Bildirim
Sapphire HD6950 Fan Sesi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: metalcafe
Fan temiz dönüyorda hızlı dönüyor sürekli sanki bu yüzden de ses yapıyor. Bunun otomatik ısıya göre hızlanıp yavaşlaması gerekmiyor mu? Anakartım Asus P8P67 PRO.
Sadece Oyunlar da hızlanmıyor mu hocam? Normalde de mi sesli çalışıyor? -
1gb mı yoksa 2 gb modelimi? -
MSI afterburner gibi programlarla kendi fan profilini yapabiliyorsun. Bazen biosun fan profilleri kotü ayarlanmış olabiliyor. Bu gibi durumlarda bu programlar çok ise yarıyor. -
2 gb modeli hocam. Acaba biosu güncellesem düzelir mi? -
riva turner programını indir sitediğin hızı sesine göre ayarlayıp save yapabiliyorsun her seferinde aynı hızla çalışır ayarı değiştirene kadar -
aynı kartı kullanıyorum. Valla fan sesli arkadaşım. fan profili yapman lazım. bunu sapphire trixx veya msi afterburner programlarını kullanarak yapabilirsin...ama benim şöyle bir deneyimim oldu; fan profili hazırladım (afterburner ile) 70C den sonra %60 fan hızı olsun dedim. oyuna girdim. oyuna daldığımdan fan profilinin aktif olmadığını farketmedim. ancak ısıdan pc reset atınca anladım
bence olduğu gibi bırak. sesine biraz katlancaz bu kartların. özel soğutucu alıp takmak lazım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi configsYs -- 14 Nisan 2011; 0:25:52 > -
Ya ben hala çözemedim GPU'dan mı geliyor ses PSU'dan mı? Kulağı dayadım PSU'ya ses var ama anca kulağı yaklaştırınca duyuyorsun. GPU-Z diye bir program GPU fanı %30'da diyor ama pek inandırıcı gelmedi.
Sanırım ekran kartı bu sesi yapan. Zamanla alışırım sanırım. Zaten öyle çok fazla bir seste değil şu sıralar PC yeni diye çok dikkatimi çekiyor. Aslında kasada çok delil ve havalandırma var. İçerdeki ses olduğu gibi dışarı çıkıyor. Kasanın meteryali yapıldığı madde dış ses yalıtımı etkili midir bu sesi azaltmada? Yani iyi bir kasayla sesi içeriye hapsedebilir miyiz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalcafe -- 14 Nisan 2011; 3:13:58 > -
gpu z doğru söyler ama kartın fan ayarı auto ise kart serinken %30a da düşer oyunlarda ısınınca %70e de çıkar ben msi afterburner programı ile sabit %60 yaptım (nvidia) katlanabilir bir seste bıraktım sende yavaş yavaş artır ses nerede kulağına iyi geliyorsa orada sabitle -
Kasa'yı değiştirsem fark yapar mı? İçerdeki sesi yalıtabilen kasalar var mıdır? Yoksa değmez mi zamanla alışmak daha mantıklı mı? Müzik dinlerken yada oyunda kulaklığı taktığımda oyun sesinden falan hiç duyul muyor. Kasa aslında iyi soğutuyor ama kasanın fanlarıda extra ses yaptığı için low kullanıyorum kasa fanlarını.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalcafe -- 14 Nisan 2011; 23:13:31 > -
quote:
Orijinalden alıntı: configsYs
aynı kartı kullanıyorum. Valla fan sesli arkadaşım. fan profili yapman lazım. bunu sapphire trixx veya msi afterburner programlarını kullanarak yapabilirsin...ama benim şöyle bir deneyimim oldu; fan profili hazırladım (afterburner ile) 70C den sonra %60 fan hızı olsun dedim. oyuna girdim. oyuna daldığımdan fan profilinin aktif olmadığını farketmedim. ancak ısıdan pc reset atınca anladım
bence olduğu gibi bırak. sesine biraz katlancaz bu kartların. özel soğutucu alıp takmak lazım...
Özel soğutucu alıp taksak bu sefer garantisi gidecek. Neyse serin çalışıyorken fanı ses yapmıyor. 55 derece ve üstünde ses yapmaya başlıyor. Daha serin bir kasa alacam içerdeki seside yalıtan. Hem o zaman GPU ısınmaz hem seste yapmaz.
Ama bildiğin garantiyi bozmadan özel soğutucu takma yönetmi varsa söyle bilelim =)
-
malesef öyle bir yöntem yok. :)
böyle idare edicez. hiçbirşeye dokunmadan default ayarlarla...kart en çok 80-0 derece oluyor bende...(30 dakka furmark-extreme burn in) fan hızı %38 %40 gibi bişidi...çok da rahatsız etmiyor...idare...
hemen ekleyeyim. kasa cm stacker. toplamda 7 fan var. yan kapakta kasaya üfleyen 20cmlik xigmatek fan var. direk karta doğru üflüyor. sanırım faydası oluyordur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi configsYs -- 28 Nisan 2011; 20:27:05 > -
8800gt ilk versiyon ve gtx480 ses faciasından sonra bundan sonra kullanıcı deneyimi dinlemeden kart almam.
valla sana Allah kolaylık versin diyorum, adamın kafasını şişirir o ses.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X