Şimdi Ara

Sapphire 1GB GDDR5 7850 Problemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternetten araştırdım, kimi fiziksel kimi donanımsal bir sorun olduğundan bahsediyor. özellikle siyah ve tonlarında çok belli oluyor kafaya taktım artık. dvi to vga kullanıyorum monitör normalde samsung full hd hdmi da bile belli oluyor. aoc e943fwsk ve samsung syncmaster 943BW ile bile denedim olmuyor gitmiyor. driver 13.3 beta kartı vatana geri götürmeyi düşünüyorum acaba bunun problemi ne olabilir. denediğim yollar:

13.1 den 13.3 e geçtim,

3adet çeşitli ekran denedim,

statik elektrik oluşturabilecek vidalar hoparlörler falan da yok

başka öneri varmı yoksa kartı geri götürüyorum yarın

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AF373BF5 -- 30 Mayıs 2013; 11:34:02 >

• Merhaba .Aynı kart bendede var. Ben VGA bağlantının kalitesini beyenmedigim için DVI bağlantı kullanıyorum. Ancak dediğiniz sorunlar bende yok . Bende 13.2 beta kullanıyorum ..Bakın bende şu sorun var ne denediysem düzeltemedim . Acaba bu 7800 serisinde mimarisinde bi sorun mu var . BUG mu var acaba .?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer112 -- 21 Nisan 2013; 18:52:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer112

Merhaba .Aynı kart bendede var. Ben VGA bağlantının kalitesini beyenmedigim için DVI bağlantı kullanıyorum. Ancak dediğiniz sorunlar bende yok . Bende 13.2 beta kullanıyorum ..Bakın bende şu sorun var ne denediysem düzeltemedim . Acaba bu 7800 serisinde mimarisinde bi sorun mu var . BUG mu var acaba .?

Hocam tamamen siyah bir yer açin dalgalanmalari gerçekten fark edeceksiniz internete yazarsaniz bulursunuz foto. makinelerinde fark edilemiyor gözle gormek gerek. ama boyle hani yayin gider gibi olur geri gelir ya, benimki oyle birsey. bu 7800 serisinde kronik bir problem sanirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hmmm evet şimdi farkettim.. ama siz dedinizde farkettim ..yoksa hiç dikkat çekmiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer112 -- 21 Nisan 2013; 19:19:53 >
  • acaba diyorum ..hiç monitörün hertz ini degiştirdiniz mi .?
  • v1 78xx serisi sapphire kartları çevirici ile analog monitörünüzde kullanırsanız bu sorunla karşılaşırsınız.
    tüm kartlarında bu sorun var forumda binlerce kez yazıldı.
    ya v2 serilerinden alıcaksınız. yada monitörünüzü hdmi yada dvi bağlantılı bir monitörle değişeceksiniz.
    yada aynı classta nvidia kart satın alıcaksınız.
    kartlarda bir sorun yok anlıyacağınız.
  • nvidia istemiyorum ama hdmi ile bile bu oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAPPHIRE HD 7870 XT GDDR5 2GB
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sapphire in birebir değişim garantisi var acaba bu sorun nedeniyele göndersen v2 lerden gönderirler mi ? şansını dene derim
  • quote:

acaba diyorum ..hiç monitörün hertz ini degiştirdiniz mi .?

need for speed hot pursuit vsync açık aoc 1943ewsfk monitör vga 60 fps sabit. bundan kaynaklı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AF373BF5 -- 30 Mayıs 2013; 11:34:29 >
  • bende aynı sıkıntı vardı dvı bağlantılı monitör aldım imzadakini sorun kalmadı dalgalanma olarak. ama görüntü kaliteside pek değişmedi nedense kullandığım dvı kablo biraz dandik belki bu yüzdendir. en azından dalgalanma sorunundan kurtuldum ama. senin kartta bir sorun olabilir. sonucu paylaşırsan sevinirim
  • quote:

Merhaba .Aynı kart bendede var. Ben VGA bağlantının kalitesini beyenmedigim için DVI bağlantı kullanıyorum. Ancak dediğiniz sorunlar bende yok . Bende 13.2 beta kullanıyorum ..Bakın bende şu sorun var ne denediysem düzeltemedim . Acaba bu 7800 serisinde mimarisinde bi sorun mu var . BUG mu var acaba .?

senin ekran kartının ramleri hasarlı gibi duruyor

• quote:

Orijinalden alıntı: IIBurkiII

quote:

