Şimdi Ara

Sapphire 1900XTX ve R600 için yardım...PLS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim anlamadığım daha ATI'ın X1000 Serisi daha rafları doldurmamışken hiç durmadan R600 kod isimli GPU'u duyurdular tamamda şimdi 1900XTX alırsak mesela CRYSİs'deki o grafikleri göremeyecekmiyim
    Sapphire X1900XTX Toxic alıcaktım ama bu haberi duyunca birden içime bir kurt düştü. Siz ne dersiniz Sizce Beklemelimiyim yoksa 1900XTX'i almalımıyım
    Bu arada Sapphire 1900XTX'i alınca diğer kartlardan dahamı soğuk olur yoksa yanında gelen zımbırtı tamamen pazarlama tekniğimi

YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

• bence toxic falan değilde normal fan ile soğutanı al bence yeterli olur zaten toxic in içindeki sıvının belli bi ömrü var uğraşmaya değmez normal fanlı soğutucudaki saf bakır radyatör işi görür merak etme
  • Crysis oyunu hem directx9 hem directx10 destekli kartlarda sorunsuz çalışabilecek. Fakat directx10 un getirdiği yeniliklerden çok sınırlı seviyede yararlanılabilecek. Endişelenicek pek bi durum yok açıklananlara göre oyun SM2.0 destekli kartlarda bile çalışabilecek. Eh tabiki görüntü kalitesinde düşüş olacağı kesin.
  • Aslında soğutucu çok hoşuma gitmişti görüntüsü falan harikaydı ama zaten ekran kartımı CRYSIS için değiştiriyorum bunun için ATI R600'u beklemyi düşünüyorum ama bu ilk çıkacak Directx 10 destekli ekran kartları nVıdıa'nın FX serisinde yaşadığı sorunu yaşamaktanda korkuyorum
  • o kadar yatırım şimdilik saçma yüksek seviye kartları ilk çıktığıında alacaksın, deli oyun oynamıyorsan alman saçmalık... ha ben rekor kıracam dersen o ayrı...
  • oyun benim hayatım ama vermişken bir kere verelim uzun süre gitsin sonuçta biz sürekli ekran kartı değişttirecek bir lüxümüz yok
  • Alacaksan Toxic al çünkü GPU hızı daha yüksek olarak geliyordu sanırım (675/1550), çok oyun oynuyorsan zaten verdiğin paraya yazık olmaz, işin esprisi zaten en yüksek kartı şimdiden alıp bütün oyunları maksimum detayda oynamanın keyfini çıkarmaktır. R600'e zaten daha var, R600 çıktığındada ZATEN DX10'lu oyunların piyasada yaygınlaşması için EN az 1 sene gerekli (crisis dışında) O yüzden uzun süre idare eder seni o kart.

İlk çıkan DX10 kartı olan R600'de FX gibi problemler olacağını sanmıyorum çünkü 9700/9500pro'da ilk çıkan DX9 kartları idi fakat şu anki kartlar ile arasında bir görüntü farkı yok (HDR - SM3 dışında) ATI bu işi biliyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TiseTorn sen peki imzandaki 1900XTX'ten memnunmusun beni rahtalatırsan sevinirim
  • Toxic le uğraşmaya deymez bence kart yine 2 slot kaplayacak sadece biraz daha sessiz çalışacak. Birazcık daha hızlı ama en takoz x1900xtx bile o hızı rahatça aşar. Şu anda oyunlar dx9 destekli ve dx10 un oyunlara yansıması için daha birkaç sene var. Eğer şimdiki oyunları oynayacaksan x1900xtx i rahatça al ama şu an piyasadaki oyunları oynamayacaksan ve dx10 lu oyunları bekliyosan alma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackrewolf

TiseTorn sen peki imzandaki 1900XTX'ten memnunmusun beni rahtalatırsan sevinirim

Memnunum tabiki, muhteşem bir kart
  • valla sırf Crysis gibi bir grafik harikası için R600 ü bekle derim. ayrıca R600 çıktığında en hızlı DX9 kart olacak. yani DX9 un sonlarına yaklaştık artık. onun için bence bekle R600 ü. git 256 MB X1800 XT al toxic alacağına nasıl olsa R600 çıkana kadar ikisiylede tüm oyunları rahatca full detayda oynarsın. bende bunu düşünerek bu kartı aldım çünkü. ha ama alırsam bidaha değiştiremem 1.5 sene falan dersen Toxic i al derim.
  • TiesTorn soğutucuda bir sorun yaşıyomusun arkadaşlar alıncak kadar ahım şahım ii bişey olmadığını söylüyorlar sen ne diyosun
  • Şimdi en üst seviyedeki en pahalı ekran kartlarından birini alıp da crysis'i DX10 desteğiyle oynayamamak çok saçma olur. Madem crysis için alıyorsun bekle bence. Crysis'in yapımcılarına sormuşlardı (Level röportajında) "-DX10 destekli ekran kartları üretilmemişken (ve DX10 yokken)oyunları nasıl yapıyorsunuz?" diye. "-Ekran kartı emülatörü kullanıyoruz" demişlerdi. (DX10 çıkmış zaten de sadece oyun yapımcılarında varmış.)
    Kısacası; DX10 için emülatör kullandıklarına göre biz bu kartlarla o efektleri göremeyeceğiz.
    Crysis çıkana kadar beklemen daha mantıklı. Elindeki kart fena değil zaten.
    Crysis çıktığında yeni kartlar da çıkmış olur. O zaman da X1900XTX o efektleri veriyorsa(fiyatı da düşeceğinden) yine onu alırsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuGy18

