Şimdi Ara

###Sapphire HD7850 Crossfire VS Gigabyte GTX670 Kapsamlı Kullanıcı Testleri### (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
3
Favori
7.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ''stok'' yazdım farkındaysan 93.9 fps stok gtx670 değerine oranlı olsun diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:Romeo_Redline:.

''stok'' yazdım farkındaysan 93.9 fps stok gtx670 değerine oranlı olsun diye

benimkide stok sayılır, sıvı soğutmanın stoğu yani
  • su sogutma varsa avantajını kullanmalısın günlük 1500 mhz de çalıştırmalısın kartı
  • quote:

su sogutma varsa avantajını kullanmalısın günlük 1500 mhz de çalıştırmalısın kartı

biosdan voltajı 1,2 ye çıkarttım stok hali 1,175 idi ama o frekans için 1,2v u da geçmek gerekiyor oda yazılımsal olarak mümkün değil yani donanımsal değişiklik yapmak gerekiyor lehim falan, yada evga classfield gibi kart olacak anca o zaman olur oda evbot adında bir cihaz ile 1,3v a kadar çıkıyor.Kart şu haliyle zaten sıcaklıkdan yana bir sıkıntısı yok istediğin kadar zorla 60 ı geçiremiyorsun oc + voltaja rağmen.Esas bu soğutmayı GTX470 yada GTX480 e koyacaksın off ne olur ama biosdanda kilidi açıp 1,2v u dayadınmı 1ghz bile görebilirsin ki karşısında 580 bile kalmaz o zaman.
  • 480 ile 1 ghz bile görseler su soğutma masrafına girip kimse uğraşmaz artık herşey sogutma ve oc kapasitesi değil en önemlisi saf gpu gücüdür
  • quote:

480 ile 1 ghz bile görseler su soğutma masrafına girip kimse uğraşmaz artık herşey sogutma ve oc kapasitesi değil en önemlisi saf gpu gücüdür

olsun oc yapmak benim yada benim gibiler için bir zevk, yoksa mesela stok 670 neyime yetmiyor yada sor bakalım kartı alalı beri kaç tane oyun oynadın diye , paso bench kasıp durduk piyasada oynayacak oyun bile yok şuan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

quote:

480 ile 1 ghz bile görseler su soğutma masrafına girip kimse uğraşmaz artık herşey sogutma ve oc kapasitesi değil en önemlisi saf gpu gücüdür

olsun oc yapmak benim yada benim gibiler için bir zevk, yoksa mesela stok 670 neyime yetmiyor yada sor bakalım kartı alalı beri kaç tane oyun oynadın diye , paso bench kasıp durduk piyasada oynayacak oyun bile yok şuan.

inan herkes onu merak ediyor zaten stok 670 neyine yetmiyor diye
  • Arkadaşlar ben de hd 7850 almayı düşünüyorum da biraz gtx 570 ile arasında kararsız kaldım sırf birkaç fps daha fazla veriyor diye düşünemeden edemiyorum acaba hangisini alsam 7850 alsam daha yeni teknolojisi var istersem hız aşırtma yapabilirim yani sizden bir kaç tavsiye bekliyorum ne dersiniz 7850 alsam pişman olur muyum ? ben en çok bf 3 ile crysis serisinde iyi fps değeri almak ve oyunu akıcı şekilde kasmadan oynamak istiyorum şimdiki kullandığım ekran kartı palit 9800 gt ama baya bir yetersiz kalıyor o yüzden size bir sorayım dedim. 7850 de pek hız aşırtma taraftarı değilim ömrü kısaltır diye biliyorum cf yapabilirim ama sizi bir dinliyeyim öncelikle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: predators_02

Arkadaşlar ben de hd 7850 almayı düşünüyorum da biraz gtx 570 ile arasında kararsız kaldım sırf birkaç fps daha fazla veriyor diye düşünemeden edemiyorum acaba hangisini alsam 7850 alsam daha yeni teknolojisi var istersem hız aşırtma yapabilirim yani sizden bir kaç tavsiye bekliyorum ne dersiniz 7850 alsam pişman olur muyum ? ben en çok bf 3 ile crysis serisinde iyi fps değeri almak ve oyunu akıcı şekilde kasmadan oynamak istiyorum şimdiki kullandığım ekran kartı palit 9800 gt ama baya bir yetersiz kalıyor o yüzden size bir sorayım dedim. 7850 de pek hız aşırtma taraftarı değilim ömrü kısaltır diye biliyorum cf yapabilirim ama sizi bir dinliyeyim öncelikle..