Hocam ramlar ile alakası oldugunu sanmıyorum..çünkü 3Dtest uygulamalarında ve oyunlarda hiçbir grafiksel hata almıyorum.Sadece donanımhaber forum da bu grafiksel hatayı nadiren alıyorum.12.xx ve 13.xx deki sürücüleri denedim ama sonuç alamadım.Bu 78XX karta sahip diger arkadaşlardada aynı sorun var.Büyük ihtimal kartın mimarisinde bi problem var.Yorumlamam bukadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer112 -- 23 Nisan 2013; 11:13:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

bende aynı sıkıntı vardı dvı bağlantılı monitör aldım imzadakini sorun kalmadı dalgalanma olarak. ama görüntü kaliteside pek değişmedi nedense kullandığım dvı kablo biraz dandik belki bu yüzdendir. en azından dalgalanma sorunundan kurtuldum ama. senin kartta bir sorun olabilir. sonucu paylaşırsan sevinirim

sapphire dün telefonu açmadi hocam. 23 nisanda acik degillerdir ama bir bakalim yazacagim buraya sonucu. Bu arada v1 dediginiz nedir biraz cahilim de o kisaltmalarda

v1 ne yahu. dvı kablo hdmı kablonun sadece örüntü aktaran versiyonu

• quote:

quote:

quote:

Hocam ramlar ile alakası oldugunu sanmıyorum..çünkü 3Dtest uygulamalarında ve oyunlarda hiçbir grafiksel hata almıyorum.Sadece donanımhaber forum da bu grafiksel hatayı nadiren alıyorum.12.xx ve 13.xx deki sürücüleri denedim ama sonuç alamadım.Bu 78XX karta sahip diger arkadaşlardada aynı sorun var.Büyük ihtimal kartın mimarisinde bi problem var.Yorumlalam bukadar

hee bende genelde sorun aynı şekilde sandım sadece bu forumda ise boşver forum sorunlu o zaman

• Az önce mail programımdada sorun çıktı.Nvidia 550ti 1,5 sene kullandım .Bu sorunların hiçbiriyle karşılaşmıyordum. Can sıkıcı bi durum.
  • biraz şans meselesi. hep bu tarz problemler sapphire ya da powercolor da çıkıyor asusta bu şekilde sorunu olan daha görmedim ben belki vardır bilmiyorum gözünü seveyim asus
  • quote:

biraz şans meselesi. hep bu tarz problemler sapphire ya da powercolor da çıkıyor asusta bu şekilde sorunu olan daha görmedim ben belki vardır bilmiyorum gözünü seveyim asus

Evet haklısın powercoloru bilemem ama sapphirenin malzeme kalitesi biraz zayıf. Mesela bazı sapphire hd7850 kullancıları grafik kartı yükteyken pcb den çıkan tiz ve rahatsız edici bir sesten şikayetçiler. Güç elektroniginde bu tip sesler genelde düşük kaliteli kondansatör veya transistör den kaynaklanıyormuş.(devre elemanları düdük gibi ötüyo)
    Grafik kartının kutusu bile çok basit. hiçbir koruma önlemi yok.en basit köpük veya sünger koymakdan bile kaçınmış firma.

• quote:

quote:

biraz şans meselesi. hep bu tarz problemler sapphire ya da powercolor da çıkıyor asusta bu şekilde sorunu olan daha görmedim ben belki vardır bilmiyorum gözünü seveyim asus

Evet haklısın powercoloru bilemem ama sapphirenin malzeme kalitesi biraz zayıf. Mesela bazı sapphire hd7850 kullancıları grafik kartı yükteyken pcb den çıkan tiz ve rahatsız edici bir sesten şikayetçiler. Güç elektroniginde bu tip sesler genelde düşük kaliteli kondansatör veya transistör den kaynaklanıyormuş.(devre elemanları düdük gibi ötüyo)
    Grafik kartının kutusu bile çok basit. hiçbir koruma önlemi yok.en basit köpük veya sünger koymakdan bile kaçınmış firma.

Asus kutusunu elime aldığımda şok olmuştum kutuyu atmaya kıyamadım hala evde kullanıyorum unbox videoları izleyebilirsin ama dediğim gibi şans işi o tiz sesler her karttan çıkmıyor sanırım sapphire fiyatına göre iyi performans veren bir marka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIBurkiII -- 23 Nisan 2013; 17:43:53 >

• bu sorun driver uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. firefox ve hd7850 driverı arasında problem var.

firefox

"about:config" e girip "gfx.content.azure.enabled" true değerini false yapın, yada donanım hızlandırmasını devre dışı bırakın

• Çok sağolun dediğini yöntemi uyguladım. Peki donanım hızlandırmasını devre dışı bırakmanın bir dezavantajı varmı sizce ? Pratikde .?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.