Şimdi Ara

sapphire agp 3650 mi 3850 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar emektar pc mi upgrade etmek durumundayım.
    sistemim:
    hp compact d330ut (desktop)
    P4 3.0 Ht
    1512 ram
    xp home
    toshiba 32'' Lcd tv
    fx 5200 agp ekran kartı
    240 Watt 19A Comaq psu

Şimdi ben bu makinayı 82 ekran lcd tv ye vga-vga bağladım ve sadece gom player ile divx seyrediyorum.
    Günün birinde birileri, eğer imkanım olursa dvi-hdmi bağlantısı ile filmleri daha kaliteli izleyebileceğimi söyleyince agp için başlıktaki kartları buldum. ayrıca gönül ister ki orta seviyede olsa crysis gibi oyunları da lcd den oynayabileyim.

Sorularım şunlar.

1- 3850 için psu upgrade yapmam zorunlu mu? zorunluysa 3650 için durum ne? Onun içinde mi psu upgrade gerekli?
    2- 3850 aldım diyelim. Hatta psu yu da 500wattlık aldık. Bu ekran kartı mevcut sistem için fazla mı olur? yani 3850 almama rağmen örneğin crysis için cpu, ram vs. yetersiz kalırda 3850 yi performanslı kullanamazmıyım?
    3- alternatif kart ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakatem -- 16 Mart 2009; 10:44:12 >

• ikinci el x1950pro ya da x1950gt bulabilirseniz alın.Onun haricinde yeni bir karta vereceğiniz paraya yazık olur.İkinci elde de 90 tl den fazla para vermeyin.Sonradan dikkat ettim de 250watt psu hangi kartı alırsan al sorun çıkaracaktır.İlk önce psu yu yükseltmeniz lazım.Ayrıca Crysis i işlemcinizden dolayı sadece en düşükte oynayabilirsiniz.Sistemini tamamen değiştirmen gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 14 Mart 2009; 18:17:20 >
  • bir kere islemcini degistir.Psu 250w gordugum kadarıyla ve cok yetersiz en azından 350 W al.3650 ye para verme x1950 pro al
  • Dostum o sistem için yapacağın ekran kartı yatırıma değmez. İlla upgrade yapacağım da diyorsan, ikinci el 7600gt, 7800gtx- x1950pro, x1900xtx x1950xt, x1950xtx gibi kartlara bakarsın. Sıfırlarına biraz fazla istiyorlar 3xxx serilerinin agp olanlarına. Ayrıca psunu da değiştirmende fayda var. Sorunlara yol açacaktır kullandıgın psu
  • dostum sana açık ve net konuşuyorum bu konuda iyice aydınlan işlemcin yeter crysise yetmez denenlere kulak asma ramınde gayet güzel on numara ama güç kaynağı sınıfı geçemedi 350 waat psu al birtane çıkma al 20-25 alırsın orjinalini ekran kartına gelirsek benim eski ekran kartım 5200 çok kullandım en son oyunlar çıkana kadar tabi malum sm2 ve dandik kart tavsiyem 1950pro veya gt alabilirsin 3650de alabilirsin ama buna çok para vermene değmez ya 1950 al max 100tl ye kadar yok ben yaza kadar idare edeyim dersen benim gibi 1650 al yaza kadar götürür yazında yeni sistem toplarsın işlemcini biraz oclersin 3.4e çekersin ramler süper bu kartlardan hangisini takarsan tak mediumda oynarsın ben oynadım crysis serisi medium bir iki ayar kısık gölge gibi çok kastırıyor onlar cod4ve5 full oynadım farcry2 normal başka nba çoğu fullde gta4 en düşükte ortalama 16fps ama 1650nin işi değil 1950 alırsan gta4 rahat oynarsın düşükte tabi başka pes var fifa undercover carbon vb grid bunların hepsini rahat rahat oynadım bendede plazma 42inc tv var onda oynadım dvı den hd olarak çöz 1024*768 yazmadığım diğer oyunlarıda oynarsın.uzun oldu ama amaç iyice aydınlanmak dimi

• cihangir1 arkadaşa tamamen katılıyorum. eski p4 ht 3 Ghz sistemimi kuzenime vermiştim üzerinde fx5500 kart vardı. 1 yıl kullandı o şekilde sonra agp 2600 xt agp aldık mis gibi kullanıyor bilgisayarı her ihtiyacını karşılıyo. Satsam alıcaktım 3 kuruş para, böyle biton hayır dua alıyorum hemde özledikçe bi iki oturup başına hasret gideriyorum. 2600 xt almadan baya bi 2. el 1950 xt aradık bulamayınca aldık gayet memnun fifa 2009 pes falan oynuyo stalker cod4 vs hepside gayet akıcı. bence yaza bile değiştirmene gerek olmaz. bi crysis te medium da falan 1024*768 oynarsın bi gta4 te zorlanır kalanı oynar akıcı bi şekilde.işlemci değiştir anakart değiştir bilgisayar değiştir vs vs. bunları söylemek kolay ama şuraya bi konu aç bakalım bilgisayarı değiştiriyorum pamuk eller cebe hayrına 1 er lira desen kaç kişi vercek bakalım görelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatli22 -- 15 Mart 2009; 0:04:14 >
  • Arkadaşlar dün gittim bir tane Agp Ati 3850 alıp taktım makinaya.
    Driverleri yükledim upgradesini de yaptım.
    Sistem resmen dağıldı. 4-5 senedir kullandığım ve ne yaparsam yapayım hiç kilitlenmeyen makinam önce VPU recovery hatası verdi.
    kullanmaya devam edersem, siyah ekran geliyor ve sonra makina anladığım kadarıyla bu ekran kartını devre dışı bırakıyor.
    dertsiz başıma dert aldım anlayacağınız.
    kartı aldığım yer istediğim modelle değiştirebileceğimi söylüyor.
    şimdi agp 3650 ile değiştireceğim bugün. Ayrıca Psu almam gerekir mi? (3650 için). 3850 nin kutusunda minimum 450 watt psu der. 3650 nin kutusunda minimum 300 watt.
    VPU recovery hatası neden yaşanır, bu sorun yazılımsal mı yoksa benim power dan mı kaynaklanıyor?
    Bu arada 2. el kart almayacağım lütfen tavsiye etmeyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 240w'lık psu o kartı kaldırmaz başka bir psu ile denemeniz gerekiyor... AGP kartlarda güç tüketimi fazla.
  • Yazılanları hiç okumamışsın galiba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: -dehşet-