GTX570'in BF3'te 3-5 fps fazlası var 7850 Def'e göre. Fakat 7850'nin avantajları:

GTX570'in yarısı kadar güç çekiyor.

2 GB belleği var.

Yetmezse CF yapılabilir. (iyi scaling ve düşük güç tüketimi.)

Daha az ısınır.

Ayrıca CF yaparsan kaliteli bir marka aldığını düşünerek diyorum, çok zorlamadıkça hiç bir şey olmaz. Sadece iyi bir soğutma lazım:

ASUS DCU2
    ve
    MSI TF3

kafi gelecektir. Eğer 570 alacaksan zaten özel soğutma almak zorundasın. Isınan bir kart.

• quote:

Orijinalden alıntı: FilozofTR

quote:

Orijinalden alıntı: predators_02

Arkadaşlar ben de hd 7850 almayı düşünüyorum da biraz gtx 570 ile arasında kararsız kaldım sırf birkaç fps daha fazla veriyor diye düşünemeden edemiyorum acaba hangisini alsam 7850 alsam daha yeni teknolojisi var istersem hız aşırtma yapabilirim yani sizden bir kaç tavsiye bekliyorum ne dersiniz 7850 alsam pişman olur muyum ? ben en çok bf 3 ile crysis serisinde iyi fps değeri almak ve oyunu akıcı şekilde kasmadan oynamak istiyorum şimdiki kullandığım ekran kartı palit 9800 gt ama baya bir yetersiz kalıyor o yüzden size bir sorayım dedim. 7850 de pek hız aşırtma taraftarı değilim ömrü kısaltır diye biliyorum cf yapabilirim ama sizi bir dinliyeyim öncelikle..

GTX570'in BF3'te 3-5 fps fazlası var 7850 Def'e göre. Fakat 7850'nin avantajları:

GTX570'in yarısı kadar güç çekiyor.

2 GB belleği var.

Yetmezse CF yapılabilir. (iyi scaling ve düşük güç tüketimi.)

Daha az ısınır.

Ayrıca CF yaparsan kaliteli bir marka aldığını düşünerek diyorum, çok zorlamadıkça hiç bir şey olmaz. Sadece iyi bir soğutma lazım:

ASUS DCU2
    ve
    MSI TF3

kafi gelecektir. Eğer 570 alacaksan zaten özel soğutma almak zorundasın. Isınan bir kart.

teşekkürler kardeş dediğin gibi asus 7850 almak daha mantıklı geliyor.

• 3lü crossfire 7850 yapıp son kral gtx 690 ile karşılaştırma yapmak isteyenleri beklerim

###Sapphire HD7850 Crossfire VS Gigabyte GTX670 Kapsamlı Kullanıcı Testleri###
  • quote:

Bir de sniper elite FPS'leri ne öyle ya? Ben tek kart 6850 ile 60 sabit alıyorum.

harbiden bende şaşırdım ben herşey full 1080pde 200fps altına düşmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

3lü crossfire 7850 yapıp son kral gtx 690 ile karşılaştırma yapmak isteyenleri beklerim

###Sapphire HD7850 Crossfire VS Gigabyte GTX670 Kapsamlı Kullanıcı Testleri###

bana 3 lu crossfıre yapabılmek ıcın uygun anakart ve bıde 7850 verırsen seve seve yaparım

saka bı yana ımkanım olsaydı guzel bır karsılastırma olurdu ama bu konuda fıyatlarımız ortalama aynı oldugundan dolayı gtx690 ın karsısına 4 lu 7850 ıle cıkmak gerekır.

