Şimdi Ara

Sapphire HD7970 O.C. vs Asus GTX770 O.C. ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, sistem kuruyorum ancak bir türlü karar veremedim. Sizce SAPPHIRE HD7970 O.C. GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.1 mi? yoksa ASUS GTX770 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 mi? Sistemim AMD fx8350. Hangisinden daha yüksek performans alırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sant76ers -- 21 Kasım 2013; 20:23:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sant76ers

Arkadaşlar merhaba, sistem kuruyorum ancak bir türlü karar veremedim. Sizce SAPPHIRE HD7970 O.C. GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.1 mi? yoksa ASUS GTX770 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 mi? Sistemim AMD fx8350. Hangisinden daha yüksek performans alırım?

R9 280x olabilir. O olmazsa gtx770

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7970vs770 diyorsan her türlü 770 diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Behlül

7970vs770 diyorsan her türlü 770 diyorum.

''Her türlü'' bu çok iddialı bir yaklaşım. Neye göre ? İkisinide kullandınmı ? Merak ettim gtx770 nasıl her türlü önde açıklarmısın ? Ben hd7970 (bios mod= r280x) kullanıyorum. Mnatle ve dx11.2 desteği gelecek tün gcn mimarili kartlara.. fizik dışında gtx770'in r280'e üstünlüğü nerde var.. ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersol

quote:

''Her türlü'' bu çok iddialı bir yaklaşım. Neye göre ? İkisinide kullandınmı ? Merak ettim gtx770 nasıl her türlü önde açıklarmısın ? Ben hd7970 (bios mod= r280x) kullanıyorum. Mnatle ve dx11.2 desteği gelecek tün gcn mimarili kartlara.. fizik dışında gtx770'in r280'e üstünlüğü nerde var.. ?

Evet her türlü iddialı olmuş biraz. O zaman şöyle diyelim, OC yapmayacaksa stock peformansı 770'in daha iyi, ayrıca güç tüketimi konusunda da 770 daha iyimser. Bir de Gsync var bi gelse ortam şenlenecek aslında.

• Aylık gtx 770'den 1 lira fazla yakması çokmu mühim oyunlarda hemen hemen aynılar onun dışında mantle ile ve oc ile 7970 ''her türlü'' daha üstün oluyor.. Yani senin dediğinin tam tersi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 21 Kasım 2013; 20:54:52 >
  • Onu göreceğiz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 280x top der giderim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aylık gtx 770'den 1 lira fazla yakması çokmu mühim oyunlarda hemen hemen aynılar onun dışında mantle ile ve oc ile 7970 ''her türlü'' daha üstün oluyor.. Yani senin dediğinin tam tersi....

Mantle ın AMD ye özel olmadığını AMD resmen açıklamışken hala Mantle diyorsunuz
  • Hocam aradaki fiyatlar nedir? Hangi çözünürlükte kullanacaksınız kartı? Full HD çözünürlük için, ilerleyen dönemlerde 2 gb vram yeterli olmayabilir, 4 gb GTX 770'lerde alınacak fiyatlarda değil (O fiyatı 4 gb GTX 770'e vermektense, gidip GTX 780 almak daha mantıklı). Bu yüzden fiyat avantajı varsa; HD 7970 almak daha mantıklı. Kendimde Sapphire HD 7970 OC kullanıyorum memnunum

Fakat GTX 770 ile HD 7970 aynı fiyatta olsaydı, bir kez daha düşünebilirdim. Fakat yinede Vram konusu muallak olduğu için, performansı bir nebze daha düşük olsada (az bir fark var) HD 7970 daha mantıklı olabilir.

Vatandan mı alacaksınız kartları? Birde hangi çözünürlükte kullanacaksınız? Bu 2'sinin cevabına göre hareket edelim...

• quote:

Aylık gtx 770'den 1 lira fazla yakması çokmu mühim oyunlarda hemen hemen aynılar onun dışında mantle ile ve oc ile 7970 ''her türlü'' daha üstün oluyor.. Yani senin dediğinin tam tersi....

msi 770 Lightning vs asus 280x matrix hangisi alır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WystRoupzt

quote:

msi 770 Lightning vs asus 280x matrix hangisi alır ?

2 gün sonra r280x rev 2 çıktığında çok küfredersin. Kaça alacaksın? r290 a paran yeterse en azından onu al. Yoksa gtx770 derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 22 Kasım 2013; 1:09:00 >

• 2 gb 770 şimdiki oyunlarda bile sorun yaratabilir 1080pde(bellek açısından gpu içinse belirli bir zaman daha götürebilir) bf4 gibi oyunlar 2 gb ın sınırına geldiler mesela 780 multıde 2200 mb kullanıyor 64 kişilik haritalarda ultra+4x msaa da ama 770 ise 2030 mb civarı kullanıyor çünkü sınıra geldi gpusu ve alınacaksa en az 3 gb ve üstü kartlar alınmalı akıcı oyun deneyimi için.
  • Asus R9 280x TOP vs Asus GTX770 OC

2sinin de performansları birbirine çok yakın.

280x Avantajları:

3gb vram
    mantle
    DX11.2

GTX770 Avantajları:

Shadowplay
    Multi monitörde düşük frekans ve güç tüketimi
    Flickering yok (280x powertune sebebiyle bazı düşük sistem isteyen oyunlarda yapıyor bu sorunu. Bellek frekansının artıp azalmasıyla ilgili bi durum.)
    Asus oyun kampanyası
    TDP
    Ekleme: Gsync
    Ekleme: Backplate

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cave Johnson -- 22 Kasım 2013; 2:55:40 >
  • quote:

quote:

quote:

Evet her türlü iddialı olmuş biraz. O zaman şöyle diyelim, OC yapmayacaksa stock peformansı 770'in daha iyi, ayrıca güç tüketimi konusunda da 770 daha iyimser. Bir de Gsync var bi gelse ortam şenlenecek aslında.

gsync ekran kartlarına gelmeyecek monitorlere takılacak

• quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

quote:

quote:

quote:

ve o monitörler ilk zamanlar baya bi bindirmeli fiyattan satılacak oturması o sistemin 1-2 yılı bulacak.. Arkadaş bu ısrar niyedir ben anlamıyorum ya 7970 (özellikle oc ile) daha kaslı sağlam bir gpu fiyat olarak daha uygun mantle gelecek 11.2 desteğide var yinede şu an için aralarında kayda değer bir fark yok lakin yakın zamanda amd farkı açar.. o gsync olayıda anca uzun vadede fayda sağlar ve montiörlerle alakalı bir durum her ne kadar nvidiaya özel olacağı söylensede. Nedendir bu ısrar bu inat çözemedim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

quote:

quote:

quote:

Harika zekan sanırım Gsync'li monitörlerin AMD'de çalışmayacağını kastettiğimi anlamamış olmalı

• Tercih meselesi, inat yapan yok.
  • 7970 ile R9 280x aynı karttır. Gtx 770 Bu kartlardan çok üstün bir karttır. Sİze 7970 yani R9 280x den daha iyi olan kartları yazayım: 690, 670, 7990, 680, HD8990
  • quote:

Orijinalden alıntı: srabonn

7970 ile R9 280x aynı karttır. Gtx 770 Bu kartlardan çok üstün bir karttır. Sİze 7970 yani R9 280x den daha iyi olan kartları yazayım: 690, 670, 7990, 680, HD8990

Yanlış yönlendirme yapmayalım lütfen.Gerçi istediğiniz kadar yapsanızda gerçekler belli.670 ne zamandan beri 7970 den iyi oldu ? 8990 diye bi kartmı var? Her yeri fail olan cümleler bütünü
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.