaten sıcak calısan bir kart.

Bu derecelere ulaşmanız normal.

Geçici çözüm; kasa yan camını çıkartmak.

Bir çözüm daha msi afterburner programından şu fan profilini her zaman kullanmak.

Sapphire Rx 5700 XT Nitro+ Aşırı Isınma Problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 18 Mayıs 2020; 7:42:6 >

• Msi rtx 2060 da 66 dereceyi gordum kasamda fan yok bence sizin sicakliklada normal yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.