Şimdi Ara

Sapphire HD3850 Yük altında sıcaklık.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bende bu karttan var.

    ürünle ilgili >Bilgi

    problem ise kart oyun oynarken gpu sıcaklığı 90 derece civarrına kadar gelip oralarda sabitlenmesi Ne yaptıysam bunu düşüremedim. OC yapsamda yapmasamda değişmiyor bu değer. Muhtemelen kendi otomatik fan kontrolcüsü gpu 90Dereceye gelene kadar ağırdan takılıyor biraz. Hatta şu an da bile kartın tam kendi fanına doğru üfleyen 24V'luk papst fan var ama nafile. boştayken sıcaklığı 40 derece civarına kadar gelebiliyor ama yük altında 90 derece hala..

    Bu fanın eşik değerini değiştirme şansım var mıdır. yoksa fanın kablosunu karttan söküp direk 12v kanalına mı bağlamam lazım :P







  • RivaTuner'i indir fan devirini %60 yap bayağı düşüş olur fan defaultta %25 olduğundan çok ısınıyor.
  • rivatuner ile fan hızını belli bir yere getir.masaüstünde ses normal ses ve normal sogutma yap.oyunlarda ise %100 yap.zaten aksiyonlu bir oyun oynuyorsan fan sesini duymazsın bile
  • normalde 70 i gememesi lazım galiba sizin kartın için toz dolmuş benzinliğe götür kartı orda basınçlı hava ület
  • Zaten sıcaklık düşsün diye atmadığım takla kalmadı kasanın orasına burasına fanlar taktım. Kasa H600B 2 tane kendi fanı vardı 2 de ben taktım 4 tane fan var ve bitanesi de 12cm lik fan. fakat hiçbirşey değişmedi.

    Gürültü o kadar problem değil benim için. yeterince gürültü çıkaran !(oO) 5.1 sistem var

    Eve gittiğimde rivatuneri biraz kurcaliyim bakalım ne yapabilirim.

    Teşekkürler cevaplar için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayneo -- 13 Haziran 2008; 13:24:39 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PeGaSuS@01

    normalde 70 i gememesi lazım galiba sizin kartın için toz dolmuş benzinliğe götür kartı orda basınçlı hava ület


    Kasanın tozlu olduğunu söyleyebilirim ama sistemi komple yeni değiştirdim daha. anakart-işlemci-ram-ekran kartı ve power supply.

    kart daha yeni sayılır. ve başından beri böyle. bu sıcaklık anormal de sayılır. Daha ilk haftasında soğutucunun üzerindeki hatun logolu yapışkan resim düştü sıcaktan.
  • bendede aynı karttan var dostum sıcaklık değerlerin tamamiyle normal bendede aynı şekilde 90 dereceyi buluyordu.riva tunerdan fan hızını %70 te kullanabilirsin %90 dan sonra motor gibi oluyor çokta farketmiyor.
  • fan hızını 70 efalan hetir düzelir.her nedense bu üreticiler kartların çok ısınıp çabuk bozulması için fan hızlarını düşük tutuyorlar.durun canım nedeni belli ::::.:. para para para
  • Yapacağın iş çok basit. Radeon bios editle biosu aç ve fanfix uygula kaydet sonra winfashla flash at. Fanı 40 derecede %52-60 arası yaparsan sorun morun kalmaz.

     Sapphire HD3850 Yük altında sıcaklık.
  • @antiyoba resmini verdiğin biosu bu şekliyle kullanmıyorsundur umarım.2d ye ve uvd ye voltaj vermiş ve overclock yapmışsın çünkü.sadece 3d high clocks u ayarlamak yeterli oluyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ninapersson

    @antiyoba resmini verdiğin biosu bu şekliyle kullanmıyorsundur umarım.2d ye ve uvd ye voltaj vermiş ve overclock yapmışsın çünkü.sadece 3d high clocks u ayarlamak yeterli oluyor.


    Resimdeki bios HD3870 original biosu. Ben fan olayı için koydum ss i. Tabii ki onun biosunda değerler farklıdır. Fanfix için 3850-3870 de olay aynı.
  • 3870 orjinal biosunun böyle olmasıda çok saçma bence kart boş yere ısınır masaüstünde.neyse önemli olan senin bu şekilde kullanmaman biosu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ninapersson

    3870 orjinal biosunun böyle olmasıda çok saçma bence kart boş yere ısınır masaüstünde.neyse önemli olan senin bu şekilde kullanmaman biosu.


    Kilitli bioslar öyle gözükür. Konu benim kartı nasıl kullandığım değil zaten arkadaşın sorunu fan hızıyla alakalı ve ordaki değerler onu ilgilendirmiyor.
  • Bu akşam bu fixleme işine eve gidince bakacam. Durumu paylaşırım sizinle yine.

    şimdilik görüşürüz
  • Teşekkürler yardımlarınız için. riva tuner yazılımından fan ayarını yükselterek sıcaklığı daha aşağılarda tutmayı başardım :P Fakat gerçektende baya gürültü çıkarıyormuş fan. Sistemdeki bütün fanların sesini bastırıyor.

    [img=http://img254.imageshack.us/img254/9674/atirivatunerwithocoi4.th.jpg]
  • bendede aynı sıcaklık değerleri oluyor ama ati nin kendi forumlaruna filan baktım bu sıcaklık değerleri sabit galiba çünkü hiç 91-92-93-94 olduğıunu görmedim kartta ayarlıyor galiba o dereceden sonra fan hızını..karta ccc den overclock yapıncada son dercesini 90 aştıramadım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.