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Bir de sniper elite FPS'leri ne öyle ya? Ben tek kart 6850 ile 60 sabit alıyorum.

harbiden bende şaşırdım ben herşey full 1080pde 200fps altına düşmedim

demekki herşeyi full lememişsin bendeki kart 25 veriyorsa o kartın 50 yi geçememesi gerekiyor.Bench tool dan bir dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

Fena konu varmış burda ya şimdi gördüm görülen oki cf 7850ye de takmış 670

Tam olarak öyle denemez hocam. Ben olsam 7850 CF'yi dikkate alırdım

Nedenlerini de 7850 sahibi arkadaşın mesajına dayanıyor ama ondan izin almadan yayınlamayacağım

Kendisinin madde madde açıklamasını bekleyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

Fena konu varmış burda ya şimdi gördüm görülen oki cf 7850ye de takmış 670

Tam olarak öyle denemez hocam. Ben olsam 7850 CF'yi dikkate alırdım

Nedenlerini de 7850 sahibi arkadaşın mesajına dayanıyor ama ondan izin almadan yayınlamayacağım

Kendisinin madde madde açıklamasını bekleyeceğim

@Infernall adlı arkadasın yorumunu alıntı yaparak gulmeme tekrar sebep oldun sagol oncelıkle.

hayatımda bu kadar buyuk at gozlugu ıle dolasan bır kısı gormedım..hatta at gozlugu bıle az kalır dırek gozu kapalı atlamıs..sımdı oncelıkle 7850 cf nın fıyatını 1200 olarak soylemıs.bu dedıgı fıyat 7850 oc olan modelın cf fıyatı bıle degıl..vatan ındırımle 535 tl den alınmakta 7850 oc modelı..bu dedıgım kartla benım kart arasında 60 mhz fark var..crossfıre sıstemde azda olsa hıssedılır fark yaratır.herneyse sımdı sonuclara gelelım..(%20 ve uzerı olanları yazıyorum.)

sımdı 7850 cf nın onde oldugu oranlar:

41.62

30,81

58,06

29,42

28,69

26,14

43,18

670 ın onde oldugu oranlar:

20,58

ewt yanlızca bır tane..7850cf ıse 7 testte ustun..neden %20 dedım..cunku bu oran ve uzerı cıdden fark yaratan deger..cıdden bu tıp kısıler yuzunden forumdan soguyorum..bu arada @ B.M.W arkadasa tekrar tesekkurler cıdden guzel hazırlamıs.

ben forumda 2005 yılından berı aktıf olarak uyeyım..ondan oncede en az 2-3 yıldır takıp eden kısıyım..benım gıbı fosıl olan uyenın sayısı baya azalmıs durumda..neden bunu dedım cunku sımdıye kadar kımlerı gordum forumda..elımden gecen kartların sayısı ortalamaya bakarsak baya fazla..kullandıgım kart kotu ıse yerın dıbıne bıle sokarım ıyı ıse abartmadan soylerım artılarını..ben aslında genel anlamda amd sevdalısı bır kısıyım ama bu sevdam bazıları gıbı gozumu kor etmemıstır.yerı geldıgınde ıntelıde nvıdıa yıda yuceltırım yerı geldıgınde amd ye aynısını yaparım..6950 ıle cf denemesı cok kısa surede olsa yaptım cıdden memnun kalmadım ama tek kart olarak cıdden cok ıyıydı..forumdan kucuk bır arkadasımız su an kullanıyor yavru eskı kartımı..kalıte olarak cıdden ust duzeydı..su an kullandıgım kartları kalıte anlamında cebınden bozuk para nıyetıne cıkarır.ama ne yazıkkı cok sevdıgım bf3 de yeterınce performans alamıyordum..pazar-land sayesınde ıkı kartımı toplam 930 tl ye aldım..ılk baslarda cok endıselendım cf den sorunlar yasayacagım ms denılen ılletten cekecegım dıye ama ılk kullandıgım zamanlarda agzım acık kalmıstı..ewt cf ıle tek kart arasındak kullanım rahatlıgı anlamında hıcbır fark yoktu..hatta bazen dıyordum yoksa cf duzenegı calısmıyormu dıye ama aldıgım fps lerden kafama yıyordum sopayı.