Yazılanları hiç okumamışsın galiba.

okudum arkadaşım okudum.
    ok yaydan çıktı bi kere ekran kartını değiştireceğim.
    Psu yu da değiştirmem gerekir mi onu düşünüyorum. Bu değişiklikleri yaptıktan sonra bi 5 sene daha götürür bu makina diye düşünüyorum. Oyun için olmasa da filmi kaliteli izlemek için. Esas amacım bu yoksa zaten makinam üst düzey oyunları hiçbir zaman oynatamayacak, devri bitti artık bunun.
  • Kartı değiştirme dediğim gibi başka bir psu temin edebilirsen ya da başka bir agp sistemli sağlam powerlı bir sisteme tak dene ona göre müdahale edersin, sorun psu gibi görünüyor, bu durumda denemeleri yaptıktan sonra şöyle bir ürün işini görür.

http://www.exa.com.tr/aopen/power_supply/aopen_450w-343-6969.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 16 Mart 2009; 11:58:55 >
  • Kartta sorun yok arkadaşım sorun PSU nda.350 watt gerçek değer veren bir PSU işini görecektir.Tavsiyem High Power Cool-Max 350 Watt.Daha fazlasını arama.
  • Peki arkadaşlar;
    Sizin yazdıklarınıza dayanarak yüksek amper ve watt veren bir psu alacağım.
    3850 hazır elimdeyken yeni power ile deneyeceğim. Sorun olursa 3650 ye dönerim.
  • Yazıları okumuşsun da okumuş olmak için okumuşsun. HD 3850'nin gereksiz derecede pahalı bir kart olduğunu ve o sistemde X1950 Pro'dan farklı performans vermeyeceğini bilmen gerekirdi. HD 3650'ye bulaşma bari kart değişimi olacaksa. Düşük performansıyla göz boşaltıyor. Çok daha ucuza X1950 Pro alıp rahat rahat kullan.
  • http://www.hepsiburada.com/cooler-master-400w-rs-400-pcapa3-eu-extreme-powersupply/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd850493

Arkadaşlar bu işimi görür mü? yeterli mi?

(Agp 3850 için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakatem -- 16 Mart 2009; 14:04:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakatem

http://www.hepsiburada.com/cooler-master-400w-rs-400-pcapa3-eu-extreme-powersupply/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd850493

(Agp 3850 için)

Bir de yazıları okuduğunuzdan bahsediyorsunuz.Ne desek boş.Kafanıza göre takılmaya devam edin.Meydan sizin.

• quote:

Orjinalden alıntı: -dehşet-

quote:

Orjinalden alıntı: hakatem

http://www.hepsiburada.com/cooler-master-400w-rs-400-pcapa3-eu-extreme-powersupply/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd850493

(Agp 3850 için)

Bir de yazıları okuduğunuzdan bahsediyorsunuz.Ne desek boş.Kafanıza göre takılmaya devam edin.Meydan sizin.

Hocam neden kızıyorsunuz anlamıyorum.
    Bahsettiğiniz psu benim alışveriş yaptığım bilgisayarcıda namevcut. Adamın sorunsuz diye önerdiği de coolermaster rs-400. Bu konularda yerince bilgim olmadığı için sizlere danışıyorum.
    Olaya bu açıdan bakın, ekran kartı, psu seçimlerimde parasına bakmayın.
    Şimdi sizce bu psu yeterli mi?

• hocam o psu güzel bir psu değil. ve daha önce forumda epey konuşulan bir mesele psu seçimi. millet ondan kızıyorhttp://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=34432 bunu al kredi kartı tek çekimde veya world kart bulabilirsen 5 taksite 112 lira ve o cooler masterden çok çok daha iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatli22 -- 16 Mart 2009; 17:26:56 >
  • HD3850 derim HD3650 yerine hd2600xt al performans bakımından daha iyidir.
    bende 750W Thermaltake psu var sorun çıkarmıyor. :)
  • bende hd 3850 kulanıyorum colmaster 380w psuyla bu güne kadar bir sorun yaşamadım ancak siw adlı bir program yüklü onun degerlerinde ekrankartı sıcaklıgı 91 santigırat dereceye çıkmış cod 5 ortalama ayarlarda oynarken biraz fazla ısınmış gibi geldi standart masa üstü işlemlerde ortalama 40-50 arası degişiyor sogutucusunumu degiştirsem acaba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.