valla sırf Crysis gibi bir grafik harikası için R600 ü bekle derim. ayrıca R600 çıktığında en hızlı DX9 kart olacak. yani DX9 un sonlarına yaklaştık artık. onun için bence bekle R600 ü. git 256 MB X1800 XT al toxic alacağına nasıl olsa R600 çıkana kadar ikisiylede tüm oyunları rahatca full detayda oynarsın. bende bunu düşünerek bu kartı aldım çünkü. ha ama alırsam bidaha değiştiremem 1.5 sene falan dersen Toxic i al derim.

bu mantık bana göre ynlş crysis için r600 ü bekle half life 3 için r680i bekle doom 4 için r700 ü bekle böle gider bu o zmn ne zmn ekran kartı alıpda oynuyucaz?

bir ekleme daha o p4 3.2 ye XTX alırsan performans fln bekleme o ekran kartından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atrinn -- 15 Haziran 2006; 8:58:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Atrinn

quote:

valla sırf Crysis gibi bir grafik harikası için R600 ü bekle derim. ayrıca R600 çıktığında en hızlı DX9 kart olacak. yani DX9 un sonlarına yaklaştık artık. onun için bence bekle R600 ü. git 256 MB X1800 XT al toxic alacağına nasıl olsa R600 çıkana kadar ikisiylede tüm oyunları rahatca full detayda oynarsın. bende bunu düşünerek bu kartı aldım çünkü. ha ama alırsam bidaha değiştiremem 1.5 sene falan dersen Toxic i al derim.

bu mantık bana göre ynlş crysis için r600 ü bekle half life 3 için r680i bekle doom 4 için r700 ü bekle böle gider bu o zmn ne zmn ekran kartı alıpda oynuyucaz?

bir ekleme daha o p4 3.2 ye XTX alırsan performans fln bekleme o ekran kartından.

neden 3.2 de performans falan alamıycam

• quote:

Orjinalden alıntı: blackrewolf

TiseTorn sen peki imzandaki 1900XTX'ten memnunmusun beni rahtalatırsan sevinirim

Ondanda memnun olmazsa adamın kafasını kırarlar ama artık oha bide soruyo
  • quote:

quote:

Mantık son derece doğru tugy'nin.Olay yeni kartların çıkması değil Directx 10'dur.Üst sınıf bir kart alıp uzun süre idare etmek istiyor arkadaşımız,o zaman aynen ilk Dx9 çıktığındaki gibi 9700 Pro gibi bir kart alıp kullanması lazım.Onun için X1900XTX değil,R600 veyahut G80'i seçmesi şart.Bencede,şu anda X1600XT gibi bir kart al idare et,tüm yazı geçirtir sana.
    +Olarak o işlemcinide o/c etmen lazım...

• Bu soruları soruyorum çünkü alıcamız bişey 100-150 milyonluk bişey değil 1 milyar vericem türkiye şartlarında kolay kolay verilicek para değil
  • Soğutucuda tabiki problem yok, ne problemi olabilirki? Default kullandığın sürece problemsiz ve sessiz.. Overclock yapacaksan sorunlu tabiki.

quote:

+1
    Bekle babam bekle nereye kadar, alıcaksın şimdiden keyfine bakacaksın..

Ayrıca P4 3.2 performans alamazsın dediği gibi çünkü intel işlemciler oyun için berbattır, performansları çok düşüktür.. Sana şöyle söyleyeyim, bendeki AMD opteron ile bu kart 3dmark05'ten 12000 puan alırken senin işlemcini kullananlar 8000 alıyolar en fazla. Sadece 3dmark değil tabi bu sadece bir örnek, bütün oyunlarda baya bir fark olur. Senin o işlemciye overclock yapman şart yoksa dediğim gibi..

• Haklısında,adam belki 3-4 sene idare etmek istiyor zamanında 9700 pro alanlar gibi.Bak o zaman Ti 4600 alanların boynu bükük kaldı 2 sene sonra dx9 oyunlar çıkınca.X1900 içinde aynısı olacağı için,eğer arkadaş her sene 1000 ytl verip ekran kartı alıyorsa,tabiki x1900xtx alsın,keyifli bir yaz geçirir.Ama derseki ben 3-4 sene idare edicem,şimdilik 7600 Gt alıp idare etsin,daha sonra R600'ü alır 4 sene idare eder Dx 10'da. Benim fikrim bu şekilde.+Birde arkadaşın anakartı P5WD2 sanırım,rahatlıkla o/c eder işlemcisini.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.