amd ye olan sevdam bır kat daha arttı..helekı cf sıstemdekı performans artısı hayvanı ozellıkte..%100 den fazla performans artısı gordugum testler oldu. bf3 de ıkı gpu da verımlıgı %99 duzeyınde.hanı dıyorlar yaa coklu kart duzeneklerınde alınan fps ıle hıssedılen fps aynı degıldır..bu olay 7000 serısı ıle tamamıyle bıtmıs dıyebılırım..amd ıcın sanırım en acı modeller 7900 serısı oldu..kuvvetlı kartlar ama ne yazıkkı fıyatına gore vermıs oldugu performans ve guc tuketımı ortada..7850 nın fıyatı ındırımlerle 400-450 sevıyesıne ınerse ıste o zaman cf yapmayanı sopayla kovalarım.

bu arada gtx670 oc de cıdden yuksek sevıyede tek kart almak ısteyen kısı ıcın bıcılmıs model..

sımdı 7850 cf nın kendımce artıları:

-multı kart sıstemde dusuk fıyata yuksek performans

-dusuk guc tuketımı

-dusuk ses

-%50 e varan yuksek oc kapasıtesı-ekstra bır sogutma sıstemı gerekmeden

-%100 cıvarı scalıng basarımı

-oc ye tepkısının ıyı olması

eksı yonlerıne gelırsek:

-bazı kartlarda d-sub gırısı uzerınden cızgı sorunları yasayanlar mevcut..bu sorunu yazılım veya hdmı*dvı*dısplayport dan baglayarak sorunları duzeltılebılıyor..ben boyle bır sorun yasamadım cunku d-sub dan monıtorumde olmadından dolayı baglayıp deneyemedım.her baglayanında sorun yasayacak durumu yok..kronık bır sorun degıl sanırım..

7850 veya 7870 ıcın her turlu sorusu olanları klubume beklerım.

http://forum.donanimhaber.com/m_64347911/mpage_1/key_/tm.htm

• Ki bir de bu testte kullanılan 670, düz 670 bile değil. 680'den bile hızlı olan özel bi 670.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Ki bir de bu testte kullanılan 670, düz 670 bile değil. 680'den bile hızlı olan özel bi 670.

ewt yurtdısı testlere bakıldıgında 680 ler ıle kafa kafaya hatta bazı testlerde gectıgını bende gormustum..boot mhz degerı cıdden yuksek bu modelde..
  • 7850 CF cidden akıyor

Bu arkadaş bir de sana kartlarını kendi orjinal OC'li hızlarında yaptırtmamıştı yanlış hatırlamıyor isem.

Bu da arkadaşımızın başka bir konudaki sitem mesajı;

quote:

Orijinalden alıntı: bonser24
    @ B.M.W

sımdıye kadar senı elımden geldıgı kadar destekledım ama gordugum kadarı ıle hep kendıne faydalı ne varsa onu savunuyorsun kendıne zarar dokunan seylerıde kabul etmıyorsun..mısal 7850cf/670 karsılastırmamızda 7850 lerı konu baslıgında oc fıyatından hesapladın ama bana testlerı 860-1200 den yaptırdın ona bıle eyvallah dedım..cogu testte acık farkla onde olmama ragmen ılk mesajında gene 670 daha ıyıdır dedın onada eyvallah dedım..sımdı burda @cenkyyy adaletlı karsılastırma olsun dıye kendı bıosunu at dıyor ama ısıne gelmedıgı ıcın olmaz dıyorsun..anlamadıgım neden sankı dunya senın eksenınde donuyor gıbı tavırlar sergılıyorsun..bence bu tutumundan kurtul..zamanında oc lı sekılde kıyaslama yapalım dedım kabul etmedın sımdı kartının voltajını actın ve uzerıne sıvı sogutma aldın karsılastırma yapalım dıyorsun..pekı zamanında neden kabul etmedın? neyse fazla uzatmaya gerek yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cianni -- 4 Eylül 2012; 18:58:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Ki bir de bu testte kullanılan 670, düz 670 bile değil. 680'den bile hızlı olan özel bi 670.

yurtdışı satış fiyatı referans kartlarda aynı yani 399 dolar idi, bu sebeple özel bir kart olarak görmemek lazım.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.