Şimdi Ara

sapphire hd4870 problem yaşayanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benimde ufak tefek görüntü problemleri yaşadığım 512 mb hd4870 için sapphire sitesinde bios yayınlamış.Eğer oradaki seri no'lar sizinde kutunuzdakine uyuyorsa indirip deneyebilirsiniz.İyi günler.

http://www.sapphiretech.com/us/support/drivers.php

• Sadece Sapphire İçin Mi Bu??

gecube İle Sorun Yaratır Mı???
  • Sanırım sadece sapphire için gecube de ne sonuç verir bilemem ama istersen sende gecube sitesini kontrol et ordada bir çözüm bulmuş olabilirler.
  • Haftalardir 4870x2 ekran kartimi tam olarak kullanamadim cok sorunlu hic iyi fps vermiyor takiliyor. Tam aradigim sey ama sapphire tech sitesinde bulamadim. Nereden bulabilirim yardimci olur musunuz :(
  • x2 ler daha yeni olduğu için henüz bios çıkmamış olabilir.Ekran kartını öğlenden beri yeni biosla kullanıyorum şu ana kadar bi problem yaşamadım.
  • 4870-4850 icin olan biosuda bulamadim ben. Verdiginiz link normal CCC ve display driver surucu linki. Biosu indirdiginiz linki verir misiniz? belki vardir. Garantiye gondermeyi dusunuyorum artik. Cildiriyorum resmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renan6363 -- 27 Eylül 2008; 21:05:16 >
  • nasıl kuruyoruz bunu yaa hiç anlamadım? dosa nasıl girebiliriz? komutları nasıl halletcez orta okuldayken ogrenmiştik ama akılda kalırmı hiç

yardımcı olabilirmisiniz acaba indirdiğimi klasörün c: de olduğunu varsayarsak hangi komutları vercez?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hd 4770 oc sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sapphire'in sitesinde driver bölümünden hd4870 512 mb olanı seçin orada bios dosyaları var en üstte.

Dos'a xp'den veya vistadan başlangıç disketi oluşturup bilgisayarı disketle açarak ulaşabilirsiniz.Bios dosyalarınıda ayrı bi diskete atın.Dos'a girdikten sonra bios dosyalarının bulunduğu disketi takın ve flash yazıp enter'a basın.Gerekli işlemler yapıldıktan sonra zaten ingilizce olarak restart atın diye yazı çıkıyor.Xp/vistaya girdiğinizde everestle biosun değiştini görebilirsiniz.
  • bilmeyenler yapmasın oldukça riskli bir iş..kartınızın göçme ihtimali var.forumu araştırın bu işte çok profesyonel olanlar da gördüm kart gümleten ..
  • Sadece dos altında flash komutu yazmaktan başka bişey yapılmıyor.Kartın göçme ihtimali ya ordaki numaralara uymayan bi ekran kartına biosu flash ederseniz olur ya da flash işlemi yapılırken elektrik kesilirse bunun dışında bi risk yok.Bu olay overclockla alakalı değil haberiniz olsun
  • oradaki numaralar benim kartın kutusundakinin aynısı hadi bakalım inşallah birşeyler olur. disket bulmak lazım şimdi saol haber için.
  • benim kutuda şöyle yazıyor

pn: 188-01E85-001SA

SKU# 11133-00-20R

20R dışında yazanlar tutuyor uyumlumudur acaba benim kart ile ,birde ne gibi sorunları çözüyor bu bios acaba ?
  • benimki de öyle sadece sonu 20r bence bizimki için.
  • disket sürücüm yok bunu yapmanın başka yolu yokmu acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinolampx

disket sürücüm yok bunu yapmanın başka yolu yokmu acaba?

norton ghost 2003 indir şifresiwww.bilgiportal.com nero ile ya da başka bir cd yazıcısı ile cd ye yak.
    başka bir cd ye ise flashlayacağın bios dosyalarını yak. norton ghost ile boot ettikten sonra ghost programını quit et ve dos ortamına geri dön. bios dosyalarını yaktığın cd yi tak ve komut satırına flash yazıp enterla. bende cd rom sürücüsünü c: olarak gördü.

buarada bai arkadaşa teşekkürler ilk ondan duydum bu bios güncellemesinin çıktığını.

• öncelikle bios u haber veren arkadaşa ve sorumu cevaplayan arkadaşa teşekkürler, ben usb flash bellek kullanarak yaptım flashlamayı ve aynı yöntem ile yapmak isteyen arkaşlar olursa anlatmaya çalışacağım

1- öncelikle HPUSBFW isimli dosyayı indiriyoruz

2-USB-Boot ardından bunu indiriyoruz

3- HPUSBFW ve USB-Boot isimli dosyaları ayrı ayrı klasöre çıkartıyoruz

4- program flash belleğimize format atacağı için içindeki bilgileri yedekledikten sonra HPUSBFW isimli programı çalıştırıyoruz

5- Programda "Create a DOS startup disk" seçilecek ve alt taraftaki "using DOS system files located at" ı seçip hemen yanındaki "..." a ya tıklayarak "USB-Boot" klasörümüzü göstereceğiz , son olarak start a tıklayarak çıkan pencerede "yes" i seçiyoruz

6- Sapphire in sitesinden indirmiş olduğumuz flash klasörünü olduğu gibi flash belleğe atıyoruz ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz (flash bellek takılı kalıcak)

7- flash bellekten boot olarak ayarladıktan sonra karşımıza dos ekranı gelicek ardından "dir" komutu ile belleğimizin içindekileri göreceğiz ardından "cd flash" komutu ile flash klasörüne girmiş olucağız

8- şimdi "flash" yazıp enter a basıyoruz ve işlemlerin bitmesini bekliyoruz

9- işlemler bittikten sonra restart yani yeniden başlatmamızı isteyecek , yeniden başlatıp windows ta bios versiyonunu kontrol edebilirsiniz

bu işlemden sonra everestte sanırım bu kısımda değişiklik oldu

sapphire hd4870 problem yaşayanlar

NOT: Ben sorunsuz işlemi tamamladım , Bu yöntemi uygulayacak arkadaşlar bunun sorumluluğunu kabul etmiş demektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinolampx -- 30 Eylül 2008; 0:30:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.